HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2022 Çarşamba - 14:04

AK Partili Kaya'dan 'Kurşun Fabrikası' çıkışı: Bu meseleyi de biz çözeceğiz!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir'in Çernobili olarak bilinen Gaziemir'deki kurşun fabrikasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak, Cumhuriyet Halk Partililere sert eleştiriler getirdi.

AK Partili Kaya dan  Kurşun Fabrikası  çıkışı: Bu meseleyi de biz çözeceğiz!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir'de yer alan ve içerisindeki nükleer atık nedeniyle İzmir'in Çernobili olarak bilinen Kurşun Fabrikası sahasıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi'ne sert sözlerle yüklendi.

Alanın kullanım ruhsatının CHP döneminde verildiğini, atıkların alanda depolanmasına göz yumulduğunu ve CHP'lilerin, firma yetkililerine hiçbir şey söyleyemediğine dikkat çeken Kaya, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in alana ilişkin tutumlarının tutarsız olduğunu ifade etti.

SORUMLULUK ALMALARINI BEKLEDİM
Kaya, İzmir'deki diğer sorunlar gibi, bu sorunu da kendilerinin çözeceklerini, bunu yaparken de firma yetkililerine en ağır cezaların kesileceğine vurgu yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"İşte hepinizin bildiği meşhur bir kurşun fabrikası hikayesi var... Adeta Gaziemirlinin, İzmirlinin; aklıyla, hafızasıyla alay eder gibi bir hikaye uyduruyorlar. Gittiler, oraya... Gaziemir Belediye Başkanı da önde başladı... 'Ben duracağım, burada eylem yapacağım', 'Yahu neyin eylemini yapıyorsun?', 'Burada; kurşun fabrikası var, nükleer atık var, bunlar buradan kaldırılsın...'. E bir dön bakalım geçmişe, nükleer atıklar nereden geldi? Kurşun fabrikasına kuruluş iznini kim verdi? Bakın bunlar 8,9,10 tane toplantıda icra ettiler. Hep onlardan şunu bekledim; gerçekleri vatandaşımıza anlatmalarını... Ve önce sorumluluğunu kendilerine almalarını... Demeleri lazım ki; 'Evet, 25 yıldır Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir'i ve Gaziemir'i biz yönetiyoruz. Kusura bakmayın. 2007'de bu firmaya bu ruhsatı biz verdik. Bu firma buraya bu atıkları getirmesi noktasındaki izini, çalışma ruhsatını CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz verdik' ya da Gaziemir Belediye Başkanı çıksın desin ki; 'Yahu kusura bakmayın Gaziemirliler, benden önceki belediye başkanı arkadaşlar bunu takip etmemişler, bundan sonraki süreçte gördük ki maalesef bunun ruhsatını CHP'li Büyükşehir Belediyesi vermiş. Ve buradaki firma da buradaki atıkları getirmiş ve Gaziemir'i, tüm İzmir'i kirletmiş.' Çıktı mı böyle platformlara? Çıkmadı.

KİRLETEN FİRMA, KİRLETİLMESİNİ ENGELLEYENLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMIŞ!
Bakın 8,9, 10'uncu duruşlarıydı... Ben takip ediyorum, biz konuştuk zaten ondan sonra durmamaya başladılar... Çünkü duracak  yüzleri kalmadı hakikatlerle karşı karşıya kalınca. Gerçekleri biz yüzlerine vurduktan sonra hiçbiri bir daha oraya gidip, tekrar durup orada o duran adam dedikleri eylemleri gerçekleştiremedi. Çünkü nedir? Evet, ifade ettiğim gibi buranın ruhsatını CHP'li belediye vermiş. O eylemlere gidiyorsunuz... Çevre Mühendisleri Odası... Çevreci ya bunlar... Orayı kirleten firma var ya; 2007-2008 yıllarında gidiyor Çevre Mühendisleri Odasına sponsor oluyor. Yani kirleten firma, kirletilmesini engelleyenlerle birlikte bir işbirliği yapmış. Sponsor vermiş... Böyle bir şey olabilir mi ya, Gaziemir bunu mu hak ediyor? İzmir bunu mu hak ediyor? Tabi ki hayır. İBB Başkanı Tunç Soyer oraya gidiyor açıklama yapıyor... İfade ettiği şu; yetkilileri göreve çağrın... Ya sen necisin? Sivil toplum kuruluşu başkanı mısın? Sen İBB Başkanısın. Buranın ruhsatını da sen verdin. Sen de bir el at, çözecek bir şey koy... Yok. Biz bunu yapamayız... Daha sonra hayret verici bir açıklama oldu... CHP'nin durumunu çok güzel anlatan bir hadise; Bizim hakikati ortaya koyup, gerçekleri sizle paylaşmasından sonra CHP'li Milletvekili Murat Bakan çıktı... Dedi ki; Biz Türkiye'yi yönetmeye talip bir partiyiz, bakanlık bu işi bize bıraksın, burayı biz temizleyelim. Ardından Tunç Soyer açıklama yaptı; Ya bu iş bizi aşar, burayı temizlemek bizi aşar dedi. Evet ülkeyi yönetmek de onları aşacağı gibi, orayı temizlemek de onları aşar.

HER KİRLETTİKLERİ MESELE GİBİ TEMİZLEMEYİ DE AK PARTİ'DEN BEKLİYORLAR!
Geldiğimiz nokta itibariyle dedim ki; yahu bu firmaya bir laf edeyim... Bu firmaya, buranın sahiplerine bir laf edeyim... Çünkü bize diyorlar ki gitsin, burayı bakanlık kamulaştırsın. Kurşun fabrikasının o atık olan yerini gitsin, bunu bakanlık kamulaştırsın... Bu adamlar gelmiş, İzmirimizi kirletmişler. CHP'li belediyelerden aldıkları ruhsat var, bir de adamların üstüne biz para verdik... Bravo tebrik ederim, çok güzel kirlettiniz, biz de üstüne para verelim. Yahu böyle bir şey olabilir mi? Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütçesinden böyle bir masraf, böyle bir gider yapılabilir mi? Ben ısrarla diyorum; CHP'li belediye başkanlarına, ilçe başkanlarına, il başkanına söylüyorum; Yahu şu firmaya bir laf edin! Sen İzmir'i kirletmişsin. Hala İzmir'de biliyorsunuz, bu firma faaliyetine devam ediyor. Başka başka dağlarda, çalışmalar yapıyor. Konuşamıyorlar, tek kelime edemiyorlar, tek söz söyleyemiyorlar. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı burada gelip sözde eylem yapan Tunç Soyer'in yakınları konuşamıyorlar. Yani kirleten, kirletilmeye izin veren, hepsi beraber İzmir'i mahvetmişler. İzmir'i hep beraber kirletmişler. Her kirlettikleri mesele gibi temizlemeyi de AK Parti'den bekliyorlar. İzmir'deki A'dan Z'ye tüm sorunlarda işi batırıyorlar, sonra da AK Parti gelsin temizlesin, çözsün, gerekeni yapsın... Ben buradan ifade ediyorum, bu meseleyi de biz çözeceğiz. Herkesin yüreği ferah olsun. Ama o firmaya ödül gibi kamulaştırıp değil, üstüne para verip değil, Türkiye Cumhuriyeti devleti en büyük cezayı nasıl kestiyse daha önce, şimdi de aynı cezaları keserek, bu firmaya İzmir'i, Gaziemir'i kirletmesinin hesabını sorarız. Bundan herkes emin olsun."

 
Menemenspor dipte, golcüsü Ahmet zirvede
 
Önlemler sonuç verdi: Can kaybı yüzde 58 azaldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tuhaf işler! 5 Mayıs 2022 Perşembe 00:48

"Radyoaktif Atık Yönetimi Yönetmeliği gereğince radyoaktif yönetiminin sağlanması, maliyetinin karşılanması dâhil olmak üzere, söz konusu faaliyeti yürüten kişinin sorumluluğundadır. Çevre mevzuatı hükümleri gereğince tehlikeli atıkların yönetimi atık üreticisinin sorumluluğundadır" bakanlık ceza kesmişti; sonra ne yaptı? Yetki ve sorumluluk belediyede mi ki belediye çalışma yapsın? yok ruhsat vermiş de. Vermesinler mi? belediye mi gel burayı kirlet dedi?

Yorumu oyla      3      3  
Konfor 4 Mayıs 2022 Çarşamba 19:58

Otogara metro yerine İzmir BB’si Halkapınar - Otogar güzergahındaki ESHOT otobüslerini hizmetten çekerek aynı güzergahı İZTAŞIT’a bıraksa olmaz mı ?

Yorumu oyla      2      5  
Burak 4 Mayıs 2022 Çarşamba 19:08

Sahte çevreciler yurtdisi baglantili maaşlı yatırım ve gelişimin önüne geçiyorlar yazık İzmire kenelerinden kurtulması lazım

Yorumu oyla      2      5  
Otogar metro ne oldu? 4 Mayıs 2022 Çarşamba 18:21

Çöz; tutan mı var? Kaç yıllık mesele.

Yorumu oyla      8      6  
Bülent Işık 4 Mayıs 2022 Çarşamba 16:17

2004 ile 2009 yılları arasında Gaziemir belediye başkanı AK Partili Adnan Yüksel'di.

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın bayram diplomasisi sürüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke liderleriyle telefon görüşmelerine ...
İYİ Parti'de bayramlaşma töreni... Dervişoğlu: Başbakan Akşener olacak!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığında ...
Normalleşme sürecinde üçüncü görüşme
Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme görüşmelerinin üçüncüsü, ...
 
CHP'den bayramlaşma mesaisi
CHP heyeti Ramazan Bayramı dolayısıyla İYİ Parti, HDP ve DSP temsilcileriyle ...
Eski CHP milletvekili hayatını kaybetti
Eski CHP Bursa Milletvekili 67 yaşındaki Kemal Demirel, kanser tedavisi ...
CHP’li vekillerden ‘gıda krizi’ için komisyon talebi
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Küresel ...
 
CHP'li başkanlar Van'da toplanıyor! Program netleşti
CHP Van İl Başkanı Av. Seracettin Bedirhanoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden ...
Devlet Bahçeli'den 3 Mayıs mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Mayıs Türkçülük ...
Erdoğan'dan bayram diplomasisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla birçok ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva