HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2019 Perşembe - 09:53

Babacan yeni partisi için İzmir listesi mi yapıyor?

Eski Bakan Ali Babacan liderliğinde kurulması planlanan yeni partinin Ekim ayında siyaset sahnesine çıkması bekleniyor. Babacan’ın İzmir’den kuruluş aşaması için bazı isimleri not aldığı ve liste yapmaya başladığı iddia edildi. Babacan’ın ilk olarak İzmir il başkanını belirlemek istediği belirtildi. Sonrasındaki süreçte İzmir ve Türkiye siyasetinin bazı önemli aktörlerine teklif götürmeye hazırlanan Babacan’ın ilk tercihinin gençler olacağı aktarıldı.

Babacan yeni partisi için İzmir listesi mi yapıyor?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye siyasi sahnesine AK Parti’nin kurucularından olan eski Bakan Ali Babacan önderliğinde çıkması beklenen yeni parti için gelişmeler kulisleri hareketlendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kurucu Üyeliği’nden istifa eden Babacan’ın parti kurmasına kesin gözüyle bakılırken kervana kimlerin katılacağı merak konusu oldu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun göstereceği refleks ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Ayrıca Türkiye siyaseti açısından kilit konumda olan İzmir’den hangi isimlerin yeni partinin kuruluş aşamasında yer alacağı bir kat daha önem kazandı.

Gözler merkez sağ siyasetinin etkili isimlerine çevrilirken İYİ Parti’nin kurulduğu dönemdekine benzer bir şekilde eski sosyal demokrat politikacıların yeni oluşumda rol alıp almayacağı merak ediliyor.

Anavatan Partisi’nin (ANAP) çıkış yaptığı dönemdekine benzer bir şekilde liberal, sosyal demokrat, muhafazakar ve milliyetçi tabana oturması beklenen partinin 4 eğilimi bir araya getireceği öngörülüyor. 

AK Parti’nin içinden kopuşların yaşanacağı iddia edilirken diğer yandan özellikle liberal çevrelerin Babacan ve ekibine destek vermesi bekleniyor. AK Parti’nin küskünlerinin ne ölçüde yeni adrese geçiş yapacağı da merak ediliyor.

Ekim ayından sonra Türkiye’deki siyaset sahnesine çıkması beklenen parti için Babacan’ın İzmir listesi yapmaya başladığı iddia edildi.

Babacan’ın ilk olarak partisi için il başkanı arayışına girdiği aktarıldı. Merkez sağın önemli isimleriyle temas kurmaya hazırlandığı aktarılan Babacan’ın kadrosunu oluşturmasının ardından il binasının adresinin netleşeceği aktarıldı. 

Yeni partinin İzmir’de temas edebileceği bazı önemli isimler kulislere yansıdı. Eski Bakan Ertuğrul Günay, eski Vekil Mehmet Sayım Tekelioğlu, eski Belediye Başkanı ve Vekil Cemil Şeboy, eski Vekil ve eski Belediye Başkanı Yıldırım Ulupınar, AK Parti’den iki kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve seçim kaybeden Taha Aksoy, eski Vekil Erdal Kalkan gibi önemli aktörlerin Babacan’dan gelen teklifle karşılaşabileceği ifade edildi.

Babacan’ın kurulma aşamasının resmiyet kazanmasıyla birlikte rotayı iş dünyasına ve akademisyenlere kıracağı aktarıldı. Babacan’ın ilk olarak genç isimlere yöneleceği de edildi.

Babacan ve ekibinin AK Parti’den gelecek küskün isimler noktasında dikkatli davranacağı belirtildi. Kamuoyunda ‘Yeni AK Parti’ algısı yaratmak istemediği öğrenilen Babacan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) gelecek isimlere de kapısını açık tutacağı aktarıldı. 

 
Kordon’un simge ismi Şanlı başkan oldu!
 
İzmir'de artık öncelik yayanın
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 26 Temmuz 2019 Cuma 09:07

Ülkenin son 17-18 yıldır içerisine düştüğü duruma bir bakın:EKONOMİ,SAĞLIK,EĞİTİM,HUKUK,ÇEVRE,TARIM say say bitmez. SAMANI,PATATESİ,ETİ v.s dışarıdan alır hale gelmişiz.Eğittiğimiz gençlerimizi ülkede tutamaz hale gelmişiz.İşsizlik ve yoksulluk ile ilgili durum ortada.Ülke sınırında elini kolunu salyanın içeri doluştuğu bir dönemi yaratmışız... v.s...v.s Peki bu vahim tablonun oluşmasında hiç bir payı yokmuş gibi davranıp da, SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK olduğunu iddia eden Sayın BABACAN yolun açık olsun. Ne diyeyim ben...

Yorumu oyla      5      5  
Helluri Hazretleri-Lombağın ta kendisi 26 Temmuz 2019 Cuma 00:28

Nerden geldin nereye gidiyorsun ey yolcu? Tanımladım.

Yorumu oyla      4      5  
tuna 25 Temmuz 2019 Perşembe 22:57

bombos bir burjuvasın alacagın oy %2 etmez

Yorumu oyla      4      5  
durma 25 Temmuz 2019 Perşembe 20:15

Ne davasi? Benim halim perisan, enflasyon, hayat pahaliligi, issizlik canima okumus, tuik rakamlari talimatla olusturuluyor. Kanun yerine talimat gecerli. Tarim ve hayvancilik bitmis ekonomi damada emanet. Kislik kulliyenin masraflari astronomik, 500 milyon dolara jumbo jet ucak, Marmarise 330 odali ultra luks yazlik dinimizde israf haramdir tehditler ise yaramayacak durma cikrikcilar bebesi yanindayiz

Yorumu oyla      4      5  
Bucalı 25 Temmuz 2019 Perşembe 18:21

Sayın Rizeli rumuzuyla yorum yapan arkadaşım.. Sayın Tayyip Erdoğanda ;Rahmetli Necmettin Erbakan'ın partisindeyken refah partisinden ayrılıp AkPartiyi kurdu... Hiç kimsede senin yaptığın yorumu yapmadı...

Yorumu oyla      4      5  
Rizeli. 25 Temmuz 2019 Perşembe 13:57

Sen ne yaparsan yap kendi partisine ihanet eden kişiye ben bir ak partili olarak oy vermem davasına satan kişisin gözümde bakanlık verilmeyince hemen dönek olun sen ve kendi yerine sayın gülü cumhurbaşkanı yapan ve kovulan başbakan sizleri birer davasını satan ihanet eden kişiler diye bileceğimmmmm.

Yorumu oyla      6      15  
Lombak 25 Temmuz 2019 Perşembe 13:43

Lombak sen nesin acaba? Kendini tanımlar mısın lütfen

Yorumu oyla      6      8  
Lombak 25 Temmuz 2019 Perşembe 12:01

Gardrop Tayyipçisi bir parti olur. Y-chp gibi. O da gardrop Atatürkçüsü.

Yorumu oyla      8      13  
izmir'li 25 Temmuz 2019 Perşembe 11:51

Türkiye'de her görüşe ait siyası parti var. Ama hiç bir siyasi parti kuruluş tüzüklerine göre yönetilmiyor. Lider ne derse o. İnsanların dini ve milli değerleri üzerinden siyaset yapılıyor. Bırakın bu işleri; size bu ülkede en üst düzeyde görev verildi ne yaptınız peki? her görevi biten siyasi örgüt kuracak olursa vay halimize.

Yorumu oyla      8      7  
lider 25 Temmuz 2019 Perşembe 11:40

Kağıt kalemle parti kurulmaz. Konuşmasıyla kitleleri sürükleyen lider lazım lider. o da var zaten.

Yorumu oyla      7      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova'da yoğun katılımlı danışma kurulu
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı ...
Başkan Aksoy: Partiye ihanettir cezasız kalmamalı!
CHP Menemen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, İzmir Milletvekili Bedri Serter, ...
CHP yarın yerel yönetim kampına giriyor
CHP'nin yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere Afyonkarahisar'da yapacağı kamp yarın başlıyor.
 
Erdoğan, Hakan Atilla ile telefonla görüştü
ABD'de 32 ay hapis yattıktan sonra tahliye olan ve sınır dışı edilen eski ...
Bakan Çavuşoğlu: Sabrımız tükendi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada ...
AK Partili Dağ'dan Büyükşehir'e 'atama' salvosu: Liyakat yok, yakınlık var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki atamaları yorumlayan AK Parti Genel ...
 
Sürekli'den '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' için mesaj
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, '24 Temmuz Gazeteciler ve ...
CHP'li Bayır'dan 'Karaburun' yorumu: Çok çalışsın, kendini affettirsin!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, belediye bünyesindeki şirkete kendisini ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lozan' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Doğu Akdeniz ve Suriye'de attığımız adımlar, milletimizin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva