HABERLER>GÜNCEL
11 Ocak 2021 Pazartesi - 13:26

Aksoy cezaevinden mesaj gönderdi: Özgürlüğümü elimden aldılar!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Aliağa Yenişakran Cezaevi’nde Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan Serdar Aksoy’la bir saat görüştüğünü açıkladı. Beko, Aksoy’un kendisine, “Benim mutlu bir ailem, çocuklarım var. Özgürlüğümü elimden aldılar ve buna çok üzülüyorum” dediğini söyledi.

Aksoy cezaevinden mesaj gönderdi: Özgürlüğümü elimden aldılar!

EGEDESONSÖZ- Rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdar Aksoy ile görüşen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ayrıntıları anlattı. SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’a konuşan Milletvekili Beko, partiden ihraç edilmesine rağmen Aksoy’u, “babasıyla dost” olduğu için ziyaret ettiğini söyledi. Aksoy’un babası Veli Aksoy’un uzun yıllar milletvekilliği yaptığını vurgu yapan Beko, “Partiden soran olursa ‘insanlık görevimi yaptım’ derim. Çünkü ben babasını da tanıyorum. Birlikte çok demokrasi mücadelesi verdik” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin bir saat kadar sürdüğünü anlatan Milletvekili Beko, “Serdar Aksoy’dan sonra ailesini de ziyaret ettim, ailesiyle de epey konuştum. Kanada’dan kız kardeşi gelmiş onunla da konuştum. Söylediği şey, en çok ağırına giden tabi ‘benim mutlu bir ailem, çocuklarım var, özgürlüğümü elimden aldılar, buna çok üzülüyorum’ diyor başkan. Bir de tabi kendisiyle beraber 15’e yakın orada belediye çalışanları var. Ayrıca ‘onlara çok üzülüyorum’ dedi. Gerçi şimdi mahkeme buna karar verecek ama onun ifadesi ‘benim beş kuruşluk kamu zararım yok’ dedi. 50 veya 60 bin liralık sadece bir hurda satışı olmuş. O, ‘doğrudan temin satışı yaptım, ben sordum birçok belediyelerde de bu yapılıyor, toplu iğne kadar başka bir şey yok’ dedi. Bana söylediği bu. Bunları hurda olarak değerlendiriyor, bu hurdaların zaten toplamı 50-60 bin liralık hurda olduğunu bana söyledi. Bunları da doğrudan temin satışıyla yapmış. Sanırım bunun ihaleyle olması gerekiyormuş” diye konuştu.

Aksoy ile konuştuktan sonra kanaatini de anlatan Milletvekili Beko, “Daha önce hatırlarsanız Aziz Kocaoğlu sürecinde de cezaevine gitmiştim. Cezaevindeki arkadaşları o zaman da ziyaret etmiştim ben. Tutuklananlar arasında DİSK yöneticisi Cafer Gonca vardı, İZELMAN genel müdürü vardı. Ben onlara söylemiştim ‘siz kesinlikle burada çok kalmazsınız’ demiştim. Benim başıma da geldi bu olay. Serdar Aksoy bana göre, ilk duruşmada çıkar diye düşünüyorum. Onun eğer söyledikleri doğruysa ki doğrudur. Bana göre sadece bizde değil birçok belediyelerde yapılmış bir şeyden dolayı kalmaz” dedi.

KİTAP İSTEDİ!
Aksoy’un anlattıklarını da değerlendiren Beko şunları söyledi: “Yanında bir iki arkadaşı varmış galiba, kitap okuyormuş. Hatta benden bir kitap istedi. Ben de zaten bir kitap almıştım. Ben de dört ay cezaevinde kalmıştım iş yeri baş temsilcisiyken 91 yıllarında. İçerde en fazla yaptığım şey kitap okumaktı, ailemden hep kitap istiyordum. Çünkü zaman kolay kolay geçmiyor. Serdar Aksoy da ‘kitap okuyorum, araştırma yapıyorum, gündemi takip ediyorum’ diyor. Keşke bu noktaya gelmeseydi ama kendisiyle uğraşanların çok olduğunu, çok fazla cepheler olduğunu ve dolayısıyla geldiği günden bu yana çok zor koşullarda belediye başkanlığı yaptığını iddia etti. Serdar Aksoy belediye başkanı olduktan sonra herhalde sarılmış iyi niyetli olmayan insanlar tarafından… Sarılmış ve dolayısıyla bir kumpas sonucunda Şakran Cezaevi’nde Menemen önümüzdeki dönemde ne olur? Çünkü menemen halkı da tabi ki hizmet bekliyor. Dilerim yarın yapılacak seçimde tekrar Cumhuriyet Halk Partili bir meclis üyesi olan bir arkadaşımız seçilir ki anlayabildiğim kadarıyla Deniz Karakurt arkadaşımız aday. Dolayısıyla da bu Menemen meselesinde önümüzdeki dönemde çok kez konuşulacak. Tabi şimdi gıyabında alınan bir karar var. Sonuçta kendisi de cezaevinden çıktığında konuyla ilgili açıklamaları yaptığında hepimiz daha net anlayacağız”

 
Karşıyaka gençleri kiralık gidiyor
 
Rekabet Kurulu'ndan Whatsapp'a soruşturma
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bir Menemenli 11 Ocak 2021 Pazartesi 22:02

Sanırım Sn. Kani Beko ayda yada ABD de falan yaşıyor ve gerçekten kendi Belediyesinden bi haber durumda... Serdar Aksoy her ne kadar şu an için hurda olayı ile alakalı tutuklanmış olsa da, Mali Polis belediyedeki incelemelerine halen devam ediyor ve ilave olarak; 1.İstanbul B.B. den fazla dezenfektan satın almış, 2. 6Milyon TL ye mülküne sahip olacağı araçları 36Milyon TL ye kiralamış, 3. 2Milyon TL ye satın alınacak kameraları 8Milyon TL ye Satın almış, 4. Her ne yapacak sa bilinmez (tarımsal anlamda kullanışlı bir gübre değil) 600Ton inek gübresi satın almış,....(bunlar alenen bilinenler) Bir belediye yi inceliyorlar.. 18 ayda toplamda 120Milyon TL civarında bir vurgundan bahsediliyor ve Aksoy ben bilmiyorum görmedim diyor... Kim inanır buna? Kaç yetimin hakkını yediniz? Ayıp ayıp...

Yorumu oyla      3      3  
Menemen'li 11 Ocak 2021 Pazartesi 20:06

Keşke yalnız babasının dostu olarak ziyaretle kalıp,CHP'li bir vekil olarak hiç konuşmasaydınız.

Yorumu oyla      3      3  
KSKLİ 11 Ocak 2021 Pazartesi 15:20

Menemendeki simitçi bile duydu yaptıklarını utanmadan özgürlük. Belediyede çalışanlar anlatıyor durumu. Maske takıp banka soyacağına kravat takıp belediyeyi soymuş.

Yorumu oyla      6      4  
tuna 11 Ocak 2021 Pazartesi 14:34

dua et yasadıgına sen devblet malını soy sogana cevir bir de utanmadan özgürlüğün elindne alınmıs rezil sey

Yorumu oyla      7      4  
private35 11 Ocak 2021 Pazartesi 14:26

emaneti doğru yönetseydin keşke.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka gençleri kiralık gidiyor
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta ikinci yarı hazırlıkları için Çiğli ...
Adnan Oktar'a bin yılı aşkın ceza!
Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı ...
Tutuklanınca yakınları gazetecilere saldırdı!
Aleyna Çakır'ın ölümüne ilişkin soruşturmanın baş şüphelisi olan Ümitcan ...
 
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nden çok tartışılacak karar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe hakkında “darbeci ...
Öğretmen atamaları için açıklama
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk merakla beklenen öğretmen atamalarıyla ...
İzmirli genç kız 1 haftadır kayıp!
Narlıdere ilçesinde yaşayan Sudenaz Serter (17) ‘staja gidiyorum’ diyerek ...
 
İzmir'in okullarında bayrak töreni!
İzmir'de yeni hafta başlarken okul bahçelerinde İstiklal Marşı okunarak bayrak töreni yapıldı.
İzmir'de bir mahalle diken üstünde! Her sabah patlatıyorlar...
Bornova ilçesinde Pınarbaşı mahalle sakinleri, bölgede faaliyet gösteren ...
2020'nin kaza bilançosu açıklandı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kaza ve can kaybının ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva