HABERLER>GÜNCEL
27 Ekim 2023 Cuma - 12:30

Aylardır tık yok… Şadırvan Projesi’ne ne oldu?

Yaklaşık 1 yıl önce parçalanan tarihi şadırvanın projesinin hazırlanmasına rağmen inşası için henüz adım atılmadı. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından aylardır onaylanmayan proje ile ilgili olarak Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin yeni şadırvanın meydandaki esnafı mağdur etmeyecek şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

Aylardır tık yok… Şadırvan Projesi’ne ne oldu?

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Tarihi Kemeraltı Çarşısı içerisinde yer alan Şadırvanaltı Camisi önündeki 64 yıllık şadırvan, balyoz ve hiltili saldırı ile yıkılmıştı.

Geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleşen olayın ardından şadırvanın yeniden yapılması için Konak Belediyesi girişimde bulunmuş ancak şadırvanın İzmir Valiliği tarafından yaptırılacağı belirtilmişti. İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından proje hazırlanmış ve onay için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunulmuştu.

Aylardır koruma kurulunun onay için karar vermediği için ise şadırvanın yerine henüz yenisi yapılamadı.

ÇEVRE ESNAF İSTEMİYOR
Yıkılan şadırvanın civarındaki esnaf ise şadırvanın eski yerine konulmasını istemiyor. Esnaflar şadırvanın eski yerinde hem alt yapının iyi olmadığını hem de kalabalık grupların kafelere gitmek yerine şadırvan etrafında toplandığını ifade ederek esnafın mağdur olduğunu belirtti.

DÜKKANLARA YAKIN DEĞİL, DAHA ORTADA OLMALI
Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ise konuyla ilgili Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu. Başkan Girgin “Şadırvan ile ilgili Valilik bize de bir proje çizdirmişti. Projeyi çalıştık. Çarşıya yakışır bir şadırvan talep ettik. Bu talebimizde sadece su içilmesi, oraya özgü bir hava olması içindi. Kemeraltı turizm merkezi olsun derken, yenilerken güncel düşünmemiz lazım. Şadırvanın dükkanların yerinde olması yerine orta bir yerde olmasını istedik. Dükkanların önünde olması mağduriyet yaratmış, bu hakkaniyetli değil” ifadelerini kullandı.

TARİH NETLEŞMEDİ
Geçmişte şadırvanın temizliğiyle kimsenin ilgilenmediğini vurgulayan Girgin, “Herkes çöpünü oraya atıyordu. Gece karanlığında iyi kullanılmıyordu. Valilik ben yapacağım demişti, biz de kabul ettik. Anıt gibi olacaktı. Yeni valimiz gündeme alır mı almaz mı bilmiyoruz. Esnafın kendi vitrinini göstermesi gerekiyor. Bunun için de meydan olması lazım. Yeni şadırvanın ne zaman yerine koyulacağı hakkında net bir tarih yok” şeklinde konuştu.

 
Kavga soruşturmasında ortaya çıktı... Bahçede bidonla uyuşturucu!
 
Açılış Soyer'den... Tire Atatürk heykeline kavuştu!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Meryem Fidancı 28 Ekim 2023 Cumartesi 14:51

Direkt konuya girmek gerekirse; Kemeraltı bir bütün olarak düşünülmesi gereken önemli bir bölge...Kemeraltı Izmir''in, hattâ Ege Bölgesinin sonradan çarşı olan, Kentin Simgesi dir... Esnaflar yokken, semte, şehire, bölgeye estetik güzellikle birlikte, Değer katan TARİHİ ESER KONUMUNDA BULUNAN ŞADIRVANLAR NE AMAÇLA OLURSA OLSUN, YI KIL MAMALIDIR..!! YIKILANIN YERİNE ASLINA UYGUN BİR ŞADIRVAN - BAŞKACA HİÇBİR HESABA GİRMEDEN - DERHAL İNŞA EDİLMELİDİR... Biz Yokken, o güzelim Şadırvanlar vardı... Esnaflar, Semtlerinde, çarşılarında bulunan eserleri; Korumalıdır...Para kazanmaya feda etmemelidir...Kurulmuş olan DERNEK de, KEMERALTINI (HERŞEYİ İLE BİRLİKTE) KORUMA, GÜZELLEŞTİRME VE GELİSTİRMEK İÇİN KURULMUŞTUR... Geceleri uykusuz kalarak, fedakarlıkla, sabahlara kadar Kemeraltı Çarşısı için çalışan DERNEK BAŞKANI SEMİH GİRGİN BEY ve Ekibi bu Değerlerimizi korumaya Öncelik ve Önem Verecektir İnancındayım... BÜYÜKŞEHİR VE KONAK BELEDİYESİNE DE KONUYA GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERMESİ BAKIMINDAN SORUMLULUK ve GÖREV DÜŞMEKTEDİR...Saygıyla...

Yorumu oyla      2      3  
Devlet yapsın biz bakalım ha! 27 Ekim 2023 Cuma 15:12

Her şeyi devletten bekleyen zihniyete ne güzel örnek!

Yorumu oyla      2      4  
27 Ekim 2023 Cuma 13:22

Çevre esnafı yıktığı için istemiyor olabilir mi yoksa? Ne demek cafe yerine orada oturuyor insanlar? Onlarca yıllık şadırvanı yıkmak sizin ne haddinize? Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı da ne şiş yansın, ne kebap derdinde belli ki...

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 27 Ekim 2023 Cuma 13:07

Bunca yıldır hiçbir esnafa mağduriyet yaratmamış şimdi mi mağduriyet yaratmış durduğu yerde? Asıl tarihi yapı mağdur sizin gibi çıkar zihniyetinden başka bir düşüncesi olmayanlardan. Önce tarihi bölgede bulunmayı içinize sindireceksiniz kabullenmiyorsanız avmlere gidin sizi zorla orada tutan yok.

Yorumu oyla      3      3  
özgür 27 Ekim 2023 Cuma 13:01

Şadırvanı zaten o bölgedeki esnaf bilerek yıktı. O yüzden dernek başkanı esnaf mağdur edilmesin diyor. O da çok iyi biliyor kimlerin yıktığını.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki 'yol vermeme' cinayetinde yeni gelişme!
İzmir'de 'yol vermeme' tartışması nedeniyle çıkan kavgada öldürülen servis ...
İzmir'de operasyonlar bitmiyor... Her yer zehir!
İzmir'in Buca ve Narlıdere ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda toplam ...
İzmir'de faciaya kıl payı!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde freni boşalan çöp kamyonu önündeki araçlara ...
 
Asansör faciası İzmir’de de yankı buldu… Öğrenciler sokağa indi!
KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün düşmesi sonrası hayatını kaybeden ...
İzmir'de DEAŞ baskını... Çok sayıda gözaltı!
İzmir'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, gözaltı kararı verilen ...
Atatürk'ün fotoğrafını yakan 3 liseliye gözaltı!
Kayseri'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
İzmir basının acı kaybı!
Bir dönem İzmir'de de görev yapan Gazeteci Seyhan yakalandığı amansız ...
İzmir'de kuyumculardan 100. yıl indirimi!
İzmir Kuyumcular Odası, Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle bugünden başlamak ...
Atatürk posterli Türk bayraklarını söken kişi tutuklandı
İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla metro durağına asılan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva