HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2021 Cumartesi - 10:34

Arslan'dan o iddialara yanıt: İzmir'de siyaset yapıyor gibi rahatız

Geçmiş dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ne yöneltilen 'doğu illerine gidemiyorlar' iddiaları hakkında net konuşan CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, "Doğu illerinde İzmir'de siyaset yapmak kadar rahatız şu an. İzmir'de nasıl sokakta köylerde ilçelerde insanlara temas kuruyorsak, doğuda da bu diyalogları çok rahatlıkla kuruyoruz. İnsanlar gerçekten artık CHP'nin iktidarının bir zorunluluk olduğunu, Millet İttifakının zorunluluk olduğunu, genişletilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin bir zorunluluk olduğunu bize söylüyorlar" dedi.

Arslan dan o iddialara yanıt: İzmir de siyaset yapıyor gibi rahatız

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde erken seçim çağrıları ile birlikte saha çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partili siyasiler, geçtiğimiz günlerde Kars'ta kanaat önderleri ve gençler ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılım gösterdiği toplantı ile ilgili Ege'desonsöz'e değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Ednan Arslan, gençlerle gerçekleşen toplantıdan duyduğu memnuniyeti belirtti.

ÇOK OLUMLU VE VERİMLİ TOPLANTI OLDU
Vatandaşlar ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu arasında rahatlıkla soru sorulabilecek ortam oluştuğuna vurgu yapan Arslan "Gençler hazır. Orada her kesimden geç vardı. Çiftçi, sanayide çalışan, işsiz, üniversite okuyan gençler vardı. Taraftar grupları vardı… Çok geniş yelpazede gençlik buluşması oldu. Kafalarındaki soruları çok rahat hür bir ortamda Sayın Genel Başkanımıza sorabilecekleri bir ortamı onlara yarattık. Çok olumlu ve verimli toplantı oldu. Gençlerin arasında çok yüksek oradan bu sistemin değişmesi gerektiği iktidarın yönetemediği, iktidarın savrulduğu düşüncesi hâkim. Birçok gencin sorunları vardı. Parasal sorunlardan beslenme sorununa kadar bir çok sorununu gençler aktardı bize. Yurtlarda yemeklerin pahalı olduğunu, barınma konusunda sıkıntı çektiklerini, kendi aralarında dayanışarak bazı sorunları çözmeye çalıştıklarını ancak bunun da yeterli olmadığını söylediler. Bölgeye gelen çocukların çoğu zaten yakın illerden gelen, aileleri geçim sıkıntısı çeken aileler. Genel başkanın gençlere yönelik yaklaşımını pozitif bulduklarını, 'yurt sıkıntısını 1 yıl içinde çözeceğiz' vaadini çok inandırıcı bulduklarını ve önümüzdeki süreçte gençler olarak CHP iktidarında bu ülkeden gitmek istemediklerini ifade ettiler" diye konuştu.

ZİYARETLERİMİZ DAHA DA SIKLAŞTIRACAĞIZ
Gençlerin yanlarına ilk gittiklerinde kendilerini tanıtmadıklarını belirten Arslan, "Yaş olarak onlarla aramızda büyük bir yaş uçurumu yok ve bizleri görünce mutlu oldular. Biz fakültelere gittik, kafeteryalarında onlarla buluştuk. Onlarla basketbol oynayan vekillerimiz oldu, biz futbol oynadık bir süre ve bunları yaparken milletvekili olduğumuzu söylemedik. Sonrasında milletvekili olduğumuzu söylediğimizde şaşırdılar. Neden geldiğimiz sorduklarında biz bir kanaat önderleri toplantısı düzenleyeceğimizi söyledik. Biz aslında orya salon bakmaya gitmiştik ancak gençler bize 'gençlerle neden buluşma yapmıyorsunuz, bizlerle de bir buluşma düşünür müsünüz' dediler. Yani aslında bu buluşmanın asıl kaynağı gençler oldu. Sonrasında oturarak gençlerle bu programı planladık. Gerçekten beklentimizin çok üstünde bir katılım oldu. Genel Başkanı gençler ile buluşturduk. Gençler çok ciddi anlamda değişimi ve dönüşümü başlatacaklar. Çünkü bunu kendileri söylüyorlar. Şu an kendilerine dayatılmış yaşam koşullarını kabul etmediklerini, daha özgür bir ülkede, fikirlerini daha rahat belirtebilecekler bir ülkede yaşamak istediklerini söylediler. Tabii gençler bizlere ülkelerini çok sevdiklerini, terk etmek istemediklerini ancak mezun olduklarındaki en büyük sorunun işsizlik olduğunu, KYK  ile ilgili sıkıntılar çektiklerini belirttiler. Gençler bir anlamda siyasetçilerin çok önündeler. Sorunları, sıkıntıları ve ülkenin koşullarını çok iyi biliyor ve ülkelerine hizmet etmek istiyorlar. Biz bu ziyaretlerimiz daha da sıklaştıracağız" ifadelerini kullandı.

DOĞU'DA, İZMİR'DE SİYASET YAPMAK KADAR RAHATIZ
Cumhuriyet Halk Partisi'nin doğu illerini ziyaret edemediği iddialarının geride kaldığına da vurgu yapan Arslan, "Doğu illerinde İzmir'de siyaset yapmak kadar rahatız şu an. İzmir'de nasıl  sokakta köylerde ilçelerde insanlara temas kuruyorsak, doğuda da bu diyalogları çok rahatlıkla kuruyoruz. İnsanlar gerçekten artık CHP'nin iktidarının bir zorunluluk olduğunu, Millet İttifakının zorunluluk olduğunu, genişletilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin bir zorunluluk olduğunu bize söylüyorlar. Gittiğimiz yol güzergahlarımızda oturduğumuz yerlerde insanların bize söylediği şu; Bizden size destek var,Anadolu'da basılmadık, gidilmedik yer bırakmayın, önyargısız her yere gidin diyorlar. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. 10 yıl içerisinde en büyük değişimi gerçekleştiren parti CHP. Biz de bu düşünce ile devam ediyoruz Gitmediğimiz herhangi bir yer olamaz. Daha önce gitmediğimiz yerlere gittiğimizde İzmir'de kendimizi nasıl rahat hissediyorsak oralarda da öyle rahat hissediyoruz" dedi.

BU İKTİDARIN GİDECEĞİ VE ONUN YERİNE MİLLET İTTİFAKININ GELECEĞİ SOKAKTA SATIN ALINMIŞ
CHP Lideri'ne vatandaşların yakınlık gösterdiğini belirten Arslan, "İnsanlar Genel Başkanımızı kendilerinkine çok yakın görüyor, sıcak ve samimi buluyorlar. Çünkü Genel Başkanımız yaptığı tüm buluşmalarda şunu söylüyor, bana her soruyu sorabilirsiniz diyor. Bu sıcaklığı verdikten sonra insanlar akıllarındaki her türlü soruyu soruyor ve cevabını alıyorlar. Bu toplantılar bize şunu gösterdi. Bu değişim dönüşüm yoksul halk tarafından satın alınmış. Bu iktidarın gideceği ve onun yerine Millet İttifakının geleceği sokakta satın alınmış. Bizde bu konuda sadece sorunları tespit etmek değil çözümleri de anlatıyoruz. Bazı insanlar bize 'Size hep ön yargılı bakmışız, hep sizi farklı düşünmüşüz ancak öyle olmadığını görmek bizi mutlu ediyor' ifadelerini kullanıyorlar" diye konuştu.

 
CHP'li Bakan'dan SADAT’çılara: Kimsenin gücü yetmez!
 
Zehir taciri mescide kaçınca... Namaz kılanların arasında polis kovalamacası!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 23 Ekim 2021 Cumartesi 11:17

katılıyorum ama gülmekten...

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 23 Ekim 2021 Cumartesi 10:56

Biri doğuda izmir gibi geziyoruz diyor bir Bakan olucam diyor Biri ön seçim diyor biri ps4 den vergi almıyacam diyor Vatandaş için ne yapacanız hep hayal başka bir şey yok

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan SADAT’çılara: Kimsenin gücü yetmez!
Meclis’te SADAT hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “‘Egemenlik ...
AK Parti'den Büyükşehir'e heykel eleştirisi!
AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, CHP’li Büyükşehir ...
Bakan Akar'dan F16 tedariki açıklaması
Milli Savunma Bakanı Akar, NATO toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını ...
 
CHP Konak'tan muhtarlara destek
CHP Konak İlçe Başkanlığı, muhtarların sorunlarına dikkat çekmek için ...
Lider’in İzmir programı netleşti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23 Ekim Pazar günü İzmir’de katılacağı ...
Menderes CHP'de seçim tarihi belli oldu!
Kemal Koç başkanlığındaki yönetimin düşmesinden sonra CHP Menderes delegeleri, ...
 
Torbalı'da ilçe başkanından flaş iddia: E-Devlet'e girdi AK Parti'li çıktı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Torbalı İlçe Başkanı Seradır Havsut, ...
CHP'li Beko: Danıştay, MEB’e çok yerinde cevap verdi
Danıştay’ın ilk ve orta dereceli okullarda Atatürk İlke ve İnkılaplarının ...
CHP'li Bakan: İzmir’de tarımın hala güçlü olmasının temel sebebi Büyükşehir'dir!
TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Türkiye’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva