HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2018 Pazartesi - 18:32

Aliağa'da yine kriz: Bu kez Kent Konseyi karıştı!

Aliağa Belediyesi Kent Konseyi’nde apar topar genel kurul yapıldı. Konsey Başkanı Yakup Öztürk’ün bile haberi olmadan yapılan seçimlerde Cihan Pazarcı yeni başkan seçildi. Öztürk duruma tepki gösterdi.

Aliağa da yine kriz: Bu kez Kent Konseyi karıştı!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in siyasi ve kent gündemi açısından en hareketli yerleri arasında bulunan Aliağa’da uzun süredir devam eden karışıklık bu kez Aliağa Belediyesi’nin Kent Konseyi’ne sıçradı. Konseyin başkanlığını yürüten Yakup Öztürk’ün yerine olağanüstü kararla yeni başkan seçildi. Öztürk’ün bile haberinin olmadığı seçimlerde koltuğa Cihan Pazarcı oturdu.

Geçtiğimiz günlerde; önce Aliağa Belediyesi'nin resmi sayfasında, daha sonra da bazı basın organlarında Aliağa Kent Konseyi Genel Kurul'unun toplanarak Cihan Pazarcı'nın  başkan seçildiğini duyuran haberler karşısındaki sessizliğini bozan Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk; "Katılımcı yerel demokrasinin en önemli kurumu olan Kent Konseyi'nin;  Aliağa'da anti demokratik ve 'ben yaptım oldu' mantığıyla; siyaset anlayışını 'kıyıma' dönüştüren bir hamleyle karşı karşıya olduğunu, yasal olarak girişimlerine başladığını söyledi.

Kendisinin Kent Konseyi Başkanlığı'nın bu tablo içinde halen devam ettiğine dikkat çeken Yakup Öztürk; açıklamasında şunları kaydetti; 'Belediye Başkanının katılmadığı, Genel Kurul üyelerinin olmadığı, resmi bir çağrı yapılmaksızın, hukuki hiçbir koşul oluşturulmadan yapılan bu organizasyon; siyasi bir linç girişimidir. 'Körler ve sağırlar birbirini ağırlar platformu' oluşturulmuş, tümüyle  şahsımı illegal bir şekilde saf dışı bırakmak niyetlerini gizleyememişlerdir. Başkan'ın bu olup bitenden ne kadar haberi var bilmiyorum. Haberdar olmuş ve gereğini yapmamışsa da  hiç haberdar olmamışsa da, durum vahimdir. Belediyenin yasal sayfasında da genel kurul haberinin yer aldığı düşünüldüğünde, geri adım atması aslında önce bir hukukçu olarak kendisinden beklenendir. Yapılan Gerel Kurul'un yasal geçerliliği ve bir hükmü yoktur. Gerekli girişimde elbette bulunacağım. " 

ÜYLER BİHABER
Konsey Genel Kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun kurulun toplanacağından haberi olmadığını, kendisinin de bir muhtarın " Genel kurul yapmışlar, sen de istifa etmişsin hayırlı olsun" temennisiyle durumdan haberdar olduğunu belirten Yakup Öztürk; sözlerini şöyle sürdürdü;

"İstifa etmiş değilim. Sadece, siyasi stratejisini,  Aliağa'nın dinamiklerini ve  seçimlerini hiçe sayarak belirleyen bir yerel iktidarın taarruzuna maruz kaldım. Genel Kurul'un toplanacağından kimsenin haberi yok. Atanmış bir genel sekreterin divan başkanı olduğu, belediye personelinin katiplik yaptığı, bir bağımsız belediye meclis üyesinin  halka ilişkilerini üstlendiği,  üstüne üstlük genel kurul üyesi olmayan belediye işçisi birinin başkan seçildiği 'mizansen bir kurul' tertiplemişler. İlginçtir ki; Aliağa Kent Konseyi Genel Kurulu,  Orhan Ailesi'nin 'çekirdek aile toplantısı'na dönüşmüş. Perde arkasından tuhaf ilişkiler ve dengeler çıkacağı kesin.  Ama, ben olduğum yerden, bir orta oyunu izler gibiyim. Bu yaptıkları, neresinden bakarsanız bakın hükümsüzdür, neresinden tutarsanız tutun elinizde kalır. Kamuoyu da, hukuki süreç de bu mizansenin arka planını kısa sürede çözecektir. "

"KENT KONSYELERİ KUKLA DEĞİLDİR"
Aliağalı bir yurttaş ve pek çok oluşuma öncülük eden bir kişi olarak; uzun yıllardır ilçesinin gelişmesine, büyümesine ve hemşerilerinin yararına katkı yaratmaya çalıştığını ifade eden Öztürk; 2010 yılından bu yana Konsey Başkanlığı görevini sürdürdüğünü ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu 9. Dönem Başkanı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi;

"Bu konseyler; yerel yönetimin, halkın seçtikleri ve kamu yararına üretim yapan sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile daha verimli olması için kurulur. Yıllardır, ilçemde, şehrimde ve ülke genelinde bu konseylerin işler hale gelmesi için çok uğraş verdim. Bu çalışmalarımla ödüllendirildim. Elbette, vermeye de devam edeceğim. Halk, kimsenin kuklası değildir. Bu hamleleri ile siyasi rant umanlar bilsin ki; bu yapıları oluşturan siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernek başkanları, sendikacılar, mülki amirler de kukla değildir ya da yok sayılamaz..  Hukuk ise kimsenin tekelinde şekillenmez. Kendisinin hukukçu olduğunu düşündüğümüzde ise bilgisinde dahi olmasa, sürece müdahil olmaması içler acısıdır. Şahsımı yetkisiz kılmak isterken; aslında hukuk dışı yöntemlerle Aliağa halkını hiçe saymak gafletine düştüklerini göremiyor olmaları da ayrıca üzücü. "

 
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı İzmir'de okurları ile buluştu
 
Konak’ta yoğun meclis: Komisyonlar ve encümende kimler yer aldı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da halk toplantılar bu hafta Ilıpınar'daydı
Foça Kaymakamlığınca geleneksel olarak her ay düzenlenen halk toplantısına ...
Çalışanlardan Başkan Uyar’a 4. yıl sürprizi
Urla’nın ilk kadın Belediye Başkanı Sibel Uyar, mazbatayı alışının dördüncü ...
Teleferik keyfi kaldığı yerden...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, açıldığı günden beri 1.2 milyon yolcunun ...
 
Başkan Pekdaş’tan 4 yılın raporu: Kendimi hiç çaresiz hissetmedim
Konak Belediye Başkanı Pekdaş, “4 yıl çok çabuk bitti. Ben bu 4 yıl içinde ...
Buca'da neşe dolu hafta sonu: Ot şenliği!
Buca hafta sonunda neşeli ve yemyeşil bir şenliğe ev sahipliği yaptı. ...
Bornova’da çocuklar için Kitap Şenliği
Bornova Belediyesi’nin  Kütüphane Haftası kapsamında, Büyükpark’ta düzenlediği ...
 
Karşıyaka'da kendi işinin patronu olma fırsatı
Karşıyaka Belediyesi ve KOSGEB ortaklığıyla yürütülen Uygulamalı Girişimcilik ...
Bornova’da bahar temizliği tam gaz!
Bornova Belediyesi’nin 4 yıl öne başlattığı Bahar Temizliği Kampanyası ...
Konak Belediyesi, Whatsapp'a çağırıyor
Konak Belediyesi vatandaşların talep, şikayet ve önerilerini almak, sorunları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva