HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2022 Çarşamba - 08:50

AK Partili Sürekli Büyükşehir'e yüklendi: İzmir'in akıbeti dünden belli!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, yeni yılın ilk genişletilmiş yönetim kurulu toplantısını yaptı. Yapılan toplantıda AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamalarına karşın olarak "Baştan sona ‘–cek, -cak’… Bundan öteye geçemediler. Harmandalı çöp meselesi, toprak kayması; kentsel dönüşüm yok! Uzundere mağdurları yok! Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi ve Ege Mahallesi rantsal dönüşüm tartışmaları yok! Trafik, alt yapı, koku çözümü yok!" dedi.

AK Partili Sürekli Büyükşehir e yüklendi: İzmir in akıbeti dünden belli!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, yeni yılın ilk genişletilmiş yönetim kurulu toplantısını yaptı. Koronavirüsü atlattıktan sonra İl Başkanlığı’nda gerçekleştiren toplantıya katılan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, teşkilat çalışmalarına yönelik 2022 hedeflerinin masaya yatırıldığı toplantıda; CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik de açıklamalarda bulundu. Sürekli; “Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, yeni yıla girerken 33 aydır ve 2021 yılında ne yaptıklarını anlatamadığı bir açıklamaya imza attı. Baştan sona ‘–cek, -cak’… Bundan öteye geçemediler. Harmandalı çöp meselesi, toprak kayması; kentsel dönüşüm yok! Uzundere mağdurları yok! Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi ve Ege Mahallesi rantsal dönüşüm tartışmaları yok! Trafik, alt yapı, koku çözümü yok! İzmir’in koku problemi devam ediyor, yağmur sularını ayrıştıracak alt yapı çalışmasından kimse söz etmiyor. Borçları neden yaptıkları ve nasıl ödeyecekleri bilgisi yok! Bu da demek ki; 2022’de de İzmir’e hizmet yok!” diye konuştu.

İzmir’in geleceği için; gelecek zaman kullanmak değil, geçmiş ve şimdiki zamanın içini doldurmak gerektiğini vurgulayan Başkan Sürekli; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borç batağında olduğunu ve çalışanların fazla mesai ve ikramiyelerini ödeyemeyecek noktaya geldiğini söyleyerek; “Akıbet dünden belli, İzmir’in akıbeti de Seferihisar gibi olacak.” dedi.

Göz boyamaktan hizmete sıra gelmiyor
CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıla yaklaşan hizmet dönemi boyunca iğne deliğinden geçecek kadar somut bir iş yapmadığını söyleyen İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Göz boyamaktan bir türlü hizmete sıra gelmedi. 2022 için yeni hedefler duymak isterdik ama vaatleri askıda kalınca zor tabi. Cafcaflı ama işlevsiz işlerle gündem yarattılar. Özellikle, depremle birlikte daha da önem kazanan kentsel dönüşümle ilgili içi boş, tartışmalı ve algı yönetmeye dönük reklam atakları dışında ortada bir şey yok. Uzundere dönüşümü kangren oldu. Mağdurların çığlığına da kayıtsız kaldılar. Keza, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde de sular durulmuyor. Plan değişiklikten ısrarla kaçıyorlar. Ege Mahallesi’nde Roman vatandaşlarımızı hiçe saydıkları ‘sürgün dönüşüm’ projeleri tek elle tutulur işleri(!) Ama, oradaki temel üzerinde de sadece rantın yükseleceği aşikâr. Yapamayacaklarsa, biz yaparız demiştik; yine diyoruz. İzmir’de dinmeyen koku için tek söz etmiyorlar. İzmir’de koku probleminin çözülmesi ve körfez kirliliğinin temizlenmesi için yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının ayrıştırılması lazım ve ayrıştırma hattının 5 bin kilometre olması gerekirken, ne yazık ki bu oran yüzde 13’lerde; bu hızları ile 50-60 yılda ancak tamamlayabilecekler. Yağmur sularını kanalizasyondan ayrıştırmak şart. Ama üç yıldır tek adım atmadılar. 2022’de bununla ilgili bir çalışma yapmaktan da söz etmiyorlar. Bunca hayati mesele askıda.”

Akıbet dünden belli
Kötü yönetimlerinin doğal sonucu olarak ortaya çıkan borç yükünün; tıpkı Seferihisar gibi Büyükşehir Belediyesi’ni de iflasın eşiğine getirdiğini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “’Batmıyoruz, dimdik ayaktayız’ diyorlar. Ama çalışanların fazla mesailerini ve ikramiyelerini ödeyemeyecek durumdalar. 3 yıldır yapmak yerine, satıyorlar. Akıbet dünden belli, Seferihisar satışları, işçilerin isyanı tazeliğini koruyor. Bugünkü başarısızlıkları, Seferihisar’ın tekrarı. Ne yazık ki, İzmir’i de aynı akıbet bekliyor. Madem her şey güllük gülistanlık; işçilerin mesai ve ikramiyelerini neden alamadığını, İzmirlinin hakkı olan yüzlerce gayrimenkulü neden sattıklarını, müteahhitlerinin hak ediş bedellerinin ödenememesini, açılan davaları nasıl açıklayacaklar? Belediye şirketlerinin mali yapıları, kooperatiflere ve piyasaya ödenemeyen borçlar ortada. İZBETON’un uzun süre yatırım yapamayacak, en basitinden asfalt malzemesi alamayacak duruma düşmesinin nedeni ne? ‘Yıkılmadım ayaktayım’ diyebilmek için bunların cevabını da vermeliler. Kimse yoğurdum ekşi demez ama; görünen köy de kılavuz istemez.” diye konuştu.

Soluk almak yok, soluk aldırmak var
AK Parti İzmir İl ve ilçe teşkilatlarının saha çalışmalarının 2022 yılında katlanarak devam edeceğini belirten Başkan Sürekli; “Soluk almak yok, soluk aldırmak var.” diyerek tüm ilçelerin stratejik planlarının hazır olduğunu ve haftalık raporlamalarla sonuç odaklı çalışacaklarını söyledi. Sürekli, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; “Uzandığımız el, şimdiye kadar olduğu gibi mutlaka tutulacak. 2023’e bir, 2024’e iki kaldı. Sıktığımız el, çaldığımız kapı sayısını katlayacağız. Biliyorum, bu büyük fedakârlık istiyor. Ama biz, vicdan, fedakârlık ve vefanın partisiyiz. Milletimizle kurduğumuz gönül bağıyla geçirdiğimiz 19 yıldır ki başarılarımız bunun ürünü. Duruşumuz ve hizmet aşkımızdan; hedeflerimizden taviz yok. Yaptıklarımızı ve yerel iktidarın yapamadıklarını vatandaşlarımıza birebir anlatmaya devam edeceğiz. Söylenenlere, beklentilere kulak verecek, dikkate alacak ve gereğini yapacağız. Biz davamıza sarıldıkça milletin refahı da artacak.”

 
Kardeşi mekandan atılan bekçi ateş açtı... Gözaltına alındı!
 
Karabağlar'dan can dostlar için örnek sistem... 'Sahip çıkmaya devam edeceğiz'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
-cek, -cak 12 Ocak 2022 Çarşamba 10:45

Otogar metro, hızlı trenler, limanlar, lojistik köy, 540 hektarlık dönüşüm, olimpik stadyum, şehir hastaneleri( Buca, Tepecik?), 2.çevre yolu, Bergama İZBAN, Ankara-İzmir Otoyolu, Karşıyaka Devlet Hastanesi ... gibi projeler uzun yıllardır yapılmayı bekliyor.

Yorumu oyla      2      3  
CHPLİ 12 Ocak 2022 Çarşamba 10:38

'çalışanların fazla mesai ve ikramiyelerini artı yemek kartlarını ödeyemediği' kısmı yüzde 100 doğrudur. örnek İZ-Enerji çalışanları

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP 2023 stratejisini belirliyor
Milliyetçi Hareket Partisi, Şubat ve Mart aylarında MYK ve MDK üyeleri, ...
Yaşayan İnsan Hazineleri Ödülleri açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödül töreninde ...
Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile yemekte bir araya geldi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ...
 
CHP'li Tezcan: Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne kumpas kuruluyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi ve Aydın Milletvekili ...
Kılıçdaroğlu: Erdoğan tefecilere hizmet ediyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
'Ankara' tartışmasına CHP'li Bakan da katıldı... 'Ayrıştırıcı siyasetin açık göstergesi!'
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan; İzmir'den Ankara’ya giderek İzmir’in ...
 
MP'li Oğuz 25 yeni rozet taktı
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Seferihisar'da 25 kişiye rozet taktı.
AK Partili Bekle'den Ayakkabıcılar Sitesi'ne ziyaret
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve Bornova Kaymakamı Fatih Genel ...
Bahçeli: Meclis'te terör istemiyoruz!
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, HDP'li Semra ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva