HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2016 Salı - 11:33

Akşener: Kapı kapı dolaşıp ‘hayır’ diyeceğiz!

Akşener yeni anayasa teklifinin referanduma gitmesi durumu için “Çıktığımız yoldan geri dönmeyeceğiz. Ucunda ölüm dahi olsa, kapı kapı dolaşıp Başkanlığa hayır diyeceğiz” dedi.

Akşener: Kapı kapı dolaşıp ‘hayır’ diyeceğiz!

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Halk TV'nin canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Akşener yeni anayasa teklifinin referanduma gitmesi durumu için “Başkanlık kampanyalarında; ne tür baskılarla, ne gibi ithamlarla karşı karşı kalırsak kalalım, çıktığımız yoldan geri dönmeyeceğiz. Ucunda ölüm dahi olsa, kapı kapı dolaşıp Başkanlığa hayır diyeceğiz” dedi.
 
İşte Akşener'in konuşmalarından öne çıkanlar:;

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ
Beşiktaş’taki patlamada bir istihbarat zaafiyeti olduğu görülüyor. Ben şuna bağlıyorum; hem istihbarat hem güvenlik birimleri önce Ergenekon ve Balyoz ile sopa yedi. Sonra arkasından pardon denildi. Bu arkadaşların dışarı çıkması hepimizi sevindirdi fakat bu insanlar mesleklerinden ihraç edildi. PKK’yla mücadelede önemli olan devletin, hükümetin kararlılığıdır. Oy toplamak için kemeri gevşeltme veya sıkma olmamalıdır.

CEMAATLER DEVLET İŞLERİNE GİRMEMELİDİR
Cemaatler, tarikatlar şeffaf olmak zorundadır. “Nasıl daha dindar olunabilir”i anlatmak dışında devlet işlerine girmemelidirler. Bu şekilde olursa devlet rayından çıkar. Türkiye’nin jeopolitik konumu çok önemli. Tüm ülkelerin bilek güreşi yaptığı merkezi bir yerdeyiz. Örneğin Rusya meselesi. Siz Rusya’yla ilgili geçmiş tarihinizi bilmezseniz günü geldiğinde Rusya’dan yersiniz sopayı oturursunuz aşağı. Şu an kendini Osmanlı’nın torunu olarak gören kişiler, vallahi ecdat bunları görse mezarlarından kalkar.

ÇÖZÜM SÜRECİ OY ALMAK İÇİN YAPILDI
Çözüm sürecinde samimiyet yoktu. Samimiyetsiz bir girişimdi. Erdoğan oy için bu girişti ve oy aldığı zaman devam ettirdi, oy almayınca saçılıma döndü. Kazılan hendekler, şehirlere getirilen silahlar görmezden gelindi. 90'lı yıllarda Diyarbakır'da bir Türk gidip mağaza açabilirdi. Şu an açabilir mi açamaz mı bilemiyorum. O zamanlar Kürt vatandaş ile PKK ayrılırdı. Son 1 yılda İstanbul'da 21 patlama olmuş. Bir kişi çıkıp 'biz nerede hata yaptık?' demiyor. İçişleri Bakanı ben olsaydım bin defa istifa ettirilirdim. 

YENİÇAĞ NEFES ALINACAK TEK ALAN
Yeniçağ Gazetesi'nin çalışanları da, sahibi de, bizler de bu tür şeylere alışkınız. Kurşun kulağımızın etrafından geçtiği için bunlar bizi etkilemez. Ben Yeniçağ Gazetesi'ne saldıranların Ülkücü olduklarını düşünmüyorum. 'Ben Ülkücüyüm' deseler dahi Ülkücü olduklarını, milliyetçi olduklarını düşünmüyorum. Bu bir gözdağıydı ama bu gözdağı nereden gelmiştir bu İçişleri Bakanı'nın görevidir ve ben bunun takipçisi olacağım. Çünkü Yeniçağ Gazetesi nefes alınacak tek alan.

BU ZORLAMA BAŞKANLIĞIN ÖZÜ ŞU: 'ELİ ALAN MASAYI ALIR'
Ben 22 yıldır aktif politika yapıyorum. Birçok siyasetçi tanıdım. Başkanlık sistemi önce Meclis'ten sonra referandumdan geçerse ülkedeki esneklik kırılır. Bu zorlama başkanlığın özünde şunu görüyorum; "eli alan masayı alır." 

UCUNDA ÖLÜM OLSA BİLE HAYIR DİYECEĞİZ
Başkanlık kampanyalarında; ne tür baskılarla, ne gibi ithamlarla karşı karşı kalırsak kalalım, çıktığımız yoldan geri dönmeyeceğiz. Ucunda ölüm dahi olsa, kapı kapı dolaşıp Başkanlığa hayır diyeceğiz. MHP Grubuna da, arkadaşlarımıza da sesleniyorum. Kuvvetler birliği söz konusu olan, tek kişiye bu kadar yetkinin verildiği, devletin kapsayıcılığını yitirdiği bir ortamda başkanlığa evet denilmesi, onaylanabilmesi mümkün değildir.

YALOVA, ANTALYA, ÇANAKKALE, BALIKESİR, ELAZIĞ, ERZURUMA
nadolu'yu gezmeye devam edeceğim. Sırada Yalova, Antalya, Çanakkale, Balıkesir, Elazığ, Erzurum var. Ancak Bursa'daki etkinliği yapabilmemiz için tam 1 ay izin alınmasını bekledik. Arkadaşlarımıza büyük baskılar uygulanıyor, yerel basına türlü baskılar uyguladılar.

GOBBELS YERİNDE DÖNÜYORDUR
Hitler'in propaganda bakanı Gobbels'in bugün yapılanlar yanında esamesi okunmaz. Dinin de içini boşalttılar. Ben 7 yaşındam beri 5 vakit namaz kılıyorum. Dinin temeli ahlaktır. Ahlakı ortadan kaldırmış durumdalar.Ama ben bunların hepsine ayna tutacağım. Şu anda Sayın Bahçeli'ye ayna tutuyorum zamanı gelince de Recep Tayyip Erdoğan'a tutacağım.

İMRALI'YA HEYETLER GİDİP GELMEYE DEVAM EDİYOR
Bahçeli ile AKP arasındaki görüşmeler devam ederken, eski içişleri bakanı olarak aldığım bilgileri aktarayım İmralı'ya heyetler gidip gelmeye devam ediyor. Bunu buradan duyurayım. Başkanlık hayallerini gerçekleştirdikten sonra yine "Bunlar Fatiha bilmeyenler" denilerek Ülkücülere yine hakaret edilecek. Kullan-at mantığı.

YENİ PARTİ İDDİALARI
7 Haziran seçimlerinden itibaren Sayın Bahçeli bana parti kurduruyor. Önce Abdullah Gül ile kurdurdu, sonra Manyas'ta bir toplantı yaptığımız iddia edildi, sonrasında Arınç ve Hüseyin Çelik ile Sapanca'da görüştüğümü iddia etti. Bırakın toplanmayı ben bu dedikleri yerlere hiç gitmedim.  Bahçeli, 7 Haziran'dan bu yana her gün bana parti kurduruyor. Ben başka yönlere gitmeyi düşünüyorum. MHP için, milliyetçilik bir mücadele veriyoruz. Benimle yürüyen arkadaşlarımın hiçbirini yarı yolda bırakmam. Başka parti kurma gibi bir B planım veya düşüncem yok. Bizim önceliğimiz başkanlık sistemini Meclis'ten geçirmemek, eğer geçerse referandumda hayır diyebilmek. Eğer Başkanlığı getiremezlerse Türkiye'de pek çok şey değişir. Siyasi aktörler de değişir. Eğer referanduma gidilir ve hayır çıkarsa erken seçime gidilir ve taşlar yerine oturur. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan da Cumhurbaşkanı olarak kalmaya devam eder, yasal sınırlarına çekilir.

 
AK Parti İzmir'de ilçelere referandum talimatı!
 
FETÖ'nün polis okulu yapılanmasına operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de ilçelere referandum talimatı!
AK Parti İzmir Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanları toplantısı önceki ...
Sertel: Şehit polislerin aileleri hangi haklardan yararlanacak?
Sertel, İstanbul’daki patlamada yaşamını yitiren polis ve sivillerin “15 ...
Balbay 'yaz saati'ni Meclis'e taşıdı: Bakan'a 5 soru
Balbay gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu gözetilerek ...
 
İzmirli vekilden ‘Venedik kriteri’ çıkışı: HDP kapatılmalı!
2 HDP'li vekilin daha gözaltına alınması sonrası Twitter’den açıklama ...
HDP'li iki milletvekili gözaltına alındı
Ankara Emniyet Müdürlüğü, Batman ve Diyarbakır Cumhuriyet Savcılıklarınca ...
Meclis'te kavga: HDP'li vekil revire kaldırıldı
Dolmabahçe'deki hain saldırı nedeniyle Meclis’te çıkan gerilim kavgaya ...
 
Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar
Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım İzmir'e geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım 23 Aralık’ta İzmir’e gelecek.
Celal Kılıçdaroğlu oturma eylemine başladı: Ağabeyim lüks içinde yaşıyor…
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, "Ağabeyim ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva