HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2022 Çarşamba - 11:57

Aydın Büyükşehir'den üreticiye yem desteği

Üretimin desteklenmesi için kırsal kalkınma projeleriyle üretici odaklı projeler geliştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, düzenli olarak sürdürdüğü ve küçük aile işletmelerini üretimde tutmayı amaçlayan Büyükbaş Hayvan Yem Desteği projesine devam ediyor.

Aydın Büyükşehir den üreticiye yem desteği

Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen proje kapsamında, 5 baş ve altında büyükbaş besleyen küçük aile işletmelerine, Büyükşehir’in iştiraki olan ve Aydınlı üreticileri ekonomik ve kaliteli yemle buluşturan Ege Yem’in besi veya süt yemleriyle destekte bulunuluyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projede dağıtımlar, üreticiler için merkezi bir nokta belirlenerek kendi mahallelerinde yapılıyor. Germencik ve İncirliova ilçelerindeki dağıtımı yapılan yem desteği üreticilerin yüzünü güldürürken, dayanışmanın verdiği güçlü duyguyu da hissetmelerini sağlıyor.

Yem desteğinden Halk Ege Et marketlerinin raflarına uzanan bir destek
Fiyatlarındaki artışın küçük ölçekli üreticileri çok etkilediğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Birçok küçük üretici bu süreci sürdürülebilir bulmadığı için hayvanlarını satarak ya da azaltarak üretimden çekiliyor. Bu hem o vatandaşlarımızı, hem de ekonomik ve sağlıklı gıdaya ulaşmak isteyen tüketicileri çıkmaza sürüklüyor. Üretici ve tüketiciyi bu çıkmazdan kurtarmalıyız. Yem desteğinden başlayıp, ürünlerin Halk Ege Et marketlerimizin raflarına uzanan yolculuğunda üreticimizin yanında olacak örnek çalışma yapıyoruz. Geliştirdiğimiz projelerle kırsal kalkınmaya desteğimizi her zaman sürdürdük ve buna devam edeceğiz.” dedi.

Özlem Başkanımız bizi unutmadı”
Yem Desteği projesinin faydalı olduğunu belirterek Başkan Çerçioğlu’nun üreticiye verdiği desteğin önemine vurgu yapan Şadiye Uysal, “Üretsinler ve geliştirsinler diye milleti destekliyor. 1 ay bile yetse fayda faydadır. Özlem Başkanımız bizi unutmadı yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kadının kadını desteklemesi lazım. Allah yardımcısı olsun. Başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bizim için çok büyük bir fayda”
Yem fiyatlarındaki artışın yüksek olduğuna dikkat çeken Cihan Dirik, “Yem ve saman almakta sıkıntı çekiyoruz, pahalılaştı. Şuan aldığımız yemin fiyat listesi yerinde durmuyor.” ifadelerini kullandı. Aldıkları destekten dolayı Başkan Çerçioğlu’na teşekkür eden dirik, “Bu bizim için çok büyük bir fayda. Böyle bir zamanda yanımızda durduğu için Allah razı olsun.” dedi.

Her şey pahalı köy hayatı bitmek üzere”
Başkan Özlem Çerçioğlu’nu ve projelerini desteklediklerini belirten Gülcan Burak, hayat pahalılığından şikayet ederek köy hayatının bitme noktasına geldiğini belirterek “Hayvan bakmak zorlaştı, saman pahalı yem pahalı, hayvancılığı bırakmak üzereyiz. Mazot ve gübre pahalı, pahalı olunca ekemiyoruz ve hazırdan yedirmek zorunda kalıyoruz. Hepsini satmayı düşündüm. Sonra vazgeçtim, direnmeye çalışıyoruz. Köy hayatı bitti, bitmek üzere her şey pahalı.” dedi.

Bizleri arayıp bulduğuna göre ne mutlu.”
Aldıkları hizmetten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Halil İbrahim Uysal, “Bizleri arayıp bulduğuna göre ne mutlu. Belediye başkanından çok memnunuz. Hayvanlarınıza bakın, aç kalmasın diye verdi.” şeklinde konuştu.

Hayvanları satmak zorunda kalıyoruz.”
Yem fiyatlardaki dalgalanmadan dolayı zorlandıklarını belirten Mehmet Yalçınkaya şu ifadeleri kullandı “Bu şekilde giderse hayvancılık bitiyor. Yemler pahalı, kırsal yerde bir şey yetiştiremiyoruz mecbur hayvanları satmak zorunda kalıyoruz. Yem ve hayat pahalı olduğundan oğlum sattı. Desteklemenin artması lazım, belki bu şekilde işler yürür. Başkanımız yem gönderdi, aldık ve mutlu olduk. Özlem Başkanımıza çok teşekkür ederim.”

Karagözler Mahalle Muhtarı Mehmet Demiray köylerinde eskiden herkesin hayvancılık yaptığını ancak maliyetlerden dolayı artık yarıya kadar düştüğünü belirtti. Üreticilere verilen destek hakkında konuşan Muhtar Demiray, “Yem fiyatlarının arttığı bir dönemde yapılan destek için Özlem Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Şirindere Mahalle Muhtarı Muharrem Efe yem desteğini güzel bir proje olduğunu ve her desteğin önemli olduğunu altını çizerek “Vatandaş şuan yem fiyatlarında mağdur, yaraya merhem oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yaptığı desteklerden dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

 
CHP’li Bakan'dan bürokraside yozlaşma vurgusu: Biz her şeyi biliyoruz!
 
O belediyeden 30 milyonluk satış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mera İzmir üreticiye umut oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Başkan Yetişkin'den 3. Halk Market müjdesi: Tansaş ruhunu canlandıracağız!
Seferihisar Belediyesi’nin diğer belediyelere örnek gösterilen projesi ...
Başkan Kılıç'dan Buca köylerine ziyaret... 'Turizm canlanacak'
Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergilerken icraat ...
 
Karşıyaka’dan anlamlı hizmet... İleri yaşlı vatandaşlara kucak açıldı!
Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de belediyeler arasında bir ilke imza atarak ...
Büyükşehir’de Özuslu sonrası Murat Aydın formülü!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilliği ...
Temizlik işçilerinden Başkan Koştu'ya teşekkür
Bergama Belediyesi Temizlik İşleri’nde çalışan işçiler, Ocak 2022 tarihi ...
 
Başkan İduğ Yörüklerle buluştu... 'Bu kültürü yaşatmalıyız'
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Ege Bölgesi Yörük Türkmen ...
İmzalar atıldı... Karabağlar'da afete hazırlık için işbirliği
Karabağlar Belediyesi ile Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir ...
Büyükşehir'den Sürekli'nin iddialarına yanıt: KİK onayı bekleniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva