HABERLER>EKONOMİ
4 Ağustos 2022 Perşembe - 11:30

Alaçatı'da tahsis hamlesi... Yeni planlar askıda!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yatırımcılara tahsis edeceğini duyurduğunu Çeşme’deki parsellerin imar planları değiştirildi. Plan değişikliği ile birlikte SİT alanlarına otel ve kamp yapılmasının önü açıldı. Büyükşehir Belediyesi plan değişikliği ile ilgili kısmen olumsuz görüş bildirdi.

Alaçatı da tahsis hamlesi... Yeni planlar askıda!

EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin 16 ilindeki 51 kamu arazisini turizm amaçlı yatırımlar için yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceğini duyurmuştu. Tahsis edileceği açıklanan taşınmazların aralarında İzmir’in Çeşne, Menderes ve Selçuk ilçelerindeki 11 turizm merkezi de var.

Çeşme tahsis edilecek SİT özelliğine parsellerin yeni imar planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlandı. Alaçatı Mahallesi, 3791 ada 1 parsel, 3792 ada 1 parsel, 4561 ada 1 parsel, 4562 ada 1 parsel, 4472 ada 1 parsel, 4477 ada 1 parsel ve tescil harici alana ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bir ay boyunca askıya çıkarıldı.

Plan değişikliği ile birlikte bu alanlara 5 katlı oteller ve günübirlik turizm tesisleri yapılacak. Plan açıklama raporunda “Plan teklifi kapsamında daha nitelikli ve bölgenin gelişme dinamikleri ile uyumlu turistik tesisler oluşturulabilmesi amacıyla parçalı kullanımlar kıyıya ulaşımı engellemeyecek şekilde bütünleştirilerek turizm tesis alanları ve devamı niteliğinde günübirlik tesis alanları oluşturulmuştur. Plan değişikliği teklifi, ilgili kurumlardan alınan görüşler ve yürürlükteki planlama mevzuatına uygun olarak hazırlanmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Askıya çıkan plan değişiklikleri şu şekilde:

- Nazım imar planı değişikliğine konu alan yukarıda bahsedildiği gibi planlanmış olup, 4472 ada 1 ve 4477 ada 1 parselin yer aldığı planlama alanı; 60,419.44 m2 Turizm Alanı, 7,867.33 m2 Günübirlik Tesis Alanı, 5,317.99 m2 Park Alanı, 1,268.56 m² Ticaret Alanı ve 11,933.20 m2 Yol olarak planlanmıştır.

-4561 ada parsel ve 4562 ada 1 parselin yer aldığı planlama alanı; 72,269 metrekare, turizm alanı, 7.878 metrekare park alanı ve 6,607 metrekare yol planlamıştır.

-3791 ada parsel, 3792 ada 1 parsel ve tescil harici alanın yer aldığı planlama alanı; 50,765.64 m² Turizm Alanı, 24,543.95 m² Günübirlik Tesis Alanı, 30,989.20 m² Park Alanı, 17,446.72 m² Yol ve Otopark olarak planlanmıştır.

BÜYÜKŞEHİR’DEN OLUMSUZ GÖRÜŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görüşünde ise plan değişikliği ile ilgili görüş yazısında ise sosyal ve teknik altyapı alanlarını azaltıcı olduğu gerekçesiyle olumsuz görüş bildirdi.

Yazıda “Alaçatı Mahallesi 3792 ada 1 parsel, 3791 ada 1 parsel, 4561 ada 1 parsel, 4472 ada 1 parsel, 4477 ada 1 parsel, ve bir kısım tescil harici alana ilşkin olarak hazırlanan ve ilgili yazıda iletilen 1/5000 koruma amaçlı nazım ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar plan değişikliği önerilerinin ilgili yazı ekinde iletilen öneriye göre emsal değerlerinin düşürülmesi açısından daha olumlu olduğu düşünülmekle birlikte, sosyal ve teknik altyapı alanlarını azaltıcı olması nedeniyle mekansal planlar yapı yönetmeliğinin 26. maddesine aykırı olması ve yapı yoğunulğunu artırıcı, parçacı nitelikte taşıdığı ve emsal teşkil edici olması dikkate alındığında uygun değerlendirilmediği sonucuna varılmıştır “ ifadeleri yer aldı. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin görüş yazısında söz konusu alanları plan açıklama raporunda yer alan bilgilerine aksine 3'üncü derece doğal SİT değil 2'inci derecce doğal SİT olduğu belirtildi. 

 
Başkan Yetişkin'den Lider'e ziyaret!
 
Kuzu eti fiyatlarında yüzde 25 indirim
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Berrin Aksaray 5 Ağustos 2022 Cuma 14:38

Belediyenin itirazı yasak savma gibi. Oysa seçilmesindeki en büyük etken doğal ve tarihi değerleri koruyacağının sanılmasıydı.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vergi cezalarına uzlaşı yolu açıldı
Vergi uygulamalarında 5 bin lirayı aşan usulsüzlük ve özel usulsüzlük ...
Ünlü ekonomist tehlikeyi işaret etti: Üç haneli enflasyon uyarısı!
Tüketici enflasyonun yüzde 79,60, üretici enflasyonunun ise yüzde 145 ...
Gemi söküm işçisi yaşananları anlattı… ‘Kurşun yüklü’ hasta işçiler!
Son günlerde asbestli olduğu iddia edilen Sao Paulo gemisinin gündeme ...
 
Alaçatı’nın hançeri büyüyor… Taş ocağı manzaralı sörf!
Çeşme Belediyesi AK Partili Meclis üyesi Namık Kemal Aydoğdu, Çeşme Projesi ...
Küresel piyasalar dalgalı seyrediyor
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Çin ile egemenlik ihtilafındaki ...
Kurum: Kira ve konut fiyatlarında gerileme olacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kirada da konut ...
 
Torbalı'dan ABD ve Avrupa'ya kurutulmuş domates ihracatı
Torbalı'dan ABD ve Avrupa'ya kurutulmuş domates ihracatı
Bakan Nebati'den 500 liralık banknot iddiasına yanıt!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 500 ve 1000 TL’lik banknot iddialarıyla ...
Kapasite artışı talep etmişti... Bakanlıktan veto!
Filoğlu Grup bünyesinde yer alan Gemma Madencilik, Menderes’te tarım arazileri ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva