HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2023 Perşembe - 22:28

Askerlikte yeni dönem başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, askerlikle ilgili yeni bir döneme geçileceğini açıkladı.

Askerlikte yeni dönem başlıyor

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, komisyon üyelerine, 'Türkiye'nin Dijital Dönüşüm Hamlesi' konulu sunum yaptı. Teknolojideki değişimi ve bunun insan hayatındaki etkilerini anlatan Koç, Türkiye'de internete erişim imkanı olan hane sayısı oranının yüzde 94'e ulaştığını ve her 10 kişiden 8'inin sosyal medyayı kullandığını söyledi.

'EN FAZLA KULLANILAN HİZMETLERDEN BİRİSİ OLACAK'
İçinde bulunulan çağa 'dijital çağ' denildiğini ve bu çağda herkesin veri üreten bir fabrikaya dönüştüğünü vurgulayan Koç, ardından e-Devlet'e değinerek, "e-Devlet, 6 bin 700'ün üzerinde dijital hizmetin verildiği, belki dünyadaki en büyük dijital ortam. 2008'de 22 hizmetle başlandı. 15 senede 6 bin 700 hizmete ulaşmış durumdayız. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak, sadece e-Devlet kapısındaki sunulan hizmetlerin sayısını artırmak değil, aynı zamanda kullanım miktarlarının artırılmasını istiyoruz. Geçen seneyi, yaklaşık 62 milyona yakın kullanıcıyla kapattık. Bu 62 milyon kullanıcı sayımız çok değerli. Çünkü biz 15 yaş üzerindeki bütün vatandaşlarımıza, e-Devlet kapısı, şifresi ve kullanma yetkisi veriyoruz. Vatandaşların e-Devlet hizmetine daha kolay ulaşması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl her erkek vatandaşımızın hayali olan askerlik hizmetini tamamen dijital hale getiriyoruz. Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz. Gençlerimizi bundan sonra asker alma şubelerine götürmek istemiyoruz. Vatandaşlarımız yoklama sürecinden bakaya sürecine kadar her şeyi bilecekler. Bu ay ya da gelecek ay Savunma Bakanlığımızla birlikte bu hizmeti açmış olacağız. Bu da en fazla kullanılan hizmetlerden birisi olacak" dedi.



'BÜTÜN SÜREÇLER DİJİTAL OLACAK'
Koç ayrıca, 3 gün önce e-Devlet'te yeni bir hizmet daha başlattıklarını belirterek, "Takasbank ile birlikte artık ev satışlarında bile paranın transferi mümkün. Ev sattığınız zaman güvenli bir şekilde hiç parayı görmeden Takasbank aracılığıyla paranızın transfer olduğu bir dijital ortama doğru gidiyoruz. Bu yıl ikinci el araç satışlarında da elde edilen paranın gitmediği, bütün süreçlerinin dijital olduğu e-Devlet'e doğru da gideceğiz. Bunun çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Ardından yapay zekanın önemine değinen Koç, "Düşünebilen cihazlar artık bilim kurgu filmlerinde olduğu gibi bir kıyamet senaryosu değil. Aksine hayatımızın her alanını daha yaşanabilir kılacak, daha ferah etkiler bırakmak için yapay zeka her yerde diyoruz. Yapay zeka teknolojileri bugün sağlıktan tarıma, güvenlikten oyun teknolojilerine, hatta sanata kadar; hepimiz dijital sanatta yapay zekayı kullanıyoruz. Birçok alanda yer almaya başladı. Yapay zekayı bir sonraki dönemin dönüşümü olarak görüyoruz. Yapay zekanın, 2030 yılında tek başına 15 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Yapay zeka olmazsa olmazımız ve yeni pazarlar oluşturacak. Küresel değer zincirleri, yapay zeka başta olmak üzere dijital teknolojiler doğrultusunda yeniden şekillenecek. Küresel sistemin kuralları değişiyor ve biz de bu küresel sistemde daha büyük bir pay almak istiyoruz. Yapay zekayı da bu nedenle küresel dijital devrimin bir sonraki dalgası olarak görüyoruz. Yapay zeka alanı Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. 2025 yılına geldiğimiz zaman yapay zeka alanında 50 bin istihdama ulaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Kamu arazisine işgal operasyonunda yeni gelişme!
 
Euroleague'de Fenerbahçe Beko'dan üst üste ikinci galibiyet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsveç Meclis Başkanı'nın Türkiye ziyareti iptal!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Meclis Başkanı Norlen'in Türkiye'ye ...
İZDENİZ çalışanına taciz!
İZDENİZ'in Karşıyaka İskelesi'nde gişe görevlisi kadın H.A. isimli şahıs tarafından taciz edildi.
Çevrecilerin acı kaybı!
İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu (İZÇEP) sözcüsü Merih Akın Yücel yaşamını yitirdi.
 
4 gündür kayıptı... Acı haberi geldi!
Kartal'da 4 gündür haber alınamayan 67 yaşındaki Turgut Ateş'in cansız ...
Can salında can pazarı!
İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
Türklerden Yunanistan'a 'ata mülkleri' davası
Rodos'ta mal varlıklarına el konulan Türklerin torunları, Yunanistan'da ...
 
İzmir'de şehit ailelerinin babası Alphan'a son görev!
İzmir'de vefat eden İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ...
İsveç'in Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı
Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İsveç'in Ankara Büyükelçisi'ne, terör ...
İstanbul'da işyerinde patlama!
Bağcılar'da bir iş yerinde patlama meydana geldi.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva