HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Nisan 2014 Cumartesi - 09:03

Atila’nın ‘Homeros’ projesine vekillerden tam destek

CHP İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen, Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay ve Hülya Güven, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret edip tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Vekiller Bornova’nın İzmir için önemine değinirken Başkan Olgun Atila, ilçeye üniversite ve turizm kenti kimliği kazandırmak için başlattığı çalışmaları anlattı. Başkan Atila, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemesini yaptığı Homeros Vadisi’nde Uluslararası Edebiyat etkinliği düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Bu projeye başta gazeteci-yazar Mustafa Balbay olmak üzere tüm milletvekilleri destek verdi.

Atila’nın ‘Homeros’ projesine vekillerden tam destek

Göreve seçildiği günden bu yana kendisini ziyaret edip desteklerini açıklayan vatandaşlardan sonra, CHP İzmir milletvekilleri de Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı yalnız bırakmadı. Başkan Olgun Atila’yı birlikte ziyaret eden CHP’li vekiller Rıza Türmen, Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay ve Hülya Güven her konuda destek ve katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi. Bornova’nın İzmir için ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren vekiller, belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette ilçenin potansiyelinin kullanılmasına yönelik fikirlerini açıkladı.

- VEKİLLERDEN AKPINAR'A ÖVGÜ YAĞMURU...
 
HOMEROS’UN ADINA YAKIŞACAK ETKİNLİKLER
Göreve seçildiği günden bu yana makam koltuğuna oturmak yerine ziyaretine gelenlerle hep yan yana oturan ve kentin yönetimiyle ilgili kendisine iletilen bütün düşünceleri not alan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediye başkanlığı süresince bu anlayıştan ödün vermeyeceğini dile getirdi. Homeros’un dünya çapında büyük bir değer olduğunu, Homeros Vadisi’nin çevre düzenlemesiyle vatandaşların kullanımına sunulmasından da büyük bir onur duyduğunu söyleyen Başkan Atila şöyle konuştu: “Biz de Homeros Vadisi’ni adına yakışacak etkinlikler yaparak kullanmak istiyoruz. Spor etkinliklerinden edebiyata pek çok konuda projelerimiz var. Bu konuda Homeros Vadisi’ni kullanmak, uluslararası boyuta taşımak ilçemizin çıtasını yükseltecektir. Bu kapsamda Uluslararası sanatçıların katılacağı bir Homeros Festivali yapmayı planlıyoruz. Projelerimizde milletvekillerimizle birlikte çalışmak, katkılarını almak bize onur verecektir. ”


 
Başkan Olgun Atila, Bornova’ya ilişkin hedeflerini ve projelerini de anlattığı ziyarette, ilçenin üniversite ve turizm kenti kimliği kazanması için çalışacaklarını bunu yaparken ayrım yapmadan herkese hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyledi.
 
DÜNYA ÇAPINDA EDEBİYATÇILAR BORNOVA’YA GELİR
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, üniversite yıllarını da geçirdiği Bornova’ya özel bir sevgi beslediğini belirterek Homeros Vadisi’nin uluslararası düzeyde etkinliklere ev sahipliği yapması gerektiğini söyledi. Tutuklu bulunduğu süre içinde daha önceden okuduğu Homeros’un İlyada ve Odesa isimli eserlerini bir de görme engelliler için sesli kayıt yapılmak üzere okuduğunu dile getiren Balbay, “Bornova’da, dünya çapında edebiyatçıların katılacağı bir Homeros Festivali düzenlenebilir” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda göletler ve çeşitli düzenlemeler yaparak güzel bir rekreasyon alanı oluşturduğunu hatırlattı. Yüksel, “Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte bu alanda Bornova’nın adını dünyaya duyuracak etkinlikler yapılabilir” diye konuştu.
 
Halkın yönetime katılmasının önemine değinilen sohbette CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen de, halkla temas kurulmasının önündeki en büyük engelin makam koltukları olduğunu belirtti. Türmen, makam koltuğuna oturup araya resmiyetin girmesiyle halkın yönetime katılımının zorlaştığını belirtti.
 
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Olgun Atila’yı daha önce de ziyaret ettiğini hatırlatarak, “İlk günden bu yana halkın yanında ve herkesin yararına projelerini devreye sokmak için yoğun bir çalışma içine girdi. Kendisine bu yaklaşımı nedeniyle teşekkür ediyor ve her zaman yanında olduğumu bildirmek istiyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de olağanüstü zirve: Kadro şeması şekilleniyor
Yerel seçimlerin ardından kadroda bazı değişikliklere giden İzmir Büyükşehir ...
İzmir’de uluslararası dayanışma: Şiddete karşı 4 kadın!
Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ...
Flaş! Kocaoğlu’ndan ‘fışkiye davası’ açıklaması: Haber alır almaz…
Başkan Kocaoğlu kentte gündem olan ‘Gezi’ şikayetiyle ilgili olarak Twitter’dan ...
 
Selvitopu’na miniklerden tebrik çiçeği
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Kiraz’da 23 Nisan coşkusu
Milliyetçi Hareket Partisinin Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül işe ...
Dünya çocukları kültür keşfinde
10 ülke ve 2 ilden gelerek 17. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliğine ...
 
Arslan’dan kadınlara özel proje müjdesi
Evka 2 Mahallesinde faaliyet gösteren Çiğli Evka 2 Kadın Kültür Evi Derneği ...
Gaziemirr'de Mabel Matiz coşkusu
17. Gaziemir Çocuk Şenliği’nin 4. gününde sahneye çıkan Mabel Matiz, ...
Piriştina’dan muhtarlara 5 yeni ofis
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yer sıkıntısı yaşayan 5 mahalleye ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva