HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2024 Pazartesi - 12:20

Araştırmacı Yaldız'dan CHP İzmir adaylığı panoraması... Böke ve Gökce için çarpıcı sözler!

Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, CHP’nin İzmir adayı ile ilgili son kulisleri değerlendirdi. Genel Sekreter ve İzmir eski milletvekili Selin Sayek Böke’nin adının adaylıkla geçtiğini belirten Yaldız, “Selin Hanım, Bergama nereye düşüyor deseniz haritada göstermez” dedi. İthal adaylık eleştirisine adaylardan Buğra Gökce üzerinden sürdüren Yaldız, “Gökce’nin atanması ithallik tartışmasını gündeme getireceği gibi partideki hiyerarşik düzene de zarar verecektir. İBB'nin memuru İzmir'e belediye başkanı olarak atanacaksa Özel sürecin neresinde diye herkes soracaktır” dedi.

Araştırmacı Yaldız dan CHP İzmir adaylığı panoraması... Böke ve Gökce için çarpıcı sözler!

EGEDESONSÖZ- Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayının kim olacağı konusu değerlendirildi. Yaldız, İzmir ile ilgili sürecin doğru yönetilmediğinin altını çizdi.

60 GÜNDÜR İZMİR ADAYINI BELİRLEYEMEYEN ÜLKEYİ NASIL YÖNETİR?
Ümit Yaldız açıklamasında “Özgür Özel ‘İzmir'i ben belirleyeceğim’ dedi. 60 gündür İzmir adayını belirleyemeyen genel başkanın bu ülkeyi yönetmesini nasıl bekleyeceğiz? Özgür Özel, İzmirli sayılır bir de. Biz Özel'i 5 yıl önce İzmir’de Büyükşehir adayları içinde saydık. Ege'nin çocuğu. Bu kadar bilgi birikimle İzmir adayını 60 gündür belirleyemedi, İzmir'in kendisine ve partisine verdiği 22 yıllık destek veren kentin bu anlamda medyada tartışılmasını sağlandı. Dışarıdan isimler üzerinden tartışmaya yaratıldı. Bu kent 4,5 milyonluk şehir. Bu kentte istenirse 450 tane Özlem Çerçioğlu bulunur, 450 tane Muharrem İnce bulunur... Bu gerçekten saygısızlık... İzmir, CHP'ye bu kadar destek vererek mi yanlış yaptı acaba?” dedi.

BÖKE’YE HARİTAYI VERSEN BERGAMA’YI GÖSTEREMEZ
Kulislerde CHP Genel Sekreteri ve İzmir eski Milletvekili Selin Sayek Böke’nin adının geçmesi ile ilgili de değerlendirme yapan Ümit Yaldız,  “Sayın Böke’yi İzmir istiyor mu acaba? Niye istesin? Nerede görmüş İzmir, Selin hanımı. Hangi sokağında dolaşmış? 10 yıl bu kentte milletvekilliği yaptı Selin Hanım. Selin Hanım ile 10 kişilik bir ekip sayabilir misiniz? En fazla 2 kişi sayarım. Selin Hanım hangi odaklanma ile bu kenti düşünmüş. Selin Hanım oturduğu yerde bir çırpıda İzmir'in 30 ilçesini sayabilir mi? Bergama nereye düşüyor deseniz haritada göstermez. İthal çünkü. Ankara'yı gösterir. Hatay'ı belki gösterir. Burada evi yok. Geldiği zaman burada otelde kalan, 2-3 günlük rutin ziyaretlerini yapıp kentten ayrılan birisi. Türkiye'nin geliştirdiği akademik isimlerden biridir. Ancak İzmir Belediye başkanlığını yapacak kalibrasyonu, kentle ilgili hayal kurmuşluğu, kentle kurduğu ilişkinin derinliği yok. 2 dönem kontenjandan milletvekili yazıldı, şimdi kontenjandan belediye başkanı yazılması gündemde. Özel, 2 aydır en dibindeki yardımcısını mı belediye başkanı yapmak üzere İzmir'i organize ediyordu? Kaptan tayin ediyorum diyor. 2 aydır bütün mesai en dibindeki Böke'yi getirmeye mi programlanmıştır? Yoksa onu orda saklayıp adaylar birbirini yesin, Böke’yi getirelim, tartışmayı kapatalım mı dediler? CHP siyasi hovardalığının cezasını yer” açıklamasını yaptı. 

DAĞ-BÖKE KARŞILAŞTIRMASI
AK Parti'de genel başkan yardımcısını aday gösterecek büyük ihtimalle. CHP'de Selin Hanım’ı aday olması durumunda iki genel başkan yardımcısı yarışacak. Peki aradaki fark ne? Hamza Dağ, 2008'de bıyıkları terlememişken gençlik kolları başkanı oldu İzmir'de. 2024'e kadar kesintisiz İzmir'de mesai yaptı. Selin Hanım 10 kişi toplayamaz diyorum. Ancak Dağ belki de 10 bin kişi toplar. Kentle ilgili pek çok hizmetin, politik kararın arkasında yer aldı. Böke, İzmir ile ilgili şu kanun teklifini verdi diye bir şey de hatırlamıyorum. Böke, Kılıçdaroğlu'na lazım bir profil olduğu için tercih edildi ve kontenjandan milletvekili yazıldı. Ben 25 yıldır kentte gazetecilik yapan biriyim. Selin hanım ile 1 kere oturup çay içmedim. Selin hanım aday olur mu, olur. Kazanır mı, kazanır. İzmir'in kendini ipotek etmişliği varken olabilir. Ancak belediye başkanlığı yapabilir mi? Büyükşehir Belediyesi, onlarca kalemde halka dokunulması gereken bir makam. Selin Hanım, İzmir'e belediye başkanı olsa 3 sene yetişme süreci var. Son 1 sene de aday adayı pozisyonu var. Kalır 1 yıl” ifadelerini kullandı.

GÖKCE'NİN ATANMASI SADECE İTHALLİK ÜZERİNDEN KONUŞULMAZ CHP'DE
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden istifa etmesinin ardından İzmir aday adayı olan Buğra Gökce’nin büyükşehir aday adaylığı konusuna da değinen Yaldız, “Davul kimde, tokmak kimde? CHP'de kurultayda Özel'i koltuğuna oturtan İmamoğlu'nun gücüydü. İzmir’de Gökce'yi desteklediği iddiası konuşuldu ancak bir anda kesildi. Burada İmamoğlu ve Gökce'nin yaptığı görüşmeler rol oynadı. Gökce'nin bağımsız karar verdiği yönündeydi açıklamalar... Gerçi üç günde bir Büyükşehir adayı değişiyor kulislerde. İzmir açısından çok incitici bir süreç işletiliyor. Gökce'nin atanması sadece ithallik üzerinden konuşulmaz CHP'de. Gökce 3-5 yıl İzmir'de memurluk yapmış, belediye başkanın talimatlarını yerine getirmiştir. Kendisi ben hizmet ettim dese de mevcuttaki belediye başkanlarının talimatlarının hayata geçirilmesini sağlamıştır. Bir memur ne yapması gerekiyorsa onu yapmıştır. Ancak Selin Hanım kadar köksüz olduğunu söyleyemem. Gökce'nin atanması doğrudan İmamoğlu'nun İstanbul'daki egemenliğini İzmir'e de taşır. İzmir'in İstanbul'un ilçesi gibi algılanmasına neden olur. İzmir, İstanbul'un 40'ıncı ilçesi olur. İki başlılık tartışmasını alevlendirecektir. Özel, ‘ben ince eledim sık dokudum’ diyemez. Gökce’nin atanması ithallik tartışmasını gündeme getireceği gibi partideki hiyerarşik düzene de zarar verecektir. İBB'nin memuru İzmir'e belediye başkanı olarak atanacaksa Özel sürecin neresinde diye herkes soracaktır. İmamoğlu daha şimdiden cumhurbaşkanı olmadan ülkenin bir bölümü yönetmeye başladı diyenler haksız çıkmaz” değerlendirmesini yaptı.

 
Göz-Göz'de hedef Süper Lig!
 
Başkan adaylarıyla ilk zirve… 6 ilçede yol haritası netleşti
YORUMLAR
Toplam 49 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Torbalı 21 Ocak 2024 Pazar 12:38

Tunç başkanla yola devam gerisi yalan.

Yorumu oyla      1      1  
Berkut 16 Ocak 2024 Salı 12:59

Olgun Atilla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmalı. Bornova Belediye Başkanı olarak görev yaptığı için deneyimli, genç ve dinamik birisi. Adaylığı belli olmadan neredeyse bütün ilçeleri gezdi kendini tanıttı. Bir şans verilmeli

Yorumu oyla      1      2  
Tunç Soyer aday gösterilirse 16 Ocak 2024 Salı 00:35

Yüzde kırk cıvarı ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçilir. Ama Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP çoğunluğu kaybeder.

Yorumu oyla      2      1  
İnci Şimşek 15 Ocak 2024 Pazartesi 21:43

Tunç Soyer''le yola devam edilmeli. Değişmesi için bir neden yok. Hırsızlıkmı yaptı, yolsuzluk mu yaptı tabiki Hayır. Birçok projeyi hayata geçirdi. Projelerini tamamlaması için fırsat verilmeli. Umarım yanlış karar verilmez.

Yorumu oyla      1      4  
Selma 15 Ocak 2024 Pazartesi 19:46

Tunç Soyerle yola devam edilmeli. Genel Merkez gerekli kararı bir an önce açıklamalı.

Yorumu oyla      1      6  
İZMİRLİ 15 Ocak 2024 Pazartesi 19:41

SAYIN SOYERİ İSTEYEN İZMİRLİLER VAR.ÇOK ENTERESAN VE İLGİNÇ.

Yorumu oyla      5      1  
Alen doğu gencer 15 Ocak 2024 Pazartesi 19:30

CHP adaylarının trolleri bir yandan . AKtroller bir yandan vay güzel egede sonsöz gazetemizin halinme diyorum. olan bizim gibi gerçek vatandaşların yorumlarına oluyor.

Yorumu oyla      3      3  
baran 15 Ocak 2024 Pazartesi 19:24

Bence de Ak parti adayı gelmesin. Ne yaparsan yap bu İzmirli ye yaranılmıyor. Ne demişler deveye diken İzmirliye seven yaranır. Allah korusun bir deprem olursa çamuru da devlete atarsınız gitsin. Yani diyorum ki aslında tam bir kefere taifesini andırıyorsunuz.

Yorumu oyla      1      2  
Doğrucu Davut. 15 Ocak 2024 Pazartesi 19:15

Laiklik elden gidiyeah bizde malı götürüyeah. İki slogan sonra bu şehirde her haltı ye. Hem köpek gezdirsinler hem de mal mal baksınlar. İzmir in özeti bu. Bu kadar pisliği Atatürk heykeli bile taşıyamaz. Neredeyse çatlıyacak o da ayrı bir mesele

Yorumu oyla      3      1  
İthal aday , İzmir’i , İzmirliyi yok saymaktır . 15 Ocak 2024 Pazartesi 18:57

CHP’li İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımada , İzmir merkez ilçeler , İzmir çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor . Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı VAR. Çevre ilçelerdeki otobüslerde 120 dk. aktarma hakkı YOK . Çevre ilçelerdeki 90 dk. aktarma hakkı 10.02.2016 tarihinde iptal edildi . Bu tarihte İzmir BB B genel sekreteri olarak kim görev yapıyor du ? 2019 Mart ayında İzmir BBB ‘ha seçilen sayın Tunç Soyer ‘de iptal edilen 90 dk. aktarma hakkını iade etmedi .

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'nin Çeşme adayı belli oldu!
MHP yerel seçimler için adaylıkları kesinleşen 55 ismin daha adaylarını ...
Atila’dan 30 ilçede 10 bin kilometrelik İzmir turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamasının ...
Zafer Partisi'nden Cumhur İttifakı’na destek!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kars ve Iğdır’da aday çıkartmak ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Behzat Ç.'yi CHP için kim keşfetti?
Mehmet KARABEL yazdı... 'Behzat Ç.'yi CHP için kim keşfetti?
Gelecek Partisi, 72 belediye başkanını açıkladı
Gelecek Partisi, biri büyükşehir belediyesi, dördü il belediyesi olmak ...
Bahçeli'den, şehit ailelerine taziye telefonu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı ...
 
Ahmet Davutoğlu, yeniden genel başkan!
Gelecek Partisi'nin basına kapalı olarak gerçekleşen 2'nci Olağan Büyük ...
AK Parti'den istifa eden Belediye Başkanı İYİ Parti’ye geçti
Zonguldak Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, AK Parti'den ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Nahyan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva