HABERLER>SPOR
12 Mayıs 2021 Çarşamba - 13:11

Altınordu Başkan Vekili Orhunbilge: Türk futbolunda devrim yapıyoruz

TFF 1'inci Lig'de yabancı futbolcu oynatmadan ve altyapıdan yetişen gençlerine forma şansı vererek Play-Off'a kalmayı başaran Altınordu'da Başkan Vekili Barış Orhunbilge, Türk futbolunda devrim yapmak üzere olduklarını dile getirdi. Orhunbilge altyapı oyuncuları ile oynamaya karşın "Bu aslında bir meydan okuma" dedi.

Altınordu Başkan Vekili Orhunbilge: Türk futbolunda devrim yapıyoruz

Başkan Vekili Orhunbilge, "Bu ülkenin çocuklarına güveniyoruz. Ülkemizde yaklaşık 30 milyonun üstünde Türk çocuğu var. Onlara şans verildiğinde neler yapabileceklerini gösterme anlamında kulübümüzün felsefesi ve manifestosu var. Gençlerimize bu fırsatları verdiği için Sayın Başkanımız Seyit Mehmet Özkan'a şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Altınordu'nun en son 1970 yılında Süper Lig'de mücadele ettiğini hatırlatan Barış Orhunbilge, "Süper Lig'den ayrı kaldığımız 50 yılın üzerinde bir dönem var. Önümüzde iki atım kaldı, neden olmasın? Türk futbolunda bir devrim yapmak üzere olduğumuzu söyleyebilirim. Hatta bazı dostlarımız, 'Devrim yaptınız zaten' diyor. Bunu sportif başarıyla taçlandırmak istiyoruz. Bundan sonra Türk futbolunda hiçbir şeyin eskisi olmayacağı bir dönem olabilir. Bizden daha yerli ve milli olanı tahmin etmiyorum. Tamamen Türk çocuklarıyla, ağabeylerle, kardeşlerle çok iyi takım olduk. Çok iyi bir mozaik var. Umarım hep beraber bunu taçlandırırız" diye konuştu.

"SÜPER LİG'DE DEĞERİMİZ ÖNE ÇIKAR"
Başkan Vekili Barış Orhunbilge, "Süper Lig'e yüklemenin misyonumuz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu felsefenin, böyle değerli bir hikayesi olan kurumun Süper Lig'de sistemiyle, taktiğiyle, oyun planıyla Avrupa'da sayılı akademisiyle ve tesisleşmesiyle bu değerin çok daha öne çıkacağını düşünüyorum. Çok heyecanlıyım, her şeyin hayırlısı, umarım başarırız" yorumunu yaptı.



HÜSEYİN EROĞLU: ÖNCELİK FİNALE ÇIKMAK
Yılport Samsunspor'la Play-Off yarı finaldeki ilk maçını 18 Mayıs Salı günü evinde, rövanşı 22 Mayıs'ta deplasmanda oynayacak Altınordu'da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, "Play-Off'a kalmak güzel bir başarı, önemli olan devam ettirmek. Altınordu olarak yetiştirici ve yarışmacı bir kimlikle mücadele ediyoruz. Bu sezon 18 öz kaynak oyuncumuzun görev alması ve takımın Play-Off'a kalması mutluluk verici. Play-Off maçları her iki takım için de zor olacaktır. Hedefimiz sahada Altınordu'nun en güçlü halini ortaya koymak. Finale kalmak istiyoruz" dedi.

"Altınordu Türkiye'nin en önemli organizasyonlarından biri" diyen Hüseyin Eroğlu, "Ben de burada olduğum için mutlu ve gururluyum. Başarılı olmak zorundayız. 51 yıldır yer almadığımız Süper Lig Altınordu'ya çok yakışacaktır. Türk gençliğine ne kadar önem verdiğimizi, güvendiğimizi bu ligde yıllardan beri gösteriyoruz. Bunun Süper Lig'de de gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Sistem aynen devam edecek. Orada da başarılı olmayı hedefliyoruz ama önceliğimiz finale çıkmak ve finalde şampiyon olmak" şeklinde konuştu.



KAPTAN SİNAN OSMANOĞLU: BİR İLKİ YAŞACAĞIM İÇİN HEYECANLIYIM
Altınordu takım kaptanı Sinan Osmanoğlu, uzun yıllardır formasını giydiği İzmir ekibinde bir ilki yaşacağı için heyecanlı olduğunu belirterek, "Güzel bir uyum yakaladık takımla sezon başından beri. İlk hedefi gerçekleştirdik. Play-Off oynayacağımız için çok mutluyuz, çok da istekliyiz. Elimizden geleni yapacağız. İnşallah mutlu sona ulaşacağız. Samsunspor da önemli bir rakip. Son ana kadar şampiyonluğu kovaladılar. Ligde tüm rakiplerimizle başa baş mücadele gösterdik. İlk maçta avantajlı bir skor almak istiyoruz. Uzun yıllardır buradayım, tecrübelerimle gençlere yardımcı olmaya çalışıyorum. Bir ilk yaşayacağım için heyecanlıyım. Aklımızı ve taktiksel disiplini kullanarak istediğimiz sonucu alacağımıza inanıyorum" dedi.



ENİS DESTAN: HEDEFİM SÜPER LİG'DE ÇİFT HANELER
Altınordu'nun genç golcüsü Enis Destan, kırmızı-lacivertli formayla Süper Lig'de çift haneli gol rakamlarına ulaşmayı hedeflediğini dile getirdi. Genç santrfor, "Bu benim ilk profesyonel sezonum. Güzel bir ivme yakaladık takımımla beraber. Altınordu tarihinde bir ilki başardık ve Play-Off'a kaldık. Finale kalacağımızı düşünüyorum, bunlar zorlu maç. İki devreli olacak, ona göre oynamamız lazım. Takıma güveniyorum ben, inşallah final görüp Süper Lig'e çıkacağız" diye konuştu.

Enis, "Genç ve dinamik bir takımız. Baskılı, coşkulu oynayan bir takımız. Bu en büyük avantajımız ve büyük bir aileyiz burada. Genç olmanın dezavantajı heyecan ve acemilik gibi gözüküyor ama üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Altınordu ile şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmak istiyoruz. Süper Lig'de çift haneli gol rakamlarına ulaşmak istiyorum öncelikli hedeflerim bu. Daha sonra Avrupa'da kulübümüzü ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

 
Ufuk Sarıca'dan 'sıkışık fikstür' tepkisi
 
Karşıyaka'da görüşme haftaya kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ufuk Sarıca'dan 'sıkışık fikstür' tepkisi
FIBA Şampiyonlar Ligi finalinde San Pablo Burgos'a mağlup olup Avrupa'da ...
Karaman'dan Beşiktaş maçı yorumu!
Süper Lig’in 41. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ne 5-3 mağlup olan ...
Süper Lig'de zirve alev aldı! Şampiyon kim olacak?
Süper Lig’te son haftaya girilirken üçüncü sırada maçlara başlayan Galatasaray, ...
 
Süper Lig'den düşen 3 takım belli oldu!
Süper Lig'in bitime 1 hafta kala Denizlispor'un ardından Ankaragücü ve ...
8 gollü maç... Ligde ipler Göztepe'nin elinde!
Süper Lig'in 41. haftasında Göztepe, Gençlerbirliği'ne 5-3 mağlup oldu. ...
Pınar Karşıyaka, Beşiktaş'a mağlup oldu
Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi 8’li finalde ...
 
Altınordu'nun Play-Off'ta güveni tam
TFF 1'inci Lig'de ilk kez ilk 6'ya kalan ve pazartesi günü evinde Yılport ...
Hakan Kuş Karşıyaka'da kalmak istiyor
Misli.com 3'üncü Lig ekiplerinden Karşıyaka'yla sözleşmesi bittikten sonra ...
Bucaspor 1928'den finale dev adım!
Misli.com 3'üncü Lig çeyrek final rövanş müsabakasında deplasmanda 1-1 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva