HABERLER>GÜNCEL
1 Aralık 2023 Cuma - 10:55

Ata: Yerel yönetimlerde esnaf temsilcileri olmalı

Konak Belediyesi Başkan aday adaylığı için İzmir Odun ve Kömürcüler Odası Başkanlığı’ndan istifa eden Mustafa Düzyol, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata’ya ziyarette bulunarak destek istedi. Yerel yönetimlerde esnaf temsilcilerinin yer almasının teşkilata güç vereceğini belirten İESOB Başkanı Yalçın Ata, ‘Mustafa Düzyol’a da başarılar diliyorum.’ dedi.

Ata: Yerel yönetimlerde esnaf temsilcileri olmalı

Önceden oda başkan ve yöneticilerinin görevlerinden ayrılmadan yerel yönetimlere aday olabildiklerini hatırlatan Ata, ‘Bu şekilde esnafa yerelde verilen önemli hizmetlere imza atıyor, kesimin önünü açacak çalışmaları planlıyorlardı. Fakat mevcut kanunlara göre esnaf idarecileri artık odalardaki görevlerinden ayrılmadan aday olamıyorlar. Bu durumu demokratik bulmuyoruz. Yerel yönetimler halkın temsilcilerinden seçilir ama bu şekilde yerel yönetimler halkın çoğunluğunu oluşturan esnaf sanatkarlardan mahrum bırakılıyor. Ayrıca üyelerimizin daha verimli hizmetler almasının önüne engel çıkarıyor.’ diye konuştu.

Düzyol’u uzun süredir tanıdığını kaydeden Başkan Ata sözlerini şöyle sürdürdü:  ‘Oda başkanı olmadan çok önce Mustafa Düzyol ile arkadaşlığımız var. Kemeraltında yıllarca birlikte esnaflık yaptık. Dürüst, çalışkan, oda başkanlığında yılların getirdiği idarecilik birikimine ve hizmet verme anlayışına sahip. Kendisine başarılar diliyorum.’

Düzyol’un projeleri
Konak ilçesinde yaşanan sorunları iyi bildiğini ifade eden Mustafa Düzyol ise, ‘Hayatımı Konak’ta çalışarak, ikamet ederek, yaşayarak geçirdim. Dolayısıyla mevcut sorunları yaşayan, çözüm için projeler üreten, idarecilikte tecrübeli bir aday olarak yola çıkıyorum. Konak Belediyesi’nin imar sorunları çözümü için çalışmalarım var.

Gültepe semti revizyon  1/1000 uygulama imar planları 2020 yılında, Beştepeler imar planları ise 2021 yılında onaylanmalarına rağmen uygulanmamaktadır. Bugüne kadar mülkiyet ve mevcut yapılaşma durumu dikkate alınmamıştır. Mevcut yapılaşmanın sorunları,  iyileştirme yapılacak imar planları ile imar uygulamasına göre parseller oluşturulması yöntemiyle çözülür. Yani, uygulanabilir 1/1000 uygulama imar planı yapılarak çözüm sağlanır. Ayrıca Yenişehir,Ballıkuyu,Halil Rıfat bölgelerinin de revizyon 1/1000 uygulama imar planlarının yapılması gerekir.

Öte yandan, şu an Konak Belediye sınırlarında imarizni  bir aydan fazla bir sürede verilmektedir. Halbuki imar durumları bir haftada çözülmelidir. Aynı şekilde 5 aya yakın sürede verilen yapı ruhsatları bir ay içinde verilebilir’ dedi.

Konak ilçesinin İzmir’in merkezi olduğunu söyleyen Düzyol sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bu nedenle kentte en fazla işyeri Konak sınırlarındadır. İşyeri ruhsatlarında esnaf ve işyeri sahiplerinin mağdur edildiğini ve ruhsat almalarında çok problem yaşadıklarını düşünüyorum. Esnafın ve ticaretin içinden gelen bir yönetici olarak öncelikle işyeri ruhsatlarının verilmesini kolaylaştırılacak, mağduriyetleri önleyeceğim.

3 ay süren yapı kullanma izinlerinin bir ayda verilmesini sağlayacağız. Konak Belediyesi’ne yeni bina kazandırarak, yeterli binası olmadığından semtlere dağılan birimlerin çalışmalarındaki karmaşayı önleyeceğiz. Bu şekilde vatandaşa da kolaylıklar sağlanacak, zaman ve iş kaybının önüne geçilecektir’

 
Egeli mobilyacıların gözü Rusya'da!
 
Müfettişler inceleme yaptı… Başkan Oran hakkında soruşturma talebi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tavuk döner 13 kişiyi hastanelik etti
Karabük'te tavuk döner yiyen 13 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye ...
Okul kantinlerinde kira sözleşmeleri en fazla 5 yıl!
Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan düzenlemeye göre, okul kantinlerinde ...
Afet derneği dikkat çekti: Tüm kıyılar risk altında!
İzmir'de hafta sonu sağanak ve fırtına etkili oldu, denizin taşması ile ...
 
Hastane sapığından savunma: Psikolojik sorunlarım vardı!
İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü ...
'Doğu Ekspresi’ seferlerine geri sayım!
Seyahatseverlerin gözdesi haline gelen 'Turistik Doğu Ekspresi' seferlerinin ...
10 ruhsatsız tabanca ele geçirildi!
Tekirdağ'da jandarma ekiplerince bir otomobilde 10 ruhsatsız tabanca ele ...
 
Peyzaj Mimarları'ndan 8 maddelik taşkın önerisi ve uyarı: İzmir dirençsiz!
İzmir’de yakın zamanda yaşanan taşkınla ilgili yazılı açıklama yapan Peyzaj ...
Mersin'de terör operasyonu: 4 gözaltı
Mersin'in Tarsus ilçesinde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda ...
'Mükemmel güneş sistemi' keşfedildi!
Astronomlar, Dünya'dan 100 ışık yılı uzakta, milyarlarca yıldır değişmemiş ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva