HABERLER>SPOR
29 Nisan 2013 Pazartesi - 12:48

Arena’daki trajik sonun ardında hedefte tribün!

Karşıyaka’nın muhteşem taraftarı son saniyede kaybedilen Avrupa Şampiyonluğu sonrası belki de ilk kez ‘sorguda’… O su şişesini kim neden attı/ o küfürlere ne gerek vardı?

Arena’daki trajik sonun ardında hedefte tribün!

EGEDESONSÖZ - Pınar Karşıyaka Eurochallenge Kupası final maçında Rus ekibi Krasnye Krylia’ya trajik bir sonla Avrupa Şampiyonluğu’nu kaçırırken, buruk gece ardında ‘tribün sorgusu’ bıraktı…
Karşıyaka baştan sonra üstün oynadığı hatta oyunun büyük bir bölümünde farkı çift haneli sayılarda korudu maçta Wilson’ın serbest atışı sonrası 77-76 yenik girdiği son 12 saniyede Diebler’le yakaladığı şutu kaçırınca sahadan boynu bükük ayrıldı.
 
Türkiye’ye bir Avrupa kupası kazandıran üçüncü takım olma fırsatı kaçarken, başta oyuncular olmak üzere teknik ekip, yönetim, salondaki binlerce Karşıyakalı, ekran başındaki yüz binlerce İzmirli adeta yıkıldı.
 
Trajik finalin ardından sitemi adresi ise tribün! Her sene olduğu gibi bu sezon da Pınar Karşıyaka’nın en büyük kozu olan muhteşem taraftarı final maçında yaşanan olaylar nedeniyle belki de ilk kez sorgu odasında!
 
Nefes kesen final maçında bitime 8.28 kala Karşıyaka 17 farkla (53-36) önde iken ve gerginliğin hiç yeri yokken sahaya atılan bir su şişesi karşılaşmanın 5 dakika durmasına, hızını alan takımın soğumasına ve belki de Rus rakibe maça nokta koyacak yumruğu atmasına engel oldu.


 
Karşılaşma sonunda üzüntüsü yüzünden okunan Koç Ufuk Sarıca, sitemini “Önde olduğumuz dakikalarda yapılan gereksiz bir hareket, oyunun tüm seyrini değiştirdi. O şişe resmen kırılma noktası oldu. Bütün takım değişti. Rakip cesur dış atışlarla oyuna döndü. Müthiş taraftarımız var, ama bu gereksiz hareketleri basketbolda nasıl değiştiririz bilmiyorum. Biz bunun için temmuz ayından beri çalışıyorduk” sözleriyle dile getirdi.

Kimliği belirsiz elden çıkan su şişesi manşetlerin ana unsuruydu ancak Karşıyaka taraftarı takımın hızını aldığı anlarda, bir Avrupa Kupası final maçında İstanbul’da yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray’a küfür ederek, heyecanın tavan yaptığı anlarda tüm tribünü bağırmaya itmek için yine küfürlü tezahürat yaparak da hem Arena’yı hem de izleyenleri oldukça şaşırttı.

O ŞİŞE YÖNETİMLE TRİBÜNÜ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ
Pınar Karşıyaka teknik kadrosu, sahaya atılan su bardağı yüzünden oyunun 7-8 dakika durmasının oyunun seyrini değiştirdiğini söyleyerek, mağlubiyetin faturasını kimliği belirlenemeyen fanatiğe kesti. Başkan Cihan Büyükoral da resmi siteden imalı bir açıklamayla olayı kınaması üzerine Taraftarlar Derneği, tek bir kendini bilmez yüzünden işin içinde art niyet aranmasının yanlış olduğunu açıkladı.
 
Başkan Cihan Büyükoral, kulübün resmi sitesindeki açıklamasında, "100 yıllık tarihimizde ilk defa uzandığımız Avrupa Kupası’ndan talihsiz bir şekilde mahrum kaldık. Önemli olan bir su şişesi atılması değil o şişeyi attıran zihniyettir. Sağduyulu taraftarlarımızın yönetime değil kulübe zarar veren bu anlayışın her zaman karşısında olacağından hiç şüphemiz yoktur" ifadeleriyle hadisenin perde arkasında kendi yönetimine yönelik bir provokasyon olduğunu ima etti.

Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı ise, "Suyu atan salondaki herkes gibi Karşıyaka taraftarıdır. Bu olayı Çarşı Grubu’na bağlamak taraftara hakarettir" karşılığını verdi. Kırmacı, "Herkes kendini yırtarcasına tezahürat yaptı. Taraftarın desteği takımımızı finale taşıdı. Finalde de 17 sayılık fark da bu destekle yakalandı. Su atılmasına biz de tepki gösterdik. İnanılmaz bir maç kaybettik, ama bunda kötü niyet aramak çok yanlış" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Nisan 2013 Pazartesi 22:57

nedemek şimdi 6000 taraftardan bi tane asalak çıktı die suç taraftarda mı ?saçmalık

Yorumu oyla      11      8  
BAHANE ÇOK 29 Nisan 2013 Pazartesi 22:52

Elektrik kesilseydi suçu tedaş'a,skorboard bozulsaydı suçu belediye'ye atmak için bahane üretmek çok kolay.Oyun durduğunda soğuma varsa her iki tarafada sen 17 sayıdan maç veriyorsan önce kendi sorgulayacaksın basket şube ve teknik ekip

Yorumu oyla      11      8  
Ahmet Türkan 29 Nisan 2013 Pazartesi 20:36

Suyu kim atacak seyircinin %10'ununu bile oluşturmayan basketboldan bihaber futbol taraftarı atmıştır. Bunları basketbol maçlarına almak en büyük hata.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova havuzunda kazanan dostluk
Bornova Belediyesi ve Göztepe Rotary Kulübü’nün işbirliği ile düzenlenen ...
İzmir'in 'Buz adam'ı yuvasına döndü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Buz Adam” lakaplı sporcusu Erdoğan Coşkun, ...
Kaf-Kaf Avrupa şampiyonluğu şutunu kaçırdı: 76-77
Pınar Karşıyaka son topta basketi bulamadığı Eurochallenge Kupası final ...
 
Arena’da tarihi final öncesi olay çıktı!
FIBA Eurochallenge Cup’ta temsilcimiz Pınar Karşıyaka ile Rus Krasnye ...
Antep’te ortalık karıştı: Galatasaray taraftarı sahada!
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Kamil Ocak Stadı'daki Gaziantepspor ...
En güzel Pazar: İzmirliler kritik virajda 3’te 3 yaptı
PTT 1.Lig’in İzmir temsilcileri ‘tutunma’ ve play-off yolunda kritik üç ...
 
Göztepe kümeden iki adım uzaklaştı: 2-0
Gaziantep BŞB'yi taraftarının desteğiyle deviren sarı-kırmızılılar, ligin ...
Fırtına'dan Bolu Beyi'ne 5'lik tarife: 2-5
PTT 1. Lig’de bitime iki hafta kala play-Off’un en güçlü adaylarından ...
Kaf-Kaf'tan ilk 6 yolunda kritik zafer: 0-1
Karşıyaka lider Kayresi Erciyesspor’u deplasmanda tek golle devirerek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva