HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2021 Salı - 20:26

AK Partili Kırkpınar'dan bildiri açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki göstererek, "Bu bildirinin odağı, 15 Temmuz'u 'kontrollü darbe' olarak adlandıranlardır. Aziz milletimiz ne bu bildiriyi kaleme alan emekli apoletlileri ne de ona destek veren muhalefeti asla unutmayacak." dedi.

AK Partili Kırkpınar dan bildiri açıklaması

Kırkpınar, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, eski Türkiye sevdalısı, vesayetçi ve kendisini milli iradenin üstünde gören zihniyetin bazı temsilcilerinin, sözde bildiriyle siyasete akıl, millete ayar verme cahilliğine düştüğünü söyledi.

Yıllardır içeride ve sınır ötesinde, vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekli zatların, uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığını üstlendiğini dile getiren Kırkpınar, "Kahraman milletimiz, 15 Temmuz'da yalnızca FETÖ'cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömmüş ve hak edenlere, hak edilen cevap verilmiştir." diye konuştu.

Millet iradesini geri götürmek isteyenlere, demokrasinin asla geri gitmeyeceği çağrısında bulunan Kırkpınar, şöyle devam etti:

"Vesayet nostaljisi içinde olanlar ve milletin temsilcisine parmak sallama hadsizliğini gösterenlerin karşısında güçlü demokrasi ve güçlü siyasetimiz mevcuttur. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki Türkiye, Doğu Akdeniz'de hak ve menfaatlerini cansiperane şekilde korurken, Kapalı Maraş'ı açarak Kıbrıslı kardeşlerimize sahip çıkarken, Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferine bütün gücümüzle katkı verirken, Ayasofya'nın zincirlerini kırarak ülkemizin egemenliğini tüm dünyaya haykırırken, kısacası Türkiye, artık eski Türkiye olmaktan çıkmışken gösterilen bu tavır ülkemize ve milletimize ihanet olarak hafızalarımızda yerini koruyacaktır."

Emekli amirallerin, 15 Temmuz'da bir araya gelerek, yine bir bildiriyle neden FETÖ'nün hain darbe girişimi karşısında bir kınama mesajı yayınlamadığını soran Kırkpınar, şunları kaydetti:

"Ülkemiz ve egemenliğimize yönelik sayısız tehdit karşısında susanlar; Türkiye, hedeflerine yönelik kararlı adım attıkça konuşup yazmaya başladılar. Konuşmaları gereken yerde susup, susmaları gereken yerde konuşanlar bilmelidir ki vesayetin değil, demokrasinin hakim olduğu, cuntacıların değil, milletin sözünün geçtiği Türkiye'de haddi aşan ifadelerle yazılmış bir bildirinin hiçbir anlamı ve değeri yoktur. Türkiye'de bedel ödenmiş bir demokrasi vardır. Halen cunta ve vesayet özlemi içinde olanlar, milli iradenin ve sivil siyasetin üzerinde baskı kurmaya çalışanlar, karşılığını bizatihi milletten ve temsilcilerinden alırlar.

Ülkemizi geri götürmek isteyen vesayetçi zihniyetin muvaffak olması mümkün değildir. Başaramayacaklar. Bu karanlık zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz. Millet iradesini tahrip etmek isteyen bu güruha hukuk çerçevesinde gerekli cevap mutlaka verilecektir. Bu bildirinin odağı, 15 Temmuz'u 'kontrollü darbe' olarak adlandıranlardır. Bu bildirinin müellifleri, bildiriyi destekleyen ana muhalefettir. Aziz milletimiz ne bu bildiriyi kaleme alan emekli apoletlileri ne de ona destek veren muhalefeti asla unutmayacaktır. Biz bu bildiriyi şiddetle kınıyoruz." (AA)

 
Salgında günün bilançosu: 211 vefat, 49 bin 584 yeni vaka!
 
Tırmandığı elektrik trafosu sonu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı
Çin Büyükelçiliği Twitter hesabından Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a yönelik ...
AK Parti Menderes'ten 'katı atık tesisi' tepkisi ve Başkan Kayalar'a 'tavır al' çağrısı!
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Başkan Arda’nın hakaret davasında söz tanıklarda: Eşi Deniz Arda mahkemede ne dedi?
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı ...
 
İzmirli muhtar CHP kürsüsünde!
İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncesi hazırlanan planlama çalışmaları ...
CHP Lideri'nden Erdoğan'a 'Aslı Özkısırlar' tepkisi: Sorumlusu sensin!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık ...
'Bahçeli, yoksulluk değirmenine su taşıyor!'
Partisinin grup toplantısında konuşarak Türkiye ekonomisinin durumu hakkında ...
 
CHP’li Polat’tan motorlu karavanda ÖTV değişikliği teklifi
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, karavan ve karavancılık ...
Bahçeli: Montrö bizim kırmızı çizgimizdir
104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, ...
Torbalı Mobilya OSB'de geri sayım
Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nin hemen yanıbaşında bulunan hazineye ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva