HABERLER>YAŞAM
8 Temmuz 2021 Perşembe - 19:23

‘Avrupa Kalite Etiketi’ ödülleri sahiplerini buldu

Avrupa Kalite Etiketi Ödül Töreni ve eTwinning bilgilendirme toplantısı Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsünde gerçekleştirildi.

‘Avrupa Kalite Etiketi’ ödülleri sahiplerini buldu

Öğrenci ve öğretmenler başta olmak üzere, eğitimin tüm paydaşlarına, uluslararası tecrübe kazandırırken aynı zamanda yabancı dil yeterliliklerini geliştirmelerine katkı sunan eTwinning faaliyetleri çerçevesinde 8-9 Temmuz tarihlerinde planlanan Avrupa Kalite Etiketi Ödül Töreni ve Bilgilendirme Toplantısı Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsünde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülen eTwinning faaliyetleri kapsamında İzmir’de Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi alan kurum yöneticisi ve öğretmenler için ödül töreni düzenlendi.

2020 yılında yürüttükleri başarılı projeler ile ‘eTwinning Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi’ almaya hak kazanan 376 öğretmene toplamda 622 kalite etiketi verilirken eTwinning okulu unvanı kazanan 83 okula, eTwinning okul levhaları ve flamaları takdim edildi.

Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü bahçesinde yapılan törene;  İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Ana Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer, öğretmenler ile eTwinning faaliyetlerinin yürütüldüğü okulların okul müdürleri katıldı.

İZMİR’E BAKTIĞIMIZDA ÇOK YOĞUN BİR ALIN TERİ GÖRÜYORUZ
Açılış konuşmasını yapan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Ana Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer, programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Avrupa Kalite Etiketi Ödül Töreni ve eTwinning faaliyetlerini yürüten herkese teşekkür eden Döğer, “Uzun zamandır ilk defa açık alanda bir törene katılıyoruz. Törenimiz tam bir şenlik havasında geçiyor.2009 yılından bu yana eTwining faaliyetlerini yürütüyoruz şu anda sistemde bir milyona yakın öğretmen, iki yüz bin okul var. Altı yüz bin proje yapıldı. Her geçen yıl yeni okulların, yeni öğretmenlerin katılımı artarak devam ediyor. Amacımız eğitimde teknoloji kullanımını yaygınlaştırmak. Bugün de İzmir’deyiz. İzmir bizim için önemli bir il. Burada çalışmalara baktığımızda çok yoğun bir alın teri görüyoruz.” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN GÖZLERİNDEKİ IŞILTIYLA, BESLENEN MESLEĞİN MÜNTESİPLERİYİZ
Törende söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, açık alanda gerçekleşen programdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları kaydetti: “Bir araya gelip kalp kalbe, göz göze olacağımız, camdan uzaklaşıp candan yakınlaşacağımız bir ortamın oluşmasından dolayı mutluyuz. Bizler, çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyla, enerjiyle beslenen bir mesleğin müntesipleriyiz. Bizim kodlarımızda bu var. Evlatlarımızın kalplerinden, gözlerinden, heyecanlarından feyz alan ancak bu şekilde mutlu olan bir mesleğin mensuplarıyız.”

850 BİN ÖĞRENCİMİZLE ‘DÜNYADA BEN DE VARIM!’ DİYECEĞİZ
Yahşi, sözlerine şöyle devam etti: “Bir ülkede her sektörde aksama yaşanabilir ancak eğitimde yaşanacak aksama o ülkede bütün işlerinin durması anlamına gelir. Bizler Kurtuluş Savaşında canı pahasına mücadele ederken dahi eğitimi aksatmayan neslin torunlarıyız. Bu gün dünyaya ihraç ettiğimiz ürünlerin dışında program ihraç edebiliyorsak, müfredat ihraç edebiliyorsak dünyanın birçok ülkesine kendi sesimizi, kendi ürettiğimiz programları, müfredatları gönderebiliyorsak işte o zaman  başarılı olduk diyebiliriz. 2009 yılında ülkemizin de dâhil olduğu eTwinning platformunda, İzmir olarak proje sayımız her geçen yıl artarken daha fazla öğrencimizi ve öğretmenimizi bu etkinliklerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Bugün burada öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimizle birlikte bu başarıyı büyük bir mutlulukla paylaşıyoruz. İzmir eğitim ailesi olarak eğitimin her daim yenilendiği bu dünyada sadece Türkiye ile değil, dünyayla yarışıyoruz. Bu anlamda Avrupa ve Türkiye’de ki okullara model olan, onlara ilham veren çalışmalarıyla liderlik yapan okullarımıza her geçen gün yenilerini ekleyeceğiz. İzmir’de 850 bin öğrencimizle eğitimde ‘dünyada ben de varım!’ diyerek birçok ülkenin çok daha ilerisine gideceğiz.”

Ödül töreninin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Ana Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer, öğretmenlerin hazırladığı proje tanıtım stantlarını gezerek yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı.

 
Altınlarını aldığı kadını ikinci kez dolandırmaya çalışırken yakalandı
 
FETÖ itirafçısı eski general yeniden gözaltında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otobüsten karavan: İzmirli çift evlerini yanlarında taşıyor
Otobüsten karavan: İzmirli çift evlerini yanlarında taşıyor
İzmirli keman virtüözü hayatını kaybetti
Keman virtüözü ve besteci İlyas Tetik, 60 yaşında yaşamını yitirdi.
Ferhan Şensoy hastaneye kaldırıldı
Tiyatronun usta ismi Ferhan Şensoy'un iç kanama geçirdiği ve apar topar ...
 
Bizimkiler Cemil'in cenaze programı belli oldu
İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki evinde, dün yaşamını yitiren ‘Bizimkiler’ ...
Usta oyuncu hayatını kaybetti
Tiyarto sanatçısı Ali Demirel, 77 yaşında hayata veda etti. Demirel'in ...
İzmir'de 'son pazar' manzaraları
İzmir'de 'son pazar' manzaraları
 
Ünlü tiyatro sanatçısı kalp spazmı geçirdi
Tiyatrocu Turgay Yıldız'ın, pıhtı nedeniyle kalp spazmı geçirdiği ve durumunun ...
İzmirliler için Delta'dan kaçış planı
İzmirliler için Delta'dan kaçış planı
Şeyma Subaşı bebeğini kaybetti
İki gün önce Mısırlı sevgilisinden hamile olduğunu duyuran Şeyma Subaşı, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva