HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2019 Cuma - 13:12

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e 'su zammı' ve Gördes Barajı eleştirisi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU İdaresi'nin suya yaptığı yüzde 15 oranındaki su zammını eleştirdi. Sürekli, Gördes Barajı'ndan İzmir'e gelecek içme suyunun Büyükşehir tasarrufunda geciktiğini söyledi.

AK Partili Sürekli den Büyükşehir e  su zammı  ve Gördes Barajı eleştirisi!

Başkan Sürekli yaptığı açıklamada  isale hattının Devlet Su İşleri tarafından imalat çalışmalarının tamamlandığını ve İZSU'nun devralarak işlerlik kazandırmasının beklendiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"İzmir'in CHP'li yerel yönetimleri en temel ihtiyaç olan su meselesinde hep debelendi. Her kararları ya da beceriksizliklerinin faturası da İzmirli vatandaşlarımızdan çıkarıldı. Seçimlerin ardından sözde yüzde 10 su indirimi müjdesi ile halkı kandırdılar. Faturalar, vatandaşın elinde patladı. Şimdi de 2020'nin ilk ayı itibari ile yüzde 15 zam kararı aldılar. Gördes Barajı'ndan İzmir'in kapısına kadar getirdiğimiz içme suyunu bekletenler de kendileri. Tembellik mi iş bilmemezlik mi anlamadık!  Su gibi hayati  bir meselede bu denli ilgisiz olmaları, ihmallerle dolu bir deneyim sergilemeleri kabul edilemez. Olan İzmirli'ye, İzmir'e oluyor. Gerçekten yazık..."

İzmir'e reva değil...

2011 yılında Gördes Barajını devreye sokarak önemli bir adım attıklarını belirten Başkan Sürekli İzmir'in su ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan bu projenin tüm yenilenme ve imalat çalışmalarının haziran ayında tamamlandığını ancak Büyükşehir Belediyesi İZSU idaresi tarafından bir türlü davranılmamasına tepki gösterdi.  AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 59 milyon metreküp içme suyunun şehre verilmesi için İZSU'nun kılını kıpırdatmazken kötü alt yapı nedeniyle yaşanan su kaçaklarının faturasının da vatandaştan çıkarıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

" İş, şov yapmaya geldiğinde oldukça başarılılar ama sonuç hep içler acısı. Yaptıkları su zammı da, bu temiz içme suyunu barajda bekletmeleri de İzmir'e reva değil. Büyük emek ve yatırımlarla sağladığımız bu içme suyunu İzmir halkına ulaştırmak onların sorumluluğunda.  Görülüyor ki bu sorumluluğu yerine getirmek, çalışmak yerine, açıklarını vatandaşın cebinden tamamlamayı tercih ediyorlar. Eğer beceremeyeceklerse bunu da biz yapalım."

İzmir'in en temel ihtiyaç ve sorunlarından sorumlu olan belediye kurumlarının kötü idare edildiğini söyleyen Başkan Sürekli şehrin yıllardır yenilenmeye muhtaç eski ve yetersiz bir alt yapısı olduğunu vurguladı. Sürekli, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Yıllardır CHP'lilerin idaresinde olan Büyükşehir Belediyesi İzmir'in alt yapısına yatırım yapmadığı için su hatları ve şebekeleri kötü durumda. Dolayısı ile çok yüksek bir kayıp, kaçak oranı ortaya çıkıyor. Bu metropolde yüzde 28'e ulaşıyor. Çevre ilçeleri de saydığımızda bu oran yüzde 50'ye yaklaşıyor.  Bu kaçağın Avrupa standartlarındaki oranı yüzde 10'la sınırlı. Alt yapıya yatırım yapma, önlem alma, sözde indirimlerle göz boya, su ihtiyacını karşılayacak çalışmalarımızda elini taşın altına koyma, faturayı İzmirlilere kes! Olacak şey değil!"

Cumhurbaşkanımız hasasiyetle takip ediyor...

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'in su meselesini yıllardır hassasiyetle sahiplendiğini ve önemli yatırımlarla çözüm ürettiğini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Manisa Gördes Barajı'ndan İzmir'e uzanan çalışmalara ilişkin de bilgi verdi. Başkan Sürekli "Gördes Çayı üzerinde içmesuyu ve sulama amacıyla inşa ettiğimiz 450 milyon m³ su depolama kapasiteli barajdan, İzmir’e yılda 59 milyon m³ içme suyu temin edilebiliyor. DSİ tarafından 2. Merhale Projesi kapsamındaki tüm imalatlar 20.11.2018 tarihinde tamamlandı. 2019 yılı Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında İZSU tarafından yapılan İsale hattının 100.km sindeki Kavaklıdere Arıtma tesisinin  performans testleri için Gördes Barajı isale hattından  yaklaşık 2,5 milyon m3  su alınmış durumda.  18 Kasım 2019 tarihinden itibaren de isale hattının 35.km sindeki Sarıkız Arıtma Tesisine İzmir’in Kuzeyindeki yerleşim yerlerine İçmesuyu verilmek üzere su alınmakta.

 
Eskiyörük’ten kalkınma şifresi: İthalatı 1 yıl durduralım!
 
Akşener'den 'evlerin işaretlenmesi' olayına tepki!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Toker 29 Kasım 2019 Cuma 21:52

Sayın Başkan eksik bilgilendirilmiş; Gördes Barajı tabanındaki kaçaktan dolayı 2015 Haziran ayında boşaltıldı ki o tarihe kadar İZSU Sarıkız tesisinden Gördes suyunu İzmir'e iletti zaten. 2018 sonunda hazır dediklerinde 100 km dediği hatta ve Kavaklıdere Arıtmaya su basacakları Çambel pompada sayısız eksik ve kusurlu iş vardı. Proje eksiklerini, başarısızlıklarını İZSU ya yüklemesinler. Gördes Barajının kaçaklarını gidermek için 2 kere ihale yaptılar, halen baraj %10 üzerinde su tutamıyor, 95m derinliği olan baraj 16m den yüksek doldurulamıyor biz de bunları soralım o zaman. Hem Sarıkız hem Kavaklıdere çalışınca bu su nasıl yetecek sayın Başkan?

Yorumu oyla      6      5  
utanmaz 29 Kasım 2019 Cuma 18:06

Balık baştan kokar misali işiniz gücünüz insanların gözüne baka baka yalan söylemek! Yahu, suyu arıtma tesisine getiremediniz, tesis suyu bekliyor kalkmış konuşuyorsun! Hiç mi utanma yok sizlerde?

Yorumu oyla      9      5  
murat 29 Kasım 2019 Cuma 16:13

He İzmirin içmesuyu sorununu siz çözdünüz.Bi zahmet Barajlardaki doluluk oranlarına bakıverin. Nedense bu baraj su tutmuyor.

Yorumu oyla      16      5  
pause 29 Kasım 2019 Cuma 16:01

Sayın Sürekli kendi partilerinin iktidarlarında inşa edilen Gördes barajı rezaletini keşke gidip DSİ bölge müdürlüğünden sorsa yüzlerce milyon TL nin nasıl DSİ tarafından yanlış fizibilite ve yatırım kararıyla çöpe gittiğini barajın su tutmadığını ve Gördes barajının İZSU ya ne kadar su verebildiğini bir soracak cesareti kendinde bulabilse

Yorumu oyla      18      5  
Gürkan 29 Kasım 2019 Cuma 15:01

Akaryakıta, elektriğe, doğalgaza ... sürekli fahiş zam yapıp suya, ulaşıma zam gelmemesini beklemek :) ESHOT zarar ediyor diye eleştiriliyor. Akaryakıta sürekli zam yap, x-y-z gruplarını bedava veya indirimli taşı de ama parasını verme, sonra da zarar var diye eleştir. İZSU'nun, yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz yıl veya önceki yıl "200 milyon" üzeri elektrik gideri vardı. Bu yıl zamlarla bu rakam çok daha fazla olmuştur. "Yapmıyorsanız, biz yapalım!" diyenler 5 yıldır otogara metro yapacaklar :) en son 1 yıl önce 30 bin lira ayrılmıştı. O iş ne oldu?

Yorumu oyla      17      5  
SAYGI 29 Kasım 2019 Cuma 14:37

Elektrik,Doğalgaz zamları içinde aynı şekilde basına konuşursanız ciddiyetinizi anlarız

Yorumu oyla      16      5  
.. 29 Kasım 2019 Cuma 14:30

Yapmanız gereken bir çok İŞİ yaptınız ya bir bu kalmıştı.. Gülüdürmeyin insanlarıda salak yerine koymayın İzmir halkı sizin yalanlarınıza TOK. anlamadınız mı daha.

Yorumu oyla      17      5  
Mümtaz Adaer 29 Kasım 2019 Cuma 14:24

Gördes Barajı hatalı projelendirildi ya da hatalı inşa edildi. Yıllarca % 15 den fazla su tutamadı.Dibi delik baraj olarak tanımlandı. Sorumlu kim? DSİ+Bakanlık+Müteahhit. Sen daha ne diye boş laf ediyorsun Sürekli beyefendi. Biraz vicdanlı siyaset yapmayı ne zaman öğreneceksiniz? Hiç umut yok. O nedenle de eriyip gidiyorsunuz.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Evlere çarpı işareti' için Başkan Arda'da açıklama: Belediyeye mal edilmeye çalışılıyor
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçeye bağlı Yeşil Mahallesi'nde ...
CHP'li Bakan'dan lisedeki etkinlik iptaline tepki!
İzmir’in en köklü okullarından biri olan Atatürk Lisesi’nde düzenlenecek ...
CHP'li Polat'tan Bergama Belediyesi'ne 'dava' tepkisi!
İzmir’in Bergama İlçesi’ndeki Ovacık bölgesinde, bir altın madeni firmasına ...
 
AK Partili Nasır: İzmir'in önünde aşamayacağı bir engel yok
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) gerçekleştirilen meclis toplantısına konuk ...
CHP’de eski Başkan için ihraç talebi: İfadeye çağrıldı!
Selçuk Belediyesi eski Başkanı Ülgür’ün, görevde olan mevcut Başkan Sengel’e ...
İki başkandan Lider'e ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ...
 
CHP Genel Merkezi’nden son nokta: Buca’daki iki mahalle seçimleri için ne karar verildi?
CHP Genel Merkezi, İzmir’in Buca ilçesindeki delege seçimleri ile ilgili ...
Fırat Çakıroğlu’na okul vefası
Ege Üniversitesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisiyken bölücü örgüt üyeleri ...
Ümit YALDIZ yazdı... Kuyruklu yalanın kuyruğu
Ümit YALDIZ yazdı... Kuyruklu yalanın kuyruğu
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva