Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
30 Kasım 2022 Çarşamba

Yılın son kültür/ sanat/ etkinlik ajandası İzmir İN’den merhaba!

Sizi bilmem ama ben bu ‘koskoca’ dedikleri yıl nasıl geçti hiç anlamadım. Şimdi böyle; zaman, koca yıl… deyince aklıma da pek sevdiğim Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” kitabı geldi. Aslında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın şiirlerinde, hikâyelerinde, romanlarında hatta makalelerinde bile ‘zaman’ kavramını hep işlediğini, değişen zamanlarda yaşananları işlediğini siz de fark etmişsinizdir diye düşünüyorum.

Ama…

Bir de “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” kitabındaki Nuri Efendi var ki!

Tamir ettiği sahipsiz saatleri, çevresinde sıkıntılar yaşayanlara hediye edip şöyle der; “ sen hele şu saati bir al da, zamanının kıymetini bil.” (şuraya içinden ok geçmiş bir kalp emojisi koydum)

Size, her an’ınızın kıymetini bileceğiniz pek kıymetli nice yıllar diliyor ve yeni yılınızı şimdiden kutluyorum.

Seneye görüşürüz! :)

Bu arada Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü kitabını hâlâ okumadıysanız, okumanız da gönülden tavsiye.

Aralık ayı boyunca nerede, ne var hepsi sayfanın devamında ama önce birkaç önemli duyuru!

Oyun yazarı, sanat yönetmeni, sanat danışmanı, tiyatro yönetmeni, şair… ve İzmir deyince de aklımıza gelen ilk isimlerden Haluk Işık’ın, Zeliha ve Nafia Bilgen teyzelerinin büyük hatır ve hatırasına adayarak onları anlattığı bir İzmir hikâyesiyle, hem yazıp hem de yönettiği yeni oyunu “Bir Düş Gibi” 1 Aralık’ta Sahne Tozu Tiyatrosu’nda prömiyer yapacak. Ayrıca oyun Aralık ayı boyunca her Çarşamba yine Sahne Tozu Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluşacak. Hem Haluk hocamı hem de oyunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve izleyicisi bol olsun. 

Çeşitli sanat dallarına ait stantlar, sanat söyleşileri ve atölyelerin yer aldığı, bu yıl ikinci kez düzenlenecek 2. Galeri, 12- 25 Aralık tarihleri arasında Konak Pier’de. Sosyal medya adreslerinden paylaştıkları duyurulara istinaden bu yıl da yoğun bir katılımcı ile gerçekleşeceğini düşündüğüm etkinliği açıkçası ziyaret etmek için ben de heyecanla beklemedeyim.   

Taksav 10. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında 3 Aralık’ta “Lear Mutfakta” oyunu, 8 Aralık’ta “Merak Etmeyin Anlatmadan Atlamayacağım” oyunu, 9 Aralık’ta “Güle Güle Parga” oyunu ve yine 9 Aralık’ta “Buka Leki/ Plastik Gelin” oyunu, 11 Aralık’ta da “Rio” oyunu Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

İzmir Bale Topluluğu uzun bir aradan sonra tekrar sahnede! Koreografisi Melodi Sıcakyüz Olataş’a ait “Bumerang” (Modern Bale- 1 Perde) 10 Aralık’ta Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde. Bilet satın almak için İzmir Bale Topluluğu’nun sosyal medya adreslerinden bilgi alabilirsiniz.

Gelelim etkinlik listemize!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

1 Aralık Ensemble Kheops- Klasik ve Romantik dönemden Oda Müziği Başyapıtları

2 Aralık İZDSO Konseri- Solist Gülsin Onay (Piyano) ve Şef Tolga Atalay Ün

3 Aralık Kardeş Türküler Konseri

4 Aralık Üç Tenor “Barış Çocuk Orkestrası İçin Söylüyor” Konseri 

8 Aralık AASSO- Şef Cem Mansur ve Solist Anna Fedorova (Piyano)

9 Aralık İZDSO Konseri- Şef Alessandro Cedrone ve Solist Kerson Leong (Keman)

10 Aralık Dünya Korolar Günü Konseri

12 Aralık Mübadele Korosu Konseri

14 Aralık Olten Filarmoni Orkestrası Konseri- Şef İbrahim Yazıcı ve Solist Anneleen Lenaerts (Arp)

15 Aralık İzmirli Bestekârları Anma Konseri- Şef İnanç Menekşe

16 Aralık İZDSO Konseri- Kaspar Zehnder ve Solist Joel Von Lerber  

18 Aralık Mark Eliyahu Konseri

19 Aralık Feridün Düzağaç ile “SMA Hastası Çocuklara Umut Ol” Konseri

21 Aralık Sunshine Band Yeni Yıl Konseri

22 Aralık AASSO Konseri- Şef Oğuzhan Balcı ve Solist Şenol Talınlı (Tenor)

23 Aralık İZDSO Konseri- Şef Alessandro Cedrone

24 Aralık Kuzgun Dans ve Müzik Performansı

25 Aralık ÇYDD Selva Erdener ve İbrahim Yazıcı Konseri

28 Aralık AASSO Yeni Yıl Konseri- Şef İbrahim Yazıcı ve Solist Burçin Savigne (Soprano)

30 Aralık İZDSO Yılbaşı Konseri  

 

Bostanlı Suat Taşer

1 Aralık HiraiZerdüş Akustik Konseri

8 Aralık Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu

11 Aralık Ezginin Günlüğü

13 Aralık Ahmet Aslan

24 Aralık Grup Gündoğarken

 

Ooze Venue

2 Aralık Cem Adrian

3 Aralık Simge Sağın

9 Aralık Sagopa Kajmer

10 Aralık Cashflow- Anıl Piyancı- Keişan- Set ve Dj Berkay Duman

10 Aralık Emre Çetin- Cenk Buyankara  

 

Hangout PSM

2 Aralık Jakuzi

7 Aralık Nova Norda

9 Aralık Can Bonomo

10 Aralık Lalalar

14 Aralık Pera

16 Aralık Köfn

17 Aralık Metalium Amken İzmir Metal Party

 

Sold Out Performance Hall

3 Aralık Pınar Aylin

9 Aralık Rober Hatemo

10 Aralık Derya Bedavacı

16 Aralık Yaşar

21 Aralık Serdar Ortaç

23 Aralık Aşkın Nur Yengi

 

Kültür Mantarı Cafe

3 Aralık Retrobüs

 

Narlıdere AKM

8 Aralık Nurettin Rençber

 

Arena

9 Aralık Pentagram

10 Aralık Mavi Gri

11 Aralık Serab Erener

17 Aralık Büyük Ev Ablukada

21 Aralık Yüksek Sadakat

Sergiler

Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel Galerisi’nde S. H. Reşat Şentürk’ün “Himoji- Metamorfoz” isimli sergisini 3 Aralık tarihine kadar gezebilirsiniz. Hiyeroglif ve emojinin, kullanıldıkları dönem arasında 5.000 yıl olmasına rağmen temellerinde ortak özelliklerin olması ve hem anlık hem de ham duyguları da içine alarak harmanlanmasıyla oluşan bir ifade tarzı olarak tanımlanıyor ‘Himoji’ ve bu sergi de bir anlamı olmayan ve birbirine benzemeyen 1x1 cm’lik çok sayıda sembol eserlerden oluşuyor.   

Türk kültürünün ve minyatür sanatının çok yönlü etkilerini anlamaya ve anlatmaya katkı sağlayabilecek Sara Bilge Çağlar’ın “Retrospective” sergisi 11 Aralık tarihine kadar Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” isimli sergisi Kültürpark Atlas Pavyonu’nda. Adını Margosyan’ın aynı isimli kitabından alan sergide sanatçıya ait video, resim, seramik, yerleştirme gibi farklı disiplinlerden eserler de yer alıyor. Tıpkı kitaptaki gibi kültürel çeşitliliği vurgulayan, ‘mübadele’ kavramı etrafında şekillenen sergi Atlas Pavyonu’nun yanında Kültürpark’ın farklı alanlarına da yayılmış durumda ve 5 Mart’a kadar ziyarete açık. Bilginize.

Daha çok figüratif ve soyut resimleri ile tanınan ressam Mustafa Peker’in “Şövaleden Tuvale Akan Yüzler” isimli Resim Sergisi 4 Aralık’a kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin “2020- 2022 Mezuniyet Projeleri Sergisi”ni de 4 Aralık’a kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyarete edebilirsiniz.

Finlandiya Büyükelçiliği’nin katkılarıyla düzenlenen ve C. G. Mannerheim’ın 1906- 1908 yılları arasındaki seyahat fotoğrafları “Batıdan Doğuya Asya- C. G. Mannerheim’ın Seyahat Fotoğrafları” adıyla 7- 30 Aralık tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Mustafa Tunçalp ve Çetin Erokay’ın eserlerini yer aldığı Seramik Resim Sergisi’ni de 9- 31 Aralık tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyaret edebilirsiniz. 

Bilim insanı Fahri Petek’in 1945- 1968 yılları arasında Paris’teki gerek Türk sanatçıların gerekse entelektüel çevrelerin bilinmeyenlerini fotoğrafladığı “Fahri Petek’in Gözünden Paris Okulu: 1945- 1968 Fotoğrafları” isimli sergisi 11 Şubat’a kadar Fransız Kültür Merkezi’nde.

Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasından sonra İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesiyle başlamış Milli Mücadele ve kurtuluş sürecini kapsayan Nejat Yentürk’ün arşiv ve koleksiyonuna ait fotoğraf, belge, mektup, gazete, kitap ve haritalardan oluşan “Ateş Çemberinde İzmir- İşgalden Kurtuluşa” sergisi 11 Aralık’a kadar Bostanlı Çatı’da.

Gru Art Gallery’de, Mert Acar, Nazım Arslan, Emre Celali, Berna Dolmacı, Ahmet Duru, Nursun Hafızoğlu, Mehmet Can Özer ve Maze Sürer’in eserlerinden oluşan “Döngü/ Cycle” sergisi 13 Aralık tarihine kadar açık olacak.  

Folkart Gallery’ de Çerkes Karadağ’ın “İzmir’in 100’ü” isimli Fotoğraf Sergisi açıldı ve 18 Aralık tarihine kadar da ziyarete açık olacak. 

The Letter Art Gallery tarafından farklı alanlardaki çalışmalarıyla tanınan 13 sanatçının doğayla birlikte varoluşa dair birtakım çalışmaları “E-C-O-E-X-İ-S-T” ismiyle 3 Aralık’a kadar Cleantech Hub’da ziyarete açık olacak.

Haydar Akdağ, Merve Dündar, Ayşegül Karakaş, Deniz Doğruyol ve Ebru Öneriç’in resim, heykel, mekâna özgü yerleştirmeler gibi farklı disiplinlerden eserleri “En Sevdiğim Yere Giden Yol” ismiyle 17 Aralık tarihine kadar BonVivant’da.

Yine Bonvivant’da Zeynep Bütünler Aktan’ın doğa ve insan arasındaki ilişkiyi kendi perspektifinden yorumlayarak farklı disiplinlerden oluşan eserleri  “Hikâyenin Öteki Tarafı” ismiyle 17 Aralık tarihine kadar ziyarete açık olacak.

1- 22 Aralık tarihleri arasında “Kırılgan Gerçeklik” isimli Uluslararası Karma Sergisi’ni Galeri A’da ziyaret edebilirsiniz. Serginin küratörlüğü Yıldız Arun’a ait ve katılımcı sanatçılar ise; Ayhan Çetin, Barış Sarıbaş, Clemens Beungkun Sou (Günay Kore), Daniela Dimchevska (K. Makedonya), Emine Ceyal Özdemir, Fahri Sever, Fatma Evlin Öztürk, Fehmi Hoxha (Kosova), Filiz Pelit, Hajrush Fazliu (Kosova), Larissa Noury (Fransa), Liana Almyasheva (Özbekistan), Linda Lupi (Arnavutluk), Mehlika Korol, Melihat Tüzün, Müberra Bülbül, Refki Gollopeni (Kosova), Sevinç Hüseynova (Azerbaycan), Shukhrat Abdumalikov (Özbekistan), Şefkat İşleyen, Uğur Özen, Yıldız Arun ve Z. Tülin Akkaş.

Ülkemizde de başta olmak üzere dünyada pek çok ülkede özel kurum ve koleksiyonlarda çok sayıda eseri olan ve şehrimizin de gururu İzmirli ressam Filiz Pelit’in “Denge” isimli sergisi yoğun istek üzerine uzatılarak 2 Aralık tarihine kadar Gt Art Galeri’de ziyarete açık olacak.      

Arya Kamalı Kültür Sanat Merkezi’nde 6- 13 Aralık tarihleri arasında mitolojik öykülerle taçlandırılmış ve birbirinden güzel eserlerin yer aldığı “Ay Kadınları- Umay’ın Kızları” isimli Uluslararası Karma Sergisi’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Yıldız Sineması, 35 yıllık serüvenini yeniden görünür kılmak ve hafızalarda kalmak adına en görkemli günlerinden geriye kalan film afişleri, gazete taramaları ve çeşitli koleksiyon malzemelerini “Lütfen Zili Çalınız” ismiyle ziyarete açtı ve sergiyi 31 Aralık’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Kitap Tavsiyesi

Genellikle polisiye romanları ile tanıdığımız yazar Ahmet Ümit bu kez “Bir Aşk Masalı” kitabıyla huzurumuzda. Kitap adıyla her ne kadar ‘bir aşk masalı’ gibi görünse de hikâye pek de öyle değil. Gördükleri bir rüyayla birlikte bir kıza aşık olan ve onun peşine düşen beş prensin yolculuğunu konu edinen kitap, hem beş prensin hem de aşık oldukları kızın maceralı hayat yolculuklarına odaklanıyor. 

Tiyatro

Sahne Tozu Tiyatrosu

1 Aralık “Bir Düş Gibi” Prömiyer

3- 4- 10- 11 Aralık “Bit Yeniği”

7- 14- 21- 28 Aralık “Bir Düş Gibi”

 

Peron Sanat

1- 2- 27 Aralık “Onikinci Gece”

3- 8- 24 Aralık “Tartuffe”

4- 11- 18- 25 Aralık “Dedektif Pamuk”- Çocuk Oyunu (Prömiyer)

4- 11- 18- 25 Aralık “Kral Çıplak” Çocuk Oyunu

6 Aralık “At”

7- 10- 17- 28 Aralık “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”

9- 20- 30 Aralık “Pasta Yesinler”

14- 15- 21- 22 Aralık “Kumpanya”

16 Aralık “Öfkenin Yakın Geçmişi”

23 Aralık “Paramparça Aşklar Avukatlar”

29 Aralık “İşgüzar Bir Tekerrür”

 

Narlıdere AKM

1 Aralık “Lavanta Cinayetleri”

12 Aralık “Yüksek Gerilim”

 

 

Bahane Kültür Urla Sahnesi

2 Aralık “Size Oyun Oynanıyor”

 

Bostanlı Suat Taşer

2 Aralık “Seçim Dansı”

4 Aralık Doğu Demirkol

6 Aralık “Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım”

7 Aralık Aşkım Kapışmak ile İlişkiler Komedisi

12 Aralık “Nilgün Belgün ile Aşk ve Komedi”

14 Aralık “Sevgili Arsız Ölüm- Dirmit”

15 Aralık “Meksika Açmazı”

16 Aralık “Aşkın Muzip Oyunları”

17 Aralık “Timsah Ateşi”

21 Aralık “Mahşer-i Cümbüş”

22 Aralık “Taxim”

23 Aralık “Notre Dame’ın Kamburu” Müzikali

26 Aralık “1984- Büyük Gözaltı”

 

İzmir Performance Hall

2- 3 Aralık İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali

9 Aralık Cem İşçiler Stand Up

14 Aralık “Bu Sen Değilsin”

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

3- 13- 23 Aralık “Sokrates’in Savunması”

4 Aralık “Düdüklüde Kıymalı Bamya”

9 Aralık “Sizi Tanıyorum”

11 Aralık “Haybeden Gerçeküstü Aşk”

15 Aralık “Palto”

19 Aralık “Karı Koca İşleri”

20 Aralık “Galileo’nun Korkunç Düşünceleri”

24 Aralık Cihan Talay Stand Up

 

Han Tiyatrosu

3- 10 Aralık “Zengin Mutfağı”

4 Aralık “Aslan Kral” Çocuk Oyunu

6 Aralık “Bir Mudhik Oyun” Prömiyer

17 Aralık “Nina Braun”

18 Aralık “Çoban ve Lulu” Çocuk Oyunu

20 Aralık “Bir Mudhik Oyun”

24 Aralık “Hüzzam”

 

Tiyatrolog Tiyatro Akademisi

3 Aralık “Karanlık Kutu”

 

Boyoz Akademi Sanat Merkezi

3- 10 Aralık “O Sen Olsan”

 

Tiyatro Durağı

4 Aralık “Şüphe”

 

Bi’nevi Sahne

4 Aralık “Milyon Dolarlık Soru” Berkant Priştine ve Muzaffer Aksoy ile sohbet programı

7 Aralık “Gong”

 

İzmir Sanat Merkezi

6 Aralık “Turkland”

8 Aralık “Ev Hali”

10 Aralık “Çıkış Yok”

12 Aralık “Boyacı”

 

Atatürk Kültür Merkezi

10 Aralık “Adil Yıldırım ile İtiraflar Show”

14 Aralık “Aşkın Muzip Oyunları”

24 Aralık “Notre Dame’ın Kamburu” Müzikali

 

Tiyatrohane

10 Aralık Doğaçhane- Gecenin En Komiği Kim? Tiyatro Sporu Karşılaşması

 

Tiyatro Salt

10 Aralık “Üç Deniz”

14 Aralık “Savaşın Son Günü”

 

Monobox Sahne Sanatları Tiyatrosu

11 Aralık “Coriolanus”

 

Aziz Vukolos Kilisesi

22 Aralık “Amiral Battık”

 

Mozart PSM- Ege Perla

24 Aralık “Dönüşüm- Samsa”

 

Per La Vita Bistro Cafe

25 Aralık Açık Mikrofon Hane Stand Up

 

İzmir Devlet Tiyatrosu

1- 2- 3 Aralık “Bir Düş Gibi” Cahide Sonku” (Konak Sahne)

1- 2- 3- 4- 6- 7- 8- 9- 10 Aralık “Karıncalar/ Bir Savaş Vardı” (KSK Ragıp Haykır Sahne)

1- 2- 3 Aralık “Oyunun Oyunu” (Bozkurt Kuruç Sahnesi)

2- 3- 6- 7- 8- 9 Aralık “Neyzen Tevfik” (Urla Sahne)

4- 11 Aralık “Bremen Mızıkacılarının Hikâyesi” Çocuk Oyunu (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

4- 11 Aralık “Kuzu Maydanoz’un Maceraları” Çocuk Oyunu (Konak Sahne)

6- 7- 8- 9- 10 Aralık “İntiharın Genel Provası” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

9- 10 Aralık ”İkinci Caddenin Mahkûmu” (Urla Sahne)

10 Aralık “Neyzen Tevfik” (Konak Sahne)

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Buluşması

11 Aralık “Azizname” İsmet İnönü Sahnesi

13 Aralık “Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun” İsmet İnönü Sahnesi

14 Aralık “Mor Şalvar” İzmir Sanat Sahnesi

15 Aralık “İstibdat Kumpanyası” İsmet İnönü Sahnesi

17 Aralık “Radyo- yu Hümayun” İsmet İnönü Sahnesi

18 Aralık “Geç Kalanlar” İzmir Sanat Sahnesi

19 Aralık “Hayat Der Gülümserim” İsmet İnönü Sahnesi

21 Aralık “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” İsmet İnönü Sahnesi

23 Aralık “Benim Naçiz Vücudum” İsmet İnönü Sahnesi

25 Aralık “D-21”  İsmet İnönü Sahnesi

27 Aralık “Huysuz” İsmet İnönü Sahnesi

29 Aralık “Misafir” İsmet İnönü Sahnesi 

 

İzmir Devlet Opera ve Balesi

1- 3- 6- 8 Aralık G. Puccini “La Bohéme” Opera (Bornova Necdet Aydın Sahnesi)

10 Aralık G. B. Pergolesi “La Serva Padrona” Opera (Elhamra Sahnesi)

13- 23 Aralık M. C. Orhan “Şekeronya” Müzikli Çocuk Oyunu  (Elhamra Sahnesi)

15 Aralık “Bel Canto Gecesi” Konser (Elhamra Sahnesi)

17 Aralık Portekizce ve İspanyolca Şarkılar Konseri (Elhamra Sahnesi)

20- 22- 24- 26 Aralık P. İ. Çaykovski “Fındıkkıran” Bale (Bornova Necdet Aydın Sahnesi)

28 Aralık İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin 40. Yılı Konseri  (Bornova Necdet Aydın Sahnesi)

 

Müze Konserleri

2 Aralık İzmir Arkeoloji Müzesi

6 Aralık Aydın Karacasu Etnografya Müzesi

14 Aralık Ödemiş Müzesi

21 Aralık Selçuk Efes Müzesi

25 Aralık Tire Müzesi

28 Aralık İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi

 

Siz de İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva