HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2020 Salı - 10:09

Akpınar’dan Başkan Tugay’a 'hikaye' yanıtı: Ruh halini anlamış değilim!

Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kendisi hakkında açıklamalarda bulunan yeni Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yanıt verdi. Akpınar, “İçinde bulunduğu ruh halini anlamış değilim, görevi devr aldığı ilk günden itibaren husumet içerisinde olmasına da anlam veremiyorum. Borçlar nedeniyle yakınması özgüven kaybını ve acziyetini gösterir” dedi. 

Akpınar’dan Başkan Tugay’a  hikaye  yanıtı: Ruh halini anlamış değilim!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın belediyenin mali yapısı ve borçlarına ilişkin açıklamaları tartışmalara neden oldu. Zaman zaman personelin maaşını ödemekte zorlandıklarını belirten Tugay, belediyeyi borçlu devraldıklarını ve bu yüzden sorunlarla uğraştıklarını açıkladı. 

SONSÖZ TV’de yayınlanan programa katılan Başkan Tugay, eski Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ı da hedef alarak, “Ben devraldığımda ne kadar süresi geçmiş borç vardı? 2 buçuk 3 sene öncesine dayanan piyasa borçları var. Bir mal, hizmet almak istiyorsunuz insanlar ihaleye girmiyorlar. Göreve geldikten 2 hafta sonra icra memurları bilgisayarları götürmek için geldiler. Daha önce bu belediyede böyle bir şey olmadı. Kimse bana hikaye anlatmasın” açıklamasında bulunmuştu. 

- BAŞKAN TUGAY’DAN SELEF AKPINAR’A: HİKAYE ANLATMASIN!

Başkan Tugay’ın açıklamalarına yanıt gecikmedi. Karşıyaka’da 2014-2019 yılları arasında başkanlık yapan Akpınar, açıklamaları “üzüntüyle” okuduğunu söyledi. Akpınar, Tugay’ın kendisiyle husumetine bir anlam veremediğini, ruh halini de anlamadığı belirtirken borçlarla gündeme gelmesini de “acizlik” olarak nitelendirdi 

İşte o açıklama:

“Belediye başkanın açıklamalarını büyük bir üzüntüyle okudum. Nezaketten yoksun bir biçimde “hikaye anlatmasın” ifadesi kendi partisinden belediye başkanlığı yapmış ve partililiğinin sorumluluğunu yerine getirmiş birine karşı söylemesini doğru bulmuyorum. Belediye başkan adayı gösterildiği gün itibari ile partililik duruşumdan hiçbir şey eksik etmeden kendisine destek oldum. Bir yıla yaklaşan görev süresi içerisinde tarafıma yönelttiği, yanlış bilgilendirilmeyle yapılan, çarpıtılmış ithamlara ne sosyal medyadan ne de basın aracılığıyla cevap vermedim. Ancak bu ifadelerinden sonra cevap verme ihtiyacı duydum. Sürekli benimle ilgili açıklamalarda bulunmasına bir anlam veremiyorum. Yerel yönetimlerin yönetsel olarak ne kadar zorluklar içerisinde olduğunu bu güne kadar görmesi gerekirdi! Belediye Başkanı Tugay, hükümetin yerel yönetimleri güçlendirecek kararlar almasıyla ilgili ifadelerde bulunacağına veya kentle ilgili bir projeyi hayata geçirmek için uğraşacağına benimle uğraşmayı tercih ediyor. İçinde bulunduğu ruh halini anlamış değilim, görevi devr aldığı ilk günden itibaren HUSUMET içerisinde olmasınada anlam veremiyorum! Belediyeler dönemsel olarak zorluklar içerisinde kalmıştır her dönemin kendine has özellikleri vardır benden önceki belediye başkanlarımızda o günün şartlarında mutlaka belli zorluklar içerisinde belediyeyi devralmışlardır ve yönetmişlerdir. Süreç içerisinde yaptıkları çalışmalar ülkenin ekonomisi ile doğru orantılı olarak yaşanmıştır. Ve tüm zorluklara rağmen halka hizmet etmişlerdir. Belediyeler yakınma yeri değil hizmet etme yeridir. Belediyeyi devraldığımda borç edebiyatı yaparak yalan yanlış bilgilerle geçmişi kötüleyerek zaman geçirmedim. İlk 9 ay içerisinde Türkiye ye örnek gösterilen hizmetler yaptım. Kaldı ki benim belediye başkanlığı dönemim Türkiye siyasi tarihinde en sıkıntılı dönemlerinden birine rast gelmiştir. Beş yıl içerisinde altı seçim yaşandık,bir hain darbe girişimi ,iki yıl OHAL dönemi oldu ve 2001 ekonomik krizinden sonra yaşanan en büyük ekonomik krizi yaşadık. Genel Başkanımızda yaptığı toplantılarda bunu hep dile getirerek ilk dönemini yaşayan belediye başkanlarına destek olmuştur. Bir çok ilçede adaylıklar döneminde SORUNLAR yaşanmasına rağmen Karşıyakada bu sorun yaşanmamıştır ve ben olgun tavrımı o gün gösterdiğim gibi bugün de göstermeye devam ediyorum. Belediye başkanının nezaketten uzak açıklamalarına artık son vermesini bekliyorum. Geçmişi sürekli bahane eden bir düşünce doğru bir düşünce değildir. 

Belediye başkanlığımın üçüncü ayında oda orkestrası kurma fikri ile Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi ölçeğinde kadrolu oda orkestrasını kurduk ve bugün saygın üyeleriyle Türkiye’de sanat ,siyaset ve edebiyat alanında önemli isim olan Zülfü Livaneli’nin “Sevdalım hayat” projesi ile Türkiye’yi geziyor ve bizi gururlandırıyor. Ne kadar doğru bir işe imza attığımın örneğini bana gösteriyorlar onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Yine eğitim alanında yapmış olduğumuz çalışmayla Avrupa’da uygulanabilir en iyi sosyal sorumluk projesi ödülünü her apartman bir öğrenci okutuyor projesiyle aldık. Şimdi temennim bu projenin daha güçlendirilerek,daha fazla katılımcı sağlanarak çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarını karşılayan bir proje olarak devam etmesi. Yine Atatürk annesi ve kadın hakları anıtı yenileme fikriyle altına kadına saygı müzesi bu dönem içerisinde ortaya çıktı bir çok projelerimizin tohumunu ilk yılımızda attık. Ana okullarımızla,sağlıklı yaş alma merkezimizle,açık kapalı spor tesislerimizle, kısa süreli engelli dinlenme merkezimizle, yine Türkiye de ilk olan evrensel çocuk müzemizle,yaptığımız sosyal sorumluk projeleri olan bir çocuk bin gülüş, vatan size aileniz bize emanet gibi bir çok projemizle,tematik parklarımızla örnek alındık. Bu zorlu süreçte siyasi bir duruş sergiledim hiçbir zaman kabuğuma çekilip korkan pısırık bir hal içerisine girmedim. Türkiye’nin toplumsal olaylarında sorumluluğumun  gereğini yaptım. Kanun hükmünde kararnamelerle alınmış olan dersane kapatılması olayındaki tavrım gerekse bir yıldan fazla hüküm giymiş işçilerin belediye şirketlerinde çalışamaz kararına göstermiş olduğum tavır herkes tarafından biliniyor. Biz hayatın içerisinde yer aldık. Siyaset uzun soluklu bir iş, bir çok şey gördüm yaşadım ama hiçbir zaman ihanetin içerisinde olmadım. Çünkü benim atam 12 Eylül faşist darbesinde ihaneti yaşayıp yalancı jurnalciler yüzünden bu ülkede bedel ödeyen bir insan. Biz babamızın yolundan gitmeye devam edeceğiz. İhanet içersinde olup jurnalcilik yapanlarda tarih önünde bir gün mutlaka hesabını verecektir. 

Kendisi size vermiş olduğu röportajda bazı bilgileri benden öğrenmek istemiş. basın aracılığıyla öğrenmek istediklerini; defalarca  aradığımda telefonunu açsaydı, talep ettiğim randevuyu vermiş olsaydı iki partili mevkidaş olarak karşılıklı konuşur bilgileri almış olurdu. Bütçesinin 3-4 katı borcu olan belediyelerin başkanlarının yakınmadığı işine baktığı süreçte, bütçesinin altında borcu olan Karşıyaka’mızın başkanının yakınmasını gerektirecek bir durum yok. Yakınması, özgüven kaybını ve acziyetini gösterir!

1- Belediyenin mali sorunları yönetsel uygulamalardan değil,aşırı merkeziyetçi bir yapının olması ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik yapının sağlıksız olmasından kaynaklanmaktadır.Bunun için bütçe görüşmelerinin yapıldığı belediye meclis toplantı tutanaklarındaki konuşmalarıma bakılabilir.

2-2014 yılındaki belediyenin kesin hesabının incelenmesi sonucunda Deniz Baykal Konser Salonu,Zühtü Işıl  Spor Salonu Geriatri Merkezi gibi büyük yatırımlarının borcunu 2014 yılı içinde bitirildiğini görecektir . Kısaca bu yatırımlara ilişkin ödemeler 2014 yılında belediyeyi devir aldıktan sonra bizim yönetimimiz zamanında yapılmıştır. Ayrıca bütçeyi iyi incelediğinde Belediye Başkanlığım dönemine ait ne kadar yatırım yaptığımızı ve bütçeyi ne kadar doğru kullandığımızı da görecektir. 

3-Belediye Başkanlığım döneminde kamu bankaları dışında özel bankalardan da borç alıyorduk.Kamu bankalarının 2018 yılında kredi vermemesi tamamen siyasi ve ekonomik bir tutumdur. Kendisi belediye başkanı olmadan önce herhalde bankalarla çok iş yapmadı Türkiye’de bankalar o dönemde verdikleri kredileri geri çağırarak, ödemelerin  yapılacağı dönemde de önceden haber verilmek kaydıyla ödemeler yaptı. O dönemi bankalarla ilişkisi olan herkes hatırlıyor. Hesapsız kitapsız hiçbir iş yapmadık yaptığımız tüm işlemler planlı programlı Türkiye gerçeğine uygun bir şekilde yapıldı. ???Bütçenin hesapsız kitapsız bir şekilde kullanılmasına müdahale Sayıştay tarafından yapılır. 2014-2019 Sayıştay raporlarını açıp okursa kendisine verilen bilginin yanlış olduğunu görecektir.

4-Belediyeyi devir aldıktan sonra da alacaklı firmalar tarafından dönemimde de bir çok icra işlemi uygulanmıştır. Ancak bir çoğunu ikna ederek borcu zamana yayarak ödenmesiyle aştık. 2017 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 180 gün içinde ödemek kaydıyla hizmet ve mal alımı firmalara güvence vermek için aldığımız bir karardı. Firmalar  belediye ihalelerine sadece Karşıyaka’da değil diğer belediyelerde giderken de ödeme süresinde sıkıntılar yaşanacağından korktular bunu Karşıyaka’nın bir sorunu gibi belirtmesi doğru değil?

5-Belediyenin mali yapısının bozulması giderlerin büyük bir oranda artmasına karşın gelirlerin aynı oranda artmamasından kaynaklanmaktadır. Geliri artırmak için yapılacak olan ya kredi borçlanması yada mülkü olan arsa, bina satışı yapılarak hizmetlerin yerine getirmesidir. Dönemimde belediyenin değerli hiçbir arazisi satılmamıştır. Geçmişte kat karşılığı verilen konutların satışı yapılmıştır.

6-En önemlisi de Taşeron  sisteminin kaldırılması sonucu belediyelere birçok mali yük gelmiştir.Kıdem tazminatları da belediyeler tarafından ödenmeye başlanmıştır.

Ayrıca;

Devlette devamlılık esastır. Ben nasıl geçmiş dönemde devam eden projeleri tamamladıysam .  Yakınmayı bırakıp genel başkan yardımcımız Yıldırım Kaya ile birlikte temelini attığımız atletizm sporunun örnek ismi,iyi bir Karşıyakalı rüzgârın kızı Semra Aksu’nun adını verdiğimiz atletizm tesisinin tamamlanması ve betonda koşan ilköğretim çağındaki çocuklarımızın çağdaş bir tesise  kavuşmasıdır. Projelerin tamamlanması konusunda talimatı olan genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatının çocuklarımız, gençlerimiz adına yerine getirilmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Beş yıl içersinde Avrupa’dan ve Türkiye’den çok sayıda ödüller aldık?. En son 2018 yılında İnsani Geliştirme Vakfı'nın (İNGEV) tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde yapılan araştırmada Türkiye de ilk on arasında Karşıyaka belediyesi ödül aldı. Bu başarı başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere toplumun tüm kesimleri tarafından takdirle karşılandı. Temennim bu başarıların arttırılarak devam etmesidir. 

“ siyaset insanların birbirini karalaması değildir, farklılığını ortaya çıkartarak halkı buna inandırabilmesir.”

 
Bayraklı'nın 'iyilik' bankası yola çıkıyor
 
Buca'da kaldırıma park eden yandı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz cansız 22 Ocak 2020 Çarşamba 12:18

Karşıyakadaki ekonomik sorunların sebebi hüseyin beyden önceki başkandır aşırı borçlanma bu sonucu doğurdu gelir gideri karşılamazsa kimse yatırım yapamaz suçlanacak kişi belli ben şuna bakıyorum şuistimal bütçeyi çarçur etme varmı.

Yorumu oyla      4      7  
karsiyakali 21 Ocak 2020 Salı 19:42

Mevcut başkanı anlamak gerçekten zor sanki akp li.

Yorumu oyla      6      8  
Mustafa 21 Ocak 2020 Salı 18:43

Bu karşıyaka ya gelmiş geçmiş en çalışkan baskanlarda biri Hüseyin mutlu Akpınar dir yeni başkanın anlamsız husumet göstermesi anlaşılır gibi değil onu bunu kotuleyerek ne yapabilir sayın Cemil tugay yapamiyacagi vizyonunun yetmeyeceği bi göreve geldiği için yadirgiyor yerini .

Yorumu oyla      6      10  
Cafer 21 Ocak 2020 Salı 16:30

Karşıyaka senin gibi çalışkan başkanı zor bulur senin hizmetlerin unutulmaz Hüseyin Mutlu Akpınar seviliyorsun...

Yorumu oyla      7      13  
Partili 21 Ocak 2020 Salı 16:15

Yazılan gereksiz yorumları okudum ancak CHP kimi aday gösterirse “en iyisidir, destekliyorum” mantığını cidden anlayamıyorum. CHP seçimi kazanmış olsa bile İzmir’de en kötü isimler tarafından yönetilmeye çalışıyor. Akpınar’ın yaptıklarını yazacağınıza mevcut büyükşehir belediye başkanınızın geldiği ilçesinde neler yaptığını yazabilir misiniz? Yazamazsınız, çünkü CHP’li ise en iyisidir, kötü yorum yapan aktroldür, iftiracıdır. Hiçbiri değildir aslında. Gerçekleri görmek ve yazmak sadece yürek ister sevgili CHPliler...

Yorumu oyla      11      9  
Z.B 21 Ocak 2020 Salı 15:08

Bende bu Ce Ha Pe'yi anlamış değilim. Partiye bu şekilde mi bağlılık olur. Kendine aşık ve kendini sevenlerden oluşan bir parti kadrosu ve korosu..

Yorumu oyla      9      8  
alo 21 Ocak 2020 Salı 11:58

yiyin birbirinizi birileri sizi izliyor maazeret çözüm değil

Yorumu oyla      9      9  
AAG 21 Ocak 2020 Salı 11:56

Sn.Akpınar olaya çok doğru ve profesyonel açıdan yaklaşmış.Hakikaten mevcut Başkan'ın bu tutumunu anlamak mümkün değil.Kaldı ki ; Karşıyaka'da yaşayan birisi olarak ciddi anlamda kötü bir gidişat var.Sokaklar pis , kentkoop marketler kapanmış,belediyenin işlettiği kahvaltı mekanları bakımsız ve hijyen değil.Bence bu tarz yaklaşımlar ne siyaseten,ne insani açıdan hoş değil.Projelerinizle ve yaptıklarınızla var olmak en güzeli.Eski Başkan bir kısmını özetlemiş.Gerçekten de açmış olduğu Parklar,Anıtlar,Kültür Merkezi, Yaşlı dinlenme merkezi vb... gibi birçok proje var.Ve bunların çoğu milyonluk araziler üzerinde kurulu.Bunları satma yoluna gidebilirdi !!! ama gitmedi.Özetle;"AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ" diyorum. Laf yarışı değil proje yarışı yapılırsa insanlar bunu çok daha iyi değerlendirecektir.

Yorumu oyla      9      10  
GÜNDEMDE KALMA ÇABASI 21 Ocak 2020 Salı 11:28

Sn Akpınar basın yolu ile partimizin mevcut belediye başkanına aciz demeniz disiplin suçudur. Kınıyorum sizi. İşlenen bu disiplin suçu için parti yöneticilerini göreve davet ediyorum. Kaldı ki Akrabanız olan ilçe başkanı ile Karşıyaka'da 5 yıldır yaptığınız işler herkesin dilinde ayıp ayıp. Akrabanız da hafta sonu sizin gibi örgüt tarafından emekli edildi. Emekliliğin tadını çıkarın.

Yorumu oyla      9      11  
Mehmet79 21 Ocak 2020 Salı 11:10

Madem bu kadar iyiydiniz neden tekrar aday yapmadılar?

Yorumu oyla      11      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'Burak Oğuz' yorumu: Bunların daha neleri çıkacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Urla Belediye Başkanı iken FETÖ'den tutuklanan ...
Menderes'e yapılması planlanan katı atık tesisine tepki
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes ilçesi Çakaltepe Mahallesi, Gölova ...
İzmir’de gözler il kongresi ve PM’de: Başvuru yağmuru bekleniyor!
Mahalle delege seçimleri ve ilçe kongreleri geride kalırken gözler il ...
 
Erdoğan: Hafter'in imza atmaması manidar
Almanya dönüşü uçakta soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafter'in ...
CHP’li Yücel’den AK Parti’li Dağ’a sert yanıt: Darbeye girişenlere kim referans olmuştu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den, CHP’ye Burak ...
CHP'li Sındır'dan 'DEÜ' çıkışı: Hastane için flaş iddialar!
İzmir Milletvekili Sındır, geçmiş süreçte Aliağa’da meslek hastalıkları ...
 
CHP'li Beko: Taşeron sistemi yasaklansın!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, yaptığı yazılı açıklamada ...
İzmir'deki 'çöp' tartışmasında son durum: Bakan 'olur' verdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’te yapılması planlanan ...
Gözler bu zirvede: Liderler bir araya geldi
Libya'da kalıcı ateşkesi ve barışı tesis etmeyi amaçlayan Libya Konferansı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva