HABERLER>SPOR
27 Ocak 2017 Cuma - 09:29

Arda Turan'dan detaylı 'evet' açıklaması!

Arda Turan, anayasa referandumunda ‘evet’ diyeceğini açıklamasının ardından gelen tepkilere yanıt verdi.

Arda Turan dan detaylı  evet  açıklaması!

Barcelona'da forma giyen futbolcu Arda Turan, anayasa referandumunda ‘evet’ diyeceğini açıklamasının ardından gelen tepkilere yanıt verdi. Arda Turan, 'Her eleştiriye tahammülüm var ama vatan sevgime, bayrağıma olan aşkıma yapılan hakarete tahammülüm yok'' ifadelerini kullandı.

Arda Turan'ın Instagram hesabından yaptığı açıklama şöyle: ''Saat biraz geç biliyorum ama tam da şu anda söylemek istediğim şeyler var. Geçenlerde yeni anayasa referandumu ile ilgili, kimseyi kırmadan, birey olma hakkımı kullanarak, hür irademle fikrimi belirttim.

Demokrasinin temel ve gerekli şartlarından biridir; fikrini ifade etmek. İşin teknik tarafı siyasi bir tartışmadır; ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak, sadece görüşümü belirttim. Bu konu üzerinden, Atatürk ve vatan sevgimi hedef alan ithamlara maruz kaldım. Öncelikle söylemek isterim ki benim bu ülkeye ve Atatürk’e olan sevgimi, mesnetsiz ithamlarla sorgulamak ve yargılamak, kimsenin haddi değildir.

Ben Atatürk ilkelerini ve inandığım doğrularımı hayatımın her saniyesinde uygulamaya çalışan biriyim. Onun bize armağan ettiği bayramların, dünyanın her tarafında, onlarca coğrafyada, onlarca dilde kutlanmasına ve hatırlanmasına vesile olmuş biriyim aynı zamanda. Defalarca bayrağımızı, milyarların gözü önünde, Avrupa’nın ve dünyanın en büyük stadyumlarında sırtımda gururla taşıdım. Eleştiri hakkını kullanmak yerine bana hakaret eden, beni vatan hainliğiyle suçlayanlara, üstteki bilgileri hatırlatmak isterim.


Ben 11 yaşında Bayrampaşa’dan çıktım. Ben hiçbir şeyi illa insanlar beni sevsin diye yapmadım. Ama ben hep çok sevdim; ülkemi, bayrağımı, takımımı, insanları, hayatı. Hayatım boyunca devletin herhangi bir kurumundan veya kişisinden ne tek bir şey istedim, ne de kendime menfaat sağladım. Benim vicdanım rahat, özgür ve hürdür. İnandığım doğruları her zaman söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Ben bu ülkenin her bireyini; annem gibi, babam gibi, kardeşim gibi sevdim, sevmeye de devam edeceğim. Her eleştiriye tahammülüm var ama vatan sevgime, bayrağıma olan aşkıma yapılan hakarete tahammülüm yok. Bu hayat bana; benim gibi olmayanlarla, benim gibi düşünmeyenlerle birlikte barış içinde yaşamayı öğretti. Hepsinin başımın üzerinde yeri var. Bu ülke benim sevdam. Tekrar hatırlatmak istedim. Sevgiyle, saygıyla ve de mutlulukla…''

 
Fırat Çakıroğlu'nun adı Menderes'te yaşayacak
 
Fenerbahçe taraftarından Rıdvan Dilmen'e 'evet' tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ocak 2017 Cuma 14:00

Vatan millet sakarya derler milli takımda prim kavgası çıkar, bedelli askerlik yaparlar ...

Yorumu oyla      13      5  
27 Ocak 2017 Cuma 13:50

Hangi gerçekleri haykırmış? Neden evet dediğine dair bir açıklama yok. Yapması da gerekmiyor zaten de işte gerçekler nedir ? Gerçekler nedir bakarsak da Milli İradenin temsil edildiği meclisi başkan isterse feshedebilecek. Sebep ? Milli irade ? Anayasa Mahkemesi'nin neredeyse tamamını bir partinin genel başkanı seçecek. Kuvvetler ayrılığı ? Yüksek hakim savcıları seçecek , vekilleri seçecek , bakanları seçecek , yürütmenin başı olacak ... Yahu böyle sistem mi olur ? Bir kişi istediği gibi at koşturacak. Başkan her suçtan yargılanabilecekmiş. Kendi seçtiği vekiller yargılansın diyecek, kendi seçtiği yüksek yargı yargılayacak. Komediye bak !

Yorumu oyla      13      5  
Tarık 27 Ocak 2017 Cuma 11:45

Arda kardeşimiz, gerçekleri haykırmış. Bu vatanı seven, milletini seven, çocuklarının geleceğini düşünen herkes bu referandumda evet demeli diye düşünüyorum. Saygılar...

Yorumu oyla      11      9  
TC misafir 27 Ocak 2017 Cuma 10:58

Atatürk ilkelerini bilen ve sindiren birisi bu referandumda kesinlikle "evet" demez. Hele ki Atatürk'ün armağan ettiği bayramlara sahip çıktığını belirten birisi bu bayramları her seferinde engellemeye kalkan bir güruha asla ve asla destek vermez. Arda Turan ya bazı şeylerden habersiz bir şekilde yorum yapıyor ya da duygu sömürüsü yapıp insanları kandırmaya çalışıyor. Neresinden bakılırsa bakılsın söylediğiyle gerçekleştirmeye çalıştığı şey arasında gece ile gündüz kadar fark var.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu
Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin eşleştiği Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunda rakipler belli oldu.
Karşıyaka'daki 'tek kasa' tartışmalarında önemli gelişme
Karşıyaka'da Başkan Mutlu Altuğ ile Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı ...
Altınordu Okan Derici'yi kiraladı
Altınordu, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan orta sahada görev yapan ...
 
Kursiyerdi, şampiyon oldu, şampiyonlar yetiştiriyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’da hizmete açtığı Buz Sporları ...
Menemen'den kupaya galibiyetle veda etti: 3-2
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda mücadele eden ve üst tur iddiasını kaybeden ...
Karşıyaka tam kadro hazır
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta pazar günü zirveye yaklaşma mücadelesinde ...
 
Çeşme’de 'yelken show' başladı
Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen “Kış Kupası”nda büyük ...
Rıdvan Dilmen, Arda ve Burak'tan 'evet' kampanyası!
Rıdvan Dilmen sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, 'Güçlü bir ...
Kaf-Kaf Avrupa’da tam yol ileri: 83-73
Pınar Karşıyaka Şampiyonlar Ligi B Grubu son hafta maçında deplasmanda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva