HABERLER>EGE
2 Kasım 2021 Salı - 12:13

Aydınlı Hatice kocasına can oldu: Böbreğim senin olsun!

Aydın'da yaşayan inşaat işçisi Ahmet Arslan'a (39) iki çocuğunun annesi, 17 yıllık eşi Hatice Arslan (39), bir böbreğini vererek can oldu. Sağlığına kavuşan Arslan, "Eşim, bana yeni bir hayat bahşetti" dedi.

Aydınlı Hatice kocasına can oldu: Böbreğim senin olsun!

İnşaat işçisi Ahmet Arslan, 12 yaşındayken yakalandığı, ailesinde genetik olan böbrek yetmezliği nedeniyle 7 yıldır çalışamıyor. Doktorlar, Arslan'a böbrek nakli yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine 2 çocuk annesi Hatice Arslan, 17 yıllık eşi Ahmet Arslan'a böbreğinin birini vermek istedi. Ahmet Arslan, eşinin tek böbrekle yaşamına devam etmesine gönlü razı olmadığı için ilk etapta bunu kabul etmedi ancak, rahatsızlığının daha da ilerlemesi, eşinin de ısrarı üzerine böbrek nakline razı oldu. Yapılan tahlil ve tetkikler sonucu Hatice Arslan'ın böbreğinin eşiyle uyumlu olduğu belirlendi. Ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde, geçen 27 Ekim'de gerçekleştirilen operasyonla Hatice Arslan'ın alınan böbreğinin teki eşine nakledildi.

'BANA YENİ BİR HAYAT BAHŞETTİ'
Eşinin böbreği ile yeniden hayata tutunan Ahmet Arslan, "Eşim, bana yeni bir hayat bahşetti, can verdi.  7 yıldan beri tek böbrek ile yaşıyordum. Artık diğer böbreğimi de kaybetmek üzereydim. Eşim sağ olsun imdadıma yetişti. Hastalığım nedeniyle çalışamıyordum. Şimdi sağlığıma kavuştum" diyerek, eşi ve doktorlarına teşekkür etti.

'ONUN İÇİN CANIMI VERİRİM'
Eşine böbreğini veren Hatice Arslan ise "Eşim bir daha istesin, bir daha böbreğimi veririm. Onun için canımı bile veririm. 17 senedir ben de bu acıyı çekiyordum ama artık dayanamadım. Son 5 senedir, ısrarla böbreğimin tekini vermeyi teklif ediyordum. Sonunda kabul ettirdim. Eşim sağlığına kavuştuğu için çok mutluyum" dedi.

'BAŞARILI BİR NAKİL GERÇEKLEŞTİ'
Böbrek naklini gerçekleştiren Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve Nefroloji Bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu ise "39 yaşındaki erkek hastamızda böbrek taşlarına bağlı son dönem böbrek yetmezliği vardı. Böbrek yetmezliği dediğimizde karşımıza 3 seçenek çıkmaktadır. Hemodiyaliz, periton diyalizi ve böbrek nakli. Hastalarımız için bu 3 seçenek söz konusudur. Bu seçenekleri karşılaştırdığımızda yaşam süreci, yaşam kalitesi ve yandaş hastalıkları gelişim sıklığı açısından en iyisinin börek nakli olduğunu söyleyebiliriz. Bu hastamıza da prevantif dediğimiz hiç diyaliz tedavilere başlamadan direkt başarılı bir böbrek nakli tedavisi gerçekleştirildi" dedi.

'BUNDAN SONRA KANA KANA SU İÇEBİLECEK'
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Organ Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Mahir Kırna da nakil ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Hastamız bundan sonra kana kana su içebilecek ve diyalize girmeyecek. Ahmet Bey, 2016 yılında böbrek taşı nedeniyle sol böbreği alınmış bir hastamızdı. O günden sonra son derecede böbrek yetmezliği süreci gelişmiş. Diyaliz için bize başvurduğunda aslında diyalize hiç girmek istemediğini söyledi. Biz de kendilerine böbrek naklini anlattığımız zaman kabul ettiler ve böbrek naklini gerçekleştirdik. Bundan sonra hiçbir şekilde diyalize girmeyecek" diye konuştu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş da hastane bünyesinde 37'inci böbrek naklini gerçekleştirdiklerini söyledi.

 
Başkan Soyer, İzmir hedefini seslendirdi: 'Sanat'ta dünya kenti olacağız!
 
Göztepe'nin nöbetçi golcüsü Tijanic
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'da 21 göçmen kurtarıldı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına ...
Manisa'da TIR'ın çarptığı yaya yaşamını yitirdi
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken TIR'ın ...
Koruma altındaydı... Tüfekle ateş edilerek öldürüldü!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, dünyada nesli tükenmekte olan türler arasında ...
 
Bodrum'da ihale kavgası: 4 yaralı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde iki grup arasında ihale meselesi nedeniyle ...
Genç kadın evinde ölü bulundu
Muğla'da 1 çocuk annesi Özlem Fidan (28), yakınları tarafından evinde ...
Aydın'da korkutan çatlaklar için komisyon kuruldu
Aydın'ın Germencik ilçesinde 12 gün önce oluşmaya başlayan ve her geçen ...
 
Ege'nin 10 aylık mülteci raporu: Bir ilçe nüfusu kadar
Ege Bölgesi'ndeki şehirlerde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ...
Denizli'de en acı protesto!
Denizli Kadın Platformu üyeleri, erkek arkadaşı tarafından boğazı kesilerek ...
Tarım arazisini sulamaya gitmişti... Hayatının şokunu yaşadı!
Manisa'nın Saruhanlık ilçesinde meydana gelen olayda tarım arazisinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva