HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2022 Pazar - 09:12

AK Partili Sürekli'den sahada mesaj: Başka bir tarım değil, başka alışveriş!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları aynı anda 30 ilçede ziyaretlerde bulundu. Bayındır’da, Bölge ilçe başkanlarıyla bir araya gelen İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, gün boyu Bayındır'da ziyaretlerde bulunurken, tüm teşkilat yöneticileri de diğer ilçelerde sahaya çıktı.

AK Partili Sürekli den sahada mesaj: Başka bir tarım değil, başka alışveriş!

Bayındır Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şendil ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Sürekli’nin KÖY-KOOP ve Süt Kuzusu Projesi’ne ilişkin gelişmelere değindi. AK Partili Sürekli, konuya ilişkin; “Doğru giden ‘Süt Kuzusu’ gibi bir projeye balta vurdular. Altından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşinin başında, meclis üyelerinin yönetiminde olduğu KÖY-KOOP çıktı. Gerçek anlamda bir kooperatifçiliğe değil; işlevsizliğe, menfaate ve şaibeye karşıyız. Hiç utanıp sıkılmadan da bu düzeni, ticareti devam ettiriyorlar. Bu ticaretin hiçbir yerinde ne ‘başka bir tarım’ ne de ‘üretici’ var! Yapılan başka bir tarım değil, başka alışveriş.” diye konuştu.

Vermeye değil, almaya ve bozmaya eğilimliler
Üye ve önceki dönem yöneticileri ziyaret eden; Ödemiş, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Tire, Menderes, Gaziemir, Balçova, Selçuk ve Torbalı İlçe Başkanlarıyla istişare toplantısında buluşan Başkan Kerem Ali Sürekli, şu ifadeleri kullandı;

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşinin başkanı olduğu KÖY-KOOP’un tek iş yaptığı idare Büyükşehir Belediyesi. Kooperatifin kasasına, son 1 yılda tereyağından kıl çeker gibi 134 Milyon 369 Bin TL girmiş. Yine son 1 yılda, ihale sayısında yüzde 67, tutarında ise yüzde 148 oranında artış söz konusu. 2018 yılında 7 bin 468 TL satış yapan KÖY-KOOP, Tunç Soyer'in Büyükşehir imkânlarını devreye sokmasıyla beraber 2019 yılında 3 Milyon 557 Bin TL; 2020'de 16 Milyon, 2021'de ise 53 Milyon TL’lik satış yapmış. Eğer, çiftçiyi kalkındırıp tarımı destekleyeceklerse, bunu sadece bir kooperatiften, üstelik eşlerinin başkanı olduğu bir yapıdan devasa alımlar yaparak sağlayamazlar. Tarımı desteklemek, tarımı kalkındırmak için köy ve arazi yollarını yaparsınız, çiftçiye hibe verirsiniz. Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçiye 740 milyon hibe desteği verirken, 26 milyar bütçesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ne veriyor? Vermezler! Nasıl olsa reklâm diye bir yöntem var. Onlar vermeye değil, almaya ve bozmaya daha çok eğilimliler.”

Düzeni böyle değiştireceklerse vay halimize!
İzmir'deki tarım çalışmalarına değinen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerine şöyle devam etti;

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları, başka tarımı, bambaşka bir alışverişle sağlıyor! Soyer, eşinin yönettiği kooperatife milyonlar aktarırken de genel başkanının iddiaları da hiç inandırıcı gelmiyor. Düzeni böyle değiştireceklerse vay halimize! Var olanı ortadan kaldırıp yerine hiçbir şey koyamadıkları gibi tartışılır uygulamalarla gündeme gelmekte üstlerine yok. Geçmiş dönemin en verimli girişimlerinden Tire Süt Kooperatifi ve Süt Kuzusu Projesi’nin suyunu ısıtan bir yaklaşım görüyoruz. Göreve geldiklerinden bu yana projeyi iğdiş ederek kaldırmayı hedefliyorlar. Yaş sınırı getirerek 25 bin çocuğu sütsüz bırakmaları bunun bir göstergesi. Dağıtımı zaten sıkıntılıydı. Şimdi sınırlamalarla birlikte 3-4 aylık periyodlara da düşürerek anne ve çocukların gözlerini yollarda bıraktılar.”

Bayındır, büyük bir fırsat yarattı…
İlçede hasta ve taziye ziyaretlerinde de bulunan Başkan Sürekli, sanayi sitesi esnafıyla da buluştu. Bayındır’ın AK hizmeti tercih ederek büyük bir fırsat yarattığını söyleyen Sürekli; “Uğur Başkanımızın yerel hizmette sınırları zorlayan gayreti, merkezi idarenin desteğini almak için gösterdiği azim ortada. Sokak aydınlatmalarından pazaryerlerinin iyileştirilmesine; park, spor ve sosyal tesislere kadar birçok yerel hizmeti hızla halkın hizmetine sunduk.  Kim ne yaparsa yapsın ne derse desin, bu bölgede Bayındır ve Kiraz tüm engellemelere rağmen altın yıllarını yaşıyor. Belediyemizin de içinde bulunduğu bir konsensüsle Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Çiçekçilik ve süs bitkileri üretiminde dünyaya açılan kapımız olan Bayındır, zaten iş ve insan gücüyle markaydı. Bu dönem daha da öne çıkıyor. Belediyemiz; 15 Temmuz Demokrasi ve Laiklik Meydanı, istasyon kavşağı düzenlemelerini tamamladı. Yerelde ve genelde tüm olanaklarımızı seferber ederek Bayındırlı hemşerilerimize layık olduğu hizmeti vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

 
Ergen yaşta estetik talepleri artıyor!
 
TOKİ'den İzmir'de 768 milyonluk satış!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 5 Aralık 2022 Pazartesi 22:22

Bu gün izmir büyük şehir belediyesine süt ve diğer malları kim tedarik ediyor? Her kurum kuruluş ve firma ıhaleye katılır ihale kural ve koşullarına göre ticaret yapılır,herkes bir yol tutturmuş gidiyor,kimin neyin başkanı olması önemli değildir,önemli olan açık ve şeffaf olmak gerekir bu gün bu ihalelerle ilgili yasal soruşturma devam ederken çok şey söylemeye gerek yok,yerel ve genel idarede bozukluk devam ediyor bizede böyle boş boş yorum yazmak kalıyor sanki bunları okuyup anlam çıkartan vardır,tuzun koktuğu bir devir...

Yorumu oyla      5      3  
karşıyaka da yaşa. 4 Aralık 2022 Pazar 19:51

tunç soyerin eşi köy koop izmir başkanlığını 15 yıldır yapıyor,köy koop neptün soyer in değil üye olan kooperatiflerin. Alışmışsınız kendi yandaşlarınıza ballı maaşlar bağlamaya ve ballı ihaleler yapmaya, burada üretici adına çalışan insanları mesnetsiz suçlamalarla kirli siyasetinize alet etmeyin.1 ay önce süt taban fiyatını belirlerken hükümete, zam yapmayın,hükümet sübvanse etsin diye ne kadar çağrı yaptılar dinlemediniz.Peynirin fiyatı eti geçti..

Yorumu oyla      2      7  
Vatandaş 4 Aralık 2022 Pazar 13:42

Bu köy-koop, nasıl başarılı tıpkı iktidardan ihale olmadan iş alan müteahitler gibi köy-koop ta büyük şehirden ballı ihale alarak para kazanıyorlar,acaba hangi köye üreticiye yardımcı olmuş? Köylü ve üretici nasırlı ellerinin hakkını ne zaman alacak acaba? Hiç bir zaman alamaz çünkü oturduğu yerden para kazanan göstermelik kurum ve kuruluşları olduğu sürece hava alır...

Yorumu oyla      9      5  
Tabletler ne oldu? 4 Aralık 2022 Pazar 10:29

Sütü siz dağıtın diyeceğim aklıma tablet geliyor. Kendi kendime tablet dağıtamayanlar sütü nasıl dağıtacak diyorum. Öğrencilerin gözü yollarda kalmış.

Yorumu oyla      4      4  
Hadi yapın da göreyim! 4 Aralık 2022 Pazar 10:08

Türkiye genelinde sütü bakanlık dağıtsın da görelim. Hem anneler de kapıda beklemez. İnsanlar bugün taneyle meyve sebze alır duruma gelmişler, bunlar masal anlatılıyorlar.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de ilçe kongreleri tamam... 8 ilçede sandık sonuçları!
İYİ Parti İzmir'de ilçe kongreleri süreci bugün gerçekleştirilen 8 ilçe ...
Tayfun MARO yazdı... Kılıçdaroğlu ne dedi?
Tayfun MARO yazdı... Kılıçdaroğlu ne dedi?
AK Partili Dağ’dan CHP’nin vizyon belgesine tepki: Müstemleke akıl yine kaybedecek!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kemal ...
 
CHP İzmir’den 3 Aralık için anlamlı buluşma
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
İnce'den 6’lı Masa'ya: Erdoğan hayranıdır!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Bu 6’lı masa, Tayyip Erdoğan ...
Vizyon belgesini açıkladı: Bugün kader değiştirme günü!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün vizyon belgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, ...
 
AK Partili Kaya'dan Karabağlar'da CHP'ye eleştiri: 25 yıllık belediyeciliğinin özeti!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da gerçekleştirdiği ...
Başkan Sürekli engellilerle buluştu: Türkiye Yüzyılı’na iz bırakacaklar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları ...
İYİ Parti İzmir sandık başına gitti… O ilçede bayrak değişimi!
Kongre süreci aralıksız süren İYİ Parti İzmir’de, Cumartesi mesaisi 2 ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva