HABERLER>EKONOMİ
16 Aralık 2014 Salı - 11:52

Ayakkabı Yaz Fuarı sektörü umutlandırdı

37’nci Ayakkabı Yaz Fuarı başarı ile sona erdi. Kış mevsiminin soğuk günleri yaşanırken, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda mevsim yazdı. Ayakkabıcılar, yeni sezon ürünlerini İzmir’de görücüye çıkarırken; kurulan iş bağlantılarıyla 2015 yazını umutla karşıladı.

Ayakkabı Yaz Fuarı sektörü umutlandırdı

İZMİR - Fuara yeni bir vizyon kazandırmak için çalışmaların hızla devam ettiği Ayakkabı  Fuarı, 2015 yılında yepyeni isimle gerçekleştirilecek. Daha çok katılımcı ve ziyaretçiyi bir araya getirecek  ve Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar kompleksine taşınacak olan İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı; 2015 yılında SHOEXPO Fuarı olarak FUAR İZMİR’de organize edilecek.
 
14 – 17 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenecek SHOEXPO – 38. Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın ilk tanıtımı da 37. Ayakkabı Yaz Fuarı’nda yapıldı.
 
FUARA 5 BİN 434 PROFESYONEL ZİYARETÇİ GELDİ
Dört gün süren ve sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan etkinliği  5 bin 434 kişi ziyaret etti. Fuar, alım heyeti niteliği taşıyan ziyaretçileriyle dikkat çekerken, İzmir dışı ziyaretçide ilk sırayı İstanbul aldı. İstanbul’u, Manisa ve Ankara izledi.
 
Fuar, Türkiye’nin 61 şehrinden gelen sektör temsilcisinin yanısıra 33 ülkeden gelen yabancı ziyaretçisi ile sektörü memnun etti. Ayakkabı Yaz Fuarı yabancı ziyaretçi açısından en yoğun ilgiyi Cezayir, Suriye ve Filistin’den gördü.
 
61 İLDEN ZİYARETÇİ
Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla,  Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Siirt, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak’tan gelen sektör temsilcilerinin ziyaret ettiği fuarda yurtiçi ve yurtdışı ticari bağlantılar kuruldu.
 


33 ÜLKEDEN ZİYARETÇİ
Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Danimarka, Filistin, Gambiya, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, İsveç, Kıbrıs, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moğalistan, Norveç, Polonya, Rusya, Suriye, Suudi Arabistan, Şili, Tunus, Ürdün, Yunanistan’dan profesyonel ziyaretçi İzmir’e geldi.
 
121 FİRMA KATILDI
11 – 14 Aralık 2014 tarihleri arasında 11 bin metrekare alan üzerinde düzenlenen sektör temsilcilerinin büyük memnuniyetle ayrıldığı fuara, ülkemizin 8 farklı ilinden Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Manisa, Konya ve Trabzon’dan 121 firma katıldı.
 
2015 yılının ayakkabı, çanta yaz modelleri sergilendiği Fuar’da; erkek-kadın, çocuk  ayakkabı modelleri, spor ayakkabı modelleri, terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları yer aldı.
 
Ayakkabı Yaz Fuarı gelecek sezonun ayakkabı modasına yönelik ipuçları verdi. Yaz mevsiminde bayan ayakkabılarında melek ve çiçek figürlü taşlı sandaletlerin gözde olacağı, renkli dolgu topukların dikkat çektiği görüldü. Fuarda dikkat çeken bir başka ayakkabı modeli ise alacalı renkli erkek ayakkabıları oldu.
 
Renk alternatiflerinde yazın vazgeçilmez renkleri beyaz tonlarının yanısıra hardal sarısı, fuşya, yeşil, mavi, bordo’nun sıkça kullanıldığı gözlendi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından gerçekleştirilen 37’nci İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) ve İzmir Ayakkabıcılar Derneği (İZADER) işbirliğinde düzenlendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci: Dolara dokunmamak lazım
Doların rekor kırmasını değerlendiren Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Kur piyasada ...
Rekor kıran dolara Rus freni!
Dün 2.3934 TL ile tarihi rekorunu gören dolar dün akşam saatlerinde 2.35 ...
Yıldız’dan ‘petrol’ mesajları: Depo 280 lira yerine…
Enerji Bakanı Taner Yıldız, ham petrol fiyatlarındaki düşüşü ve bunun ...
 
Dolarda tarihi rekor: 2,39'u gördü
Dolar/TL, siyasi riskin artacağı ve Fed beklentileriyle Ocak sonundan bu yana ilk kez 2,39'u gördü.
‘14 Aralık’a TÜSİAD bakışı: İtibarımız zarar gördü
TÜSİAD, "14 Aralık'ta başlatılan soruşturma ile Türkiye'nin gündeminde ...
İzmir'de hediyelik eşya rüzgarı esecek
İzmirlinin hediye seçiminde 25 yıldır değişmeyen adresi SOUVENIR Hediyelik ...
 
Dolar uçuşa geçti: Ocak ayından bu yana…
Dolar/TL, siyasi riskin artması ve Çarşamba günü Amerikan Merkez Bankası ...
Flaş: İşsizlik 2014 yılının zirvesinde!
Türkiye'de işsizlik oranı eylülde yüzde 10.5'e yükseldi. Eylül ayında ...
Piyasada kredi kartı paniği!
Hükümetin piyasayı soğutmak için 2015’te kredi kartında önce taksitleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva