HABERLER>EGE
12 Aralık 2021 Pazar - 11:05

Aydın'da çevreci aileye silahlı saldırı iddiası!

Aydın'ın Çine ilçesinde evine yakın bir alanda kurulan madene karşı mücadele eden Coşkun Ailesi'nin silahlı saldırıya uğradığı belirtildi. Ailenin şirket tarafından tehdit edildiğini belirten Çine Yaşam Platformu Sözcüsü Ahmet Uslu tarafından yapılan açıklamada "İkinci bir Büyüknohutçu katliamı burada yaşanabilirdi" dedi.

Aydın da çevreci aileye silahlı saldırı iddiası!

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre evine 60 metre uzaklıkta işletilen madene karşı mücadele eden Çine Topçam köylüsü Ali ve Cennet Coşkun'un üzerine akşam saat 20.00 sularında ateş açıldığı belirtildi.

Çine Yaşam Platformu Sözcüsü Ahmet Uslu, Coşkun Ailesi'ne ateş edenlerin farlarını söndürdükleri araçlarıyla konvoy halinde Çine'ye doğru gittiklerini, köylülerin uzaktan konvoyu takip ettiğini söyledi. Coşkun Ailesi'nin madenci şirket tarafından uzun zamandır tehdit edildiğini söyleyen Uslu "İkinci bir Büyüknohutçu katliamı da burada yaşanabilirdi. Avukatımız hemen jandarmayı aradı. Saldırganların derhal yakalanmasını ve Topçam köylülerinin can güvenliklerinin sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

HEDEF GÖZETEREK ATEŞ ETTİLER
Ali Coşkun ise yaşananları şöyle anlattı: "Bir anda başımın üzerinden kurşunların geçtiğini duydum. En az üç el ateş ettiklerini duydum. Biraz çukurda olduğum için isabet etmedi. Hedef göstererek ateş ettiler. Biz evden tarafa değil başka yöne doğru eğilerek kaçtık. Kaçarken hava karanlıktı, cep telefonunun ışığını bile açmadık korkudan. Eve gitsek bizi bulurlar diye korktuk. Yolda eşim Cennet fenalaştı, bayıldı. Zaten panik atak hastası. Bize ateş edenler madenin taşeronu olan şirketin elemanlarıydı. Daha sonra jandarma geldi ‘Madenciler de sizi suçluyorlar, sizin ateş etmediğiniz ne malum’ diye bizi suçlamaya kalktılar. Avukatımız ‘Siz buraya delil toplamaya mı, mağdurları suçlamaya mı geldiniz?’ diye sorarak müdahale etti.”

EGEÇEP'TEN AÇIKLAMA 

EGEÇEP silahlı saldıya Çine Topçam köylüsü Ali ve Cennet Coşkun ile ilgili yazılı açıklama yayınladı. EGEÇEP'in açıklaması şu şekilde: 

Boşuna uğraşmayın, yaşam savunucularını korkutamazsınız, yıldıramazsınız. Ne yapsanız nafile, her türlü saldırılarınıza karşın, hızla çoğalıyoruz, çoğalacağız, siz kaybedeceksiniz ve biz yani yaşam kazanacak.

Evine 60 metre uzaklıkta işletilen madene karşı mücadele eden Çine Topçam köylüsü Ali ve Cennet Coşkun'un üzerine, farlarını söndürmüş araçlardan ateş açıldığı haberini basından öğrenmiş bulunuyoruz. Bu haklı mücadelesinde saldırıya uğrayan Coşkun ailesine geçmiş olsun diyor ve bu alçakça saldırıyı kınıyoruz.

5 yıl önce Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’yu katlettiniz, ne oldu? Antalya’daki mücadeleyi durdurabildiniz mi? Ya, Metin Lokumcu’yu katlettiğinizde Artvin halkı sustu mu? Tam tersine, dün bir avuç idik bugün onbinlerce yaşam savunucusuyuz. Çünkü biz, sizler gibi parayı değil yaşamı savunuyoruz. Siz vurdukça, halk gerçekleri görüyor ve havasını, suyunu, toprağını, tüm canlıları savunmaya her gün daha çoğalarak katılıyor. Bu gerçeği görün. Daha çok kenetleneceğiz, daha bilenerek mücadele edeceğiz

EGEÇEP olarak kamuoyuna duyuruyoruz: Ali Coşkun yalnız değildir, bizler onun yanındayız, biz kazanacağız, doğayı katleden siz kaybedeceksiniz.

Halkımızı, bu alçakça saldırılara karşı yaşam savunucularının yanında yer almaya çağırıyoruz.

 
FORBEST'ten Görece'de 5 proje
 
'Tabut Ali' Ukrayna’da yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nihat 15 Aralık 2021 Çarşamba 16:23

Terör yerele ,Şehire her yere bu şekilde temeyüz etmiş bulunuyor ,Dağlarımız,Ormanlarımız talan ediliyor ,Ceza yok,bununla beraber Duyarlı Vatandaşlara saldırıyorlar ,Çivisi çıkmış düzenin.

Yorumu oyla      2      3  
Durmuş baba 12 Aralık 2021 Pazar 12:33

Bu durumda jandarma kimin jandarması oluyor? Avukat olmasa madurları tutuklayacaklarmıydı acaba? yazık çok yazık gerçekten çürüdük adalet madalet yok..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ormanda mantar ararken kayboldu
Manisa'nın Akhisar ilçesinde, mantar toplamak için gittiği ormanda kaybolan ...
Sahte iş yeri ruhsatı düzenledikleri iddiasıyla 10 zanlı yakalandı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde sahte iş yeri ruhsatı düzenledikleri ileri ...
Aralarında belediye çalışanları da var... 'Rüşvet' operasyonu!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonunda aralarında belediye ...
 
Denizli'de devrilen midibüsteki 5 kişi yaralandı
Denizli'nin Kale ilçesinde bir midibüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı.
Çaldıkları motoru satarken 'hatıra' fotoğrafı çektirdiler!
Kütahya'nın Emet ilçesinde, çaldıkları 17 bin liralık motosikleti 1500 ...
Muğla'da FETÖ'cüleri kaçırmaya çalışanlar tutuklandı!
Muğla ve Çanakkale'de düzenlenen operasyonda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ...
 
Manisa'da akıl almaz olay... Ateşe verip video çekti!
Manisa'nın Kula ilçesinde, bir kişi henüz bilinmeyen bir nedenle park ...
Türkiye'nin konuştuğu davada söz sigortacıda... Eşi yokken bakın ne yapmış!
Sigorta parası için eşini kayalıklardan atıp öldürdüğü iddia edilen Hakan ...
Muğla'yı sağanak ve fırtına vurdu!
Muğla'da akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak, bazı ev ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva