HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2023 Pazar - 11:37

AK Partili Sürekli Büyükşehir'e 'bütçe' eleştirisi... Kentsel dönüşüme yüzde 1 bile ayırmadılar

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Adıyaman, Hatay ve Elbistan’dan Dikili ve Aliağa’ya gelen depremzede ve ailelerini ziyaret etti. Sürekli ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden deprem dirençliğine ve kentsel dönüşüme toplamda yüzde bir bile bütçe ayrılmadığını söyledi.

AK Partili Sürekli Büyükşehir e  bütçe  eleştirisi... Kentsel dönüşüme yüzde 1 bile ayırmadılar

Dikili ve Aliağa’da ağırlanan ailelerin talep ve beklentilerini dinleyen Başkan Sürekli’nin gündeminde İzmir’in depremselliği ve hükümete yönelik eleştiriler vardı. İzmir’in deprem bölgesi olduğu gerçeğinin yeni olmadığını belirten Sürekli; “Önemli olan yüzleşmek ve gereğini yapmak. Meseleyi salon toplantılarının ötesine taşımak. Ancak baktığınızda, yerel idarenin yüzde 80’i dönüşmesi gereken İzmir’de, 4 yılda da bir tek daire teslim edemediğini görüyoruz. Kentsel dönüşüm adımları atmak yerine kendi etrafında dönen ve başladığı yere dönen bir yerel idare var. Ortada, gelecek için yüzde 10’la övünen ama deprem dirençliliği ve kentsel dönüşüme şimdiye kadar yüzde 1 bile bütçe ayırmayan bir belediye var” diye konuştu.

'GÖSTERİŞ VE GÖSTERMELİK RAKAMLAR SARMALI'
Örnekköy, Uzundere ve Gaziemir dönüşümleri ile İzmir depremi uygulamalarını işaret ederek altını çizen Başkan Sürekli şöyle konuştu:

Bu yılın bütçesinde özel kalem, reklam ve organizasyon giderleri depremle mücadeleye, kentsel dönüşüme ayırdıkları bütçenin üçte biri. Reklam, tanıtım bütçesi 250 Milyon TL iken; Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’na 68 Milyon TL ayırdılar. Bugün kendi kendilerini alkışlayıp, alkış bekledikleri tablo bu işte! İzmir’in yaşadığı deprem felaketinin üzerinden 2 yılı aşkın zaman geçti. Yaptıkları bir şey yok. Bugün yaşadığımız asrın felaketiyle gündemleri yeniden deprem oldu. Bunlar popülist yaklaşımlar. Altı boş işler. Tıpkı, İZBETON üzerinden yapmaya çalıştıkları kooperatif uygulaması gibi. İzmirlilerin parasıyla, kime, neye hizmet edeceği belli olmayan hukuksuz, karanlık girişimler. 2012 yılından bu yana yetkililer, 7 bölgede yapılmayı bekleyen 33 bin bağımsız bölüm var. Bugüne kadar sadece 950’sini yapabildiler. İzmir’in yüzde 80’inin yapı yenilenmesi zorunluluğu varken; bu rakamlar ve yarattıkları rüzgâr tam bir çelişki, tam bir zafiyet içeriyor. Defaten yaptığımız, birlikte çözelim, biz çözelim çağrılarını da bugüne kadar umursamadılar. Biz, İzmir ve İzmirli hemşehrilerimizin menfaatine olan her konuda destek olduk, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz.’

'DEPREMİN SİYASİ DEPREME DÖNÜŞMESİNE İZİN VERMEYİZ'
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin, siyasi depreme dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, birlik ve beraberlik çağrısını yineledi. Sürekli, ziyaretlerinde bir araya geldikleri depremzedelerin hassasiyet ve güven duygularının zedelenmesine de izin vermeyeceklerini belirterek; “Son olarak Adıyaman, Hatay ve Elbistan’dan Dikili ve Aliağa’ya gelen ailelerimizle birlikte olduk. Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın ağırladığı depremzedelerimizi birlikte ziyaret ettik. İl ve ilçe teşkilatlarımız, belediyelerimiz muazzam bir yardım organizasyonu yürütüyor. İzmir’e 35 bine yakın depremzedemiz giriş yaptı. Bir kısmı yakınlarına sığınmakla birlikte, kamusal alanlarımızda barınan çok sayıda depremzedemiz var. Hepsiyle tek tek ilgileniyoruz. Yaralarının sarılacağına duydukları inancı sarsmak, gereksiz kahramanlıklara soyunarak güvenlerini boşa çıkarmak doğru değil. Elbirliği ile mücadele edeceğimiz bir dönemden geçiyoruz. Sac ayaklarının biri eksik olursa aynı acı tabloyu yaşamamak elde değil. Yeniden yapılanma ve bundan sonrasında somut adımlar atabilmek için birlik ve beraberlik şart” dedi.

 
Depremzede can dostlar İzmir'e geldi... Yuva bekliyorlar!
 
'Apartman altı fırınlar tehlike oluşturuyor'
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 27 Şubat 2023 Pazartesi 10:52

sayın başkan boş ver dönüşümü DEMREMZADELERE elektriği bedava yaptır acil

Yorumu oyla      2      3  
bdfzbgdf 27 Şubat 2023 Pazartesi 10:09

SAYIN SÜREKLİYE 2 SORUM OLACAK 1-DEMREM FONUNA YATIRILAN PARALAR NEREDE İNSANLARDAN PARA TOPLUYORSUNUZ 2-DEMREM BÖLGESİNE NEDEN3 GÜN KİMSW GİDİP ENKAZ ALTINDA KALANLARA YARDIM EDİLMEDİ

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 27 Şubat 2023 Pazartesi 08:53

Sayın Sürekli; Büyükşehiri suçlayacağınıza Merkezi Hükümet olarak siz ne yaptınız İzmir için. Kredi faizlerini mi düşürdünüz, inşaat maliyetlerini mi düşürdünüz? Uygun olanaklar mı sağladınız dönüşüm için. Hiçbir şey yapma, yapmadıklarını kapatmak için suçla güzel politika

Yorumu oyla      2      3  
BALLIKUYULU VATANDAŞ 27 Şubat 2023 Pazartesi 08:33

Sayın Kerem Ali Sürekli bey Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm alanını lütfen İzmir Büyükşehir Belediyesinden alın bizleri vede bizler gibi garibanın Kentsel dönüşüm vede Deprem yıkıntılarının altında kalmadan bizlerde feraha kavuşmak istiyoruz. Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm TOKİ BALLIKUYU DÖNÜŞÜM alanı olmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Şuurlandırma ile tapularımızı böldüler parçaladılar bunlarında bir düzen içiersin de düzeltilmesini istiyoruz Kat Mülkiyetli Tapum Belediyenin de Kendi personelinin içinden çıkamadığı bir hal almış. Belediyenin burada reklam amaçlı Kentsel Dönüşüm Adını anmasını artık istemiyoruz adam gibi bu işi en hızlı şekilde kim yapacaksa bir an önce başlayıp bitirsinler bizimde çocuklarımız torunlarımız doğalgazlı düzgün yapılaşmaların olduğu mahallelerde oturmaya hakları olduğunu düşünüyorum. BALLIKUYU bir an önce dönüşmeli sabrımız kalmadı.

Yorumu oyla      3      3  
Menemen'li 26 Şubat 2023 Pazar 19:06

2012 yılından beri Menemen'de Afet Riski Altındaki bölgelerin planlamasını yapamadınız.İnsanlar 11 yıldır ruhsat alamıyor,bina yapamıyor.

Yorumu oyla      5      4  
Kentli 26 Şubat 2023 Pazar 19:02

Sayın il başkanı bundan sonra kentsel dönüşüm,toki Izmır'de talep görecektir bu konuda geçmiş dönemde olanları bırakıp yeni acil olarak yerel ve genel idare bu işlere başlamalıdır...

Yorumu oyla      3      3  
Bülent Işık 26 Şubat 2023 Pazar 16:19

Kaçak 2 katlı binanın üzerine imar barışı ile 2 kat daha çık. Ondan sonra yap bakalım kentsel dönüşüm yapabiliyor musun? O 4 katlı bina 4 daire istiyor.

Yorumu oyla      11      3  
26 Şubat 2023 Pazar 16:18

Bakanlığın İzmir'de yaptığı bir tane dönüşüm projesi neden yok?

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adaylık süreci için karar: Yetki Kılıçdaroğlu'nda!
CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Meclisi ve ...
Bakan Kirişci: Sulama konusunda tedbirler alıyoruz
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden ...
'Cumhurbaşkanı dahil herkesin istifayı düşünmesi lazım'
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında, ...
 
Bakan Soylu'dan 'fahiş kira artışı' açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fahiş fiyat uygulamak isteyenlere izin ...
İYİ Parti İzmir'de kritik atamalar!
Yakın zamanda koltuğa oturan İyi Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ...
CHP’li Sertel'den Bakan Kurum’a deprem soruları!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Çevre, ...
 
'korkmamız gereken tek şey, korkunun kendisidir'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bu saatten sonra korkmamız gereken ...
Babacan Hatay'dan seslendi: En önemli ihtiyaç çadır
Hatay'dan izlenimlerini aktaran DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ...
'Kanal İstanbul’u çöpe atın, Hayat İstanbul’u başlatalım'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva