HABERLER>SPOR
9 Ekim 2012 Salı - 11:28

Alex basın toplantısına 3 arkadaşıyla çıktı!

Alex'in dünkü basın toplantısındaki 'diline' profesyonel gözle bakış...

Alex basın toplantısına 3 arkadaşıyla çıktı!

İSTANBUL - Fenerbahçe’den ayrılan Alex de Souza’nın dün düzenlediği yaklaşık 2 saatlik basın toplantısının şifreleri, konuşuldu.
 
Konuşma performansı, söyledikleri kadar söyleyemedikleri, konuşmanın satır araları, vücut dili ve kriz yönetimi...
 
Yönetici Koçu ve Eğitmen Gamze Bayraktaroğlu anlattı: "Socrates öğrencilerine, arenaya çıkmadan önce yanlarına 3 arkadaş almalarını tavsiye eder. Bunlar kişisel güven, değerler ve duygular ile sebep-sonuç ilişkileriyle olaydır. Dün Alex’in bu 3 arkadaşı yanındaydı...
 
Ahmed Arpat’ın sorularını yanıtlayan Bayraktaroğlu’nun, dünkü basın toplantısına ilişkin tespitleri şöyle:
 
Nasıl bir performanstı?
"Bunun yanıtı, sunumu yapan kişinin yaratmaya çalıştığı algıyla ilgili. Sunuma bakıldığında, bir insanın dikkat süresi 20 dakikaysa, bunu 120 dakikaya çıkarması açısından etkili bir sunumdu.
 
Toplumda yarattığı etkiden çok Alex’in yaratmaya çalıştığı etkiyi başarıp başaramadığı önemli ve ben 3 farklı pencereden değerlendirmek istiyorum. Kurgu, tarz ve malzemeyi nasıl kullandığı.
 
Gerçekten çok iyi bir kurgu vardı. Ben profesyonel bir destek aldığını düşünüyorum. Çalışmış, hem de profesyonelce çalışmış. Konuşmasındaki değerler açısından izleyiciye dokundu.
 
Değerler derken... Konuşmasını samimiyet üzerine kurmuş. Birçok kez ‘profesyonellik’ dedi. Takım olmaktan bahsetti, aileye dokundu. Kişisel hırslarından çok, takımın menfaati için var olmayı tercih etmiş bir kaptan imajı verdi. Yaşanan kişisel çatışmalara rağmen, hala büyük bir profesyonellik ve saygıyla yola devam eden bir kaptan...
 
"Olayın içine çekti"
Konuşmaya giriş ve çıkış önemlidir. Girişte, insanlar sizi dinleyip dinlemeyeceklerine karar verirler. Alex’in girişinde çok başarılı birkaç öğe vardı. Birincisi, çok güzel ve duygulsal bir selamlamayla başladı... Kendi duygularını ve yaşadıklarını, taraftarın onda yarattğı etkiyle başladı ve bunu duyunca taraftar olarak olayın içine giriyorsunuz.
 
Yaşananları 5 boyutta anlatacağını söyledi. Bu durumda ne dinleyeceğinizi biliyorsunuz, konuşmada kaybolmuyorsunuz.
 
"3 arkadaşı yanındaydı"
Gelişme kısmı önemlidir ve burada Socrates örneği verelim. Öğrencilerine ‘arenaya çıkmadan önce yanınıza 3 arkadaş alacaksınız’ diyor. Bunlar kişisel güven, değerler ve duygular, sebep-sonuç ilişkileriyle olay. Alex’in bu 3 arkadaşı da yanındaydı...
 
Kişisel güveni vardı, değerlerle konuştu ve bunlar evrensel değerler. Dünyanın her yerinde prim yapar, yaşam tarzı itibariyle de bunlara paralel yaşayan biri...
 
Sebep-sonuç ilişkilerini örneklerle açıkladı. Bir artısı da, merak edilen ve popüler bir hikayesinin olması. Tırnak içinde mağdur oyuncuydu, uzun süre hiç sesini çıkarmadı ve insanlar ona açtı."
 
Konuşmasında ‘bunu yapmasaydı’ diyeceğiniz maddeler var mı?
“Beden dilini ve ses tonunu çok kapalı kullandığını düşünüyorum. Gerginlikten ziyade sıkıntılı buldum. Elleri ve vücudunu kapaması dikkat çekiciydi... İçinde bulunduğu durumdan memnun değildi. Uzun zamandır çalıştığı bir tercümanla birlikte olmaması dezavantajdı ama işin altından kalktılar.
 
Çok güçlü ifadeleri vardı. Teşekkür etti, diğer taraftarlara teşekkür etti. En sonunda akılda kalacak bir ifade kullandı. ‘Fenerbahçe bir oyuncu kaybetti ama güçlü bir taraftar kazandı’ dedi. Hiç acıtasyon yoktu ama taraftarın ona tutunduğu taraflara çok iyi tutundu.
 
"Dinleyicilere fırsat verdi"
Değerleriyle verdiği kararların arkasında duran profesyonel bir duruş sergiledi. Krizi başarılı yönetmesinin bir nedeni de, dinleyicilere içeriye odaklanma fırsatı vermesi oldu. Yani, kimseye saldırmadı, kendini savunmak değil ifade etmek istedi. Kimseye küsmediğini ifade etti, kimseyi iğnelemedi. Karşısında olanların bile konuşmasını tarafsız bir ruh haliyle dinlemesini sağladı. İnsanların iç sesini konuşturmaya başladığınızda insanlar dinlemekten vazgeçiyor.”
 
Karne: 10 üzerinden 10

"Alex’in yaratmak istediği algı; profesyonel, samimi, taraftarla taraftar olan, kendini takımına adamış bir profesyonel futbolcu imajı ise 10 üzerinden 10... Toplumda yaratacağı algı farklı bir tartışma konusu. Ama iletişimci olarak başarılı olduğunu söylemek istiyorum..." (Ntvmsnbc)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cihangir Soygul 10 Ekim 2012 Çarşamba 21:41

Cihangir Soygul · Hacettepe Üniversitesi Bu nasil profosyonellik.son paragraf yoruma ayrilmis, gercek su;Fenere bir futbolcu gelmis , oynamis ve parasini almis, sonra teknik direktor kadroya almamis, o da ulkesine donmus.Hepsi bu, Alex ne Lefterin ne Can Bartunun ne de Seref Has in yerine gecebilir.Edebiyle, Fenerbahcelilerin sabrini tasirmadan ulkesine donerse gelecekte animsanacak iyi anilar birakir

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş taraftarını sevindiren haber: Q7 dönüyor
Beşiktaş yönetimi Quaresma'yı affetme ve Antalya kampına götürme kararı aldı.
8 seneyi 2 saatte anlattı: Hiç bir zaman bu kadar ağlamadım
8 yıllık süre sonunda Fenerbahçe ile yollarını ayıran Alex de Souza son ...
Samet ‘doğruyu söyledi’ ve gitti...
Fenerbahçe'den ayrılan Alex'in tercümanı Samet Güzel, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Kaf-Kaf’tan zirveye ‘acı’ veda: 0-3
PTT 1.Lig’in 6 haftasında yenilgisiz lider çıktığı Gaziantep BŞB deplasmanında ...
Buca’ye evinde huzur yok: 1-2
Sarı-lacivertli takım Şanlıurfaspor karşısında son bölümü adeta düelloyu ...
Fenerbahçe derbide ‘Gönül’ aldı: 3-0
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Beşiktaş'ı 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, ligde ...
 
Altay İstanbul’da ‘bayram’ yaptı: 2-0
Siyah-beyazlı takım geride kalan hafta taraftarı önünde yaşadığı ‘Kırklareli ...
Böylesi görülmedi: Elektrik gitti maç bitti!
PTT 1. Lig'de Samsunspor ile Denizlispor arasında oynanan karşılaşma, ...
Göztepe yine taraftarını kahretti: 0-0
PTT 1. Lig'de Göztepe mutlak galibiyet için çıktığı maçta Torku Konyaspor'la ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva