HABERLER>EGE
9 Ekim 2018 Salı - 15:20

Aydın'da genç kadının çığlığı: Öldürülmek istemiyorum!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan Kezban A. boşanma davası açıp, evi terketmesine rağmen her defasında kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla koruma tedbiri kararı aldırdığı, uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu ileri sürdüğü eşi Salih A.'nın (33) kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü.

Aydın da genç kadının çığlığı: Öldürülmek istemiyorum!

İncirliova'da yaşayan 2 çocuk annesi Kezban Çelik A., 2017 yılı Ocak ayında ilk eşinden boşandı. Genç kadın, 7 ay sonra hırsızlık başta olmak üzere çok sayıda suçtan sabıkalı olan Salih A. ile tanışıp, ikinci evliliğini yaptı. Evlenmelerinden bir ay sonra eşi Salih A.'nın kıskançlık ve çeşitli bahaneler öne sürerek kendisini dövdüğünü ileri süren Kezban Çelik A., sığınma evine gitti. Bir gece sığınma evinde kalan Kezban Çelik A., eşi belki düzelir diye evine döndü, ancak yine şiddete maruz kaldı. Şiddetinin artarak devam etmesi üzerine Kezban Çelik A., uyuşturucu kullandığını öğrendiği eşine geçen mayıs ayında Aydın Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Bir kuruyemiş fabrikasında işçi olarak çalışan Kezban Çelik A., ardından 7 ve 12 yaşındaki iki çocuğunu da yanına alarak evden ayrıldı. Ev kiralayan Kezban Çelik A., annesini de kendisi işte iken çocuklarına bakması için yanına aldı. Salih A., boşanma davaları olmasına rağmen peşini bırakmadığı genç kadının yeni evini bulup, iddiaya göre burada da dövmeyi sürdürdü. Bunun üzerine Kezban Çelik A., can güvenliği olmadığı gerekçesiyle çeşitli tarihlerde 4 kez polise şikayetçi olup, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

YAKLAŞMAMA KARARI ALDIRDI
Bunun üzerine Salih A. hakkında, geçen 27 Ağustos'ta boşanma davaları süren eşine yaklaşmama kararı verildi. Ancak, bu karara rağmen eşine şiddet uygulamayı sürdürdü. Son olarak geçen 30 Eylül'de Kezban Çelik A., eşi tarafından öldüresiye dövüldü. Sol gözü ve kolu başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde gelen yumruk, tekme ve sopa darbeleri ile yaralanan genç kadın, baygın halde hastaneye kaldırıldı. Tedavisi yapılıp, 20 gün iş göremez raporu verilen Kezban Çelik A.'nın şikayetçi olması üzerine, Salih A. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Salih A., savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

ÇOCUKLAR DA KORKUYOR 
Can güvenliği olmadığını belirten Kezban Çelik A., "Eşimden şiddet görüyordum. Bir gün evde kapıyı üzerime kilitledi. Kendisi işe gitmek için evden çıktığında, kaçıp canınımı kurtardım. Uykuda sayıkladığım için bile beni dövdüğü oluyordu. Daha sonra kaç ev değiştirdiysem peşimi bırakmadı. Bulup, şiddetini sürdürdü. Defalarca kez şikayetçi oldum. Ancak, her defasında gerek polisten gerekse adliyede serbest bırakıldı. Uyuşturucu madde bağımlısı, sabıkalı bir kişi nasıl oluyor da koruma tedbiri kararı olmasına rağmen serbest kalabiliyor? Çocuklarımın ve ailemin can güvenliği yok. Sürekli korku içerisindeyiz. Sokağa her çıktığımda sürekli ensemde arkamda birisi varmış gibi hissediyor, uyurken sürekli kabuslar görüyorum. Eve tırmanıyormuş gibi korkular yaşıyorum. Çocuklarım da okula gidip gelmekte sürekli sıkıntı yaşıyorlar. Çocuklar üvey babaları olmasa bile sokakta gördükleri insanları o zannederek korkuyorlar. Elimden geldiği kadar çocuklarımı korumaya çalışıyorum ama bu yeterli olmuyor. Devletin çocuklarıma ve bana yardım elini uzatmasını istiyorum" dedi.

TEHDİT MESAJLARINI SAVCILIĞA VERDİ
Eşini tehdit mesajları nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu da belirten Kezban Çelik A. "Beni mahvettiniz. Benden ayrıldın, hayatını yaşıyorsun. Çocuklarını yanına aldın, ailenle yaşıyorsun. Ben tek başıma kaldım. Bu böyle bitemez ve bitmeyecek. Ya benimsin ya da toprakta olacaksın. Benim olmadıysan kimsenin olmayacaksın' yazılı tehdit mesajı gönderiyor. Çocuklarıma ağza alınmayacak küfürler ediyor. Birçok tehdit mesajı var hepsini savcılığa bildirdim" diye konuştu.

SOPAYLA DÖVÜYOR
Kızını yalnız bırakmayarak yanında kalan anne Zülfiye Ç., "Kızım, devamlı boşanma davaları süren eşinden şiddet görüyor. Kapıdan dışarıya çıkamaz oldu. Kızımı darp ederken, 'Ananı da babanı da öldüreceğim' diye tehdit ediyor. İki çocuğuyla birlikte evde mağdur kaldı. Benim yanımda bile kızıma şiddet uyguladı. Kızımla evlendikten sonra sürekli bir sopayı kapının arkasında bekletiyordu" dedi.

Salih A.'nın hakkındaki şikayetler sonrasında gerek polis ve gerekse savcılıkta verdiği ifadelerde, alkol ve uyuşturucu madde kullandığı için yaşananları hatırlamadığını belirtip, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. (DHA)

 
İzmir'de hekimlerden şiddete karşı eylem
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macaristan'a teklif!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ekim 2018 Salı 19:45

adliyenin camını kır 5yıl terörden yatarsın.ama konu kadın olunca......ben bir avrupa lideri olsam aynı gün türkiyenin başvurusunu reddeder ve turizm ihracat ithalat hepsini yasaklarım.tövbe gelmesinler derim.

Yorumu oyla      11      5  
Sarı Çizmeli Memed'A 9 Ekim 2018 Salı 16:55

Bu arada devlet nerede?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası’nda korkunç son: İş adamı canına kıydı!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, iş insanı Kemal Y. (55), yalnız yaşadığı ...
Edremit'te ilaçlama uçağı düştü!
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, zeytinlik araziyi ilaçlayan tek kişilik ...
Salihli'de korkutan yangın! TIR küle döndü
Manisa'nın Salihli ilçesinde, hareket halindeki tekstil malzemesi yüklü ...
 
Aydın'da katliam gibi kaza! Feci şekilde can verdiler
Aydın'ın Karacasu ilçesinde bir otomobilin bariyere çarpması sonucu 3 ...
Muğla'da çekicinin düşen ekskavatörü paniğe yol açtı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde seyir halindeki çekicinin römorkundan düşen ...
Marmaris'teki o uçağın sırrı çözüldü!
Marmaris’te geçen günlerde alçaktan uçuş yapan uçağın bölgede özel alıcı ...
 
Uşak'ta otomobil devrildi: 1 ölü, 3 yaralı
Uşak'ın Banaz ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu bir kişi öldü, 3 kişi yaralandı. 
Denizli'de korkunç kaza: İki çocuk can verdi!
Denizli'nin Bozkurt ilçesinde şarampole devrilen otomobilde yaşamını yitiren ...
Didim'de 32 kaçak göçmen yakalandı
Aydın'ın Didim ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına geçmek isteyen 32 düzensiz göçmen yakalandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva