HABERLER>POLİTİKA
18 Haziran 2021 Cuma - 13:39

AK Partili Sürekli’dan iş dünyası ile zirve: Kara propagandaya rağmen büyüyoruz

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

AK Partili Sürekli’dan iş dünyası ile zirve: Kara propagandaya rağmen büyüyoruz

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) ve Ege Genç İş Adamları Derneği’ni (EGİAD) ziyaret eden Başkan Sürekli; ülke ekonomisinin, son çeyrekte yüzde 7 ile beklenenin üzerinde bir büyüme gösterdiğini belirterek; bu umut verici sonucun büyük oranda dış talep ve yatırımlarla ortaya çıktığını, dolayısı ile doğru ekonomik programlarla birlikte iş dünyasının önemli katkıları olduğuna dikkat çekti.

EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, genç iş adamlarının ve girişimcilerin ekonomik göstergeler ile moral bulduğunu ve önümüzdeki süreçten umutlu olduğunu ifade ederken; ASKON Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Gücü de, son dönemde ihracattaki artıştan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Başkanlarla görüş alışverişinde bulunan Başkan Sürekli, “Ekonomideki olumlu gelişmeler önümüzdeki süreçte üretim ve istihdam artışını da beraberinde getirecektir. Bu büyümede sanayi üretiminin payı büyüktür. Kara propagandalara rağmen büyümeye devam ediyoruz. Türkiye, olumsuz tablolar çizmeye çalışanlara rağmen dimdik ayaktadır ve gelişimini sürdürmektedir. Sanayi temsilcilerimizle sık sık bir araya geliyoruz, gelmeye devam edeceğiz. Atacağımız adımlar, onların umut ve heyecanıyla çok daha büyük olacaktır.” diye konuştu.

SAĞLAM TEMEL ÜZERİNDE YOL ALIYORUZ
Tüm dünya gibi Türkiye’nin de uzun zamandır salgınla mücadele sürecini göğüslediğini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Son açıklanan veriler, ülkemiz ekonomisinin potansiyelini, temellerinin ne kadar sağlam olduğunu ortaya koyuyor. Önemli olan bu zorlu süreçte doğru tedbirler alarak sağlıkla birlikte ekonomiyi de ayakta tutabilmekti. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Rakamlar da bu yönde. Yüzde 7’lik ilk çeyrek büyümesinde, sanayicimizin, üretici ve çalışan kesimin payı tartışmasız. Ekonomik gelişmeler, tüm bileşenler ve aktörler için de moral oldu. İhracatta da yükselen bir ivme söz konusu. Yatırımlardaki yüzde 11,4’lük artışın yükseleceğini öngörüyoruz. Pandeminin olumsuzluklarına rağmen, tüm sektörlerimizin kısa sürede toparlanma kabiliyeti olduğunu da gördük. Bu olumlu gelişmeler bizim öz gücümüzden ve bugüne kadarki ekonomik programlarımızın veriminden kaynaklıdır. Sağlam temeller üzerinde yol alıyoruz. Bu rakamlar, 19 yıldır üreticiye verdiğimiz desteklerin, aldığımız tedbirlerin meyvesidir.’’

10 MİLYONA YAKIN KİŞİ YARARLANDI…
Dernek Başkanlarının talep ve sorunlarını da dinleyen Başkan Sürekli; Sanayi, Maliye ve Çevre Şehircilik Bakanlarıyla büyük buluşma talebinde bulunan sektör temsilcilerine köprü olma sözü verdi. Salgınla mücadele süresince küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanında olduklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Pandemiden etkilenen tüm kesimlerimizin yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Pandemi süresince verilen destek tutarının milli gelire oranının krediler hariç yüzde 3’ü aşması bekleniyor. Kısa çalışma ve işsizlik ödeneği, nakdi ücret desteği, normalleşme desteği kapsamında 9 Milyon 646 bin kişiye, 55 Milyar TL tutarında destek sağlandı. Haziran ayı sonu itibariyle bu rakamın 67,5 Milyar olması bekleniyor. KOBİ’lerimiz için yatırım, ihracat, bilişim destekleri artırıldı. Son olarak; gelir kaybına uğrayan, nakit akışı bozulan imalat sektörü işletmelerine KOSGEB aracılığı ile 30 ile 75 bin TL arasında faizsiz destek kredisi sağlandı. Yaklaşık 130 bin işletmemiz, 2024 yılında ödemeleri başlayacak olan bu destekten yararlanacak. Sanayicimizle el ele vererek bu zor dönemin yaralarını saracağız. Önemli olan karşılıklı güven.” dedi.

 
Çiğli’de vatandaşlar sandığa gidiyor
 
Karabağlar’da 39 zabıta memuru yemin etti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Haziran 2021 Cuma 15:28

Kardeş büyüyen biri varsa sadece ve sadece partinizin ileri gelenleridir. Siz bile değilsiniz büyüyen. Ülke büyüyor masallarını 4 ayaklı canlılara anlatın

Yorumu oyla      4      5  
günün fıkrası 18 Haziran 2021 Cuma 15:05

"Ekonomideki olumlu gelişmeler"

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin yerel yönetimler zirvesinden net mesaj: Bir santim dahi geri adım atmayız!
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanlarının bir araya geldiği ...
Kılıçdaroğlu'ndan savcılara 'İzmir' mesajı: Son kez sesleniyorum!
İzmir'de HDP il başkanlığına saldırıda Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin ...
Bahçeli'den 'İzmir saldırısı' açıklaması: Yapanlar tespit edilmelidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP İzmir il binasına O.G. adlı şahıs ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da “Güneydoğu Avrupa Ülkeleri ...
'Mektupta paylaşılan bir isim yok'
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, suç örgütü lideri Sedat Peker'den ayda 10 ...
Adalet Bakanı Gül'den 'İzmir saldırısı' açıklaması
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HDP İzmir İl binasına yapılan ve bir kişinin ...
 
Gül: Yargının görevi iddiaları araştırmak
10 bin dolar alan siyasetçi tartışmalarıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı ...
İzmir üzerinden kaos planı: Hedef 40 kişilik toplantı mıydı?
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yapılan saldırıda ...
'10 bin dolar alan siyasetçi' hakkında flaş açıklama!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva