HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2020 Salı - 09:14

AK Partili Nasır'dan olası İzmir depremi yorumu: 1 milyon insanımız hayatını kaybedebilir

Olası 7 şiddetinde depremde İzmir'in çok büyük can kaybı verebileceğinin bilimsel öngörü olduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, "Bugün Allah korusun, 7 şiddetinde bir deprem olsa, İzmir'de yüz binlerce insanın hayatını kaybedebileceği bilimsel verilerle ortaya konuluyor. Yani bugün itibariyle olabilecek şiddetli bir depremde 1 milyon kişi can kaybını bulabiliriz. Korkutmak gibi olmasın ama bir gerçek var. Amacım kimseyi korkutmak değil, gerçeği hatırlatmak" dedi.

AK Partili Nasır dan olası İzmir depremi yorumu: 1 milyon insanımız hayatını kaybedebilir

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Sonsöz TV'den önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Nasır, kentsel dönüşümden İnciraltı planlarına kadar pek çok konuda bilgiler aktardı.

"Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan için bu uğurda can vermiş tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 30 Ağustos dünyanın en büyük emperyalizme karşı kurtuluş savaşlarından birini temsil ediyor. Aynı zamanda Türk Milleti’nin tam bağımsızlığının mihenk taşıdır. Ülkemizin bulunduğu stratejik itibari ile günümüzde halen ekonomik olarak ülkemize operasyonlar yapılıyor. Bu milletin birliği ve beraberliği sayesinde ve Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasına hiçbir güç mani olamayacaktır. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi sürdürelim."

7 ŞİDDETİNDE DEPREMDE İZMİR'İN HALİ NE OLUR?
"Biz ancak deprem olduğu zaman hatırlıyoruz, deprem gerçeğini. Sürekli İstanbul konuşuluyor ama İzmir de deprem konusunda çok riskli durumda. İstanbul’da 2 tane fay hattı var ve kuzey tarafı ikinci derece deprem bölgesi. İzmir’de 7 şiddetinde deprem üretebilecek faylar var ve hepsi şehir merkezinden geçiyor. İzmir'in farklı bir yapısı var. Yerleşim yerlerinin büyük çoğunluğu şehir merkezlerinde ve riskimiz çok yüksek. Bu konuda bir şeylerin yapılmasını sağlamaya çalışıyorum. 1999 yılında verilen Radius Projesi’nde 11 ilçede yapılan çalışmanın sonucunda 20 bin can kaybı olacağı öngörülüyordu. Bugün Allah korusun, 7 şiddetinde bir deprem olsa, İzmir'de 1.5 milyon insanın hayatını kaybedebileceği bilimsel verilerle ortaya konuluyor. Yani bugün itibariyle olabilecek şiddetli bir depremde milyon kişi can kaybını bulabiliriz. Korkutmak gibi olmasın ama bir gerçek var."

O ALANDAKİ BİNALARIN TEMELLERİ SIFIR
"Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın yaptığı bir çalıştay vardı. Alaybey’den Karşıyaka Çarşı’ya kadar olan alanın tamamı 7 emsal olan bir alan ve ‘o alandaki binaların temelleri sıfır’ diye ifade etmişti. Güzelyalı, Karabağlar, Konak, aynı şekilde tehlikede. Yoğunluğun olduğu yerler bunlar. Oluşabilecek rakamı düşünmek bile, malzemenin depreme karşı davranışını bilen biri olarak beni rahatsız ediyor. Uykularımı kaçırıyor. İfade etmek bile istemiyorum. İzah edilebilir sonuçları olmayabilir. Bilim insanları İzmir ile ilgili tereddütlerini ifade ediyor.

Ben Konya’da inşaatlarım varken orada küçük Karatay Belediyesi bile 12 bin tane konutu kentsel dönüşümde dönüştürmüştü. Koskoca İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 455 tane konut yapmış. Bakanlık bugüne kadar yaklaşık 20 bin konut yapmış TOKİ aracılığı ile. Bu arada İzmir’de gelişen farklı bir anlayış oldu. O süreçlerin içinde STK Başkanı olarak bizzat bulundum. Kentsel dönüşüm 6306 ilan edildiğinde İzmir kamuoyunda büyük bir tepki oluştu ve rantsal dönüşüm denildi. Kentsel dönüşüm sosyal bir projedir. Her bölgeye, her ülkeye her mahalleye göre farklılıklar gösterir. Yasanın eksiklikleri vardı ve süreç içerisinde o yasanın eksiklikleri giderildi. Şimdi herkes kendine göre modeller belirleyerek bir yol aldı. Maalesef İzmir’de bunu bir türlü beceremedik. TOKİ 20 bin konut yaptı."

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İZMİR MODELİ
"Kadifekale’de 3080 konut yapıldı. Bunun 392'sini Bakanlık sattı. Geri kalan 2688 konutu da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok düşük bir rakamla 180 ay, yani 15 yıl vade ile Kadifekale heyelan bölgesindeki alanı boşaltarak oraya verilmesi ile ilgili ortaklı bir çalışma yapıldı. Bu 15 yıla yayıldı ve maliyetine Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. O alan da rekreasyon alanı olarak Büyükşehir Belediyesi’nde kaldı.  Hükümet Karabağlar Uzundere’de 540 hektarlık bir alanı kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Bu 5 etaplı bir alan. Bunun birinci etabı pek yoğunluğun olmadığı, kısmi heyelan alanı olan bir alan. Orada bir örnek teşkil ettirmek için 300 bin metrekare yeşil alanı olan bir alan. Orada kıyametler koparıldı mahkemeler devam ediyor. Birinci etabın birinci bölümü ile ilgili 1235 konut, nasip olursa 2021’de teslim edilecek. Birinci etabın diğer yarısını (mahkemesi bu hafta sonuçlandı) belediye yapsın. Ya da vatandaş kat karşılığı verip yaptırsın isteniyorsa, TOKİ olarak yaparız. Orada İzmir Modeli’ni oluşturacağız."

O SORUN, İMAR BARIŞIYLA ORTADAN KALDIRILDI
"Karabağlar'da çok büyük bir problem vardı. O bölgede Hazine arazileri ve gecekondular kaçak yapılardan mütevellitti. Oradaki en büyük sorun mülkiyet sorunuydu. İmar barışı ile mülkiyet sorunu ortadan kalktı. 13 tane dernek kuruldu. Dernek toplantılarına ben de katıldım. Dernek toplantılarında belediye meclis üyeleri, mimar mühendis odalarından, barodan arkadaşlar vardı. Oradan gelen talepler doğrultusunda orada bir model oluştu. Planları biz hükümet olarak yapacağız. Biz birinci bölgeyi cazip hale getirdiğimiz için vatandaşın eli rahatlayacak ama yapamazsa hükümet olarak gerekeni yapacağız. İzmir’in sosyal yapısı içerisinde Bucalıyı Narlıdere’ye götüremezsiniz. Karşıyakalıyı Bornova’ya götüremezsiniz. İzmirli kendi yerinde dönüşmek istiyor. Meclis konuşmamdan sonra Bakanımızla ve Hamza Dağ ile konuştuk. İzmir’in oluşabilecek bir depremde uğrayacağı zarar ortada. Ne yapabiliriz diye bir çalışma yapalım istedik. Bu şekilde hükümet olarak harekete geçeceğiz. Odalarla, STK’larla ve belediyelerle ‘ne yapabiliriz’ diye kanaatler oluşturacağız. Belediye ile merkezi hükümeti bir araya getireceğiz. Bakanımız Murat Kurum, konusuna çok hakim. İzmir’e uygun bir modelin artık hayata geçirilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyemizin bu noktada pek bir düşüncesi yok. Bana göre öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin binasının dönüştürülmesi lazım. O binanın deprem riskine dayanıklı olmadığını biliyoruz ve o konuda raporlar var. Bir vatandaş çürük raporu alınca evi 60 gün sonra yıkılıyor. Bu anlamda biz artık her şeyi kenara bırakacağız. Kentsel dönüşüm siyasi bir argüman olarak kullanılmamalı. Bu siyaset üstü bir meseledir. Umarım bu sorunu hep beraber çözeceğiz."

KARABAĞLAR VE NARLIDERE'DEKİ DÖNÜŞÜMÜ TAKİP EDİYORUM
"Karabağlar konusuna müdahilim. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu  Bey’in Aydın Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in Atatürk ve İnönü Mahalleleri ile ilgili çalışmalarını bizzat takip ediyorum. Bakan Yardımcımızla belediye başkanlarımız görüşmeler yaptılar. Belirlenen alanlarda dönüşümlere devam edecekler. Buca’ya Kemalpaşa’ya Narlıdere’ye kentsel dönüşüm yapacak ilçe belediyelerine büyük ölçüde proje ve finansman desteği veriyoruz. Bakanımız Murat Kurum ‘İzmir için ne yapabiliriz?’ dedi. İzmir modelini oluşturalım, dedim. Bu konuda bugüne kadar ilçe belediye başkanları hiç yanaşmamıştı. 2012’den bu yana kadar olan Büyükşehir'in, kentsel dönüşümde pek bir şey yapmayalım anlayışından kaynaklanıyordu. Şu anda belediye başkanlarımızdan yapmak isteyen varsa Bakanımız açıkça proje ve finansman desteği vereceğini ifade ediyor. Narlıdere’ye 1,5 milyon lira verildi.  AK Parti iktidarının bürokrat ve bakanları, milletvekilleri hizmet noktasında hiçbir ayrım yapmaksızın talep ne olursa olsun elinden geldiğince çalışıyor. İzmir’in kaybedecek zamanı yok."

BAŞKAN TUNÇ SOYER'İN EYLEM DAVETİNE TEPKİ
"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in imzasının olduğu bir davet aldım. Beni eyleme davet ediyor. ‘Birinci derece doğal SİT olan Gediz Deltası’ndaki Mavişehir’de satılan arsalarla ilgili bir eylem olacak, sizi de bekliyoruz’ şeklinde... O eyleme hem Tunç Soyer’in hem de Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın imzasıyla AK Parti İzmir milletvekili olarak bana davetiye gönderiyor. Tunç Bey, kendine münhasır bir insan. Bunu bilinçli yaptığını düşünmüyorum. Bu durumu, bürokratlarının halt etmesi ve hata etmesi olarak düşünüyorum. Bu biraz haddi aşan bir mesele. Konunun özünü çarpıtarak böyle bir davet yollanmasını doğru bulmuyorum. Tunç Bey’in bilgisi dahilinde olmadığını düşünüyorum, ben kendisini Seferihisar Belediye Başkanı zamanlarından tanıyorum."

MAVİŞEHİR'DEKİ ARSA, KUPON BİR ARSA
"Büyükşehir Belediyesi  455, TOKİ 20 bin sosyal konut, hastane, stat yapmış. Mavişehir’deki arsa kupon bir arsa. Deniz kenarında çok güzel bir yer. Kuponluğu rekreasyon alanı olabilme özelliğinden kupon. Bu arsayı TOKİ satışa çıkartıyor. Eder değeri 60 milyon lira. Metrekaresi 2400 TL’den arsayı satmış oluyor. Arsanın imar durumu rekreasyon alanı. 21 bin 432 metrekare arsa. Yatırımcı buraya neden 60 milyon TL veriyor? En kötü ihtimalle, 1000 metrekare kapalı alan yapılabilecek bir arsayı alıyor. Yüzde 25’i peşin 60 ay vade ile teklif vermiş. Orayı 3 ayda açıp para kazanmaya başlar. Burası evladiyelik bir yatırım olurdu. Diğer parsel de spor alanı. Yüzde 70’ini yapsa 1500 metrekare kapalı bir spor alanı. İzmir’in büyük ihtiyacı. Yine verdiği para ortada. Bunlar bir plan koşulu. Mevcut alanın farklı bir amaç ile kullanılmasını hiçbir vatandaş kabul etmez. Geçen günlerde Hamza Dağ nasıl ifade ettiyse ben de aynı şekilde düşünüyorum. Milletvekilliğimiz bittikten sonra bir vatandaş olarak hiçbir babayiğit gelip burada plan tadilatı yapamaz. Milletvekilini eyleme çağırıyorsan,buna  ayıp derler. Sen spor alanını neden özel eğitim alanına çevirttin ki, mekansal planlama, 26. Maddeye göre yaptıkları da hatalı. Mahkemeden dönecek, göreceksiniz. Gündemi entel dantel işlerle değil İzmir’in ihtiyaçları ile belirlememiz lazım. İzmir’in ihtiyaçları ve sorunları çözeceklerse Ankara’da buyursun getirsinler. Hangi bakanla görüşmek istiyorlarsa, beraber gidelim. Yürütmedeki bakanlar başkanlık sistemi ile beraber, şartlar gereği 100 günde bir proje üretip kendilerini ispatlamak zorundalar. Herkes zaten bir proje peşinde. TOKİ tabii ki satacak oraları. Oradan aldığı paraları kullanacak. İzmir’de kentsel dönüşümde ortak bir konsensusa vardığımızda kaynak olarak kullanılacak. Böyle ucuz gündemler yaratarak hizmet etmek isteyenleri üzmenin anlamı yok. Seçim 2024 ve hiçbir güç bu tarihi değiştiremez."

BELEDİYEYE NEDEN TAHSİS ETSİN Kİ...
"Burada yapılan davranış doğru değil, devleti büyük zarara uğratmış olacaklar. Adam teminatı yakıp giderse, aynı paraya satamazsa, onun vebali de büyük olacak. O para gelseydi, garip gurabaya ev yapacaktı. Neden belediyeye tahsis etsin? Kendi gelirleri ile kendine ait hizmetlerini yapsın. TOKİ Türkiye’ye çalışıyor. O değerleri yine İzmirliye aktaracak. TOKİ özel bir kurum ama millete ve vatandaşa hizmet ediyor. Sosyal konutlar üretiyor. TOKİ’nin esas görevi, sosyal konutlar üretmek. Kaynağını buralardan yaratacak, burada popülizm yapmanın anlamı yok. "

SOYER'İN PERFORMANSINI DEĞERLENDİRDİ
"Tunç Bey’in bir buçuk yıllık karnesini Meclis Grubu’nda arkadaşlar paylaşmıştı. Bugüne kadar vermiş oldukları sözlerin büyük bir kısmını yerine getirmedi. Bayraklı – Karabağlar – Buca arası 29,3 km yol için yapacaktı. Bu çevreyolu olmasaydı, Konak Tüneli olmasaydı İzmir kilitlenmişti. E be kardeşim bir şey yap artık. Söz de vermiş. 11 noktada akıllı trafik sistemi ve kavşak düzenlemeleri yapacağım demişti. Akıllı devre trafik sistemi için 3 kere ihale yaptı ve gerçekleştiremedi. Alsancak Gar’ı, Basmane Meydanı, Karşıyaka Vapur İskelesi, buralardaki trafiği yeraltına alacağım diye sözleri vardı. Altyapı ile ilgili büyük sıkıntılar var. İzmir kokuyor diyoruz. Bunları masaya yatıracağız. Öncelikle kentsel dönüşümü çözelim. İzmir’in altyapısının Burhan Bey döneminden kaldığını çok iyi biliyorum. Kanalizasyonların yağmur sularına by pass ile bağlanarak körfeze akıtıldığını biliyoruz."

İZMİR'İN İNCİRALTI'NDAN KAYBI, 45-50 MİLYAR DOLAR
"İnciraltı 1991 yılında Turizm alanı olarak ilan edilmişti ama maalesef bugüne kadar yapılmadı. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlıkla mutabakata varmasıyla oluşan bir plandı. En sonunda o plan reddedildi ve mahkemeye verildi. Mahkeme, 2014’te planı bozdu.  Büyükşehir’in kabul etmediği şeyler olabilirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin görevi, İzmir’in planlanmasını sağlamak için mahkemenin bozduğu planları revize ederek yeniden talebini Bakanlığa göndermesi gerekirdi. Ben ve Mahmut Atilla Kaya vekilimiz bu konuyla ilgilendik. Bugüne kadar bu iş askıda kaldı. İzmir’in bu gecikmeden dolayı 40-50 milyar dolar turizmden kaybı var. Balçova Belediyesi uyumlu bir yaklaşım gösteriyor. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi baş aktör olmalı. Biz vekiller ve Balçova Belediyesi olarak koşturuyoruz ama Büyükşehir Belediyesi arka planda seyirci gibi duruyor. Gelinen durum itibariyle İnciraltı, tarafların ortak konsensusu ile çözülür ve İzmir kazanır. Tarım vasfını yitirmiş alanlara sahip. Orada borlu su var, alan müsait değil. Ege’yi turizm kenti yapabilecek Çeşme Projesi var. İnciraltı entegrasyonu ile (dün bir açıklama geldi Manisa entegrasyonu diye) İzmir başkent ve Ege bir bütün."

İNCİRALTI'NIN SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ
"Bu  noktada bunun hızlı bir şekilde çözülmesi gerek. Bu planda iki konu vardı. Biri 2014 yılında yapılan planlar, diğeri 2018 yılında yapılan planlar. Buradan açık ve net ifade ediyorum. 2014 yılında yapılan planlar, İzmir’in kentsel gelişim alanlarını biraz daha geniş tutan planlardı. Bana göre 2014 planları doğruydu, mahkemelik oldu. Kentsel gelişim alanlarının daraltılması istendi. Yapılan değişiklik 2018’de Aziz Kocaoğlu’nun talepleri doğrultusunda gerçekleşen plan uygulamaya geçti. Ufak tefek eklentiler ve bilirkişi raporları ile 2018 planları uygulamaya geçti. Büyük oranda bir önceki belediye başkanlığının istekleri doğrultusunda gerçekleşti. O zaman bizim İl Başkanımız Aydın Şengül’dü. Aydın Şengül ile Aziz Kocaoğlu Ankara’da görüşmeler yaptılar. Bana göre yanlışları vardı. Önemli olan şehrin planları olması. Eksik ve gedikler varsa tekrar tamamlanır. İlçelerin ve Büyükşehir’in talepleri doğrultusunda. Ufak tefek şeylerle gündem yapanları söyletmeyeceğiz. Bütün vekillerimiz İzmir’in her noktasına hakim. İzmir’in neye ihtiyacı varsa takipçisiyiz. Seçim zamanı hesaplarına bakılır, şimdi hizmet zamanı. "

TİRE-BELEVİ YOLUNDA ZAMAN ZAMAN AKSAKLIK OLUYOR
"Tire-Belevi yolu, toplam 31 kilometre uzunluğunda. 20,5 km’si ihale edilmiş. 2019 yılı sonu itibariyle 2,30 km’si sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmış. 2020 yılında 10 km’nin daha sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmış. 10 km daha bu yıl için hedeflenmiş. Belevi Geçişi’ndeki 2 km’lik kesimde gerekli imar uygulamasının yapılması için kamulaştırma planı Selçuk Belediyesi’ne gönderilmiş. İlgili belediyenin imar uygulamasını bu yıl tamamlaması halinde 2021 yılında o bölüm de bitirilecek. Kamulaştırma süreci içerisinde yol yapım çalışmalarında zaman zaman aksaklık oluyor. Yolun aciliyeti ve sürecin ekonomik olarak finansman noktasında bir planlama yapılmış. 31 km’nin ilk önce 20,5 km’sini yapacağım demiş, hedef koymuş. Orada kamulaştırma aşamasında sorunlar var. Davalar açılıyor, sorunlar yaşanıyor. 2 km’lik yolda imar uygulaması var. Selçuk Belediyesi bu bölümün imar uygulamasını geciktirirse yine zamana yansıyacak."

 
Güzelbahçeli Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi
 
'Arka arkaya hemen test yapmak doğru değil'
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 1 Eylül 2020 Salı 19:25

Arkadaş, daha 3 yıl önce imar barışıyla kaçak yapıları yasallaştırmadınız mı? Bir örnek vereyim, bornovada 2 katlı olması gereken bina 6 katlı olarak kaçak inşa edilmiş, projesi 2 kata göre düzenlenmiş temeli, kolonları tüm statiği 2 kata göre. Sen hangi akla hizmet bu binaya yapı kayıt belgesi verirsin? Bir depremde bu bina ne kadar dayanır bunları hiç düşündünüz mü? Bunun gibi İzmirde çok örnek var. Bu tür çarpık yapıları yasallaştırıp sonra da deprem riskinden bahsetmek insana bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtir.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 1 Eylül 2020 Salı 15:37

TSKB gayri menkul değerleme şirketi genel müdürünün verdiği rakamlara göre 2002 yılından beri inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 32 si yasal düzenlemelere uymuyor demiş.

Yorumu oyla      3      4  
Sebep? 1 Eylül 2020 Salı 12:28

Arazi çok iyi fiyata satıldı; buradan gelecek gelirle TOKİ projeler yapacak diyor da satılan yer rekreasyon alanı. Kim, niye rekreasyon alanına o kadar parayı gömer?

Yorumu oyla      6      8  
sezarın hakkı sezara 1 Eylül 2020 Salı 12:19

Şaka gibi! AKP hükümetinin millet vekili izmire deprem hatırlatıyor. Yahu madem yüzbinlerce insan ölebilir ozaman neden hükümet desteği veripte izmir de kentsel dönüşüme el atmadınız?

Yorumu oyla      6      5  
Z.B 1 Eylül 2020 Salı 09:48

Sayın NASIR Mavişehir arsası niçin mi belediyeye devredilsin diyorsunuz? Sizin pekçe anlamadığınız veya işinize gelmediği için anlamamış gibi davrandığınız "KAMU YARARI KAVRAMINDAN" dolayıdır. NOKTA.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den basına saldırıya kınama!
AK Parti'den, CHP İzmir Gençlik Gençlik Kolları Kongresi'nde basın mensuplarının ...
O ilçede başkan görevi bırakıyor: İstifa kararı aldı!
CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün görevi bırakma kararı aldı. Önümüzdeki ...
CHP İzmir'de olaylı kongre için iptal başvurusu!
Olaylı geçen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları Kongresi’nin ...
 
CHP'li Sındır'dan ‘Burkina Faso’ tepkisi: Bu karar pamuk üreticisini bitirir!
"7 bin kilometre öteden pamuk ithal edilecek. Patagonya'dan ithal edilecek ...
Başkan Sürekli: Bu eşsiz ruh ve şuur, en büyük gücümüz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu teknolojiye yakışmıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak ''Zafer ...
 
CHP İzmir'den 'zafer' pozu
CHP İzmir İl Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi.
MHP İzmir İl Başkanı Şahin'den 30 Ağustos mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “30 Ağustos ...
CHP'li Sındır: Milli bayramlarımızı unutturamayacaklar
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva