HABERLER>POLİTİKA
12 Ağustos 2022 Cuma - 09:21

AK Partili Sürekli'den Soyer'e: Mazeret üretme, adres şaşırtma!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘Karınca modeli’ saha çalışması kapsamında; Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Cemal Bekle, Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kollarının katılımıyla Tire’deydi. Yoğun temposuna vatandaş, esnaf, üye, işletme ziyaretleri ve STK buluşmalarını sığdıran Başkan Sürekli, yaptığı konuşmalarda önemli mesajlar verdi. Bölgenin Ziraat Odaları ile de ile bir araya gelen Sürekli; “Vatandaşla buluşmak için engel tanımayız. Alan çalışmalarımıza yaz sıcağına rağmen hiç ara vermedik." diye konuştu.

AK Partili Sürekli den Soyer e: Mazeret üretme, adres şaşırtma!

Geçtiğimiz günlerde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Buca Metrosu’nda engellendikleri yönündeki açıklamasına da değinen Başkan Sürekli şöyle konuştu, “Buca Metrosu; kendi elleriyle çıkmaza sürükledikleri bir projedir. Yargıya taşıyanlar da ihale sürecinde bile bile haksızlık ettikleri kişilerdir. Mazeret üretmekten, adres şaşırtmaktan vazgeçsinler. İzmir’in raylı sistem ulaşımında AK Parti’yi, İZBAN gibi bir projeyi yok saymak ise tam bir gaflet. Bıraksınlar, başkalarının yaptığı ile övünmeyi, Allah rızası için bir tek işi, sızlanmadan başlayıp bitirsinler.”

Tarım girdilerinde denge yakalandı…
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 1 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda sağlıkçıları, yeni üyeleri evinde ziyaret ederek İstasyon Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Torbalı, Tire, Kemalpaşa, Selçuk, Kiraz, Beydağ ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanlarıyla bir toplantı yapan Sürekli talep ve önerileri dinledi. Sürekli, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Tarım ve hayvancılık girdilerinde Ocak ve Mart aylarına göre iyi durumdayız. Bir denge yakalandı. Son Başbakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım ile Tarım Bakanımız duyurdu. Orta vadede 4 ana kalemde; mazot, yem, gübre ve tohumda yeni destekler olacak. Elektrikte sübvanse vardı ki bu yıl da olması muhtemel. Birkaç hafta önce, 87 milyon 22 bin 278 TL’lik tarımsal destek ödemeleri çiftçimizin hesabına yattı. Bunun 68 Milyon 234 Bin Lirası Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi, 9 Milyon 236 Bin 854 Lirası Uzman Eller Proje Desteği, 9,5 Milyonu ise Sertifikalı Tohum Üretim Desteği kapsamında verildi. Bugün Tire’de 182 hak sahibi çiftçimizin 98’ine makine ve ekipmanlarını teslim ettik. Hibelerimiz devam edecek. Mart ayında ilan ettiğimiz tarım seferberliği bitmiş değil. Dünya üzerinde, pandemiyle ve diğer etkenlerle baş gösteren ekonomik dalgalanmalara karşı çok iyi direndik. Aldığımız tüm tedbirlerin olumlu sonucunu gördük.  21 yılını dolduracak olan AK Parti iktidarının başarı sırrı, her kesimin olduğu gibi tarım üreticimizin de yanına giderken derdini, beklentisini biliyor olmak. Adımlarımızı sizleri de dinleyerek atıyoruz. Somut, elle tutulur proje ve desteklerle yol alıyoruz.”

Mazeret üretmesin; adres şaşırtmasınlar…
Tire Sanayi Sitesi esnafıyla buluşan ardından Cambazlı Kalkınma Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelen Başkan Sürekli, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Buca Metrosu açıklamalarını da değerlendirdi.  Projenin yargıya taşınmasıyla ilgili gerçek sorumlunun kendileri olduğunu söyleyen Sürekli; “Kamuoyunu yanıltacak asılsız ve ağlak açıklamalarla durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Mazeret üretmekten ve adres şaşırtmaktan vazgeçmeliler. Metro projesinin çıkmaza girmesinin sorumlusu kendileridir. İhaleye itiraz eden de merkezi hükümet değil, açtıkları ihalede İzmir’i ve belediyeyi zarara uğratmak uğruna yaptıkları tercihtir. Haksızlığa uğrattıkları kişiler hukuka sığınmıştır. Bitiremedikleri, beceremedikleri her işte aynı kalkanın arkasına sığınmaktan vazgeçmiyorlar.  Bu kervana Soyer de katıldı ki hiç şaşırmıyoruz. 3 yılda ortaya çıkarabildiği tek bir eser yok.  İzmir’in raylı sistemine sahip çıkıyor ama onda da kendisinin en küçük emeği yok. Selefinin bin bir zorlukla, ite kaka bitirdiği metroyu kendisi yapmış gibi konuşuyor. Hükümet ortaklığı ile hayata geçen ve İzmir’i taşıyan İZBAN gibi bir projeyi görmezden geliyor. Kendi masalını yazıyor, rolleri kafasına göre dağıtıyor ve oynuyor.” diye konuştu.

 
Benzine bir zam daha geliyor!
 
FIFA açıkladı! Dünya Kupası'nın tarihi belli oldu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 12 Ağustos 2022 Cuma 18:34

Ite kaka Ankara ve Istanbul büyükşehir belediyeleri 25 yılda kaç metre metro hattı yaptı, Bakanlığın yaptığı metro hatları hariç.Izban'da yalnızca bakanlık rayları döşedi. Onunda kaç para olduğu meydanda.

Yorumu oyla      2      3  
Gürkan 12 Ağustos 2022 Cuma 12:30

İZBAN sıfırdan yapılmış bir proje gibi sürekli ısıtılıp ısıtılıp karşımıza çıkartılıyor. Çok uzun yıllardır var olan tren hattına elektrik verip, sinyal sistemi yapınca metro mu yapmış olunuyor? İZBAN'ı modern hâle TCDD'nin getirmesi gerekirken, belediye 1 milyar gibi bir para harcayıp, sistemi TCDD ile modern hâle getirdiler. Ankara-İstanbul'da banliyö hatlarının modernizasyonunda belediyelerin katkısı yok. İşletmeler de zaten Marmaray örneğinde olduğu gibi TCDD'de. Hükümetin İzmir'e yapmış olduğu projeler tabiki de var ancak metro yok. Uzun yıllardır "yatırım programına giren" otogar-Halkapınar hattı yapılmadı. 4,5 km'lik, aç-kapa şeklinde yapılacak hat şimdiye kadar 4 defa bitmişti. Bu hat neden yapılmıyor? Yıllar önce Binali Yıldırım bakan olduğu dönem, İzmir'deki şu an yapımı devam eden Narlıdere ve yapım aşamasında olan Buca Metro Hattı'nı bakanlığın yapacağını açıklamıştı. Açıklamadan sonra hiçbir ilerleme olmadı. Neden? İlerleme olmayınca bir süre bekleyen belediye metro projelerini kendisi yapmaya karar verdi ve ihaleler yapıldı. Proje çalışmaları devam eden Karabağlar Metrosu var. Önümüzdeki yıl proje çalışmaları biter. Bu hattı bakanlık neden yapmasın? Destek vermeye hazır mısınız?

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 12 Ağustos 2022 Cuma 12:06

he canım he he...

Yorumu oyla      2      3  
hadi ordan 12 Ağustos 2022 Cuma 11:49

izbanda siz sadece rayları yaptınız sinyalizasyon zaten yapılmadı.. ve izban hala tcdd ye kira oduyor..mıllete yalan konuşmayın.izmire 1 metre metro yapmadınız kımseyı eleştirmeye hakkınız yok!!!

Yorumu oyla      3      3  
İZMİR YERLİSİ 12 Ağustos 2022 Cuma 10:26

20 yıllık eserinizi de gördük sayın Sürekli!!!!

Yorumu oyla      2      3  
Boş işlerde bugün 12 Ağustos 2022 Cuma 09:45

Bu şekilde gezince ne oluyor? Hangi sorunlar çözülüyor?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beştepe'de güvenlik zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde İçişleri Bakanı ...
Bakan Koca'dan dikkat çeken mesaj: Az kaldı
Sağlık personelinin merakla beklediği özlük haklarına ilişkin bir paylaşımda ...
İl toplantısı sona erdi... Neler konuşuldu?
Haftalık olağan il yönetimi toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk ...
 
Bakan Çavuşoğlu'dan kritik açıklamalar
13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla bir basın toplantısı ...
AK Parti Menemen'den yol tepkisi!
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Menemen'deki yol çalışmaları ...
AK Partili Kırkpınar Tire'de vatandaşlarla buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
 
Dizi seti değil çile... CHP'li Beko'dan TRT'ye tepki!
Kara Tahta adlı dizi başta olmak üzere TRT bünyesinde yer alan birçok ...
Seferihisar’dan 6’lı masaya yüklendi: Hepsi kıvırıyor!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Altılı masadan biri çıkıp ...
Bakan Varank'tan 'haritalı' yanıt: İzmir'e bu fabrikalar nereden geldi?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, son dönemde muhalefetin bazı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva