HABERLER>POLİTİKA
23 Mart 2016 Çarşamba - 11:11

Aksünger’den Sarraf mesajı: Türkiye'ye...

4 eski AK Partili bakanla ilgili kurulan komisyonun üyesi olan CHP’li Erdal Aksünger, “Türkiye ya Sarraf’ın uzantılarının yargılanması yolunu açacak ya da dünyada iyice yalnızlaşacak” dedi.

Aksünger’den Sarraf mesajı: Türkiye ye...

Türkiye’de 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonunu sürecinde gözaltına alınan Rıza Sarraf’ın, ABD’de tutuklanması, gözleri Türkiye’deki faaliyetlerine çevirdi.

4 eski AK Partili bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu’nun üyesi olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Sarraf’ın tutuklanmasının ardından, soruşturmanın bir ayağının mutlaka Türkiye’ye uzayacağı görüşünde...

Aksünger’in değerlendirmeleri şöyle:

Zencani kararıyla düğmeye basıldı: Babek Zencani idama mahkum edildiği zaman, uluslararası boyutu çıkar demiştim. Çünkü nükleer anlaşmadan sonra amborgaların kalkmasıyla birlikte, İran, dünya üzerindeki serbest kalan paralarını ekonomisine koyarken, kirli operasyonları takip etti.

Erdoğan da mutabık mı?: Davutoğlu İran ziyaretinden sonra “her konuda mutabıkız” dedi. Hemen sonrasında Zencani’ye idam kararı çıktı. Davutoğlu mutabık, Erdoğan mutabık mı değil mi? Burada bir çatallaşma görünüyor. Sonu başka yere gidiyor. Cumhurbaşkanının ABD ziyareti öncesinde Miami’de, daha doğrusu Meksika körfezinde, yani uluslararası sularda yakalanıyor. Bu FBI’ın uzun süredir işin üstünde olduğunu ve ciddiyetli bir şekilde son bir kaç aydır takip edildiğini, ciddi uluslararası operasyon olduğunu gösteriyor.

Nuruosmaniye operasyonu: Sarraf’ın ilişkilerinin bir ayağının Zencani olduğu belliydi. Gana’dan getirilen altınlarla Türkiye’nin altın ihracatı patlamıştı. Mahkemeler, bu delilleri gözönünde bulundurmadı. Dubai’den 5 bin ton kapasiteli gemilerle 100 bin ton buğday getirilmiş gibi konşimentolar düzenlendi. Bunlar Nuruosmaniye’de polis operasyonu ile ortaya dökülmüştü. Miami savcılığının iddianamesinde de Bank Mellat boyutuyla bu görünüyor.

Türkiye’ye nasıl yansıyacak?: Kamuoyunun doğru algılayabilmesi medyanın bunu nasıl yansıtacağına da biraz bağlı. Zira kamuoyu bunu doğru algılayamazsa, Türkiye’deki kamuoyu desteğine güvenen kesimler, bu işi iç kamuoyunda daha da tırmandırabilir ve Türkiye uluslararası kamuoyunda daha da yalnızlığa itilebilir. Çünkü, ABD’nin Türkiye’deki uzantılarının iadesini ya da yargılanmasını istemesi ilişkileri daha da gerginleştirecektir. Ben bunun daha başlangı olduğunu düşünüyorum, devamı gelecektir. Türkiye’nin önündeki ikinci şık ABD’nin “huyuna suyuna gitmek” gibi bir taktik olabilir. 17/25 Aralık’ı “hükümete darbe” olarak görenler, bu işin uluslararası boyutu üzerine Türkiye’deki uzantılarının yargılanması yolunu açabilir. Bunu yabana atmamak gerekir. İsrail ile ilişkilerde bu tür taktikleri gördük.

Yargı da parlamento da sorgulamalı: Sarraf’ın ABD’de tutuklanması, Türkiye’de yargının, hukukun ne kadar siyasallaştığını göstermiştir. Türkiye’deki uzantıları ile ilgili ben şimdi bilgi ve belgeleri topluyorum ve yeni bir girişimde nasıl bulunabiliriz, araştırıyorum. (Cumhuriyet)

 
Fuar İzmir ilk yaşını büyük buluşmayla kutladı!
 
İzmir’de futbol kadınlardan sorulur!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Yiğit hızlı tren projesini Meclis’e taşıdı!
Konuyu soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, ...
CHP İzmir’de birlik tablosu!
İl Başkanı Yüksel kongrede ayrı düştüğü Konak İlçe Başkanı Başak’a konuk ...
AK Partili Kaya’dan EGİAD Başkanı Kaya’ya sert tepki!
MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili, EGİAD Başkanı’nın istifa çıkışına tepki ...
 
Dışişleri Bakanlığı uyardı: Gitmeyin!
Bakanlık: Yeni bir bilgi alınana kadar vatandaşlarımızın Brüksel'e seyahat ...
CHP’deki istifa krizinde o başkanın son kararı ne oldu?
CHP Bayındır İlçe Başkanı Aydilek, görevi bırakma kararı almasının ardından ...
İZELMAN düellosu: Kocaoğlu ve Delican’dan karşılıklı çağrı!
Kocaoğlu’nun özür çağrısına jet yanıt geldi. Delican, “Kocaoğlu mademki ...
 
Kılıçdaroğlu: Türkiye bırakın terörü bitirmeyi…
CHP Genel Başkanı, “Türkiye öyle bir konuma geldi ki bırakın terörü bitirmeyi ...
CHP Grup toplantısında Nazlıaka şaşkınlığı!
CHP'den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka az önce Meclis'te ...
Bahçeli: Öncelik HDP'liler!
MHP Lideri, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin "İşte fırsat karşımızdadır. ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva