HABERLER>EKONOMİ
15 Kasım 2016 Salı - 13:12

ANFAŞ’tan ‘kapıları kapatan Demirtaş’a destek çağrısı

Antalya ile İzmir arasındaki ayakkabı fuarı krizi nedeniyle İTO Başkanı Demirtaş’ın desteği kestiğini ifade eden ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Demirtaş’ın randevu vermediğini söyledi. Sorunun çözümü için çağrıda bulunan Özer, “Antalya İzmir olarak bakmayalım” dedi.

ANFAŞ’tan ‘kapıları kapatan Demirtaş’a destek çağrısı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ  - Antalya Fuarcılık A.Ş. ANFAŞ, bünyesindeki organizasyonlarının tanıtım turu kapsamında İzmir’de toplantı düzenledi.

Mövenpick Otel’de gerçekleştirilen toplantıya ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, ANFAŞ bünyesinde gerçekleştirilen gıda fuar FoodProduct ve otel ekipmanları fuarı HotelEquipment’ın tanıtımı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer 18-21 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlenecek ANFAŞ HotelEquipment ve 15-18 Şubat 2017 tarihlerinde düzenlenecek ANFAŞ FoodProduct fuarlarının kendi sektörlerine ivme kazandıracağını söyleyerek İzmir’den destek istedi.

İKİ FUAR DA KALDIRAÇ OLABİLİR
ANFAŞ olarak tanıtım çalışmalarına hız kazandırdıklarını söyleyen Özer, “Bizim fuarlara katılacak yerli katılımcılara KOSGEB tarafından yüzde 20, ANFAŞ tarafından  yüzde 30 destek veriyoruz. Bu sezon verilecek desteklerin çok önemi var. Geçtiğimiz dönem, zor bir dönemdi. İzmir’deki ve Antalya’daki fuarların çok önemi var. Her iki fuar da doğru enstrümanlarla önemli bir kaldıraç olabilir. İkisinin de elinde bu işi iyi bilen kalifiye elemanlar var” diye konuştu. 

İTO’DAN DESTEK KESİLDİ
ANFAŞ Genel Müdürü Özer, geçtiğimiz yıl Antalya ile İzmir arasında krize neden olan ayakkabı fuarı nedeniyle ilişkilerin koptuğunu ifade etti. İzmir Ticaret Odası tarafından verilen fuar desteklerinin artık verilmediğini söyleyen Murat Özer, iki il arasında işbirlikleri ve desteğin tekrar canlanmasını istediklerini söyledi.

Özer, ”Bizim İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile çok yakın bir ilişkimiz vardı. Kendisini seviyorum. Daha önceki fuarlarda bir geçmişimiz var. Ekrem Bey, daha önce fuarlarımıza uçak kaldırırdı, katılım gösterirdi, destek verirdi, şemsiye stantları açardı.  Çok fazla görüşmelerimiz var. Ama artık geçtiğimiz yıl yaşanan bizim Ayakkabı Fuarı sorunu ile artık ne uçak kalkıyor, ne heyet geliyor” şeklinde konuştu.



RANDEVU TALEBİNE YANIT YOK

Özer, “ANFAŞ ile hiçbir alakası olmayan Ayakkabı Fuarı’nın Antalya’da olması nedeniyle İzmir Ticaret Odası Antalya dışında her yeri destekleme kararı aldı. Biz bu krizin çözülmesi için Ekrem Demirtaş’tan randevu, görüşme talep ettik. Bizim randevu taleplerimizi düzenli olarak ertelediler ve görüşme gerçekleştiremedik” ifadelerini kullandı.

ANTALYA DIŞINDA HER YERE DESTEK VAR
İTO Başkanı Demirtaş’a çağrı yapan Özer, “Ekrem başkana artık Antalya İzmir olarak bakmayalım.  Biz ANFAŞ olarak İzmir’i her zaman destekliyoruz. Tarafımdan veya şirketimden her ne isterlerse kapım açık. Şu an Antalya dışında herkesi destekliyoruz gibi bir bakış açısı var. Biz bu sorunun çözülmesi için yazılı talepte de bulunduk.  Her hangi bir yanıt alamadık. Antalya dışında her yer için İzmir Ticaret Odası desteğini veriyor” dedi.

RAKİP DEĞİLİZ
Özer, “Biz ANFAŞ olarak eski ilişkilerin tekrar toparlanmasını istiyoruz. İlişkiler yeniden başlatılsın. Fuarlar, karşılıklı birbirine destek versin. Bizim iki fuarımız var. Biri FoodProduct diğeri HotelEquipment… İkisi de farklı sektörde fuarlar.  Birbirimize rakip değiliz. Bize mermer fuarı talebi geldi. Aman dedik, İzmir ile karşı karşıya gelmeyelim dedik” şeklinde konuştu. 

BİZE DEĞİL İZMİRLİ İŞ ADAMLARINA DESTEK
İTO tarafından şemsiye standı desteğinin yeniden verilmesi gerektiğini söyleyen Özer,”Bu destek sadece  ANFAŞ’a verilecek bir destek değildir.  İzmirli iş adamlarına destek versin.  Bizim talebimiz ANFAŞ’a değil, İzmirli iş adamlarınadır. İTO üyeleri aidat veriyor. Kendi üyelerinin bu fuarlara katılma hakkı var.  Bu yıl katılımcıya hepimizin ihtiyacı var. ihracata en çok destek olduğumuz bir dönemdeyiz” ifadelerini kullandı. 

FOODPRODUCT TAM GAZ
ANFAŞ, 15-18 Şubat 2017 tarihlerinde 24. kez gerçekleşecek olan FoodProduct Fuarı, kendi bünyesindeki Gıda Danışma Kurulu çalışmaları kapsamında konusunda öncü derneklerle işbirlikleri yürütmekte, gıda sektöründe çeşitli konuları masaya yatıran basın toplantıları düzenlemekte ve yaklaşmakta olan fuar organizasyonuna hızlı bir şekilde hazırlanmaktadır. Bununla beraber bu yıl ilki yapılacak olan ve gurme takipçilerinin şimdiden ilgisini uyandıran “Gastro Design Show-2017” adlı organizasyonda dünya çapında isim yapmış executive chefler tarafından hazırlanacak À la carte menüler iç mimarların projelendirip uygulamasını yaptığı restoranlarda sektör profesyonellerine tadımlık sunulacaktır. Her iki fuar da adından uzun zaman söz ettirecek çeşitli etkinliklerin yanı sıra pek çok kamu ve sivil toplum kuruluşlarına da ev sahipliğini yapacak. 

YENİ İŞ BİRLİKLERİ VE DAHA FAZLA ZİYARETÇİ VE ALIM HEYETLERİ
18-21 Ocak 2017'de 28.'si düzenlenecek olan HotelEquipment Fuarı, turizm ve konaklama sektörü başta olmak üzere restaurant ve gıda gibi yan sektörlerden de pek çok profesyoneli bir araya getirmektedir. Teknoloji ve inovasyonun hakim olduğu şu günlerde, çağın getirdiği yenilikleri yerinde sergileyerek bilgi paylaşımında bulunan ulusal ve uluslararası pek çok katılımcının ve yenilikleri takip ederek yerinde sıcak iş bağlantıları yapmak isteyen profesyonellerin biraraya geldiği HotelEquipment Fuarı alanındaki diğer fuarlara rakip olup sektör duayenleri tarafından yakından takip edilmektedir. Başta TÜROFED olmak üzere, turizm ve konaklama sektörünün ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması konusunda pek çok dernek ve birlikten destek alan Hotel Equipment Fuarı sektör profesyonellerini ortak paydada buluşturmaktadır. TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu), TUSİD (Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği), AKTOB (Akdeniz Turistik Otelciler İşletmeciler Birliği), BAİB (Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği) ve BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenmekte ve ANFAŞ tarafından organize edilmekte olan fuarı, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek sektör profesyonellerinin yanı sıra Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, İsrail, İran, Hindistan, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Rusya ve Yunanistan'ın da aralarında olduğu 60 ülkeden yüzlerce sektör profesyonellerinin ziyaret etmesi bekleniyor.

TANITIM ATAĞI
Tanıtımlara hız kazandıran ANFAŞ,  tanıtım çalışmaları kapsamında, Antalya Fuarları Danışma Kurulu (Antalya Valisi Başkanlığında)  ANFAŞ HotelEquipment ve FoodProduct Fuarları Danışma Kurulları  BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) ile Yurt Dışı Ziyaretçi Çalışmaları , TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında Yurt İçi Ziyaretçi ve Katılımcı Çalışmaları, TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) Başkanı ve AESOB (Antalya Esnaf ve Sanat Odaları Birliği) Başkanı ile Tanıtım ve Yurt İçi Ziyaretçi Çalışmaları, TÜROFED, AKTOB, POYD Turizm Gruplarıyla Yapılan Ziyaretçi Tanıtım Çalışmaları (Her fuar için ilgili sektörden profesyonel profili olan en az 500 ziyaretçi getiriliyor. BAİB  ile Yapılan Katılımcı ve Ziyaretçi Çalışmaları, GİMAT ve TUSİD ile Katılımcı ve Ziyaretçi Çalışmaları , Havayolu Şirketleri İle Yapılan Ziyaretçi Tanıtım Çalışmaları , DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu), Türk – İran İş Adamları Konseyi ile Yapılan Ziyaretçi Tanıtım Çalışmaları’nı yürütüyor.

 
Bu yanlıştan dönülmeli!
 
Flaş! Mursi'nin idam cezası iptal edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş dünyası İzmir’de buluşuyor: Başbakan da katılacak!
BASİFED Başkanı Akgerman, hafta sonu İzmir’de gerçekleştirilecek olan ...
Rakamlar açıklandı... İşsizlik 19 ayın zirvesinde!
İşsizlik oranı ağustosta yüzde 11,3'le Ocak 2015'ten beri en yüksek düzeye ...
İzmir’in tarihi çarşısına grev darbesi!
Grev nedeniyle İZBAN’ın devre dışı kalması kent ekonomisini olumsuz etkiledi. ...
 
Özdilek İzmir'de 15. yaş gururu
Özdilek Holding yatırımı olarak 15 Kasım 2001 tarihinde açılan ve açıldığı ...
İzmir iş dünyasını sarsan ölüm!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Murat Bilgi, geçirdiği trafik ...
Dolar hız kesmiyor: Yeni haftaya nasıl başladı?
Dolar/TL, haftaya yükselişle başlayarak 3,26'nın üzerinde işlem görüyor.
 
AK Partili Başkan balık çiftliğini 9 kat büyüterek Sığacık’a taşıyor!
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Oğuz Tabaoğlu’nun Urla Gerence Körfezi’ndeki ...
Bakan Zeybekci'den asgari ücret açıklaması
Sendikaların asgari ücretin bin 600 lira olması talebine yönelik açıklama ...
Kuru meyve ihracatına Noel dopingi!
Hristiyan geleneklerinde Noel ve yılbaşı sofralarında yoğun olarak tüketilen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva