HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2024 Çarşamba - 10:22

Araştırmacı Yaldız’dan ‘2019’ hatırlatması: Kocaoğlu’ndan vebalıymış gibi kaçanlar oldu!

İzmir’de üstü çizilen Tunç Soyer’in, İstanbul’da İmamoğlu için bir değere dönüştüğünü öne süren Gazeteci Ümit Yaldız, “Aziz Kocaoğlu, bugün 75 yaşında metropolde, köylerde seçim çalışmalarına katılıyor. Oysa daha düne kadar Kocaoğlu’ndan vebalıymış gibi kaçanlar vardı. Ne oldu da Kocaoğlu kıymete bindi? Bu davranışı gösterenler, sonra merkeze alınıp referans vermeye çalışıyor.  Aynı şeyin Tunç Soyer için de olmayacağını kimse garanti edemez” dedi.

Araştırmacı Yaldız’dan ‘2019’ hatırlatması: Kocaoğlu’ndan vebalıymış gibi kaçanlar oldu!

EGEDESONSÖZ – İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci Ümit Yaldız, 15 yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu’nun 31 Mart seçimleri öncesi köy köy dolaşmasıyla ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız, “Aziz Kocaoğlu’ndan vebalıymış gibi köşe bucak kaçanlar oldu. Bu davranışı gösterenler sonra merkeze alınıp referans verilmeye çalışılıyor. Aynı şeyin Tunç Soyer için de olmayacağını kimse garanti edemez” dedi.

CEMİL TUGAY, İLÇELERE AZİZ KOCAOĞLU’NUN SELAMIYLA GİDİYOR
Aziz Kocaoğlu’nun köylerde, metropol ilçelerde her yerde adayların seçim çalışmasına katkı koyduğunu anlatan Ümit Yaldız, şunları söyledi:

“Cemil Tugay da Aziz Kocaoğlu’nun selamıyla gidiyor ilçelere…  Aziz Kocaoğlu’nu yakalamak, aşmak istediğini söylüyor. Cemil Tugay’ın Aziz Kocaoğlu ile verdiği her refarans, onu Tunç Soyer’den biraz daha uzaklaştırıyor.  Mesele sadece Tunç Soyer’in aday gösterilmemesi değil. Tunç Soyer ile Aziz Kocaoğlu arasında da halef selef meselesi var, perde gerisinde devam eden bir çatışma var. Benim rol modelim Aziz Kocaoğlu derseniz, Soyer’den uzaklaşmış olursunuz. Tugay, bu düşüncesini, kendisini Karşıyaka Belediye Başkanı olması konusunda referans olan Tunç Soyer’i anmıştı. Cemil Tugay, Aziz Kocaoğlu’nun selamıyla gidince, Aziz Kocaoğlu daha çok motive oluyor. Cemil Tugay ile Aziz Kocaoğlu arasındaki tek ortak nokta, kurultay sürecindeki değişim unsuru oldu. İkisi de değişimciydi. Biri kurultay delegesiydi ama diğeri değildi ancak telefonu eline aldı, Türkiye’nin her yerini aradı, değişim için destek istedi. Bu birliktelik, onları yol arkadaşlığına dönüştürmüş gözüküyor”

SİYASETTE NE OLDUM DEĞİL, NE OLACAĞIM DEMEK LAZIM
“Aziz Kocaoğlu, belli alanlarda Alaattin Yüksel’i destekliyormuş fotoğrafını verdi. Alaattin Yüksel’in Büyükşehlir Beledyie Başkanı olarak daha toparlayıcı olacağı mesajını verdi. Aziz Kocaoğlu, tarihsel süreçte 75 yaşında köylerde dolaşıyorsa, kendince iadei itibar gördüğü için dolaşıyor. Çünkü Aziz Kocaoğlu’ndan 5 yıla yakın süre vebalıymış gibi cüzamlı gibi kaçanlar vardı. Yanına semtine uğramayanlar, telefonuna çıkmayanlar vardı. Ne oldu da değere bindi şimdi? Bu davranışı gösterenler sonra merkeze alınıp referans verilmeye çalışılıyor. Aynı şeyin Tunç Soyer için de olmayacağını kimse garanti edemez. Tunç Soyer neden İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun yanında? Neden Ekrem İmamoğlu gibi çok güçlü bir profil Tunç Soyer’in desteğine ihtiyaç duyuyor? Bu durum, CHP’nin bundan sonraki süreciyle ilgili soru işaretleri barındırıyor. DEM adayı, Tunç Soyer aday gösterilseydi, biz İzmir’de aday çıkarmazdık, diyor. İmamoğlu, her ne kadar etkiliyse de sonuçta orada her türlü yeni desteğe ihtiyaç duyuyor o alanda. Burada üzeri çizilen Tunç Soyer, o fotoğrafı vererek, Ekrem İmamoğlu’na güç katabiliyor. İzmir’de üzeri çizilen Tunç Soyer, İstanbul’da İmamoğlu için bir değere dönüşebiliyor. Siyasette ne oldum dememek lazım, ne olacağım demek lazım. Yarın, nerede olacağım, demek lazım. Aziz Kocaoğlu ve onunla hareket eden herkesten 3 yıl, 5 yıl kaçıldı. Kılıçdaroğlu, Çeşme’deki evinde Kocaoğlu’nu ziyaret ettikten sonra normalleşme başlamıştı belki ama değişim rüzgarı ve Aziz Bey’in tavrı, Onu tekrar olayın merkezine taşıdı”

 
Emre Kınay'ın İstanbul trafiği isyanı
 
İşkenceyle katledilen Eros'un davası bugün görülecek!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
v 13 Mart 2024 Çarşamba 16:25

keşke herkes Aziz Baba gibi olsa...

Yorumu oyla      3      4  
YORGUN DEMOKRAT 13 Mart 2024 Çarşamba 16:03

Aziz Başkan, o gün kendisini dinlemeyen Kılıçdaroğlu'nun hatasına rağmen 5 sene Tunç Soyer hakkında bir söz söylemeyen partinin neferidir. Tunç Bey, seçimde Cemil TUGAY'ın kazanmaması için verdiği uğraşı gözlerden kaçmıyor.. Kaybeden CHP olmaz Tunç Bey olur..

Yorumu oyla      5      5  
Emekli 13 Mart 2024 Çarşamba 11:10

Kilicdaroglunu yasli diye parti yönetmesini istemeyenler demekki işlerine yarayınca yaşlılara ihtiyaç duyunca on saflara koyabiliyorlarmis..Ne acı oysa bir gün herkes yaslanacak.Avrupa ülkelerinde yaşlılar baş tacı CHP de ise tam tersi

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunanistan Başbakanı Türkiye'ye geliyor
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mayıs ayında Türkiye'ye iadeiziyaret ...
AK Parti adayı Çağlar: Torbalı, çalışanla çalışmayanı ayırt edecek
AK Parti Torbalı Belediye Başkanı Özgür Erman Çağlar, Torbalı'nın Özbey ...
İzmirli muhtar adayından 'Her düğüne Dilber' vaadi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde bir muhtar adayı seçmenlerine 'düğünlere Dilber ...
 
Özel, 5 ilçede sahaya iniyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün, Ödemiş, Tire, Bayındır, Menderes ve ...
CHP adayı Tugay'dan 'anket' açıklaması: Aradaki fark 10 puanın oldukça üstünde!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, "İsmimizin ...
Cumhur İttifakı'ndan İzmir'de kritik zirve!
Yerel seçime kısa bir süre kala İzmir’de Cumhur İttifakı seçim koordinasyon ...
 
Tahliye taahhüdüne noter şartı geliyor!
Kiracıların yeni kabusu tahliye taahhüdü. Tahliye taahhüdünün şart koşulması ...
Seçim açıklaması: Çok fazla itiş kakış içinde gidiyor!
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce’de partisinin Düzce Belediye ...
Çelik'ten 3'üncü kez adaylık açıklaması!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Bununla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva