HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2017 Cumartesi - 15:51

Antalya'da facia: Manzara korkunç!

Antalya’nın Alanya ilçesinde okul, otel ve villaların bulunduğu makilik alanda yangın çıktı. Yangına güçlükle müdahale edilirken, değeri yaklaşık 500 bin TL olan villa tamamen yandı. 3 villa ise kısmen zarar gördü, 1 sera ise kullanılamaz hale geldi.

Antalya da facia: Manzara korkunç!

Alanya’nın Sapadere Kanyonunda dün sabah saat 10.00 sıralarında çıkan orman yangını devam ediyor. Bölgede bulunan tüm evler boşaltılırken, ekipler havadan ve karadan söndürme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çevre illerden de takviye ekiplerin geldiği bölgede, 5 ev tamamen yandı. Hava sıcaklığının ve rüzgarın artış gösterdiği Alanya’da bu kez sabah saat 09.00 sıralarında yoğun olarak yerleşik yabancıların yaşadığı Kargıcak bölgesinde yangın başladı. 

İlçe merkezine yaklaşık 10 dakika uzaklıkta olan bölgede makilik alanda başlayan yangın muz bahçeleri, sera ve lüks villaları bir anda sardı. Alevlere Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesine bağlı 50 itfaiye ekibi karadan, bir helikopter de havadan müdahale etti. Bölgeyi yoğun duman kaplarken, alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi.

VİLLA TAMAMEN YANDI
Rüzgarın etkisiyle yangın sera, muz bahçesi ve villalara sıçrarken, bölgede yaşayan yerleşik yabancılar ve vatandaşlar hortumlarla su sıkıp kovalarla su taşıyarak söndürme çalışmalarına destek oldu. Ekipler alevlerin daha da büyümemesi için yoğun çaba sarf etti. Yangın güçlükle kontrol altına alınırken, sahibi Almanya'da olduğu öğrenilen ve değeri yaklaşık 500 bin TL olan villa tamamen yanarken, 3 villa da kısmen zarar gördü, 1 sera ise kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili ekiplerin soğutma çalışmaları sürerken bölgede 50 dönüm makilik ve ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

351 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU
Yüksek sıcaklık ve rüzgar nedeniyle alevler, Selahattin ve Alaattin Gök kardeşlere ait koyun ve kuzuların bulunduğu iki ahıra sıçradı. Yangında 351 küçükbaş hayvan telef oldu. Kasaplar, yangından kurtarılan ve zarar gören bazı hayvanları keserek telef olmalarını önledi. Hayvanlarının yandığını görünce fenalaşan kadına, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında, saman balyaları, zeytin ağaçları ve 5 hektarlık karpuz tarlası zarar gördü. Kaymakam Nazmi Günlü, İlçe Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ömür Ozan Çakal ve Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, yangın bölgesinde incelemede bulundu. 
Kaymakam Günlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını ve büyük bir tehlike atlattıklarını söyledi. Yangının mahalle arasında çıkmasına rağmen alevlerin evlere sıçramamasının en büyük büyük teselli olduğunu anlatan Günlü, "Hava şartları çok kötü, sıcak ve rüzgarlı bir hava var. Maalesef küçükbaş hayvan zayiatımız var. Onun da tespitlerini yapıyoruz." dedi.

Mahalle muhtarı Ahmet Aksoy ise "Acımız büyük, zararımız çok fazla. Yangın evin ahırına kadar geldi. Çok sayıda canlı hayvan telef oldu." dedi. 
Hayvanları telef olan Alaatin Gök, üç ahırda bulunan 600 civarındaki küçükbaş hayvanlarının çoğunluğunun telef olduğunu belirterek, "Yangında bir ahırdaki hayvanları kurtarabildik. Diğer ahırdaki hayvanlarımız yandı." diye konuştu.

 
Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı
 
İzmir'de kaza: Motorsikletli çiftin feci ölümü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Feyzioğlu neden siyasi lider olmak istemiyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Feyzioğlu neden siyasi lider olmak istemiyor?
İşte eşine dışkı yediren zalim!
Ağrı'nın Patnos İlçesine bağlı Andaçlı köyünde 20 yaşındaki eşi C.Ş.'ye ...
İzmir'deki büyük yangında son durum: Kısmen kontrol altında!
İzmir'in Menderes ilçesinde başlayan orman yangın 3. gününde devam ediyor. ...
 
İzmir Otoyolu’nda ‘saat’ bekleyişi: O uygulama başladı mı?
Otoyollarda başlatılan saat uygulamasının ilk gününde İzmir Otoyolu'nda ...
İzmir'de Kabotaj Bayramı coşkusu
İzmirde, Kabotaj Bayramı'nın 91'nci yıldönümü törenlerle kutlandı. Kutlamaların ...
Operasyonda ele geçti: İşte PKK'nın şifreleri
Lice ve Dicle ilçelerindeki operasyonda teröristlerin kendi aralarındaki ...
 
Çeşme'de 29 kaçak yakalandı
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, ...
Altı üniversitenin adı değişti
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 7033 sayılı "Sanayinin ...
Pes dedirten iğrençlik! İnternette satıyor
Borçlarını ödemek için çare ararken, internette gördüğü ilan üzerine böbreğini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva