HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2021 Pazartesi - 13:02

AK Partili Kırkpınar aşı olmayanları hedef aldı: Kamu hizmetlerinden yasaklansınlar!

Artan koronavirüs vakaları ile ilgili olarak kamuoyundan yükselen “aşı olmayanlara yaptırım uygulansın” talebini doğru bulduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Bana göre mutlaka bir yaptırım, bir bedel olmalı. Devletin sunmuş olduğu faydalardan yararlanama ile ilgili ulaşım, eğitim ile ilgili, toplumda aşı olmayan kişilerin bir sınıflandırılması yapılmalı. Hangi yaş grubu aşıya yönelik direnç gösteriyorsa, en çok kullandıkları alanlarda kısıtlama getirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

AK Partili Kırkpınar aşı olmayanları hedef aldı: Kamu hizmetlerinden yasaklansınlar!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Son 1,5 yıldır dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili olarak değerlendirme yapan vekil Kırkpınar, aşılamanın önemine dikkat çekti.

BAYRAM SÜRECİNDE ÖNGÖREMEDİĞİMİZ YAKINLAŞMALAR OLDU
Artan vaka sayıları ile ilgili olarak konuşan AK Partili Kırkpınar, “İnsanlar daha fazla birlikte zaman geçirmek istiyor. Bu yüzden gittiğimiz yerlerde daha fazla oyalanmak zorunda kalıyoruz. Çünkü 2 yıldır çok ayrı zamanlar geçirdik… Bayram ve normalleşme ile birlikte zaman geçirdik. İnşallah bunun kötü yansımaları olmaz. Aşılarımızı yaparak inşallah bu süreyi birlikte atlatacağız. Bayram birlikte olmak, bir araya gelmek, hasret gidermek… Bunun üzerine 2 yıllık bir hasret olunca ister istemez öngörmediğimiz bir yakınlaşma oldu. Bu da doğal olarak vakaları 2'ye 3'e katlamış oldu. Yine de ben vakaların bu kadar çok birlikte olaya, aniden serbestleşme ile birlikte yaşanan ortamlara rağmen mevcut rakamlara baktığımızda demek ki aşının çok büyük etkisi var ki vaka sayıları bu seviyede” dedi.

İZMİR İLK 10’DA
İzmir’in vaka sayısında ilk 10’a girdiğini ekleyen Kırkpınar, “Aldığımız verileler göre İzmir vaka sayısında en iyi 10 ilden bir tanesi. İzmir en kötü dönemleri de gördü vaka sayılarında. İzmir'de iyi bir sağlık alt yapımız var. Hem özel sektör hem devlet hastanelerimizde hiç yatak sorunu yaşanmadı. Zorlanma oldu ancak hiçbir zaman vatandaşlar mağdur edilmedi, vatandaşlara ulaşıldı. Hiçbir vatandaşımız sahipsiz kalmadı. Şimdi de zaten özellikle İzmir'de hastanelerdeki yoğun bakım ve hastane yatak sayımız çok iyi. Aşılamada da İzmir olarak iyi bir noktadayız. İzmir'de aşılama oranı yüzde 74 civarında” dedi.

SAĞLIKTA MARKA OLDUK
Türkiye’nin koronavirüs salgının ile başarılı bir sınav verdiğini ve sağlıkta dünyada ilk 3’e girdiğini belirten vekil Kırkpınar, “Biz hep birlikte bu ülkede yaşıyoruz… Biraz çerçeveyi genişlettiğimizde dünyada birlikte yaşıyoruz. Dünyada 1,5 yıl önce pandeminin ilk süreçlerini gördük. İngiltere, İtalya, Fransa'yı gördük… Dünyanın süper gücü denilen ABD'yi gördük. Gıda zincirleri bozuldu, hastanelere ulaşamadılar… Adeta sağlık sistemi çöktü. Mevcut o dönemki durumların gördük. Türkiye bu anlamda hiçbir sıkıntı yaşamadı. Zorlandık tabii ki. Ancak açılan hastaneler ile bütün hastalara ulaşıldı. Aşıya erken ulaşım sağlandı. Türkiye bana göre, siyasetle alakası yok bu konunun, dünyanın ilk 3 ülkesinden bir tanesi sağlık konusunda. Aşıya, yoğun bakım yatağına, hastane erişimde… Bütün dünya devletleri, sağlıkta marka olmuş ülkenin yaşadıklarını görüp ülkemizin sağlık konusundaki performansına baktığımızda ilk 3 sıradayız” dedi.

BANA GÖRE YAPTIRIM OLMALI
Aşı olmayanların ölümlerden sorumlu olacağını vurgulayan Kırkpınar, “Burada ‘Ben AK Partili değilim, bu yüzden AK Parti’nin sağlık politikalarına inanmıyorum ve aşı olmayacağım’ düşüncesi çok sığ bir düşünce. Aşının ne kadar etkili olduğunu dünyada gördük. Kimse kimsenin vebalini almamalı. Sırası gelen gidip aşısını olmalı. Türkiye'de günde ortalama 50 civarında yurttaşımızı kaybediyoruz. Yazık günah değil mi? Bu insanlar neden ölsün. Yüzde 23'lük bir rakam deniliyor aşı karşıtı olarak. Bunların yarısı aşı olsa belki vakalar 3'de 1'e düşecek. Ölümlerin ve vakaların yükselmesinin sebebi için aşı olmayanlar diyebiliriz ve onları sorumlu tutabiliriz. Bana göre mutlaka bir yaptırım, bir bedel olmalı. Devletin sunmuş olduğu faydalardan yararlanama ile ilgili ulaşım, eğitim ile ilgili, toplumda aşı olmayan kişilerin bir sınıflandırılması yapılmalı. Hangi yaş grubu aşıya yönelik direnç gösteriyorsa, en çok kullandıkları alanlarda kısıtlama getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu şekilde bu işi üstesinden gelebiliriz” dedi.

 
İsrail'den çarpıcı karbon emisyonu kararı
 
Kardeşini her gün ziyaret ediyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 27 Temmuz 2021 Salı 07:28

yurtdışında çoktan başladı geç bile kalındı. fransa toplu taşımayı, konserleri falan yasakladı.

Yorumu oyla      2      4  
altan koralttan 26 Temmuz 2021 Pazartesi 20:41

sen önce devlet ol da maske kullanımını denetle..gidebiliyorsan pazar yerine gitte gör bir tane maskeli esnaf var mı?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tepki çeken paylaşım: İYİ Partili Songül için karar
Sosyal medya hesabından yaptığı Ömer Halisdemir paylaşımı tepki çeken ...
CHP'li Beko: Kartal Dağı SİT alanı ve milli park ilan edilsin
İzmir'in Tire ilçesi Büyükkale ve Küçükkale köyleri yakınındaki Kartal ...
Sözcü Kalın: Tunus'ta halkın iradesinin yok sayılmasını reddediyoruz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Dost ve kardeş Tunus'ta demokratik ...
 
AK Partili Çelik'ten 'Tunus' tepkisi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Dost ve kardeş ülke Tunus'ta seçilmiş parlamentonun ...
Muhittin AKBEL yazdı... Herkes tatile, o köylere!
Muhittin AKBEL yazdı... Herkes tatile, o köylere!
Kılıçdaroğlu'ndan sığınmacı açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı video ...
 
AK Partili Dağ'dan TGC'ye 'fon' tepkisi!
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)’nin yaptığı “iktidar gazeteciliğe müdahale ...
AK Partili Çelik'ten Ermenistan'a tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ermenistan tarafından Kelbecer´de gerçekleştirilen ...
CHP'li Bakan ısrarla soruyor: Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'nde neler oluyor?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Harmandalı Geri Gönderme Merkezi ile ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva