HABERLER>DÜNYADAN
22 Ocak 2022 Cumartesi - 08:23

Almanya'da aşı zorunluluğu için ilk girişim

Almanya'da aşı zorunluluğu getirilmesi yönünde ilk adım atıldı. Hükümet partilerinden bir grup milletvekili, 18 yaşından itibaren aşı zorunluluğu uygulanmasını öngören bir taslak hazırladı.

Almanya da aşı zorunluluğu için ilk girişim

Almanya'da koalisyonu oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) bir grup milletvekili aşı zorunluluğu getirilmesi için ilk somut girişimi başlattı. Ülkede 18 yaşından büyüklere aşı zorunluluğu getirilmesini öngören bir taslak hazırlayan yedi milletvekili, önümüzdeki hafta Çarşamba günü Federal Meclis'te böyle bir düzenleme yapılmasını tartışmaya açmayı planlıyor.

Girişimin destekleyicilerinden biri olan SPD'li milletvekili Dagmar Schmidt, aşı zorunluluğu getirilmesine partisi içinde geniş bir destek olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Milletvekilleri, hazırlanan taslakta "Ancak yüksek aşı oranlarıyla sağlık sistemimizi sürekli yoğunluktan koruyabilir ve kamusal hayata kısıtlamalar getirilmesini önleyebiliriz" ifadelerine yer verildi.

"50 YAŞ ÜSTÜNE GETİRİLMESİNİ İSTEYENLER DE VAR"

Başkent Berlin'de aşı zorunluluğunun 50 yaş üstüne uygulanmasını savunan görüşler de var. Ancak SPD'li Schmidt, partisinde çoğunluğun 18 yaş üstü zorunluluğu desteklediğini belirtti. Schmidt, aşı zorunluluğu olmadan toplumsal bağışıklık sağlanarak endemik aşamaya geçilemeyeceğini ifade etti.

Koalisyon ortaklarından FDP'nin sağlık politikaları sözcüsü Christine Aschenberg-Dugnus ise genel bir aşı zorunluluğuna kuşkuyla bakıyor. Aşının yanı sıra Omicron varyantının yayılmasının da toplumsal bağışıklıkta rol oynayabileceğini ifade eden Aschenberg-Dugnus, öncelikle Mart ortasına kadar sağlık çalışanlarına getirilen aşı zorunluluğunun sonuçlarını da görmek gerektiğini vurguladı.

BAŞBAKAN'DAN DESTEK

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise girişime destek verdi. Federal Meclis'te yapılacak tartışmanın sonucuna geniş bir toplumsal destek beklediğini ifade eden Scholz, sürecin büyük bir uzlaşma ile tamamlanacağını düşündüğünü kaydetti. Yetişkinlere aşı zorunluluğu getirilmesine sıcak bakan Scholz, böyle bir zorunluluğun ancak yasayla olması gerektiğini de vurguladı.

SPD'li kaynaklar Mart ayı sonuna kadar Federal Meclis'ten bir karar çıkmasını bekliyor. Muhalefetteki sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi, yedi vekilin aşı zorunluluğu girişimine tepkili.

AVUSTURYA AB'DEKİ İLK ÜLKE OLMUŞTU

Almanya'nın komşusu Avusturya dün aşı zorunluluğunu kabul eden ilk Avrupa Birliği üyesi olmuştu. 4 Şubat'ta yürürlüğe girmesi planlanan yasal düzenleme uyarınca,aşı yaptırmaktan kaçınanlar Mart ortasından itibaren 600 ila 3 bin 600 euro arasında değişen yüksek para cezalarına çarptırılacak.

Öte yandan Almanya'da PCR testlerine laboratuvarlardaki yoğunluk nedeniyle önceliklendirme uygulanacak. Almanya'da Omicron varyantı kaynaklı vakalardaki yüksek artış nedeniyle PCR testi yaptıranların sayısı artmış ve laboratuvarlarda yoğunluk oluşmuştu.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, önümüzdeki ay vakalarda daha da artış beklediklerini belirterek organizasyonel düzenlemeler yapmaları gerektiğini söyledi.

 
OHAL Komisyonu'nun görev süresi uzatıldı
 
Kamu ihalelerini alıyordu... İzmirli o şirket iflas etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya Başbakanı Scholz, Biden'ın davetini geri çevirdi
Alman medyası, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un ABD Başkanı Joe Biden'ın ...
Cenevre'de ABD-Rusya zirvesi
ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları Rusya- Ukrayna krizi için Cenevre'de ...
Tinder'a suçlama: Yaşlılardan daha fazla para alıyor
Flört uygulaması, yaşlı kullanıcılardan premium hizmetleri için daha fazla ...
 
Hanau kurbanları mezarları başında anıldı
Almanya'nın Hanau kentinde Türklere ait iki kafeye ve bir büfeye iki yıl ...
Yolcu maske takmayınca uçak geri döndü
ABD'nin Miami kentinden Londra'ya uçan American Airlines'a ait bir yolcu ...
Instagram videoları için yeni özellik geliyor
Instagram, Remix özelliğinin Reels videolarına ek olarak tüm video içeriklerinde ...
 
İngiltere maskeye veda ediyor!
Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 335 milyon 582 bini, can kaybı ...
Bir çevre felaketi: Ülkenin kıyıları siyaha büründü
Pasifik ülkesi Tonga'da geçen hafta yaşanan yanardağ patlamasının ardından ...
Jim Carrey 60'ıncı yaşını kutladı
Ünlü komedi oyuncusu Jim Carrey, 60'ıncı yaşında videolu kutlama yaptı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva