HABERLER>EGE
18 Şubat 2021 Perşembe - 09:48

Aydın'da belediye başkanından JES isyanı: Parası neyse verelim, kapatıp gidin!

JES’ten belediyelere ayrılan zorunlu paya karşı jeotermalcilere rest çeken Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Bize 2.5 milyon lira mı veriyorlar, her tesisiniz için 5 milyon lira vereceğim. Lütfen tesislerinizi kapatıp, gidin. Bizleri zehirlemeyin” dedi.

Aydın da belediye başkanından JES isyanı: Parası neyse verelim, kapatıp gidin!

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ilçedeki jeotermal enerji santrallerinden (JES) belediyelere ayrılan zorunlu payı almak için Aydın Valiliği’ne başvurması ile ilgili son günlerde hakkında çıkan olumsuz haberlere sessiz kalmadı.

Konuya açıklık getiren Başkan Atay, Kuşadası ve Tire belediyelerinde Sayıştay denetçilerinin jeotermal enerji santrallerinden belediyelere ayrılan zorunlu payla ilgili eleştirilerini örnek göstererek “Bu para belediye gelirlerini kapsadığı için bunu istemek zorundasın. İstememekle hizmet kusurunda bulunuyorsun” denildiği için başvurduğu açıkladı.

“VALİLİKTEN İSTİYORUM, JEOTERMALCİLERDEN DEĞİL”
Katıldığı bir televizyon programında konuşan Başkan Atay hakkında çıkan haberler üzerine, “Ne demek yani Fatih Atay koştu, gitti jeotermalcilerden parayı hemen istedi. Bu seviyesiz bir eleştiri olmuş. Bu ne demek ya? Çok ayıp bir şey. Ben jeotermalcilerden para falan istemedim. 5686 sayılı yasadan onların (jeotermalcilerin) yatırım izleme koordinasyon merkezine yatırmaları gereken gayri safi hasıladan yüzde 1’inden 5’te 1’ini vermeleri gerekiyor, onu istiyorum. Valilikten istiyorum, jeotermalcilerden değil. Bu benim hakkım değil, Efeler Belediyesi’nin, Efeler halkının hakkı bu. Benim bu parayı istemem ayrı bir şey senin vahşice üreterek hidrojen sülfür soluyan Efeler halkı ile birlikte sana karşı mücadele etmem ayrı bir şey. Senin o paradan Efeler halkının hakkı olan parayı istememden niye rahatsız oluyorsunuz” dedi.

“SONUNA KADAR KARŞIYIZ”
13 Ocak 2020 tarihinde jeotermal enerji santrallerinden belediyelere ayrılan zorunlu payı almak için Aydın Valiliği’ne başvurduğunu açıklayan Atay, ilçedeki jeotermal firmalarını eleştirerek,  “Tam 13 ay önce yazdım. 13 ay önce aklın neredeydi. 13 aydır eleştirmedin de yeni birileri mi sana bir şey söyledi eleştiriyorsun. Efeler Belediyesi’nin kanun gereğince bu parada payı var. Bize niye ödenmiyor, Efeler halkının suçu ne? Sen yanlış üretirsen havaya hidrojen sülfür zehrini salarsan, bizlerin bunu solumamız gerektiğine inanırsan, sana karşıyız sonuna kadar da karşı olacağız” diye konuştu.

“ZEHİR SOLUTUYORLAR”
Efeler’de ki jeotermal elektrik santrallerinin 75 günlük hava ölçüm raporlarını açıklayan Atay, “Ölçümlerde maksimum değer 20’nin üzerinde olmayacak. Ölçümlerde maksimum değerin üzerinde Zehir solutuyorlar bize. Bunun parti ile ilgisi yok. Jeotermalciler bize zehir solutuyor. Hidrojen sülfür solutuyorlar. Efeler Belediyesi Başkanı olarak seçimden önce verdiğim sözün arkasındayım. Jeotermalcilerin vahşice zehirlemesine karşıydım. Hala daha karşıyım. Beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bu payı istemek zorunda mıydım? Evet zorundaydım. Neden zorundaydım? Kuşadası Belediyesi’nin 2017’deki Sayıştay denetçisinin eleştirisinde ‘Bu para belediye gelirlerini kapsadığı için bunu istemek zorundasın. İstememekle hizmet kusurunda bulunuyorsun.’  deniliyor. Tuzla Belediyesi de aynı şekilde. Bu belediyenin geliri, benim değil. Efeler Belediyesi’nin geliri olacak ki Efeler halkına hizmet yapalım” ifadelerini kullandı.

“HİÇ BİRİNİZDEN KORKMUYORUM”
Jeotermal enerji santrallerinden belediyelere ayrılan zorunlu paya karşı jeotermalcilere rest çeken Atay, “Sözümün de arkasındayım. Bize 2.5 milyon lira mı veriyorlar, her tesisiniz için 5 milyon lira vereceğim. Lütfen tesislerinizi kapatıp, gidin. Bizleri zehirlemeyin. Ya zehirden öleceğiz, ya da size karşı direnerek öleceğiz. Hiç birinizden korkmuyorum. Beni itibarsızlaştıramayacaksınız. Halkımın temiz bir ortamda yaşam hakkını savunmak için Efeler halkı ile beraber sonuna kadar sizinle mücadele edeceğim. Hiç sizden korkmuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Twitter'ın yeni sistemi Türkiye'de devreye girdi
 
Husumetli ailelerin kavgasında kan çıktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
başkan bir koltuğu bırak 18 Şubat 2021 Perşembe 14:39

su faturasına türkiyede olmayan gelirleri meclis kararıyla ekleyen zihniyet mi efeler halkını düşünüyor. yaptıklarınızın yanında jes ten hava solumak hava civa. 3 sene oldu dikili ağacınız yok. aynı izbelik kaldırımlar duruyor. bırakıp gitme yürekliliğini gösterinde kalpleri kazanın...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Issız ada ağlıyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Issız ada ağlıyor!
Aydın'da horoz dövüştüren 27 kişiye 121 bin lira para cezası
Aydın'ın Germencik ilçesinde horoz dövüştürdükleri tespit edilen 27 kişiye ...
Aydın'ın yüksek kesimlerinde karla mücadele!
Aydın'ın Efeler, Çine, Köşk ve Kuyucak ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla ...
 
Köyceğiz'de operasyon: Tarihi eserler ile 3 maymun yakalandı
Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, polisin bir bağ evine düzenlediği operasyonda ...
Didim'de yaşlı çift elektrikli battaniye kurbanı!
Aydın'ın Didim ilçesinde, elektrikli battaniyeden çıkan yangın sonucu Kemal ...
'Komünist Başkan'ın kardeşine uyuşturucudan tutuklama!
Tunceli Belediye Başkanı Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun ...
 
Aydın'da acı son: 18'inde intihar etti
Aydın'ın Yenipazar ilçesinde Kemal T. (18) ahırda kendisini iple asarak, intihar etti.  
Hastanede tanışıp arkadaş oldu: 1 milyon 400 bin lira kaptırdı!
Manisa'da fizik tedavi gördüğü hastanede tanışıp arkadaş olduğu Ş.B. (48) ...
Denizli'de yüz yüze eğitime kar engeli
Denizli'nin Çameli ilçesinde kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle dört ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva