HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
4 Ekim 2018 Perşembe - 10:51

Almanya'nın Birliği Günü İzmir'de kutlandı

Almanya'nın Birliği Günü'nün 28. yıldönümü, İzmir'deki bir otelde düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Geçen yıl Türk Marşı olarak da bilinen Wolfgang Amadeus Mozart'ın A-Dur-Sonat üçüncü bölümünü seslendirerek konuklarına sürpriz yapan Başkonsolos Rainer Lassig, yine piyano başına geçti

Almanya nın Birliği Günü İzmir de kutlandı

Başkonsolos Rainer Lassig ve eşi Martina Lassig ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, başkonsoloslar, konsoloslar ile iş, sanat ve siyaset dünyasının yanı sıra İzmir'de yaşayan Almanlardan oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

İzmir'de bir yılı aşkın zamandır yaşadıklarını ve görev yaptığını belirten Başkonsolos Lassig, bundan bir yıl öncesine kadar iki ülke arasında siyasi anlaşmazlıklardan ötürü hissedilebilir gerginlikler bulunduğunu ve bu arada siyasi ilişkilerin özünde düzeldiğini ifade ederek, "Alman Dışişleri Bakanı, eylül ayının başında Ankara ve İstanbul'da bazı görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ise geçen hafta Almanya'da bir devlet daveti çerçevesinde davetliydi. Ege Bölgesi ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkiler olumlu gelişmeler kaydetti. Alman turistlerin sayısı yine neredeyse  eski seviyesine ulaştı ve artmaya devam ediyor. Alman Ekonomi Topluluğu'nun canlandırılması da olumlu neticeler getirdi. İlgili iş insanları İzmir Alman Başkonsolosluğu ve farklı şirketlerin daveti ile birkaç ayda bir buluşup, güncel konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuyor" dedi.

Görev bölgesindeki Türk- Alman kültür ilişkilerinin özellikle altını çizmek istediğini dile getiren Başkonsolos Lassig, "Goethe Enstitüsü muhteşem bir dil ve kültür işi gerçekleştiriyor. Bunun için yönetici sayın Bayan Weber'e teşekkür ediyorum. Alman Okulu İzmir bu günlerde büyükelçiliğin bünyesinde bulunan Türkiye'deki tüm okullar gibi Ankara ve Berlin arasında yapılan görüşmeler neticesinde daha sağlam bir hukuki zemine oturtulacaktır" diye konuştu.

Bundan 3 hafta önce Bergama'daki Pergamon kazılarının 140. yılının kutlandığını hatırlatan Başkonsolos Rainer Lassig, bunun için Alman Arkeoloji Enstitüsü'ne teşekkür etti. Başkonsolosluk olarak da kültür etkinlikleri düzenlediklerini dile getiren Lassig, "Bu yıl, 15 Aralık tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin büyük salonunda büyük orkestra şefi İbrahim Yazıcı yönetimindeki Olten Filarmoni ile gerçekleştirmeyi öngördüğümüz yeni yıl konserinde sizlerin de katılımını ümit ediyorum" dedi.

Alman Başkonsolosluğunun şu anda bulunduğu binada 3 yıl hizmet vereceğini açıklayan Başkonsolos Rainer Lassig, bu sürenin ardından ise bina inşa etmek üzere kiralanabilecek veya satın alınabilecek bir yapı arayışı içinde olduklarını ve yine Balçova veya yakın komşu ilçelerde bulunmasının tercih sebebi olduğunu dile getirdi. (DHA)

 
Bornova’da UEFA Gençlik Ligi heyecanı
 
Manisa'da korkunç ölüm: 4 çocuk annesi can verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in Caz Festivali için afişler yarışacak
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) 26. İzmir Avrupa Caz Festivali ...
İzmirli için en güzel hafta sonu planı: Doğaya kaçış!
İzmir için güzel hafta sonu planı: Doğaya kaçış!
Festival zamanı: İzmir kahve kokacak
Türkiye’nin en büyük kahve festivali olan İzmir Kahve Festivali 3.kez ...
 
Sanayiciler Konak’ın tarihine hayran kaldı
Konak Belediyesi’nin ilçedeki tarihi ve kültürel değerleri görünür kılmak ...
İzmir için yontacaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 6. kez düzenlediği Uluslararası Heykel ...
İZDOB, Carmina Burana ile açıldı
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), 2018- 2019 sezonunu 'Carmina Burana' balesiyle açtı.
 
Çeşme'de festivale davet
Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesi kapsamında yer alan ve ...
Efes'te tiyatro zamanı
Efes Tiyatro Festivali başlıyor. 8 – 11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ...
Konak'ta 'Paylaşan Kentler' buluşması
Uluslararası ağa dönüşen Sharing Cities (Paylaşan Kentler) hareketine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva