HABERLER>GÜNCEL
21 Ağustos 2020 Cuma - 13:26

Azeri mafya liderini öldürme nedenini anlattı!

Azeri suç örgütü elebaşı Nadir Salifov'u, Antalya'da bir otelde yemek yerken öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan yakın koruması Khayn Zeyralov (25) ile şoförü Amır Hamidli (26), emniyetteki işlemleri tamamlandı. Nadir Salifov ile birlikte büyüdüklerini anlatan Zeyralov'un, "Kendisini hiç sevmiyordum. Birlikte yaşadık, birlikte büyüdük. Kendisinin korumalığını yaptım, yıllarca katlandım. Ama sevmiyordum. Sevmeye sevmeye bu işi yapmıştım. Sevmediğim için de öldürdüm" dediği öğrenildi.

Azeri mafya liderini öldürme nedenini anlattı!

Olay, önceki gece Serik'e bağlı Boğazkent Mahallesi'ndeki bir otelin restoranında meydana geldi.

Azeri suç örgütü elebaşı Nadir Salifov, birlikte yemek yediği bir erkek tarafından başından silahla vuruldu. Otel çalışanlarının ihbarı üzerine gelen ambulansla özel bir hastaneye götürülen Nadir Salifov, kurtarılamadı. Nadir Salifov'un cenazesi otopsi işlemleri için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Salifov'un cenazesi, dün işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilerek toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürüldü.

Azeri suç örgütü elebaşını öldüren en yakın arkadaşı: Sevmediğim için yaptım

DENİZLİ'DE YAKALANDILAR
Olayla ilgili soruşturma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetin ardından 2 şüphelinin otomobille Denizli'ye gittiğini belirledi. Ekipler, Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle iletişime geçti. Ankara karayolunda önlem alan polis, şüpheliler Amır Hamidli ile Khayn Zeyralov'un içinde bulunduğu otomobili, dün saat 04.00 sıralarında durdurdu. 2 şüpheli gözaltına alınıp, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, sağlık raporu için zırhlı araçla Denizli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede geniş güvenlik önlemleri altında sağlık raporu alınan şüpheliler, yine zırhlı araçla Antalya'ya getirildi.

 

Azeri suç örgütü elebaşını öldüren en yakın arkadaşı: Sevmediğim için yaptım

YAKIN KORUMASI VE ŞOFÖRÜ ÇIKTI
Şüphelilerden Amır Hamidli'nin Salifov'un şoförü, Khayn Zeyralov'un da yakın koruması olduğu belirlendi. Nadir Salifov'u yakın koruması Khayn Zeyralov'un öldürdüğü öne sürüldü. Zeyralov'un cinayetten kısa süre önce sosyal medya hesabında video paylaştığı da ortaya çıktı. Görüntüde, Nadir Salifov yürürken, arkasından Zeyralov'un geldiği görüldü.

ÇELİK YELEK GİYDİRİLDİ
Antalya Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Khayn Zeyralov ve Amır Hamidli bugün geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Serik Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheliler, aralarında Özel Harekat polislerinin de yer aldığı özel bir ekip tarafından çelik yelek giydirilerek, polis panzerine bindirildi. Buradan yine kalabalık bir ekip eşliğinde 2 şüpheli işlemlerinin tamamlanması için Serik'e doğru konvoy eşliğinde yola çıkarıldı.

2018 YILINDA YAKALANARAK SINIR DIŞI EDİLDİ
Öte yandan, 'Kalp' lakaplı Nadir Salifov'un, Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki meyve- sebze ithalat pazarını kontrolünde bulunduran 'Lotu Guli' mafyasının liderliğini yaptığı biliniyor. Grubun bu kontrolü sağlamak için adam öldürme, haraç alma, gasp ve tehdit gibi suçları işlediği belirtiliyor. Azerbaycan'da hapis yattıktan sonra Türkiye'ye gelen ve 2018 yılında yakalanarak sınır dışı edilen Nadir Salifov'un, daha sonra yasa dışı yollardan tekrar Türkiye'ye geldiği değerlendiriliyor.

SALİFOV'A YÖNELİK EYLEM HAZIRLIĞI İÇİN GELDİKLERİ İDDİA EDİLMİŞTİ

3 Şubat 2020'de İstanbul'da çeşitli suçlara karıştığı belirlenen ve Rusya bağlantılı olduğu tespit edilen suç çetesine operasyon düzenlenmişti. Operasyonda 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin Türkiye'ye Azeri suç çetesi lideri Nadir Salifov'a yönelik eylem hazırlığı için geldikleri belirtilmişti. Polisin bu operasyonda şüphelilere düzenlediği nefes kesen operasyon kameralara yansımıştı.

MAFYA HESAPLAŞMASI
Cinayetin mafya hesaplaşması olduğu iddiaları da gündeme geldi. Nadir Salifov'un 18 Ağustos 2016'da İstanbul Beşiktaş'ta öldürülen 'Hayalet' lakaplı Rövşan Caniyev'in azmettiricisi olduğu öne sürülürken, Salifov'un 19 Ağustos 2020'de öldürülmüş olması ise mafya hesaplaşması olabileceği ihtimalini doğurdu. Rövşan Caniyev'in kardeşi ve adamlarının Nadir Salifov'u öldürmek için daha önce 2 kez girişimde bulunduğu, polis operasyonlarıyla saldırıların engellendiği belirtildi.

 

Azeri suç örgütü elebaşını öldüren en yakın arkadaşı: Sevmediğim için yaptım

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: SEVMEDİĞİM İÇİN ÖLDÜRDÜM
Azeri suç örgütü elebaşı Nadir Salifov'u, Antalya'daki otelde yemek yerken öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan yakın koruması Khayn Zeyralov'un ilk ifadesi ortaya çıktı.

Nadir Salifov ile birlikte büyüdüklerini anlatan Zeyralov'un, "Kendisini hiç sevmiyordum. Birlikte yaşadık, birlikte büyüdük. Kendisinin korumalığını yaptım, yıllarca katlandım. Ama sevmiyordum. Sevmeye sevmeye bu işi yapmıştım. Sevmediğim için de öldürdüm" dediği öğrenildi.

Khayn Zeyralov, cinayeti işlediği sırada Amır Hamidli'nin ise dışarıda araçta kendisini beklediğini anlattı. Öte yandan Nadir Salifov'un başından iki mermi giriş çıkışı olduğu da belirlendi. (DHA)

 
Başkan Batur’dan ‘Beyaz Vagon’ çağrısı: Bize verin, Konak Meydanı’nda sergileyelim!
 
Altınordu'dan Beşiktaş'a feda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdere'deki orman yangını kontrol altında!
İzmir'in Menderes ilçesinde 2 Ağustos'taki yangın bölgesine yakın bir ...
Her yerde aranan PKK'lı Bayraklı'da yakalandı!
Bayraklı ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya üye olduğu iddiasıyla aranan kadın gözaltına alındı
Mehmet KARABEL yazdı... Bu ‘fahri’ trafik müfettişlerine kim ceza yazsın?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu ‘fahri’ trafik müfettişlerine kim ceza yazsın?
 
Ayasofya'dan sonra bir cami daha ibadete açılıyor
İstanbul'un Fatih ilçesinde Bizans döneminden kalma Kariye Camii'nin yönetiminin ...
İzmir'de arabaya çakar lamba takıp havaya sıkmıştı... Polis geldi, karizma gitti!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, çakar taktığı otomobilinden kurusıkı tabancayla ...
Ödemiş'te gece yarısı yangın paniği!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 4 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın itfaiye ...
 
Karaburun açıklarında can pazarı!
İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan tarafından Türk karasularına ...
Çeşme'de otele zehir baskını: 1 tutuklama
İzmir'in Çeşme ilçesinde, uyuşturucu madde satışı için ilçeye gelen H.G., ...
İzmir'de feci kaza: Kamyona çarpan motosikletteki 2 kişi öldü!
İzmir'in Bornova ilçesinde otoyolda park halindeki kamyona arkadan çarpan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva