HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2024 Pazartesi - 14:23

Araştırmacı Yaldız yorumladı: Özgür Özel, İzmir’e neden sık geliyor?

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in arka arkaya yaptığı İzmir programları konusunda, “Bir sıkıntı görmüş olacak ki, İzmir’e bu kadar sık geliyor” dedi ve ekledi: “Eskiden CHP Genel Başkanının İzmir ziyareti bir gün sürerdi ve en fazla iki kez gelirlerdi. Özel, dört kez geldi. İzmir gibi garanti görünen, CHP’nin kalesi görünen bir yere bu kadar çok gelişi, hiç de hayra alamet değil. Gerekli görüyor ki, geliyor”

Araştırmacı Yaldız yorumladı: Özgür Özel, İzmir’e neden sık geliyor?

EGEDESONSÖZ – İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SONSÖZ TV’de seçim öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir’de fazla mesai yapmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BAYKAL DA KILIÇDAROĞLU DA İZMİR’DE BU KADAR MESAİ YAPMADI
Yaldız açıklamasında “Özgür Özel, bir sıkıntı görmüş olacak ki, İzmir’de bu kadar sık geliyor. Yeniden İzmir’e geleceği söyleniyor. Bu, dördüncü veya beşinci ziyareti olacak. Bu ziyaretler, normal ziyaretler değil. 25 yıldır İzmir’e gelen CHP genel başkanlarının ziyaretleri genelde bir gün sürerdi. Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir milletvekilliği yaptı. Kılıçdaroğlu’nun 2019 yerel seçimlerinde İzmir’e kaç kez geldiği bir bakılsın. Bir kezdir, belki ikinci kez gelmiştir. Özgür Özel, İzmir adayını açıkladığı günden beri neredeyse İzmir’den ayrılmıyor. Memleketi Manisa’ya daha az gidiyor. Her gelişinde de iki veya üç günlük programlar yapıyor. Özgür Özel İzmir’e geliyor, ilçe ilçe mitingler yapıyor, meydan konuşması yapmadığı ilçe neredeyse kalmadı. Bu kadar sık İzmir’e gelişi tabii ki hayra alamet değil. Gerekli görüyor ki, geliyor. Koskoca ana muhalefet partisinin, en garanti olan, 25 yıldır kalesi durumundaki bir kente 7 gününü İzmir’de geçirmiş olması, hayra alamet değil. Balıkesir’de Ahmet Akın büyük bir mücadele veriyor” dedi.

İZMİR’E GELMESE DE İZMİR İLE İLGİLİ GÜNDEM YARATTI
CHP’nin elinde olmadığı kentleri sayan Yaldız, “Bursa, kazanılması hedeflenen illerden birisi olarak gösteriliyor. Memleketi Manisa’da Ferdi Zeyrek, büyük bir mücadele sergiliyor. Balıkesir’de Ahmet Akın ciddi biçimde çalışıyor. Bunun sebebi şu olabilir: İstanbul’a Özgür Özel’i çok da karıştırmadılar. Herkesin bildiğini biz de burada konuşalım. Ankara’ya da çok müdahale ettirmediler. ‘Tüm İzmir’in adaylarını ben yaptım, ince eledim, sık dokudum, amiral gemisine kaptan tayin ettim, İzmir’de devrim yaptım, 9 kadın aday çıkardım’ açıklamalarında bulunuyor, Özgür Özel. Diğer seçimlerden ayıran özelliklere bakalım. Son 25 yılda, hiçbir genel ya da yerel seçimde bir CHP genel başkanı İzmir’de bu kadar çok mesai yapmadı. Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’e geldiler, mitinglerini yaptılar, gittiler ve bu kadar çok mesai yapmaya gerek görmediler. Bu seçim, CHP Genel Başkanının adeta İzmir’le yatıp kalktığı bir seçim oldu. İzmir’e gelmese de İzmir ile ilgili gündem yarattı. İzmir’in belediye başkanına ayar vermeye çalıştı, İzmir için geniş bir parantez açtı mutlaka” şeklinde konuştu.

BİR CHP GENEL BAŞKANI İLK KEZ İLÇE BELEDİYE BAŞKANINI İSİM VEREREK ELEŞTİRDİ

Yaldız şunları söyledi:

Ben bugüne kadar hiçbir CHP Genel başkanının AK Parti adayıyla bu denli mücadele ettiğini, isim vererek bu kadar eleştirdiğini, bırakın büyükşehir adayını, ilçe adayı hakkında konuştuğunu hiç görmedim. CHP’li bir genel başkanın Menemen Belediye Başkanı hakkında konuşmasına Aliağa Belediye Başkanı hakkında konuşmasına, üstelik isim vererek konuşmasına ilk kez şahit oluyorum. Deniz Baykal, iki kez Büyükşehir adayı olan Taha Aksoy ile ilgili tek cümle kurmadı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bırak Nihat Zeybekci’yi, Binali Yıldırım hakkında açıklama yaptığını gördük mü? Bu da bu seçimi diğer seçimlerden ayıran bir durumdur. Hamza Dağ, ‘ana muhalefet partisinin genel başkanı sürekli benden söz ediyor, korkunun ecele faydası yok’ dedi. Bu, böyle yorumları beraberinde getiriyor. CHP Genel Başkanı, AK Parti’nin adayıyla bu kadar uğraşıyorsa, ortada bir sorun mu var, sorusunu beraberinde getiriyor. Sadece AK Parti seçmeninde değil, CHP seçmeninde de bu soru sıkça sorulmaya başlandı son zamanlarda. Bu, Özgür Özel’in yoğurt yiyiş yöntemi olabilir. Ama CHP Genel Başkanı makamının bir İzmir adayıyla bu kadar mesai yapmasını çok normal karşılamıyorum.

İZMİR’DE YARIŞ ÖZGÜR ÖZEL İLE HAMZA DAĞ ARASINDA GEÇMEYE BAŞLADI
Ben zaten Recep Tayyip Erdoğan’ın da Ekrem İmamoğlu ile de bu kadar çok muhatap olmasını da normal karşılamıyorum. Dünya liderisiniz, 22 yıldır iktidardasınız, isim vererek sürekli Ekrem İmamoğlu’nu konuşması, İstanbul için gerçekteki adayının Murat Kurum değil, Erdoğan olduğu algısını yaratıyor, insanlara bunu yaşatıyor. Oradaki yarış İmamoğlu ile Erdoğan arasında bir yarışa dönüşüyor. Murat Kurum, etkisizleşiyor. İzmir’de yarış Özgür Özel ile Hamza Dağ arasında geçmeye başladı. Cemil Tugay aradan çıkıyor. Bu durumda, burada bir sorun var demektir. Aday yeterince ağırlık koyamıyor olaya, aday İzmir’de liderlik yapamıyor demektir. Özgür Özel’in bu kadar çok gelmesi, Cemil Tugay açısından da talihsizliktir. Seçimi öyle ya da böyle kazanırsa, İzmir’deki belediye başkanlığını tamamen genel başkanının vesayeti altında kazanmış olacak. Kendi liderliğini, kendi gücünü, kendi özelliklerini sahaya yansıtamamış olacak. Gölgede kalmış olacak. Bu durum bürokrat atamalarına, kadrolara da yansır. Seçimi biz aldırdık, bu kadar mesai yaptık, 9 gün geldik, gece-gündüz çalıştık, gibi bir vesayet altında ister istemez kalır.

AVANTAJ HER ŞEYE RAĞMEN CHP’DE!
Niye bu kadar geliyor? Araştırmalarda makasın çok da açık olmadığını, matematiksel olarak bugün ufukta dahi olmayan AK Parti’nin seçim kazanmasının matematiksel mümkünlüğe ulaştığını, ama yine de avantajın Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu görüyorum. CHP’nin seçim kazanmasının sürpriz olmayacağını ama CHP seçmeninin bir mesaj vermeye çalıştığını, 14 Mayıs’tan itibaren bir reaksiyonda olduğunu, o reaksiyonun hala durdurulamadığını anlattım uzun uzun önceki yayınlarda… Bu durum aynen devam ediyor. Cemil Tugay, şu veya bu şekilde kurultaydaki tercihi nedeniyle tercih edildiğine inanıyorum. Cemil Tugay, kurultay öncesi değişim taraftarı olmasaydı, onun büyükşehir adaylığı kimsenin aklına gelmezdi. Yani CHP’nin o kritik kurultayındaki tavrı ve olası kurultayındaki rolü nedeniyle tercih edildi Cemil Tugay. Cemil Tugay’ın sahada yeterli olmadığı düşüncesi ortaya çıktı.

SEÇMEN, İLÇELERDEN ÇOK HESABI BÜYÜKŞEHİR ADAYI ÜZERİNDEN KESMEYE EĞİLİMLİ!
Özel’in İzmir’i boş bırakmama düşüncesi, sadece Cemil Tugay’ın özellikleri nedeniyle değil, 14 Mayıs’ın etkisi büyük. CHP seçmeni, 25 yıllık direncinin zirvesindeydi ve büyük bir duygusal kırılma yaşadı. O duygu hala pek çok seçmende yaşıyor. Ve seçmen, ilçelerden çok hesabı Büyükşehir adayı üzerinden kesmeye eğilimli. CHP’nin ilçe adaylarını seçmen öyle ya da böyle kabul ediyor. Özgür Özel’in kadın ve gençler üzerinden parlatmaya çalıştığı kurgu, ilçelerde kabul görüyor. Fakat Büyükşehir adayıyla ilgili defans ve itiraz halen devam ediyor”

 
Para sayma açıklaması: Gerçekten yanlış!
 
Anavatan Partisi'nden Cumhur İttifakı'na destek!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 26 Mart 2024 Salı 21:00

endişesi var olanlardan emin değil onun için sık geliyor ve aklına gelen başına gelecek

Yorumu oyla      3      0  
Delici 26 Mart 2024 Salı 16:01

Özgür özel belirlediği adaylardan karabaglar adayi karabaglarli değil, Bayraklı adayı birak bayrakliyi izmirli bile değil. Kimi kandiriyosun özgürözel sen. İzmirlilerin salak değil sandıktan çıkan sonuç ta göreceksin. İzmirlilerin sana tokadını. İzmir çantada keklik değil

Yorumu oyla      3      0  
Secmen 26 Mart 2024 Salı 12:39

Seçimden sonra İzmir için 2.bir değişiklikler yöntemleri uygulayacakmis sayın Ozel ..Bunların arasında İzmir yönetimine katkıda bulunmak ve evini İzmire taşımak olabilir..Hani hem milletvekili hem başkan olabiliyor bazı şanslı kişiler ya ... Neden olmasın..?

Yorumu oyla      2      0  
Normal 26 Mart 2024 Salı 10:57

Özel İzmiri bir karıştırdı ki o ivme ile İzmir hala dönüyor, nerede duracağı hala belli diyil. Seçimde CHP de durmazsa Özel Ankarada bavulunu toplayıp Manisaya dönme mecburiyetinde kalacak.

Yorumu oyla      4      0  
erhan güleç 26 Mart 2024 Salı 09:54

sayın yaldız e sen de artık anketleri erhan güleçin gazetesinde yayınlarsın.

Yorumu oyla      0      2  
siyasa okur 26 Mart 2024 Salı 09:04

Chp eleştirdiği en büyük yanlışı kendisi yaptı, Akp nin liyakatsız atamalarına , tek adamcılığına laf ederken demokrasi ile bağdaşmayan bir Chp adamcılığı gördük Adaylaştırma sürecinde.Neredeyse tüm ilçelerde kimi yerde vatandaşta-tabanda kimi yerde ilçe yönetimlerinde rahatsızlıklar çıktı.Neticede bunun karşılığı sandıkta sorulacaktır.Açıkçası Chp nin silkinmesi için maalesef Akp nin İzmirde kazanması gerekiyor,çünkü Chp nin yiyeceği bir şefkat tokatı Chp nin ihtiyacı olan asıl değişimi getirecektir.

Yorumu oyla      3      0  
Büyükşehir Adayı mı? 26 Mart 2024 Salı 08:35

Sayın Özgür Özel bey 1 Nisandan Sonra genel başkanlığı bırakıp İzmir Büyükşehir Belediyesini mi yönetecek acaba CHP yönetimi Özgür bey için böyle bir düzenleme mi yaptı biz CHP seçmenine bilgi paylaşımı yaparsa kendileri sevinirim.

Yorumu oyla      5      0  
İZMİRLİ 26 Mart 2024 Salı 00:35

sebebi tükenleşik sendromu...

Yorumu oyla      9      3  
Sor-U-yorum 25 Mart 2024 Pazartesi 23:39

Buca'da CHP'nin adayını tanıyan yok. 3. parti olursa hiç şaşırmam. Hele ki 20 tane müteahhitti meclis listesine yazarsan dediğim sonuç kaçınılmaz olur, olacakta göreceksiniz.

Yorumu oyla      10      2  
BAL'lı 25 Mart 2024 Pazartesi 19:53

Büyükşehirde TUNÇ, ilçede HATAY yaz at. Gerekçeli geçersiz oy kullan ki anlasın bu vefasız.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Para sayma açıklaması: Gerçekten yanlış!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yazıcıoğlu’nu andı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıl dönümüyle ilgili ...
Muharrem İnce'den CHP'ye DEM tepkisi!
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce Mersin'deki CHP-DEM Parti ittifakını ...
 
CHP Konak adayı Mutlu ile DEM'li seçmen arasında 'Kılıçdaroğlu' diyaloğu: Kızdık, eleştirdik, değiştirdik!
CHP'nin Konak Belediye Başkan adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
CHP Urla adayı Balkan: Mazbatayı alır almaz düğmeye basacağız
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, ...
CHP adayı Tugay tasarımı paylaştı: Belediye binası eski yerine!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, 31 Mart seçimleri ...
 
CHP Buca adayı Duman'a 68'liler ve 78'lilerden destek!
Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, Buca ...
Seçime 1 gün kala yine İzmir’e geliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlere 24 saat ...
CHP'nin Karşıyaka Adayı Ünsal: Afet yönetiminde öncü olacağız
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva