HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2019 Salı - 22:58

AK Partili Zeybekci'den liman mesajı: Çandarlı Pire'nin yerini alacak!

AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın 'Teke Tek Seçim özel' programında İzmir'in Pire Limanı'nın yerini alacağını belirterek, "Değişen, büyüyen dünyaya nakliyecilik sistemine ayak uyduramadığı için İzmir, Pire Limanı çıktı. Çandarlı limanı ile İzmir tekrar bunu alacak" dedi.

AK Partili Zeybekci den liman mesajı: Çandarlı Pire nin yerini alacak!

AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın 'Teke Tek Seçim özel' programında gündeme dair soruları yanıtladı.

Zeybekci'nin açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

"İZMİR'İ AK PARTİLİ YAPMAK YERİNE AK PARTİ'Yİ İZMİRLİ YAPMAK"
Oradaki sözüm doğru bir söz. Bakanlık döneminde de kullandığım bir şeydir. Bütün siyasi partiler için geçerlidir. İzmir'de AK Parti olarak yaşadığımız sonuçları diğer siyasi partiler farklı bölgelerde yaşıyor. Siyasi partinin hitap ettiği bölgeye dönüşmesi. İzmir'i AK Partili yapmak gibi bir deneme yerine AK Parti'yi İzmirli yapmak. Davranış olarak farklıdır, mutfak olarak farklıdır Ege. Bir mülayim tavrı vardır ama Efe damarı da vardır. Bütün siyasi partiler nerede başarılı olup olmadığını yorumlarlarsa ki, biz AK Parti olarak yorumluyoruz.

"İZMİRLİ VATANDAŞLARIMIZDAN KARŞILIĞINI GÖRÜYORUZ"
Seçim kampanyasına en erken başlayan aday biziz. Soyadımız itibarıyla Zeybekci, Egeliyiz. Egeli insanların tavır ve yaklaşımlarını biliyoruz. Aslen İzmir'de işi gücü olan, sivil toplum kuruluşlarla çok yakın teması olan, şirketleri olan, istihdamı olan birisiyim. Bu sürecin bana öğrettiği şey ilk başlarda çok nazikçe merhaba, nasılsınız, iyi misinizden, vallahi bir çayımı içmeden bırakmamdan  direk dokunan, temas eden, samimiyetinizi, kabiliyetinizi anlatan, insanların size inanmalarını sağlamakla ilgili açık yüreklilikle, İzmirli vatandaşlarımızla sohbet ettiğimizde bunun karşılığını gördük.

"DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUMU TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM"
Bizim işimiz kolay ile olmaz. Hiç aklımızda yok muydu? 2004'e kadar siyasetin hiçbir şekilde geleceğim olacağını hiç düşünmemiştim. 21 Şubat 2004'de televizyonlardan sayın Cumhurbaşkanımızın bizim ismimizi açıklamıştı. Aday olacağımı bilmiyordum. 21 Şubat'ta sayın Cumhurbaşkanımız beni aradı. İhracatçılar Birliği'nde toplantıdaydık. Bayağı oldukça büyük bir şirketimiz var. Pazarlama işi bizim üzerimize kurgulanmış durumda. Kendisi 'Denizli adayı sen olacaksın' dedi. Sabah eşimle oturup, konşutuk. Tütün amelesi bir babanın çocuğu olarak bu millet sayesinde okuduk, dedim. Annemle birlikte gündeliğe giden birisiydim. Dedim ki 'herhalde benim bu millete bedel ödememiz' gerekiyor.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ 'İZMİR'DE ADAY OLACAKSIN' DEDİ"
Beni en çok mutlu eden belediye başkanlığıdır. Hiçbir makama değişmem. Diğer taraftan da önünüzde bir İzmir var. İzmir'de bakandım o zaman. Bir söz söylemişim. Aslında o gün belediye başkanlığına talip olduğumu ayan beyan söylemişim. İzmir yaratılıştan dünyanın en güzel şehri. Tarih boyunca enleri yapmış. Son dönemlerine baktığımızda insan düşünüyor İzmir'i. Hala çöple uğraşan İzmir, kanalizasyon ve arıtmayla, ulaşımla uğraşan bir şehir. Türkiye'de böyle bir şey yok. İmar Affı'yla ilgili bakarsanız İstanbul'un tam iki katı. Bunların hepsi gözünüze çarpıyor. Ege'de yaşayan herkesin bir İzmir'i vardır. Cumhurbaşkanımız ekonomiyle ilgili bir konuyla ilgili istişare ederken bir anda 'İzmir adayı sen olacaksın' dedi. 'Ne düşünürsün' dedi. Ben de 'birinci sorunuz bir talimat', ikinci soru 'Ne dersin'e cevap vereyim, inanmasaydım kesinlikle bununla ilgili yorum yapardım.

"İZMİR EN GÜZEL KIZ SÖZÜNE İZMİRLİLER ALINMADI"
Birileri bazı lafları cümlenin yarısından alıp da yorumlamakla ilgili. Orada söylemeye çalıştığım şu, sözdür bu, Anadolu'nun genel kültür. Mahallenin en güzel kızı. Daha adaylığımız açıklanmamış. Kapıdan girerken gazeteciler ister misiniz diye sorunca, gayri ihtiyari 'izmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez ki' dedim. İzmir Simirna'dan geliyor. En güzel demek. İzmir'de kimsenin bununla ilgili bir alınganlığı yoktur.

"BİR ŞİRKET KURARAK KOOPERATİFLERİN KORUYUCUSU OLACAĞIZ"
Tarımla ilgili bütün alanlarda projelerimiz var. İzmir tarımsal gayri safi hasılatında Türkiye'de 2 numara. Süt üretiminde 1 numara. Bütün bunların her birini dünya markası haline getirmek için bir çabamız olacak. İlçelerde kurulan kooperatiflerin koruyucusu kuracağımız şirket olacak. Şirket belediyenin şirketi olacak. Şirket kooperatiften ürünü alınca depolayabilme mali gücüne sahip olacak. Bu şirket kâr amaçlı değil zaten bir yere kadar zarar amaçlı kurulacak.  Dünyada tüm İzmir'in hassas ürünleriyle ilgili tanıtım kampanyalarını yapacak. Dünyada bazı yerlerde görürsünüz. Londra, Paris, Tokyo, New York, Dubai'nin belirli köşelerinde İtalyan yemekleri mağazaları ve İtalyan ürünleri vardır. Bunu biz kuracağız.

"BU ŞİRKETİN GÖREVİ KOOPERATİFLERİ KURMAK VE KORUMAK OLACAK"
Bu şirketin şöyle bir görevi olacak. İlaç, gübre, sera kurulması, traktör, pamuk toplama makinası gibi. Bunları bu şirket vasıtasıyla toplu olarak alınacak. Çiftçi kardeşim 2 yıl vadeli, sıfır faizli ödeyecek. Veya ürün hasadında ödeyebilecek. En başarılı kooperatif Tire Süt Kooperatif. Niye biz 30 ilçede aynı aynı kurup da bir noktaya gelerek korumayalım? Kooperatifleri kurmak görevi bu şirketin olacak. Onları bir şekilde zor zamanda, yağmurlu havada, kuru havada bunları bir yere götürmek bu şirketin görevi olacak.

"İZMİR'DEKİ İŞSİZLİK ORANLARI TÜRKİYE'NİN ÇOK İLERİSİNDE"
Birileri bunu İzmir'de söyleyecek sözü olmayanlar, sorunları, problemleri, çözüm önerileriyle ilgili alanı siyasi ideolojik perdeyle kapatmak isteyenler yapıyor. Bu İzmir'e yapılan haksızlık. İzmir'de yaşam tarzıyla ilgili problem yok. Eğer bir problem varsa yaşam kalitesiyle ilgili. 65 bin kişiye yüzyüze sorduk. En son 2 ay oldu, 84 bin kişiye sorduk. Öncelikleriniz, problemleriniz ne diye sorduk. İzmir patinaj yapmıyor, geriya kayıyor. Genç işsizlik oranı yüzde 26,5, işsizlik oranı 14,5, kadın işsizlik oranı yüzde 19'lar civarında, Türkiye'nin çok ilerisinde.

"DENİZLİ'DE ÇÖPLERDEN ELEKTRİK ÜRETİLİYOR, BUNU BEN YAPTIM"
Anketlerde altyapı sorunu çıktı. Ulaşım, otapark, yol kalitesi, yağmur suyu basması, çöp çıktı. İzmir'de tüm yağmur suları kanalizasyona verilir. Biz İzmir'de yağmur suyunu komple kanalizasyonu verdiğimiz için her yağmurda basan yağmur suyu değil lağım. Bu da denize gidiyor. 21. yüzyılda Türkiye'de böyle bir problem yaşayan başka bir şehir kalmadı. İzmir çöpünü dağlara, tepelere atıyor. Ben Denizli'de modern depolamayı yaptım da geldim. Bunlar depolanır, sızdırılmaz, arıtılır orada bir gaz oluşur, oradan da elektrik üretilir. Ben bunu yaptım da geldim. Denizli'de çöplerden elektrik enerjisi üretiliyor.

"BELEDİYE BAŞKANLARI ARTIK YATIRIMCILARIN PEŞİNDE KOŞTURUYOR"
İzmir şu anda Ankara'nın yüzde 67'si kadar GSMH'ye sahip. Geri gitmişiz. İhracatta 2 numaraydık. Şu anda TÜİK rakamlarına göre üçüncüyüz, TİM rakamlarına göre dördüncüyüz. Antalya'ya 19 milyon üzerinde turist geldi bizi 1 milyon 40 bin. İklim anlamında baktığımızda Antalya'nın deniz turizmi var. Antalya'ya 2018'de 100 milyar para girdi, İzmir'e girmedi. Onun için yüzde 26,5 genç işsizlik var. İzmir'de tersine beyin göçü var. İzmir'de herkesin bildiği bir hanımefendi var. Dedi ki, 'benim çocuklarım en güzel okullarda okudu ve İzmir'de iş bulamadığı için İstanbul'a gitti'. Artık dünyada şehirler yarışıyor. Belediye başkanları yatırım avcısı şekilde koşturuyor. Belediye başkanları yatırımcıların peşinde koşturuyor.

"RAHMETLİ ANACIĞIM 'OĞLUM İÇİNDE KURT OLACAK' DERDİ"
Bir zamanlar İzmir'de 5 tane 1. Lig'de takım vardı. Şimdi niye yok. Tüm Türkiye zamanında aynı altyapıya sahipti. Türkiye başka yere gitti, biz hala stadların inşaatını durdurmanın peşindeyiz. Bizim en büyük ilçemiz Karabağlar. En çarpık yapılaşmanın da hakim olduğu yer. Bu ilçe Türkiye'deki illerin belki yarısından daha fazla büyük. Bir sinema salonu olmaz mı? Bir konferans salonu olmaz mı? Yarım pota basketbol sahası yapmanın önünde ne engel var? Rahmetli anacığım 'oğlum içinde kurt olacak' derdi. Yani dertli olacaksın.

"HER TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLARAK BÜTÇE YAPILIR"
21.yüzyılın dünyasına İzmir'i hazırlamamız lazım. Vatandaşlarımızın bizar oldukları ulaşım, trafik, otapark var. Siz bunu hazırlamadığınız zaman turisti oraya nasıl getireceksiniz? Şu anda İzmir'de bunları çözeceğiz. Dillere pelesenk olan bir şey var, 'efendim biz diğer illere verilen kadar pay almıyoruz' denir. Sayın Tayyip Erdoğan Başbakan olur olmaz, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı başına bütçe gelirlerinden pay ayrılır ve bu gönderilir. Dengelemeler yapılır. İzmir kişi başına ödenen payda Türkiye'de ikincidir.

"GÖREVE GELİRSEK BALÇOVA'DAKİ PROBLEMİ BİTİRECEĞİZ"
Balçova'da 3 bin 500 vatandaşımızın elinde tapu var. Bir türlü vatandaşlarımızın tapuyla ilgili problemleri bitmemiş. Bu probleme şu anda 5 bin mirasçılarla birlikte 20 bin kişi. Onlarla kapsamlı toplantı yaptık. Büyükşehir bu işe girmeden bu iş çözülmez. Fedakarlıkta bulunacak. Vatandaşlarımıza gelin sizin arsalarınızı yüzde 40'a kadar DOK alarak yeni çıkan parsellerle, der ki, o gün aldığınız arsaların bugünkü reel değeri ne? Gel sana bu parayı vereyim veyahutta DOK'la git yapını yap. Biz 1 Nisan itibarıyla göreve gelirsek 2019'da bu problemi bitireceğiz.

"İZMİR'DE G-20 EKONOMİ BAKANLAR TOPLANTISINI YAPAMADIK"
Şehri dünyaya hazırlayacak, dünya vitrinine koyacak, İzmir'e gelmeyen turizm yatırımcılarını AK Parti hükümeti mi getirmedi? Ben Ekonomi Bakanı iken G-20 Ticaret Bakanlığı zirvesini İzmir'de yapmak istedim. Ama oteller yeterli değildi, yapamadım. 1000 kişiyi bir anda bir otelin tek bir salonunda bulamadık. İstanbul'da yaptık bu toplantıyı. İzmir'de büyük salonu olan bir tek otel yok.

"İZMİR KÖRFEZİ'NE ŞU AN YAĞMUR YAĞMADAN KANALİZASYON VERİLİYOR"
İzmir'de İYİ Parti ve adı geçen partiye verilen meclis üyeliği sayısı 103. Bizim 10 Numara İzmir diye İzmir'in tüm problemlerine dokunan ve tarih vererek bizim projelerimizi almaları bizi sevindirir. İzmir'de 1 Nisan'dan sonra İzmir'de demokratik ortamlarda bunlara bakacağız şeklinde konuşmuşlardı. Aziz Bey diyordu ki, 'İzmir kokmuyor, körfez kokmuyor' diyordu. Sayın aday 'İzmir kokuyor, körfez kokuyor' diyor. İzmir Körfezi'ne kanalizasyon veriyoruz. Yağmur yağmadan da veriyoruz.

"İZMİR'DEKİ ÇANDARLI LİMANI PİRE'NİN YERİNİ ALACAK"
İzmir'i biz bir zevk şehiri haline getirmemiz gerekiyor. İzmir bir merkezdi. Bütün Ege'nin adalarıyla birlikte geldiği bir yerdi. Gidilmek istenen bir yerdi. İzmir zamana ayak uyduramadığından dolayı Pire ve Malta limanı İzmir'in fonksiyonunun yerini aldı. Değişen, büyüyen dünyaya nakliyecilik sistemine ayak uyduramadığı için İzmir, Pire Limanı çıktı. Çandarlı limanı ile İzmir tekrar bunu alacak. Çiğli Havalimanı bizim için e-ticaret, hava kargo ve lojistik merkezi olacak.

"21. YÜZYILDA BUNU KONUŞMAK İLKELLİKTİR, YOBAZLIKTIR"
İzmirliler Denizli'yi bilirler. Bizim tren istasyonu ve garajın dibi şehrin tam göbeğinde. Tarihi kadim binaların olduğu yer.  Denizli'de her noktada her köşede içkili restoranlar var. Hiç kimse bir şey diyemez. 21. yüzyılda bunu hala konuşuyor olmak ilkelliktir, gericiliktir, yobazlıktır. Şehir merkezinde bir eğlence mekanı olsun, tarihi binaların olduğu yeri gazinolar, pavyonlar, eğlence mekanlarının olduğu yer haline getirdik. Orayı düzenledik, alt yapısını yaptık.

"İLK ÜÇ AY YORULMAYACAĞIZ! 6 AYDA BİR TEK ÇUKUR KALMAYACAK"
10 Numara İzmir kitapçığımız bir taahhütnamedir. Bir sözdür. Şimdiye kadar benim için şu sözü verdi de yapmadı diye kimse bir şey söyleyemez. İzmir Belediye Başkanlığı'na geldiğimizde 1 Nisan'dan itibaren 3 ay boyunca yorulmayacağız. İlk 3 ay projelerin hazırlanması. Bütün arkadaşlarımızla oturacağız. Önce şunda anlaşacağız, biz hizmet etmeye geldik. Hizmetkâr belediyecilik anlayışı İzmir ve 30 ilçede hisedilecek. Belediye başkanlığında eşik olmayacak. Bir seferberlik başlatacağız. 3 ayda temizlik seferberliği. 6 ayda o şehirde bir tek çukur kalmayacak en ücra köylerimiz olmak üzere. İzmir'e 9. ayın sonunda İzmir'e geldiğinde 'Acaba başka bir şehire mi geldim?' diyecek.

"ÖYLE BİR HALE GETİRECEĞİZ Kİ İZMİR'DEN ZEVK ALINACAK"
2 yıl içinde çöpü bitireceğiz. Katı atığı bitireceğiz. İstasyon problemlerini halledeceğiz. Alsancak'taki tramvayı Karşıyaka'ya ilk üç yıl içinde yapacağız. İZBAN'a ilave yapacağız. Metroda biz havalanına kadar Buca Metrosu ilk başlayacağımız. Gaziemir girişimiz hakikaten bir kaos. Orası iki tane 6'şar şeritli yolla trafiği rahatlatacağız. Şu anda İzmir'de benim vatandaşlarımın kişi başına düşen 1.6 metre kare. 3 yıl içinde 10 katına çıkaracağız. Metropolde yaşayan vatandaşlarımızın gidebildiği iki yer var Kordon ve Karşıyaka. Benim vatandaşlarım İzmir'den zevk alacak.

"İZMİR'İN MERKEZİNDE 1 METREKARE YOĞUNLUĞA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"
84 bin kişiye sorduk. Vatandaşlarımızın talepleri su ücretleriyle ilgili. Şu anda İzmir Türkiye'nin en pahalı suyunu içiyor. Bunları da halledeceğiz. Metropol İzmir'de 1 metre bile yoğunluk artışına izin vermeyeceğiz. Mülkiyet hakkı kutsaldır, anayasa ile korunmuştur. Bunlar CHP döneminde yapıldı. Kent merkezinde öncelikle deprem hassasiyetiyle ilgili çok büyük sıkıntımız var. Bizim imar planlarımızda jeolojik haritalarımız işlenmemiş durumda. İzmir'in merkezinde 1 metrekare bile yoğunluğa müsaade etmeyeceğiz.

"KEŞKE TUNÇ BEY İZMİR'İN ARKA MAHALLELERİNE GİDEBİLSE..."
Tunç Bey İzmir'i bilmiyor. Arka mahallelerine girse, Karşıyaka'nın, Bornova'nın, Buca'nın, Karabağlar'ın yaşadığı yerleri görse. Benim vatandaşımın mangal yapmaya gidebileceği bir yer yok zaten. Oradaki endişe arka mahallelerden gelebilme. Misafir demek, beni orada geçici olarak görmek, kim kalıcı acaba İzmir'de. Hayatta kim kalıcı ki? Alsancak ve Karşıyaka'dan ibaret değildir İzmir. Karşıyaka'da benim vatandaşlarımın hiçbir şekilde gidip mangal yapma imkanı yok. Ama gidebilmeli. Millet bahçelerini bunun için söylüyoruz. 31 Mart geldiğinde sizlerin en çok konuştuğu şehirlerden biri olacaktır İzmir.

"GELDİĞİMİZDE İZMİR'DE 24 SAAT AÇIK KÜTÜPHANELER YAPACAĞIZ"
İzmir'de 1 milyon öğrencimiz var. Geldiğimizde ilk yapacağımız şey 24 saat yaşayan, açık kütüphaneler. İzmir'de 8 tane üniversitemiz var. Oralarda da bunu yapacağız. Tiyatrolarımız, kent müzelerimiz olacak. Her ilçemizde müzelerimiz olacak. İzmir'in her yerindeki yüksek yapıların tamamı CHP belediyelerine izniyle yapılmıştır.

"20 BİN KADINIMIZA KURACAĞIMIZ ŞİRKETLE İSDİHDAM SAĞLAYACAĞIZ"
Türk el halıcılığıyla ilgili çok büyük zemin kaybettik. Türk halıları Pakistan, Hindistan, Çin'de dokunmaya başladı. 20 bin kadınımızı, atelyeleri kurarak, çalışan kadınlarımızın sigortasını ve stopajını biz ödeyeceğiz. Gençlerimizin istihdamı ile ilgili turist sayısını en az 10 milyona çıkarmamız lazım. Turizmi oraya çağıracağız. Belediyede çalışan kardeşlerimizin hiçbir kişiyi çıkarmayacağız. Zerre kadar şüpheleri olmasın.

"SEFERİHİSAR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI TAM MAAŞINI ALAMIYOR"
Seferihisar hakikaten cennet gibi bir yer. 10 yıldır orada görevdesiniz. Belediyecilik olarak maalesef son derece başarısız bir alanı görüyorum. Bugün 130 milyon borcu var. Belediyenin 26 arazisi 119 milyona satıldı, bugünkü değeri milyardır. Sığacık Belediyesi'nin iki adası vardı. 28 dönümlük bir Eşek Adası 1 milyon 350 bin TL'ye satıldı. 10 yıllık süreçte yaklaşık olarak bütçemizi arttırdık anlamında söylenen şeyler var. Son 4 aydan beri maaş ödemekte zorlanan, insanların tam olarak maaş alamadıkları bir belediye.

"İZMİR'DE 55 BİN KİŞİLİK OLİMPİK STADYUM YAPACAĞIZ"
Expo Ege diyelim buna. Teması da sağlık. Bu bir anlam ifade eder bir karşılığı olur. 1971 yılındaki Akdeniz Olimpiyatları'nın katkısı olmuştur. Dünyanın en modern olimpik stadyumunu, 55 bin kişilik stadı oraya yapacağız. İzmir'de biz yine aynı içinde veledromun da olduğu büyük bir spor salonunu yapacağız.

 
Zeybekci’nin sloganı zirvede!
 
O model uçaklar Avrupa'nın tamamında askıya alındı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan 13 Mart 2019 Çarşamba 10:32

senin reis izmire nefretinden izmir dururken selcuga kongre merkezi yapti (2013) universiade zamaninda neden Atatürk stadini yenilemedinizde simdi olimpiyat stadi yapicaz diyosun!!!

Yorumu oyla      4      5  
gerçek izmir 13 Mart 2019 Çarşamba 09:28

Gerçek İzmir sahilin 2-3 sokak arkalarıdır. Karataş, halilrıfat, damlacık, varyant, ikiçeşmelik, kemer, tepecik, yeşildere, gürçeşme, alaybey... her yer metruk bina her yer dökülüyor.

Yorumu oyla      5      6  
Z.B 13 Mart 2019 Çarşamba 09:05

Burada sayın ALTAYLI'ya bir soru soracağım ve samimi olarak da cevabını bekleyeceğim. Sayın ZEYBEKÇİ'ye sorduğu soruları acaba bir gazeteci olarak her şey den bağımsız ve özgür iradesiyle kendileri mi hazırladı? Bunu niçin sordum biliyor-musunuz? Dün Star Televizyon kanalında Sayın KILIÇDAROĞLU vardı. Her şeyin üzerine bahse girerim ki KILIÇDAROĞLU'na sorulan soruların tekini dahi bu yapımcılar hazırlamamıştır. Ismarlama sorular üzerinde yapılan bir söyleşiydi. Sen çok yaşa özgür ve tarafsız basınımız(!)...

Yorumu oyla      4      5  
Z.B 13 Mart 2019 Çarşamba 08:56

Sayın ZEYBEKÇİ'nin söylemlerine bakınca, sanki bir belediye başkanı değilde bir holding patronu yaklaşımı ile İzmir'e baktığını görüyorum. Her şeyi, kar- zarar ve pazarlama mantığı üzerine kurgulanmış. Bir kamu yararı, kamu hizmeti söylemi yok.zaten öyle bir derdi ve geçmişi de yok. Bunu bu söyleşide kendileri de açık olarak ifade etmekteler. Ne diyor; beni Ankara'da aradılar tam da o sıra da ihraççılar toplantısı ve şirket işlerimizle uğraşırken Denizli Belediye Başkanlığı görevi verdiler. Bu kulvarlarda olan birinden, tarımsal üretim,hayvancılık,kamu yararı ve kente kamusal bir pencerede bakmayı da beklemek bence çok romantik ve gerçekçi bir yaklaşım olmaz.

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 13 Mart 2019 Çarşamba 01:28

Yahu hala işsizliği belediyenin suçuymuş gibi gösteriyor bundan önceki ekonomi bakanı sen değil miydin? Bakanlığın zamanında senin görevin neydi? Ne işe yarardın? İzmirli en pahalı suyu kullanıyor demişsin de en pahalı elektrik, en pahalı doğalgaz, en pahalı akaryakıtı ne yapacağız? Bir de bunlardan bahset. Sizin bu kafanızla yakında patates soğanı manavdan değil kuyumcudan alacağız.

Yorumu oyla      7      5  
gürkan 13 Mart 2019 Çarşamba 00:30

Liman konusunda yaptığı açıklama ise tam evlere şenlik. Kardeşim limanı yaptınız da yapmayın diyen mi oldu? Alsancak limanına daha büyük gemilerin gelmesi için TCDD kanal açacaktı, o iş ne oldu? Belediye sirkülasyon kanalı projesi için ihaleye çıktı, TCDD çıktı mı? Çıkmadı ise neyi bekliyor?

Yorumu oyla      7      7  
gürkan 13 Mart 2019 Çarşamba 00:14

Arkadaş butik semt statlarında ısrarcı olanlar bunlar, olimpik stat yapacağız diyen de bunlar :) hem de dünyanın en moderni :) Türkiye olimpiyatları aldı da bizim mi haberimiz yok? Avrupa Futbol Şampiyonası verilmeyince "masraftan kurtulduk" diyenler şimdi 55 bin kişilik olimpik stat yapacağız diyor :) İzmir'de hala daha alt yapı konuşuluyor, başka yerlerde bu sorunlar yoksa başta Ankara ve İstanbul Belediyeleri olsun alt yapı çalışmalarını niye yapıyor? Denizli Belediyesi 2018'in Kasım ayında kent merkezinde alt yapısı olmayan 9 mahalle için ne ihalesine çıktı? Rize çöplerini nereye döküyor? İzmir katı atık tesisi niye yapılmadı? Yıllarca ne tür engel çıkarıldığını bilmeyen mi yok. Türkiye'de en çok arıtma yapan İzmir neden çöp tesisini yapmasın? Aptal mı bu insanlar?

Yorumu oyla      6      5  
Ozzy 12 Mart 2019 Salı 23:48

Biz Izmir’den zaten zevk alıyoruz.Sen kafana takma.

Yorumu oyla      6      6  
masal ve martaval 12 Mart 2019 Salı 23:48

Çandarlı ve diğer projeler bakanlıkların işi olduğu için mi bütçeden otuzbin lira ayırdınız? Bu soruyu Altaylı sordu mu acaba? Hayatlarınız palavra üzerine kurulu, satacak bir şey kalmadı, kamu kurumlarının gelecek yıllardaki tahmini karlarını ipotek ettiniz, yetmedi! Gözünüzü İzmirin kredi imkanlarına diktiniz! Bilmek, duymak istemediğiniz şeyi ben yazayım, sakın denemeye kalkmayın, Yunan'ı kovan İzmir sizin hayda hayda gözünüzü oyar! O yüzden efendi gibi uslu uslu gidin işinize, yağmurlu günde su vermeyeceğinizi söylediğiniz yalanlardan, reisin baraj diye tutturmasından biliyoruz biz zaten! Bekleyen izni vermeyen yatırım yapacakmış! Yaa bi yürü git allasen!

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci’nin sloganı zirvede!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin “İzmir’e ...
Fatih YAPAR yazdı... Kaymakam vakası!
Fatih YAPAR yazdı... Kaymakam vakası!
Ümit YALDIZ yazdı... Mart’ın sonu…
Ümit YALDIZ yazdı... Mart’ın sonu…
 
CHP'ye ittifak çıkışı: Kime yutturuyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylikdüzü'nde halka seslendi. İYİ ...
Tel Rıfat'ta Rusya ile 'ortak devriye' adımı
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Tel Rıfat'ta müşterek ...
CHP’li Aday Durmaz’dan sert mesaj: Yazıklar olsun bu işlerden medet umanlara!
Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, seçimi kazandığı takdirde işten ...
 
Büyükşehir Adayı Soyer: Bucaspor, Buca Belediyesi'ne emanet
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Bahçeli: Sağ duyulu CHP'li seçmene açık çağrımdır!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Yozgat mitinginde konuştu. ...
'Aç soruşturmayı, kimseden korkmayız'
Bursa'da konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Bizim yeni bir siyaset anlayışına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva