HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2018 Çarşamba - 18:49

Akşener: Bu sanatçılara selam vermeyeceğiz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beraberinde sanatçılarla gittiği Hatay’da kamuflaj giymesi ve sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili soruya, “Ben öncelikle Sayın Erdoğan’a yakıştıramadım. Biz iktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz" dedi.

Akşener: Bu sanatçılara selam vermeyeceğiz!

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, beraberindeki heyet ile birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Ziyarette, Akşener ile Gök ve beraberindeki heyet bir süre görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulundular. İsa Gök, burada yaptığı açıklamada, “Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili endişelerimizi, Türkiye’de şeker pancar üretiminin nasıl olması gerektiği ile ilgili Şeker-İş Sendikamızın görüşlerini kendilerine arz ettik. Bu sistemdeki özelleştirme şeker fabrikalarımızın bir kısmının kapanacağına göçün ve terörün tetikleneceğini söyledik. Daha ileri zamanlarda şeker fabrikalarının üretimiyle ilgili de bilgi vermeyi düşünüyoruz. Şeker fabrikalarının da bu şekilde özelleştirilmemesi ilgili kendilerinin desteği için teşekkür ediyorum" dedi.

"ALPULLU ŞEKER FABRİKASI'NI ZİYARET EDECEĞİZ"
Akşener’de ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Şeker-İş olarak şeker fabrikalarının satılmasına ilişkin görüşlerini bizlerle paylaştılar. Mücadelelerini paylaştılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca İYİ Parti olarak biz, uzun bir zamandır çiftçi, pancar üreticisi ve şeker üretimi konusunda mücadele içindeyiz. Şimdi daha iyi bilgilerle bu mücadelemizi sürdüreceğiz. 7 Nisan’da Alpullu Şeker Fabrikası’nın orada parti olarak biz toplantımız olacak. Kendilerinin bizleri daha ayrıntılı bilgilendirmeleri sebebiyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"SAYIN ERDOĞAN'A YAKIŞTIRAMADIM"
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, bir basın mensubunun, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı ünlü sanatçılarla Hatay’a gidip, kamuflaj giymesi ile ilgili çok tepki aldı. Siz görüntüleri nasıl değerlendiriyorsunuz?ö şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi: “Partisinin metal yorgunluğunun bitirilmesiyle ilgili olarak, nasıl kahraman ordumuzu bir manivela olarak kullanıldıysa, bu seferde benzer bir magazinsel bir tavır. Ben öncelikle Sayın Erdoğan’a yakıştıramadım. Götürülen insanlarla ilgili olarak çok tartışma oldu. Biz iktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz" dedi.

"ENGELLEYECEK KİŞİ HENÜZ YERYÜZÜNE İNMEDİ"
Akşener, “Türkeş’i anma töreninde size yönelik bir yasak olduğuna dair söylemler var?" şeklinde yöneltilen soruya ise, “Ben bu ülkeye hizmet etmiş çok değerli devlet adamlarının gittiğim şehirlerde varsa mezarları kamuoyuna çok bilgi vermeden gidip ziyaret eder ve duamı okurum. Onun dışında kaldı ki, rahmetli Başbuğ’un mezarının elbette ziyaretine bir siyasi partinin yasak koyması mümkün olamaz. Ben bir yere gitmeye kalkıştığım zaman engelleyecek kişi henüz yeryüzüne inmedi. Kimsenin gücü yetmez. Fakat gerginlikten, saygısızlıktan, seviyesizlikten, terbiyesizlikten uzak durmaya gayret ediyoruz biz. Yeteri kadar Türkiye çok gerildi" şeklinde yanıt verdi.

Partisinin 1 Nisan Pazar günü gerçekleşen 1'inci Olağanüstü Kurultayı hakkında da açıklamalarda bulunan Akşener, "Türkiye’nin her tarafından arkadaşlarımız geldi. Genci, yaşlısı, kadın, erkeği kendi imkânlarıyla geldiler. Kamyonlarla yollar kapatıldı. Sabahın erken saatinde bizim bilgimiz olmadan salon açıldı. Her türlü engellemeye rağmen oraya on binlerce insan geldi. Geçmişte kendini tek görenlerin işi bundan sonra zor. 14 Nisan’da Batman’dayım. O hafta tamamen İstanbul’un 39 ilçesini ev ev, sokak sokak, mağaza ve dükkânları gezeceğiz. Biz işimize bakıyoruz" dedi. Ayrıca, Şeker-İş Sendika Başkanı İsa Gök ve beraberinde heyet Şeker fabrikalarının kurtuluşu için, milli mutabakat tutanakları ve şeker sektörü bilgilendirme dosyasını Akşener’e sundu. (DHA)

 
Alparslan Türkeş Foça'da anıldı
 
Kılıçdaroğlu'nun tepkisine ünlü isimlerden yanıt!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Giritli... 4 Nisan 2018 Çarşamba 21:40

Helal olsun sana Akşener... Böyle bir durumda herkes tepkisini ortaya koymalı...

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan'dan Meclis'te ‘Çukur’lu gönderme!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘Çukur’ dizisinde sansürlenen sözleri ...
CHP İzmir'den iki önemli karar! Yönetimde görev değişikliği
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu'nun haftalık olağan toplantısında, ...
Liderlerin üçlü Suriye Zirvesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı ...
 
Ümit YALDIZ yazdı... Nash dengesi ve Aziz Kocaoğlu!
Nash dengesi ve Aziz Kocaoğlu!
Hükümetten flaş vize serbestisi açıklaması
AB Bakanı Çelik, vize serbestisi konusunda bir AB heyetinin bu ay Türkiye'ye ...
CHP'li Sertel, İzmir'deki o hastaneyi sordu: 2 yıldır neden çivi çakılmadı?
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanıtlaması ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan otostop çeken gençlere jest
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, otostop çeken 4 ODTÜ öğrencisini makam ...
Başbakan Yıldırım'dan Yunanistan'a gönderme
Başbakan Yıldırım, Yurtdışı Eğitim Programı için düzenlenen etkinlikte ...
CHP'li kadınlardan Çeşme'de iki imza kampanyası birden
Çeşme ilçesinde, CHP İlçe Kadın Kolları tarafından, şeker fabrikalarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva