HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2018 Pazartesi - 19:17

Akpınar'dan Bakanlık'a çağrı: Mavişehir'e var; Cumhuriyet'e neden yok?

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrıda bulunarak “Ben randevu değil dosyanın onaylanmasını istiyorum. Mavişehir’e var da Cumhuriyet Mahallesi'ne, gecekondu bölgesine neden yok” dedi.

Akpınar dan Bakanlık a çağrı: Mavişehir e var; Cumhuriyet e neden yok?

EGEDESONSÖZ/Karşıyaka’da heyelan bölgesi olarak adlandırılan Cumhuriyet Mahallesi’nin kentsel dönüşüme tabi olması için gereken çalışmalar tamamlanırken Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bölgenin dosyasının Ankara’da bekletildiğini söyledi. Akpınar, bakanlığın bürokratik nedenlerden dolayı süreci uzattığının da altını çizerken dönüşümün başlaması için imzanın atılmasını talep etti.

Nisan Ayı olağan meclis toplantısında konuşan ve kamuoyuna açıklamalarda bulunan Başkan Akpınar, “Cumhuriyet Mahallesi’ndeki eski taş ocaklarını “kentsem dönüşüm bölgesi” ilan etmiştik. Burasının planlamasını yaptık.  Riskli alan ilan edildiği için bu planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayı ile yapıyoruz. Birçok olayda yanlış bilgilendirmelerle eleştiri okları bize gelir. Vatandaş ‘her şey belediye yetkisinde’ diye düşünüyor. Bakanlık ve il müdürlüğü yetkilileri bize ‘buranın 3 emsal projesini çizin ve getirin’ dediler. Biz de projeyi çizerek bakanlığa götürdük. İnceleme sonucunda ‘3 emsal dedik ama 2,5 emsal yapın’ dediler. Biz Karşıyakalılar uyumlu insanlarız. Onu da yaptık. Tekrar bakanlığa götürdük.  Dört yıldır görevdeyiz aynı şey üzerinde çalıştık. Sonra ‘bu da olmaz’ dediler. Cumhuriyet Mahallesi’nin genelini planlayacakları için olmayacağını söylediler. Mahallenin genel planları da Büyükşehir ile birlikte hazırlanıyor. Biz daha sonra 2.2 emsal olarak bunu yeni plan yaptık. Dört blok halinde 11 katlı yeni binaları projelendirdik. Zemini sağlam, manzaralı ve güzel bir çalışma yaptık. Burada zengin insanlar oturmuyor. Ekmeğini taştan çıkartanların oturduğu bölgelerdir. İnsanların cebindeki parayı da alacak değiliz” dedi.

MAVİŞEHİR’E VERDİLER!
Belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıktan sonra bakanlıkla görüşmeler yaptıklarını da anlatan Akpınar, “ Dosyayla ilgili çalışmaları tamamlamıştık. Sonra da başkan yardımcım bana ‘bir sorun yok, imzaya kaldı, sizin eseriniz’ dedi.  Bakanlıktaki arkadaşlarımızla görüşmek için Ankara’ya gittik. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü bize ‘bakanla görüşün’ denildi. Bakanın yoğun programı olduğu için bakan yardımcısına sunduk. Orada şöyle dediler: Sayın başkanım proje güzel de biz bunu onaylayamayız.  Orada ‘zemin artı beş kat’ yapılsın dediler. Onlara Mavişehir’i örnek gösterdim. Alüvyonlu araziler üzerine 30 katlı imar verildi. Ben inşaat yapanlara hakları olduğu için bir şey demiyorum. Bu arazilerin de mülkiyeti belediyeye ait değil TOKİ’nindir. Planlarını da belediye değil bakanlık yapmıştır. İnşaat ruhsatını biz vermeseydik bakanlık verecekti. Aldıklarında da 3-4 milyonluk ruhsat harcını alamayacaktık.  Ben toplantıda ‘Mavişehir’de veriyorsunuz da neden Cumhuriyet Mahallesi’nde vermiyorsunuz’ dedim.  Şu anda o dosyamız halen bekliyor. Ben bakanlıklardan randevu istemiyorum. Bir an önce vatandaşlarımızın sıcak konutlara kavuşmasını istiyorum” diye konuştu.BİZ YAPARSAK CEZASINI TORUNLARIMIZ ÇEKER
Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu kentler yanlış planlamalar yüzünden kayboldu. İzmir’in geçmiş yıllarına bakın. 1970’li, 80’li yıllarına bakın. İnternette görürsünüz. Oralardan birbirimize hakaret etmeyelim. O fotoğraflarda Yalı evleri vardı. Yüksek konutlar yoktu.  O dönemki yerel yöneticiler vatandaşın da talepleri doğrultusunda buraları planladılar. Yüksek katlı imarlar verdiler. Vatandaş mutlu. Neden? Çünkü 2 katlı eski ev 9 kata çıktı. Parası olan da mutlu çünkü manzara, deniz havası var. Belediye başkanı da mutlu çünkü oy alacak. Bir tek mutsuz olan vardı. O da şehrin ta kendisi. Şimdi yaşanmaz hal alan yerlerde, binalarda kent görüntüsünü hepimiz görüyoruz. Biz yanlışlar yaparsak bizlerin torunları cezasını çeker. Düzeltilmeyecek bir şekilde cezalarını çekerler. Oy kaygısı içinde davranıp bazı yatırımları acele yapmak kente yazık eder.  Sayın Cumhurbaşkanı ‘İstanbul’u bozduk, kentleri yaşanılmaz hale getirdik’ diyerek özeleştiri yaptı. Oralarda yıllardan beri iktidarda olan partinin genel başkanı olarak bunu söyledi. Bazıları da takdir etti. İstanbul’da tarihi binaların üzerine modern, camlı binalar yapıldı”

 

 
Konak’ta yoğun meclis: Komisyonlar ve encümende kimler yer aldı?
 
Alsancak Stadı için büyük müjde: Artık hiçbir engel kalmadı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÖZAY DAĞHAN MUHTAR 3 Nisan 2018 Salı 12:57

SAYIN KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANIMIZ CUMHURİYET MAHALLESİ TAŞ.OCAGINDAN İBARET DEGİLDİR BENİM BİLDİGİM BİR MAHALLEDE İMAR ÇALIŞMASI YAPILACAKSA BU MAHALLENİN YÜZDE YÜZÜNÜ KAPSAMASI GEREKİR EGER SİZ ÇOK SAMİMİYSENİZ GELİN MAHALLEMİZİN MEYDANINA KOYALIM KÜRSÜNÜZÜ ÇIKIN ORADAN KONUŞUN BELEDİYENİN GÖREVİ İNŞAAT YAPMAK DEGİL ALTYAPISINI DÜZENLEMESİNİ İMARINI ÇIKARIP HER KARŞIYAKALI GİBİDE KENDİ MÜTAAİTİNİ KENDİSİ BULMASI GEREKİR BEN 65 YILDIR ATALARIM BURADA YAŞAMAKDA VE HALEN GENÇ KUŞAKLARIMIZ BURDAYIZ ÇÜNKÜ BİZ ÖZ VE ÖZ KARŞIYAKALIYIZ BURANIN MUHTARIYIM BEKÇİSİYİM DELİSİYİM BENKİMSENİN BİR KARIŞ ARAZİSİNİ KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKMEM ÇEKTİRMEMDE ÇOK DÜRÜSSENİZ BUYURUN SİZİ MAHALLEYE BEKLİYORUZ MAHALLE MUHTARINI MAHKEMELERE VERMEKLE BU İŞLER ÇÖZÜLMEZ 7Cİ KATTAN SİYASET YAPMAK KOLAY NEREDEN GELDİGİN GÜNLERİ UNUTMA SAYGILAR CUMHURİYET MAHALLESİ MUHTARI ÖZAY DAĞHAN

Yorumu oyla      10      6  
2 Nisan 2018 Pazartesi 22:33

valla başkan haklısın ama göç alan şehirler biter.ne yaparsan yap biter.şehrin kültürü bitti mi o şehir başkalaşır..

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta yoğun meclis: Komisyonlar ve encümende kimler yer aldı?
Belediye meclisinde komisyonlara üye seçimi yapılırken, encümen de oluştu. ...
Aliağa'da yine kriz: Bu kez Kent Konseyi karıştı!
Aliağa Belediyesi Kent Konseyi’nde apar topar genel kurul yapıldı. Konsey ...
Foça'da halk toplantılar bu hafta Ilıpınar'daydı
Foça Kaymakamlığınca geleneksel olarak her ay düzenlenen halk toplantısına ...
 
Çalışanlardan Başkan Uyar’a 4. yıl sürprizi
Urla’nın ilk kadın Belediye Başkanı Sibel Uyar, mazbatayı alışının dördüncü ...
Teleferik keyfi kaldığı yerden...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, açıldığı günden beri 1.2 milyon yolcunun ...
Başkan Pekdaş’tan 4 yılın raporu: Kendimi hiç çaresiz hissetmedim
Konak Belediye Başkanı Pekdaş, “4 yıl çok çabuk bitti. Ben bu 4 yıl içinde ...
 
Buca'da neşe dolu hafta sonu: Ot şenliği!
Buca hafta sonunda neşeli ve yemyeşil bir şenliğe ev sahipliği yaptı. ...
Bornova’da çocuklar için Kitap Şenliği
Bornova Belediyesi’nin  Kütüphane Haftası kapsamında, Büyükpark’ta düzenlediği ...
Karşıyaka'da kendi işinin patronu olma fırsatı
Karşıyaka Belediyesi ve KOSGEB ortaklığıyla yürütülen Uygulamalı Girişimcilik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva