HABERLER>GÜNCEL
20 Şubat 2016 Cumartesi - 14:36

Artvin’de OHAL: Kente giriş yasak!

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, maden şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Türkiye’nin dört yanından maden protestolarına katılmak üzere Artvin’e gelen grupların kente girişine ise izin verilmedi. Polis ve jandarma, Hopa-Borçka karayolu Cankurtaran Mevkii'nde yolu ulaşıma kapattı.

Artvin’de OHAL: Kente giriş yasak!

Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş., bölge halkının tepkisinden çekinen Artvin Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin 'Yer tahsis izni' işlemlerini geciktirdiğini öne sürerek Artvin Valiliği'ne şikayette bulunmuş, Vali Kemal Cirit de aralarında Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal ile şef ve orman mühendislerinin de yer aldığı 4 kişi hakkında soruşturma açılması talimatı vermişti. Maden şirketi ile Artvin Orman İşletme Müdürlüğü arasındaki ‘Yer tahsis izni’ tartışması sürerken yeni bir gelişme ortaya çıktı. Cerattepe'ye dün çıkarak şantiye sahasında inceleme yapan Artvin Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, maden şirketi çalışanlarının ağaçları kesmesiyle ilgili tutanak tuttu. Artvin Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, tutanakları Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndererek maden şirketi çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ’NE CEVAP VERDİ
Cerattepe Mevkii'nde 'Yer tahsis izni' olmadan çalışma yürütülmesi üzerine Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'ne şikayette bulunan Yeşil Artvin Derneği'ne de yanıt geldi. Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal imzasıyla 19 Şubat'ta Yeşil Artvin Derneği’ne gönderilen yazıda, maden şirketine herhangi bir saha teslim işlemi yapılmadığı, bölgedeki araçların da kendi kurumları ile ilgisi bulunmadığı bildirildi. Yazıda ayrıca, basında yer alan ağaç kesimlerinin, izne konu olan saha dışında gerçekleştirildiği ve kesimi yapılan ağaçlarla ilgili tutanakların da Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği vurgulandı.

TEPKİ İÇİN GELDİLER AMA ARTVİN'E GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ
Artvin Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine karşı tepki eylemleri için, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmit'in de aralarında olduğu çok sayıda ilden dün otobüslerle yola çıkan Artvinliler ve çevrecilerin, güzergah üzerindeki kentlerin giriş ve çıkışlarında durdurularak kimlik kontrolünden geçirildikleri ve bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi. Otobüslerle bu sabah Artvin’in Hopa ile Borçka İlçesi arasındaki Cankurtaran Mevkii'ne ulaşan yaklaşık 1000 kişilik konvoyun önü çok sayıda polis ve askeri birlik tarafından kesildi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da aralarında bulunduğu kalabalığın Artvin’e girişine izin verilmedi. ‘Artvin halkının çevre ve yaşam hakkını destekliyoruz’ yazılı pankart açan grubun Cankurtaran mevkiindeki bekleyişi de sürüyor.

MÜDAHALE GELDİ
Maden protestosuna katılmak için bölgeye gelen ancak, Cankurtaran Mevkii'nde polis ve asker tarafından yol kesilerek geçmelerine izin verilmeyen grubun polislerle yaptığı görüşmeden sonuç çıkmadı.

Bunun üzerine bir grup, polis ve asker barikatını aşarak otobüslerle geçmeye çalıştı. Bu sırada polis ve askerlerle çevreci gruplar arasında arbede çıktı. Polis kalabalığa biber gazı ve copla müdahale etti. Bu sırada yoğun tipi ve rüzgar nedeniyle maske takmayan çok sayıda polis de biber gazından etkilendi. Müdahale ardından çekilen grubun bölgedeki gergin bekleyişi sürüyor. TEMA Vakfı yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup adına kısa açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yolun kapatılmasının yasalara aykırı olduğunu belirterek tepkisini dile getirdi.

ARTVİN’E GİRİŞ VE ÇIKIŞ YASAKLANDI
Artvin Valiliği, kente giriş ve çıkışlara yasak getirdi. Rize ve Erzurum yönünden kentte gelmek isteyen kişiler araçlarla yolda kaldı, uzun konvoylar oluştu. Cankurtaran mevkiinde cenaze aracı ile yolda kalan bir grup da, askerlerin izin vermesi sonrasında yollarına devam etti. (dha)

 
Suriye'de muhalifler ateşkes şartını açıkladı
 
Sertel: Demokrasi ortadan kaldırılmak isteniyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan ÖZTAN 20 Şubat 2016 Cumartesi 19:01

GÜZELİM DOĞAYI KATLEDENLER UTANÇLARIYLA BAŞBAŞA KALACAK VE AĞAÇ KESİP YEŞİLE KIYDIKLARI İÇİN CEHENNEMDE HESAP VERECEKLERDİR.AKP İKTİDARI ÜLKEMİZİN DOĞASINA KIYANLARA RUHSAT VEREREK AYRICA SUÇ İŞLEMEKTEDİR.SONUÇTA ÇEVRECİLER KAZANACAK VE ARTVİN'İN CENNET KÖŞELERİNİ KORUYACAKLARDIR.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
700 yıllık türbede define aradılar!
İzmir’in Tire İlçesi'nde bulunan 700 yıllık İsa Baba Türbesi, define avcıları ...
TSK havadan vurdu, PKK sorumlusu öldürüldü
Türk Hava Kuvvetleri'nin düzenlediği hava saldırısında terör örgütünün ...
Uçan tekmeli kız öğrenci kavgası!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde ortaokul öğrencileri arasında çıkan kavga cep ...
 
Ege Üniversitesi’nde koltuğa bir aday daha!
Ege Üniversitesi Rektörlüğü için adı geçen Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ...
Doğal Yaşam’ın altın kızları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’ndaki zürafa sayısı, Çek ...
İzmir’de korkunç son: Terasta kendini astı
İzmir’in Konak İlçesi'nde, maddi sıkıntılar nedeniyle bunalımda olduğu ...
 
Ankara’yı kara bulayan aracın sırrı!
Ankara’daki saldırıyı düzenleyen Neccar’ın ‘terör’ trafiği ortaya çıktı. ...
İzmir’de PKK operasyonu: 5 ilçede baskın, yurtta arama!
İzmir’de, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik düzenlenen ...
İzmir’de 24 yıl önce işlenen 3’lü cinayetin zanlısı tutuklandı
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'nde 24 yıl önce oto boyacısı Ramazan Ürker, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva