HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2018 Pazar - 14:27

Akşener’den İzmir'de Başbakan Yıldırım’a: Satmaya kalksam senden mi korkacağım?

Akşener, TİKA’nın satılacağı yönündeki söylemler sonrasında yaşanan polemik için, “Binali Yıldırım üzerinden bir TİKA kavgası çıktı. ‘FETÖ talimat verdi’ diyor. Benim ağzımdan TİKA ile ilgili bir laf çıkmamıştı. Satmaya kalkışsam söylerim. Senden mi korkacağım?” dedi.

Akşener’den İzmir de Başbakan Yıldırım’a: Satmaya kalksam senden mi korkacağım?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala İzmir’e geldi.

Genel Başkan Akşener, Bergama ve Tire’de gerçekleşen mitinglerde İzmirlilere seslendi. İYİ Parti Lideri gündüz mesaisinin ardından Gündoğdu Meydanı’ndaki iftar programına katıldı.

İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftara binlerce kişi katılırken Akşener’i genel başkan yardımcıları, milletvekili adayları, teşkilat mensupları yalnız bırakmadı.

Akşener, Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) üzerinden yaptığı, “Türkiye'nin Osmanlı'dan gelen eserlerini bir bir ayağa kaldıran TİKA'yı kapatacakmış. Niye? Çünkü FETÖ öyle istiyor. FETÖ'nün dışarıdaki sömürü alanlarına TİKA gereken müdahaleyi yaptığı için rahatsız oldular. FETÖ'nün en sevmediği kuruluşu kapatmayı vaat ediyorlar” açıklamaya cevap verdi.

ATATÜRK’ÜN İZMİR’İ ARANIZDA OLDUĞUM İÇİN ONUR DUYUYORUM
İzmir’de Kadir Gecesi’nde ve iftar sofrasında beraberiz. Bir miting gibi iftar sofrası, Allah bugünümüzü aratmasın. Ramazanın bereketinden faydalandırsın. Oruçlarımızı, bu gece yapılacak ibadetlerimizi kabul etsin. Ülkemizi feraha erdirsin. PKK ile mücadele eden Mehmetçiğin Allah yardımcısı olsun, ayaklarına taş değdirmesin. İzmir bizi, İYİ Parti’yi, beni bağrına bastı. Allah bin kere razı olsun İzmir’den. Atatürk’ün İzmir’i, Zübeyde annenin İzmir’i… Bu memleketi yönetmek için değil ele geçirmek için yolar çıkanlara ilk defa dur diyen İzmir. İzmir var oldukça, İzmirli var oldukça cumhuriyetin temel değerlerini değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. İzmir sorgulayan şehir, İzmir biat etmeyen şehir. İzmir Atatürk’ü seven şehir. Cumhuriyetin bekçisi İzmir… Aranızda olduğum, aynı sofrayı paylaştığım için büyük heyecan, mutluluk, onur duyuyorum. Her birinizi ayrı ayrı muhabbetle selamlıyorum” dedi.

BİZ YUHALAMIYORUZ 24 HAZİRAN’DA GEREĞİNİ YAPIYORUZ
“Bir yola çıktık. 24 Haziran’da bir seçim var. Bu seçimde iki alanda karar vereceksiniz. Cumhurbaşkanı kim olsun? Milletvekilleri kim olsun?”  diyen Akşener’in sözleri, ‘Cumhurbaşkanı Meral Akşener’ sloganlarıyla kesildi. Akşener bunun üzerine, “Cevabı verdi İzmir” dedi. Akşener, “ Türkiye yorgun, gerim gerim gerilmekten nefes alamıyor. Türkiye huzursuz. Sabah başka, öğleden sonra başka konuşan siyasetçi tipinden yoruldu. Herkese çemkiren, hakaret eden siyasetçiden yoruldu. Nefes almak, huzur bulmak istiyoruz. Bu ülkede birbirimizle kardeş gibi huzur içinde yaşamayı istiyoruz. 453 milyar dolar borç alındı. 70 milyar dolar özelleştirme yapıldı.  16 yılda 2 trilyon dolar vergi alındı. Toplamı 2 buçuk trilyon dolar. İzmirli genç işsiz. İzmir’e devlet fabrika yaptı mı? Devlet İzmir’e hizmet getirdi mi? Peki 2 buçuk trilyon dolar nereye gitti? Köprüler yapıldı yandaş müteahhide. Tüp geçitler yapıldı, şehir hastaneleri yapıldı yandaş müteahhidin. Utanmadan şehir hastanelerinin müşterisi artacak diyen bir cumhurbaşkanı ve adayı var” açıklamasında bulundu. Alandaki kalabalıktan bu kez yuh sesleri yükseldi. Akşener ise, “Biz yuhalamıyoruz. Biz 24 Haziran’da gereğini yapıyoruz” diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM’A: TİKA’YI SATACAK OLSAM SENDEN Mİ KORKKACAĞIM
Vatandaşlar, ‘Cumhurbaşkanı Meral Akşener’ sloganını bir kez daha atınca konuşmasını sürdüren, rakamlar üzerinden yüklenmeye devam etti. Akşener, “Siz isterseniz elbette cumhurbaşkanı Meral Akşener. Buna karşılık 65 milyar dolara meşhur çılgın proje kanal İstanbul yapılıyor. Her gittiğim yerde bu soruyu soruyorum. Sormaya devam edeceğim. ‘Gençlere maaş bağlayacağım’ diyorum. ‘Kaynağın nerede?’ diyorlar. ‘Kredi kardı borçlarını sileceğim’ diyorum, ‘kaynak nerede?’ diyorlar. ‘Fabrika yapacağım’ diyorum ‘kaynak nerede?’ diyorlar. 65 milyar doları gömüyorsun oraya, Türkiye’ye faydası nedir, kaynağı nerede? Ben şimdi kaynaklarımı söyleyeyim. Başbakan da soruyor. Ekonomi bakanı denilen birisi var. Şaka gibi. Liyakatsiz, bir adamın gönlünü yapmaya yönelik bir ekonomi yönetiminin içine tükürdüler. Kaynak cebinizdeki çaldığınız paralar. Kaynak çarçur ettiğiniz, arpalık haline çevirdiğiniz pek çok devlet kurumunun harcadığı, israf ettiği paralar. Bunlardan biri TRT. Vergi ödüyorsunuz. Ağabeyler çok kızgın. TRT’yi satıyorum. Özelleştiriyorum. 2 buçuk milyar TL’lik kaynak cebinizde kalıyor. Bu parayla da gençlerimize iş imkanı sağlayacağız yıllık 50 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Devlet alışveriş yapıyor. Tek bir elden satın almalar yapılacak. Araştırdık yüzde 15’e yakın tasarruf edilebileceği çıktı. Binali Yıldırım üzerinden bir TİKA kavgası çıktı. ‘FETÖ talimat verdi’ diyor. Benim ağzımdan TİKA ile ilgili bir laf çıkmamıştı. Satmaya kalkışsam söylerim. Senden mi korkacağım? Bütün kurumları inceleyeceğiz dedik. Bu TİKA nasıl bir şeymiş. Baktık yıllık 8 milyar dolar harcanıyor. Nereye gittiği belli değil. 6 buçuk milyarı sizin cebinizden çıkmış. Bir tane proje bulabildik 25 kilometrelik otoyol yapılmış. Mogadişu’da yol yapılmış. Somali nere İzmir nere?” ifadelerini kullandı.

GENÇLERDEN 75 LİRALIK DESTEK: VALLAHİ DE BİLLAHİ DE BU KAMPANYAYA HARAM KARIŞTIRMAYACAĞIM
Bir grup genç cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına destek olmak için aralarında topladığı 75 lirayı sahnede Akşener’e verdi. Akşener, “ Bizim uçağımız yok, uçak da tutamıyoruz. Gençler kendi aralarında para toplamış. Allah razı olsun. Bu küçük küçük paralarla bir kampanya yürütüyoruz. Akıl, beden gücüyle bir kampanya yürütüyoruz. Ben 24 yıldır aktif politika yaparım, hayatımda bu kadar mutlu çalıştığım hiçbir seçim olmamıştır.  Bu mübarek gecede İzmirliler sizlerin huzurunda söz veriyorum, 75-20-5 liralık miktarlarla yürüttüğümüz kampanyaya vallahi billahi haram karıştırmayacağım.  Erdoğan yüzükle başlamıştı. Eğer bundan başka şeyler olursa hırsızlıktır demişti. Ben demedim kendi dedi. El hak doğru söylemiş” dedi. Akşener’in sözleri, ‘Hırsız Tayyip’ sloganları ile kesildi. Bu kez Akşener, “Bunları yapmayın. Zaten yorgun, bir de geveze. Artık gönder evine çoluk çocuğu dinlesin. Biz gerekeni 24 Haziran’da yapacağız” açıklamasında bulundu.  

SANA BEŞAR ESAD’IN YERİNDE KALMASI, GİTMESİ SANA NEYDİ?
Akşener, “Gençlere bu devlet iş vermek zorundadır. Veremiyorsak ailelerin karşısında onları ezemeyiz. İş verinceye kadar her gencimize 500 liralık vatandaşlık maaşı bağlayacağız. Bana dediler ki kaynak nerede? 8 milyarlık arabalara biniyorlar. Kira paraları sizden çıkıyor. Bakanlar, çocukları gelinleri bir filo. Siz de babanız da vergilerle onları ödüyor. ‘İnin aşağı o arabalardan’ diyeceğim.  Suriyelilere 150 milyar lira para harcandı. Ne işin vardı? Sana Beşar Esad’ın yerinde kalması, gitmesi sana neydi? Efendi efendi iş, ticaret yapılıyordu. 4 milyon insanın evinden barkından olmasına sebep oldun şimdi ağlıyorsun. Cumhurbaşkanı olur olmaz Suriye politikalarını düzelteceğim. İnsanlar vatanlarında özgür ve mutludur. Memleketlerine göndereceğiz. Sayın Erdoğan Emevi camisinde namaz kılamadı ama biz 81 ilimizdeki temsilcilerle memleketine gönderilmiş mülteci kardeşlerimizle seneye bu zaman iftar edeceğiz. Kredi kartı borçlarıyla ilgili projemiz var. 6 binin üzerinde cinayet ve intihar var. Bir defalık bu insanları da rahatlatacağız. Bunları da çözeceğiz. Yine kaynak diyorlar. Her kaynak söylendiğinde gol yiyorlar haberleri yok” dedi.

DERHAL GATA’YI AÇACAĞIM
Akşener, “Önemli bir şey daha var. 15 Temmuz kalkışması, darbesi oldu. 2010’da o referandum olmasaydı. 15 Temmuz olmazdı. Kendilerini gittim uyardım dinlemediler. Bu aziz millet kendilerini çukurdan aldı çıkardı. 249 insanımız şehit oldu. Aradan zaman geçti, ilk iş olarak harp okullarını kapattılar. Harp okuluna verilen öğrenci bu devlete emanettir. 13 yaşındaki çocuk ‘Feto’nun metonun ketonun eline düştüyse kabahat senin. Hepsi gariban Anadolu çocukları. Zenginler, hainler, damatlar, gelinler kaçtı, garipler sopa yiyor. Bunu bahane ederek harp okullarına kapattı. Binalara savaş açtı. İlk işim Kuleli, Işıklar askeri liselerini açmak olacak. GATA’yı kapattılar. Derhal GATA’yı açacağım, harp akademilerini açacağım. Binalarla savaş olmaz. Bunlar bu devleti ele geçirmek için yola çıktılar. Yönetmek akıllarından geçmedi. Dün FETÖ oldu, yarın ketolar hayatımızda olacak” açıklamasında bulundu.  

AN İTİBARİYLE MİLLET İTTİFAKI CUMHUR İTTİFAKINI GEÇİYOR, BENDEKİ BİLGİLER BU
Akşener, “24 Haziran’da oy vermeye gittiğinizde bir karar vereceksiniz. Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği için. Bir soru soracaksınız kendinize. Tayyip Erdoğan ikinci turda kimi karşısında görmek istemez? Ona göre oy vereceksiniz. Bir hayal kurun. Eğer size güvenip yola çıkmasaydım. Sizlere güvenip İYİ Parti’yi kurmasaydık, cumhurbaşkanı adayı olmasaydım bugün Erdoğan’ın ilk turda yüzde kaç oy ile seçileceğini tartışıyor olacaktık. Abdullah Gül’ü kabul etseydim, iki milli görüşçü arasında karar veriyor olacaktınız. Bu direnç bu tavır sizin içindir. Ne kadar birbirine benzemezin kuyruğu birbirine değiyormuşuz. Birbiriyle alakası olmayan ne kadar insan Meral Akşener’e çemkiriyor. Cumhur İttifakı’nın karşısında Millet İttifakı’nı kurduk. An itibariyle Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nı geçiyor. Bendeki bilgiler bu. Meclisi alacağız ama cumhurbaşkanlığını da almamız gerekiyor. Az önceki sorunun cevabını verdikten sonra oylarınızı kullanacaksınız. Başaracağız” diye konuştu.  

TÜLBENT SANDIKTAN ÇIKTI, HUZURUN, BARIŞIN SEMBOLÜ OLDU
Akşener, “Kadınlara şiddet uygulanamayacak. Kravat indirme olmayacak. Çocuklara el sürülemeyecek. Uyuşturucular mahallelerinizde kol gezemeyecek. Huzurlu, mutlu bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Hemen OHAL kalkacak. Şeker fabrikalarının satışı durdurulacak. 5 yıl içinde Türkiye dışarıdan gıda ithalatı yapmayı bırakacak, ihraç edecek hale gelecek. Bu bizim size sözümdür. Başarmamız için size ihtiyacım var. Birlikte yola çıktık birlikte başaracağız. Kadınlar bir tülbent devrimi yaptınız. Damat alay etti. Bunların Türkiye ile alakası kalmadı. Arkadaş FETÖ okullarında okurken tülbendin neye karşılık geldiğini kavrayamamış. Tülbent sandıktan çıktı, huzurun, barışın sembolü oldu” ifadelerini kullandı.  

BERGAMA, MANİSA VE TİRE MESAİLERİ...

BERGAMA

 İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Meral Akşener’in İzmir programı Bergama’da başladı.

Seçimin 2. tura kalmasının kesinleştiğini söyleyen Akşener, Bergamalılardan oy istedi, vaatlerini sıraladı.

İşte Akşener’in konuşmasından satır başları:

“Erdoğan, “siz bana tamam derseniz tamam” dedi. Bergama “tamam” dedi. Gittiğimiz her yerde hele bu Ramazan ayında zor zamanlarda karşılıyorsunuz. Son nefesime kadar siz şükran duyacağım.

Eğer bana “çık yola yürü” demeseydiniz, evde otursaydım nasıl bir seçim olurdu? Kadınların irfanı devreye girdi, partiyi kurduk, cumhurbaşkanı adayı oldum. Erdoğan’ın 2. tura kalacağı kesinleşti. Her seçimde üst perdeden aşağıladığı seçmene yalvarıyor. Bu bana mutluluk veriyor. Dün, bugün söylediklerinin benzerini söyleyemiyor. Sayın Apo diyordu, şehide kelle diyordu. Biz 24 Haziran’da gereğini yapacağız.

BERGAMA’DA İLK KEZ BÖYLE KALABALIK GÖRDÜM
Bergama çiftçi havzası, hatta başkenti diyeceğim bir ilçemiz. Bergama’ya çok geldim. Ama ilk kez böyle bir kalabalıkla karşılanıyordum.

İki karar birden vereceksiniz. Meclis’te çoğunluğu kim alacak ve cumhurbaşkanlığı seçim için iki karar. İddia ediyorum ki Millet İttifakı çoğunluğu alacak, 2. turda Erdoğan’a karşı beni bırakacaksınız. Bu ihtimalden dolayı bana tek kelime etmiyor. Bir kadından ne kadar korktuğunu görüyoruz. Bizim mitinglerimizi göstermelerini beklemiyorum. Ben saray ekranı yerine milletin gönlümde olmayı tercih ediyorum. Ben havuz medyasıyla hemhal olacağıma milletine meydanında milletimle hemhal olmayı tercih ediyorum.

SEN KİM, MİLLETİN ADAMI OLMAK KİM?

En çok neye gülüyorum? Tayyip Bey’e milletin adamı diyorlar. Bir kamyon koruma ile geziyorsun. Sen nasıl bir başkomutansın? Dolayısıyla sen milletinden kokuyorsun. Hadi oradan, sen kim milletin adamı olmak kim? Milletin adamı olmak için 1153 odalı sarayın olmaz, çocuklarının gemicikleri olmaz. Şimdi onun için buna çok gülüyorum.

5 YILDA İHRACAT YAPAR HALE GELECEĞİZ
Çiftçinin durumu malum. 1 kilo yemle 1 litre süt alamıyorsunuz. 4 litre sütle 1 litre mazot alamıyorsunuz. Çiftçiyi küstürdüler. Bunun özellikle yapıldığını düşünüyorum. Küçükbaş hayvan, soğan sarımsak, saman ithal ediyor. Geleceğin en önemli kritik problemi savaşlar iki şey üzerinden çıkacak. Gıda ve su. Ben her şeyin ithalata bağlandığı bir ülke cehalet ve beceriksizlikten kaynaklanmıyor. Özellikle bu yapıldı. İktidar olduğumuz 5 yılda gıda ithalatını bitirecek, ihracat yapar hale gelecektir.

TÜRKİYE’NİN KAYNAĞI HIRSIZLARIN CEBİNDE
Diğer yandan herkes gibi bizim de projelerimiz var. Çılgın projemiz yok diye dalga geçtiler. Şimdi biz diyoruz ki yüzde 11 işsizlik var. Bunların yüzde 26’sı genç, yüzde 36’sı kadın. 50 milyar dolarlık yatırım yapacağız, fabrika açacağız gençlere istihdam yaratacağız. Gençlere aylık 500 TL vatandaşlık maaşı vereceğiz. Kaynak neredeymiş? Toplasan 2 kanala çıktım. Kaynak nerede diye sordular. Türkiye’nin kaynağı var ama hırsızların cebinde.

Şehir hastaneleri yandaş müteahhide. Hasta garantisi yandaş müteahhide. Erdoğan boş bulundu söyledi, hastaneler müşteriyle dolacak. Yandaşa verilen garanti sebebiyle hastalanmasanız bile paranız cebinizden çıkacak. Köprüler, tüp geçitler hepsi yandaş müteahhide.

KAYNAĞI NASIL BULUYORSUN?
Çılgın projesi vardı. O projede Kanal İstanbul. 65 milyar dolara çıkıyor. 65 milyar dolarlık kaynağı nasıl buluyorsun? Burayı yapınca faydası ne olacak? Bunu hiç kimse sormaya akıl etmemiş, tık yok. Çılgın projeleri tırmalayanca neler neler çıkıyor? Adam kıraathane yapıyor. Çok enteresan. Onu da mı yandaşa yaptırıyorsunuz. Yazıklar olsun. Devlet kıraathane yapar mı? Kadınlar “hadi oradan” diyor.

TRT’Yİ SATIYORUM
TRT’yi satıyorum. Çiftliğe dönmüş, bir sürü ahmağa para kazandırılıyor. Kimsenin izlemediği programlara paralar yatırılıyor. Hepsi de vatandaşın ceninden çıkıyor. Bunu özelleştiriyorum. Buradan gelecek para ile gençlere vatandaşlık maaşı ödeyeceğim.

Biz önce Erdoğan’a ve arkadaşlarına iyi geldik. Atatürk’le ilgili problemlerini kaldırdık. 29 Ekim, 19 Mayıs, 23 Nisan’da nedense hep hastalanırlardı. Şimdi hepsi programdan programa koşuyor.

TÜRKİYE’YE İYİ GELDİK
Taşeron işçilere iyi geldik. Kurulunca bazı talepler söyledim, yerine getirdiler. Polis için 3600 ek gösterge dedik. Yerine getirdiler. Çiftçinin mazotu için konuştuk. Yalan attılar. Onu inşallah biz düzelteceğiz. Söylemeye çalıştığım şu. Biz Türkiye’ye iyi geldik. Çiftçiye, gence, yaşlıya, engelliye ve emeklilikte yaşa takılanlara iyi geldik. Biz öncelikle demokratik siyasi rekabeti başladık. Biz söyledik, onlar da söylenmeye başladı ve sonuçta seçmen kazandı.

24 Haziran’da sandığıa gittiğinizde acaba Tayyip Bey ikinci turda kimi görmek istemez deyip kararınızı verin. Her şey Türkiye için iyi olacak”

MANİSA
Akşener'in İzmir Bergama'dan sonraki durağı Manisa oldu. Açıklamalarına başlamadan önce Akşener, bir vatandaşın sürprizi ile karşılaştı. 80 yaşındaki bir kadın, Akşener'in yanına gelerek seçim kampanyası için bileziğini vermek istediğini söyledi.

Bileziği kabul eden Akşener, "Allah bana bunlara haram katmayı nasip etmesin. Allah sizden razı olsun" dedi.

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

“1 YILDA 6800 İNTİHAR VAR”
"Biz diyoruz ki gence iş bulmak bu devletin görevidir. Gencimize iş bulacağız, bulamadığımız zaman se 500 TL maaş bağlayacağız. Başları yere eğilmesin diye. Vatandaşın kredi kartı borçlarını bir kereliğine sileceğiz. Bunların arasında çiftçisi, esnafı, şehit ve gazi aileleri var.

6800 intihar var bir yılda. Kimse onları konuşmuyor. Borçları yüzünden insanlar bu durumlara düşüyor. Bunların kaynağını nereden mi bulacağım? Çaldıklarınızı geri alacağım. Türkiye’ye gelen mülteci kardeşlerimizi evlerine göndereceğim. Sonra TRT’yi satacağım 2.5 milyar TL cepte. Ayrıca para gelecek sattığımız için. TİKA çıktı birde 8 milyar dolar harcanıyor. Mogadişu’ya 25 kilometre yol yapmışlar. Paranın gerisi nereye gitti belli değil."

"MADENCİYE TEKME ATANI VEKİL ADAYI YAPTILAR”
"Benim gencimin cebinde 5 TL yokken… Bütün israfı keseceğiz ve her yıl 50 milyar dolarlık yatırım, fabrikalar yapacağım. Gençlerimiz iş bulup çalışacak. Sattıklarınızın yerine bir tane fabrika yaptınız mı?

Sona faciasında bir madenci kardeşimizi tekmeleyeni milletvekili adayı yaptınız mı? Bu ne demek vatandaşı tekmelemek serbest demek. Ben piyonlara laf söylemedim hiç asıl olan onu oynatandır.

Çiftçi pahalıya üretiyor. Sen 6 TL’den mazot kullandırırsan, yatlara yatlara 1.6 TL’den yakıt kullandırırsan çiftçi ucuza ürün mal edemez. 5 yıl içinde kendine yeten bir Türkiye tanzim edeceğiz. Kadın, genç işsizliğini de en hızlı şekilde ortan kaldıracağız."

"DEVLET KAHVE AÇAR MI?"
"Çılgın projeler var havalarda uçuşuyor. Kanal İstanbul 65 milyar dolara mal oluyor. Diyorum ki Sayın Erdoğan 65 milyar dolar oraya yatırılacak buradan Türkiye’ye Rize’ye hangi gelir getirilecek. Yeni bir fikir getirdi şimdi. Kahve açacak kahve. Milletin cebine para koyacağına kahve açıyor. Bu çocuklara iş imkânı sağlayıp kahvelerden çekeceğine kahve açıyor. Devlet kahvehane açar mı? 2 tane kek bedava olacakmış. Hepimizin geleceği için bu yorgun şoförü evine göndermek gibi bir görevimiz var."

TİRE
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tire'de vatandaşlara hitap etti. Akşener, dolar kuru açıklamaları üzerinden Ekonomi Bakanı'nı eleştirdi.

Sözlerine vatandaşlardan helallik isteyerek başlayan Akşener, “Bu sıcakta, oruç ağızınızla burada toplandınız hakkınızı helal edin” dedi. Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben 94’de belediye başkan adaylığı ile bu hayata başladım o zaman diyorlardı ki ‘Silkele başkan düşecek’ Silkelemeye devam ediyor. Medya bana yer vermiyormuş ne gam ben milletimle beraberim. Ben silkeleyeceğim siz düşüreceksiniz.

Şimdi bir evlere şenlik ekonomi bakanımız var. Denizlililer nereden bulmuş dedim. Diyor ki “Kurla murla bizim işimiz olmaz” mazot benzin elektrik dolarla değil mi nasıl olurda sen dolar molar, kur mur işimiz değil diyorsun.

Nasıl ekonomi bakanı oldun sen kardeşim. Böylesine bilgisiz konuşan davranan bir ekonomi yönetimi ile Türkiye ekonomisi bu şartlara geldi. İşte.”

“ERDOĞAN EVİNE GÖDERİLMEYİ HAK EDİYOR”
"Andımız konusunda haklılar. Orada bir şey diyor “Türk’üm Doğruyum” adamlar bunu nasıl dinlesin. Biz geldiğimizde Andımız’da geri gelecek. Biz Geldik hepsine iyi geldik. Milli bayramlarda hasta olanlara da iyi geldik. Meğerse hepsi turp gibiymiş.

Ben Rumeli göçmeni bir ailenin kızıyım. En önemlisi şu, bizim önemli bir özelliğimiz vardır sabır. Şimdi sabır doldu yandı muhteremler yandı. Bu ülkenin kurucusu ve benim sisin karşınızda konuşuyor olmamı sağlayan Atatürk’e anasına çevresine laf edenlerle ilgili olarak bir şey yapmayan Sayın Erdoğan sadece bu sebepten bile evine gönderilmeyi hak ediyor."

“FETÖ TEPKİSİ”
"Eğer 2010’daki referandumu yapmasaydınız 15 Temmuz olmazdı. Ben sisi uyarmadım mı? Buna rağmen yaptınız. Ne oldu onlarca şehit ve gazimiz oldu. Sen ne yaptın binalara savaş açtın. 15 günlük erin komutana karşı gelme ihtimali var mı? Devlete emanetti o çocuklar. 18 yaşındaki çocuğu müebbet hapisle karşı karşıya bıraktın. Emir verenler kaçmış olan garibana olmuş. Siz FETÖ mücadelesi mi yapmış oldunuz? Hadi oradan be. Damatlar kaçak damatlar en çok FETÖ’cü sizde. Bir tane Meclis Başkanı var bin yaşında bir abi çok da para göz. 50 milyar TL’lik tazminat davası açtı. Ben de ona 1 TL dava açtım hani tuvalet parası. Bunun damadı FETÖ’den kaçtı. FETÖ’yü Türkiye’ye getirmek istemezler, konuşursa ne halt edecek bunlar.

Biz onu getireceğiz. İşbirlikçilerini yargılamak için gereken izinler verilecek, hepsini ip gibi yargının karşısına çıkaracağız.

Gelir gelmez OHAL’i kaldıracağız. Önümüze bunu bahane edip çöp kamyonları çıkardılar. Ama bizi durduramazlar. Bakan çocuklarının cebinden trilyoncuklar çıkarken vatan çocuklarının cebi boş kalmaması için 24 Haziran’da bir karar vereceksiniz.”

Konuşmasının ardından vekil adaylarını sahneye davet eden Akşener, Aşık Veysel’in Torunu Çiğdem Özer’i, Şengül Hablemitoğlu ve Mehmet Tezkan’ı anons ederek bu isimler için “Özellikle sizlere emanet ediyorum” dedi.

Konuşmasının sonunda sahneye gelen bir çocuk karne harçlığı olan 50 TL’yi Akşener’e vererek bunu Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında kullanması için verdi.

 
Kibariye’ye bir şok daha! Veto yedi
 
İzmir'de feci kaza: Öldürdü, kaçtı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 11 Haziran 2018 Pazartesi 00:19

Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş 24 Haziran''da boyunuzun ölçüsünü alacaksınız alayınız.

Yorumu oyla      10      7  
iyiler kazanacak 10 Haziran 2018 Pazar 18:59

eskiden chp liydim artık iyi partiliyim.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Eşim benimle evlenmek için evden kaçtı
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, eşi Tuncer ...
Başbakan Yıldırım'dan İzmir'de tarihi açılış
Başbakan Binali Yıldırım, yarın (pazartesi) yapacağı Uşak mitinginin ardından ...
CHP’li başkan Yücel kırsalda denetimde
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 24 Haziran çalışmalarına devam ederken, ...
 
CHP adayı Kılıç: 24 Haziran ülkemiz için dönüm noktasıdır
Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden ve sahada basmadık yer bırakmayan ...
AK Partili Kaya'da 3 ilçeye çıkarma... Torbalı'da miting gibi açılış!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk, Torbalı ve Gaziemir'de ...
Vekil adayı Nasır'a hemşehri derneklerinden tam destek
Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonu ve İzmir Mardinliler Federasyonu'ndan ...
 
CHP’li Sertel itfaiyecilerle sahur yaptı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Büyükşehir ...
AK Parti Buca'dan 4 bin kişilik iftar
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programları ...
Muharrem İnce'ye peş peşe yalanlama
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, NTV'de katıldığı programda ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva