HABERLER>OTOMOBİL
15 Aralık 2022 Perşembe - 08:35

Araç sahiplerine son uyarı: Ciddi yaptırımlar geliyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, 13 milyonun üzerindeki araç sahibini yakından ilgilendiren bir açıklamaya imza attı.

Araç sahiplerine son uyarı: Ciddi yaptırımlar geliyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, zorunlu trafik sigortasında izlenecek yeni yol haritasını açıkladı. 

Sigorta sektörünün çok kıymetli olduğunu, sigorta yapılmaması halinde hiçbir büyük yatırımın yapılmayacağını dile getiren Eroğlu, şu anda Türkiye'de sigorta sektörünün büyüklüğünün istenilen düzeye ulaşamadığını bildirdi. 

TRAFİK SİGORTASI HEPİMİZİ YORUYOR
SEDDK Başkanı Eroğlu, sigorta sisteminde karşılaşılan ve artık kısır döngü haline gelmiş sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı. Eroğlu, "Çünkü hepimizin her gününü meşgul eden bir trafik (sigortası) sıkıntısı var. Bu hepimizin enerjisini alıyor, dağıtım kanallarından şirket yöneticilerine ve otoriteye kadar hepimizin mesaisini çalıyor. Bizim burada geleceği tasarlamayı konuşmamız gerekirken trafiği konuşuyoruz. Otonom araçlar, droneler geliyor hazır mıyız? Çin ve ABD'de altyapı hazırlandı, droneler ile yük taşınacak. Uçan taksiler konuşuluyor. Bunlar sigortacılığın neresinde olmalı? 

Herhalde 20 yıl sonraki TSB ve SEDDK Başkanı'nın çok rahat edeceğini düşünüyorum. Çünkü trafik sorunu kalmayacak. Genelde yapak, otonom araçlar sahada olacak, dolayısıyla trafiği konuşmayacaklar. Onlara özeniyorum. Biz her gün trafikle gündemi açıp trafikle kapatıyoruz. Trafiği çözmemiz lazım ki sektörün büyümesini daha rahat, iyi, kaliteli ve vizyoner şekilde konuşabilelim." dedi.

RİSKLİ SİGORTA SAHİPLERİNE YAPTIRIM
Eroğlu, Şu anda Türkiye'de 158 uluslararası sermaye kuruluşunun bulunduğunu belirterek, ""Bunların aradığı en önemli şey öngörülebilirlik. Hiçbir yatırımcı gri bir alana, sisli bir ortama yatırım yapmak istemez. Bizim bunu çözmemiz lazım. Şu anda trafik alanında netliği sağlayacak düzenlemeler yapmamız lazım. Nitekim bu kapsamda kanun maddeleri genel şart değişikliği çıktı. Sadece şu anda trafikte ihtiyacımız olan şey kültür değişikliği yapabilmek, riskli sigortalı ile risksiz sürücü arasında ayrım yapabilmek, trafik sigortasını insanları iyi arabaya sevk etmek üzere bir kaldıraç gibi kullanabilmek. Buna ihtiyacımız var. Bu yönde trafik sigortasında bir iş planı, bir yol haritası ortaya koyduk. 

Amacımız, trafikte serbest tarifeyi geçirerek öngörülebilir bir piyasa sağlamaya yönelik adımlar atmak. Bu konuda ben çok umutluyum. Önemli bir yol haritası tatbik edersek kişi temelli poliçe, doğrudan tazmin, bunları konuşuyoruz. Bunları tatbik ettiğimizde ve uyguladığımızda trafik sorununu kökten yasal olarak çözeceğiz. Ben buna çok inanıyorum." ifadelerini kullandı.

EHLİYETLERİ ASKIYA ALINACAK
SEDDK Başkanı Eroğlu, riskli sigorta sahiplerinin gerekirse ehliyetlerinin askıya alınması gerektiğini belirterek, devamla şunları kaydetti: "Çünkü riskli sigortaları tamamen apayrı kategoriye alıyoruz. Onlara da ciddi yaptırımlar getireceğiz. Sadece tarifeyi konuşmuyorum. Psikoteknik testler, psikolojik takviyeler, eğitim... Bir yılda minimum 3 defa kaza yapan 6 bin kişi var. Bunların bazısı 8 defa kaza yapmış. Bunlara ben 'şoför' demiyorum, başka bir şey... Kamuoyu 'trafik canavarı' diyor. Bizim bunları rehabilite etmemiz lazım. 

'Kazaya karışmak' demiyorum. Kusurlu bir şekilde kazaya karışıyor. Herkes kazaya karışabilir. Trafik kurallarına uyduğunuzda kazaya neden, niye karışacaksınız? Burada başka bir şey var. Bu kişilerin gerekirse ehliyetlerinin askıya alınması gerektiğini düşünüyorum. Nasıl alkollü kişi yakalandığında 6 ay ehliyeti askıya alınıyorsa bir kişi yılda 5 defa kaza yaparsa farklı bir şeydir bu..."

Trafik sicil belgesi uygulamasının sigortacılık sektöründe bir devrim olacağını iddia eden Eroğlu, "Şoförlerin trafik geçmişini işletmelere sunma zorunluluğu ya da imkanı getireceğiz. Trafik geçmişi şu anda sunulmuyor ama bu imkan getirildikten sonra kişi kendi geçmişini görebilecek. Dolayısıyla bir kazadan dolayı repütasyonunun olumsuz etkileneceğini düşünen otobüs işletmesi, şoförlerden bu belgeyi istediği zaman trafik canavarları iş bulamayacak." dedi. (AA)

 
'Kökünü Kurutma' operasyonu: 131 gözaltı!
 
FETÖ soruşturmasında 14 gözaltı kararı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Aralık 2022 Perşembe 08:50

Trafik sigortaları ve kasko kaldırılmalı. Onun yerine havuz oluşturulmalı. Kaza vs olduğunda masraflar cüzzi rakamlarla ödeme yapılan bu havuzdan karşılanmalı. 300-400 ödediğimiz trafik sigortaları en az 2000-3000 oldu. El insaf be kardeşim. Bu bir soygundur. Yuhhhhh.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOGG çıkmadan mobil uygulaması geldi!
Hürriyet yazarı Taylan Özgür Dil, Togg’un mobil uygulaması Trumore’u iki ...
Maliyeti 10 bin TL'yi geçecek!
Yeni yılda artan sınav ve harç bedellerine sürücü kursları da eklenince, ...
Aylar sonra ilk kez oldu... Akaryakıta çifte indirim!
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Petrol ...
 
Araç sahipleri dikkat: Büyük indirim geliyor!
Güncel benzin ve motorin fiyatı indirim haberleri sonrası araç sahipleri ...
Brent petrol son 11 ayın düşüğünde!
80 doların altına inen Brent petrol son 11 ayın en düşük seviyesine geriledi.
Tabela yine değişiyor: Motorine indirim geliyor
Dün motorine gelen 1 lira 16 kuruşluk zammın ardından yeni gelişme yaşandı. ...
 
Otomotiv ihracatı kasımda 2,9 milyar dolar oldu
Türkiye'nin otomotiv endüstrisi kasım ayında 2 milyar 875 milyon dolarlık ürün ihraç etti.
Taksicilerin başkanı Anık'tan sert çıkış: Martı TAG bir korsan taşımacılık yoludur!
İstanbul’da giderek yaygınlaşan ve İzmir’de de hayata geçirilmeye çalışılan ...
Taksicilerden yargı zaferi... İhale iptal!
İzmir İdare Mahkemesi, UKOME kararı doğrultusunda yapılan taksi plaka ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva