HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2020 Pazartesi - 13:26

Ak Partili Kırkpınar’dan yapılandırma açıklaması

AK Pati İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Yaşar Kırkpınar, AK Parti'nin toplumun birçok kesimini ilgilendiren vergi ve amme alacaklarına ait geniş kapsamlı borç yapılandırmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kırkpınar, düzenlemenin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüp kabul edildiğini vurguladı.

Ak Partili Kırkpınar’dan yapılandırma açıklaması

Yapılandırma kapsamına giren borçlar ve alacaklı kurumlar ile ilgili bilgi veren Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Temel olarak vergi dairelerine yani Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Sosyal Güvenlik Kurumu’na, gümrük müdürlüklerine, belediyelere, özel idarelere, YİKOB’lara olan borçların yapılandırılmasına ilişkin hükümleri içeriyor. Ayrıca TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerinin üyelerinden olan aidat alacakları, KOSGEB’in kredi alacakları, Sanayi Bakanlığı bütçesinden organize sanayi bölgelerine ve sanayi sitesi yapı kooperatiflerine verilen krediler de kapsama giriyor.Özel idarelerin, belediyelerin ve belediyelerin sahip olduğu şirketlerin, yüzde 50’sinden fazlasına sahip olduğu şirketlerin irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan kira alacakları ve hasılat payları, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları, kalkınma ajanslarının özel idareler, belediyeler ve sanayi odalarından olan alacakları, Türk Standartları Enstitüsü’nün sundukları hizmet nedeniyle doğan alacakları da yapılandırılıyor.”

500 MİLYARLIK YAPILANDIRMA
Vergi yapılandırması kapsamında, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etme şartı bulunduğunu dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “500 milyarlık alacağının yapılandırmasının tahsilatında borçluya 2 ayda bir ödeme koşulu ile 18 taksit imkânı getiriliyor. Bunun etkisiyle, 36 aya kadar bir taksitlendirme olmuş olacak. İlk taksit tarihine kadar peşin ödeme yapılırsa, anaparaya işleyen faizler silinecek. Bunun hesaplanmasında Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (YÜFE) kullanılacak. İlk taksit içerisinde bu borçlar ödenirse, YÜFE'den çıkan gecikme zammının yüzde 90'ı da silinmiş olacak. İlk taksit ödeme tarihi Ocak 2021 olarak belirlendi. Pakette öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı da bulunuyor. Yapılandırmadan yararlanmak için yılsonuna kadar başvuru yapılabilecek. Daha önceki düzenlemelerden yararlananlar ve borçlarını ödeyemeyenler de yeniden yapılandırma kapsamına alındı” diye konuştu.

SGK PRİMLERİ VE EMLAK VERGİSİ DE KAPSAMDA
AK Pati İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Yaşar Kırkpınar,  açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sosyal güvenlik primleri idari cezaları, gecikme cezaları ve faiz zamları da yapılandırma kapsamına alındı. İlk taksit Şubat 2021'de ödenecek. Gümrük vergisi, gümrük para cezalarının yapılandırma kapsamına alındı.İl özel idarelerine olan borçlar da kapsama girdi. Emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergileri, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırma kapsamına alınıyor. Bunlara da yine yılsonuna kadar müracaat edilmesi gerekiyor. TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerinin aidat ödemeleri de yapılandırma kapsamında bulunuyor.KOSGEB tarafından kullandırılan desteklerden kaynaklananlar ile aidat alacakları ve organize sanayi bölgelerinin kredi borçları da yapılandırılacak. İl özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'den fazlası bunlara ait şirketlerin taşınmazlar hakkında yapılan irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan alacakları da yapılandırma kapsamında. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları da kapsama alındı.Yapılandırma yapmak isteyenler taleplerini ilgili idareye giderek beyan edecek. Seçilen ödeme vadesine göre kendilerine borç dökümü çıkartılacak. Borç peşin ya da 6-12-18 gibi belirlenecek aylar seçilerek ödenebilecek. Borcun ödemle vadesi ödenecek toplam rakamı etkileyecek. Borcun tamamını ödemek için maksimim 18 ay taksit yapma imkanı getirildi.”

 
Aliyev: Ateşkes isteyenler Ermenistan'a silah gönderiyor
 
Bakan Gül: 'Noterlik Sınavı' getirilmesi önerilerimiz arasında
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 26 Ekim 2020 Pazartesi 21:03

Vergisini zamanında yatıranlar önümüzdeki yıl indirimli yatırsa çok iyi olmazmı...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Hızal'dan Soyer'e '550 gün' tepkisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Tunç ...
CHP’li Polat: 15 işçinin çalışma hakları gasp ediliyor!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
CHP'li Beko'dan MHP'li Yalçın'a 'sokak' yanıtı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın ...
 
İYİ Parti'den İzmir'de 3'ncü yaş kutlaması… Akşener'den mesaj seli!
İYİ Parti'nin 3'ncü kuruluş yıl dönümü kutlamalarında açıklamalarda bulunan ...
TBMM Başkanı Şentop'tan Macron'a tepki
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Fransa Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Nasır'dan Şifne Yat Limanı açıklaması: İhale ÇED'in yenilenmesinden sonra yapılacak
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çeşme Şifne Yat Limanı ihalesinin, ...
 
'Kılıçdaroğlu görevi bırakmalı' diyen Gazeteci Altaylı'ya CHP'den yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Gazeteci-Yazar ...
CHP İzmir gençliğinden birlik ve beraberlik yemeği
CHP İzmir Gençlik Örgütleri,  İl Gençlik Örgütü’nün düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldi.
Kılıçdaroğlu kadın muhtarlarla buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Belediye başkanının bir bütçesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva