HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2023 Çarşamba - 15:17

AK Partili Sürekli'den Soyer'e İktisat Kongresi yanıtı: Haddini aştı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı bir televizyon programında yaptığı bazı açıklamalara tepki gösterdi. Soyer’in iktisat Kongresi değerlendirmesinde; Bakanlık ve Valiliğin hazırlandığı kongre için “Onlarınki anma, bizimki inşa.” çıkışına, “’Onlar’ dediği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti. Cumhurbaşkanımız. Bu üslup; her şeyden önce, hiçbir üretimi olmayanların, taş üstüne taş koymadan ilerlemek isteyenlerin üslubudur. Ayrıca, haddini aşmaktır. İzmir’i inşa edemeyenlerin çırpınışıdır.” dedi.

AK Partili Sürekli den Soyer e İktisat Kongresi yanıtı: Haddini aştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, dün, İzmir’de detayları açıkladığını söyleyen Sürekli; “Kongre, 100. Yılında ‘Küresel Ekonomik Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi’ başlığında yapılacak. 21 yıllık vizyonumuz ve yaptıklarımıza artı değer katmak hedefimiz var. Kendilerinin asıl hedefi ise ortada! Çünkü; inşa iddiasında bulunmaları için örnekleri olmalı.” diye konuştu.

İLK YÜZ YILDAN TÜRKİYE YÜZYILI’NA 100 OTURUM GERÇEKLEŞECEK
100. yıl kongresinin Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yüz yılından, iktisadi bir açılımla yeni yüzyıla uzanacak bir içerikle ele alınacağını belirten İl Başkanı Kerem Ali Sürekli şöyle konuştu; “Birilerinin ‘Onlar’ dediği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti, bu açılıma yön verecek gerçek mercidir. Kimse kendisini ve İzmir’i kandırmasın. Belediye bütçesini idare edemeyenlerin, ülkenin ekonomisine projeksiyon çizmeleri çok zor. Üstüne üstlük, ‘Onlar anma yapacak, biz geleceği inşa edeceğiz.’ sözleri de oldukça sınırı aşan bir söz ve hiç inandırıcı değil. Çünkü, bu iddiada bulunmak için önce kendi mali yapılarını ayağa kaldırmaları gerekiyor. AK Parti Hükümetleri 21 yıldır hiçbir krizde hiçbir şartta ülkemizi ezdirmedi, ayakta tutmakla yetinmedi, üstüne koydu. Sayısız ekonomik hamle yaptı, iş üretti. 100 yıl öncesinin ruhunu ve bakış açısını diri tuttu. 17 Şubat’ta yapılacak ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek 100. yıl Kongresi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.”

Kongre’nin halka açık olacağını hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Küresel salgınla yaşanan dalgalanmalar, sürdürülebilir finanstan FinTech uygulamaları ve blockchain teknolojilerine, yapay zekadan yenilik ekosistemine, iklim değişikliğinden sürdürülebilir çevre ve enerji kaynaklarına, savunma sanayinden altyapı yatırımlarına ve otomotiv sektörü başta olmak üzere sektörel gelişmelere kadar pek çok konu ele alınacak. Bunun için ulusal ve uluslararası 150’den fazla akademisyen, iş insanı, bürokrat, sivil toplum ve sektör temsilcileri katılacak. 15 farklı ülkeden 30’a yakın katılımcımız olacak.” diye konuştu.

DEMOKRASİYE TAHAMMÜLSÜZLÜK
Söz konusu televizyon programında, İzmirlilerin sosyal medya üzerinden yönelttiği sorunlar ve sorulara gösterilen tepkiyi ve yaşanan gerginliği de eleştiren Başkan Sürekli, şunları söyledi; “İzmirliler her zaman yaptığını yaptı aslında. Merak etti, sorguladı, sordu. Bu katılımcı demokrasinin gereği değil mi! Elbette, kötü bir üslubu eleştirebilirler. Ama, madem programa soru alınıyor, İzmir’in de onlarca kez vaat edilmesine rağmen çözemedikleri sorunları dile getirmek hakkıdır. İzmirli kardeşlerimiz, hemşerilerimiz iyiye iye kötüye kötü diyecek kadar yüreklidir. Kafa ütülemezler, gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya koyarlar. Zaman zaman, bizim için de sert eleştirileri oluyor, hepsini alıp kabul ediyoruz. Gereğini yapmaya çalışıyoruz. Bu tam olarak, demokrasiye tahammülsüzlüktür. Bir Belediye Başkanı’nın hem sorumluluğu hem de sıkça dile getirdiği demokrasi anlayışı gereği, müdahalesi gerekirdi.  Ne yazık ki bunu da göremedik. Sonuç olarak, bu mesele bir televizyon programı ile sınırlı değildir. 40 aydır kamuoyu önünde yaşanan budur.”

 
Meteoroloji uyardı: Fırtına geliyor!
 
'Escobar Yatı Operasyonu'nda yeni gelişme... 'Gaz kolu' savunması tutmadı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rezalet! 25 Ocak 2023 Çarşamba 16:27

Türk lirasını pul ettiniz ama daha konuşabiliyorsunuz.

Yorumu oyla      11      3  
izmirli 25 Ocak 2023 Çarşamba 16:10

İzmiri bölemeyeceksiniz sayın Sürekli.. gidiyor gitmekte olan... hayırlısıyla..

Yorumu oyla      11      3  
SOKAK 25 Ocak 2023 Çarşamba 15:40

Çıkıp sokaktaki insanlara soralım bakalım Sayın SÜREKLİ, bu ülkede "hangi parti" bu haddini aşma konusunda şampiyon diye? Bir anket yapın ve bizimle de paylaşın bence. Biz seçmenler açısından da bu sonuç önemli bir referans olur diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir’de devir-teslim töreni: Bezircilioğlu’ndan dikkat çeken ‘Dervişoğlu’ yorumu!
Görev devir teslim töreni sonrası basın açıklaması düzenleyen İYİ Parti ...
Başkan Aslanoğlu’nda örgüte ‘tek yumruk’ mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu göreve başlaması ...
MHP’li Osmanağaoğlu: Bir şehir kurmak yarını kurmaktır
TBMM Genel Kurulunda dar ve orta gelirli vatandaşların devlet destekli ...
 
Kaya’dan Soyer’e ‘İktisat Kongresi’ çıkışı ve üslup eleştirisi: HDP’ye selam çakıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisine yöneltilen iki ...
Akşener'den 'Sinan Ateş' isyanı: Yazıklar olsun!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
CHP'li Beko'dan tarihe anıta komşu ocağa tepki!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Foça’da Pers Mezar Anıtı’nın yanında, ...
 
AK Parti’nin Aydın İl Başkanı Ökten oldu
AK Parti Aydın milletvekilliği adaylığı için istifa eden Ömer Özmen'in ...
Milletvekilleri Türkkan ve Başarır hakkında gelişme
TBMM Hazırlık Komisyonu, Lütfü Türkkan ile Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının ...
CHP’li Torun’dan hükümete ‘İzmir’ çağrısı: İmzayı atın, projeler başlasın!
Partisinin genel merkezinde basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet Halk ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva